Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönjük a jó kívánságokat! :)

Meme!
Nem mennek ám 6 évesen suliba. Csak tanévben gondolkodtam, hogy még egy, aztán suli majdnem 7 évesen :) Jövőre már ilyenkor javában iskolát kell keresnem nekik.

Detti!
Majd rakok fel képeket. Sajnos a tortás lány minket már nem vállalt be, de majd legközelebb. ;)
A kirándulásotokra én is irigy vagyok. :) Nekünk is el kéne menni az apjukkal kettesben valahova.

Eri
simones

Annamari!

Mint az angyalkák,olyanok a fiúk!!!Nem nézték őket kislánynak?nem sajnáltad levágni a hajukat? (én az enyéméknek nem!,mert állandóan lánynak nézték őket)
Szerintem semmi okod az elkeseredésre!!!Ahogy olvaslak,az enyémek is csak ott tartanak,mint a tieid!Mi most leszünk nov. 2-án 2,5évesek!Oli júl. végén-aug. elején kezdett el beszélni,jobban mondva szavakat mondani.Aztán 1hónap alatt folyékonyan megtanult,hosszú mondatokat mondva.A Beni meg a Marci egy hónappal később,úgy augusztus vége felé,de ők még most sem mondnak (vagy csak nagyon ritkán) mondatokat.
Szobatisztaság nuku!Bilit kb. heti egyszer veszik elő,beleállnak,dobálják és jókat röhögve rohangálnak meztelenül a lakásban.Ja és ha éppen pisilni kell valamelyiknek,akkor oda pisil,ahol áll. Néha szólnak csak ha belepisiltak a pelusba vagy épp bekakiltak.
Ez a micsoda kié nálunk is van.Nem is hajlandók a másik ruháját felvenni!Vagy épp amásik tányérjából enni!
Én is szoktam fenyegetni őket,hogy ha valamelyik nem viselkedik,akkor itthon marad.A másik kettő meg rögtön könyörög,hogy ne hagyjuk itthon a "bűnöst".
Tök ügyes vagy,hogy megszerezted a jogsit.Nekem van (volt?),de több,mint 10éve nem vezettem.Pedig egyszer nagy szükségem lesz majd rá!
Pakolás: egyedül ők is csak akkor,ha megfenyegetem őket pl.: akkor kapcsolom be a videot?dvd-t,ha rend van.Amúgy velem,felszólításra pakolnak.Azt már megszokták,hogy ebéd után,délutáni alvás előtt meg este rendet kell raknunk.Amúgy rendetlenség van.Szóval bármit mondanak a böliben,ez 2,5éveseknél totál rendben van!!!!
Játék: nálunk a legó a menő,illetve a vonatok,néha matchbox.Meg a könyvek!!!Azok ronggyá olvasva! :wink:
Öltözködés: alulról lefelé ill. föl minden megy,cipőt is fel,leveszik.De bekötni nem tudják,illetve a tépőzárat se tudják használni.Deréktól felfelé a cipzáros dolgokba kis segítséggel belebújnak.Ha jófajta a cipzár,akkor fel is húzzák. A belebújós dolgokmég nem mennek.
Illetve ezek a dolgok a Beninek meg a Marcinak mennem.Oli fél óra üvöltés után csinálja meg!Elég fárasztó,de újabban otthagyom.Ha kitombolta magát,megcsinálja.Addig merg üvölti,hogy nem tudja! :evil:

Brigi!
Nálunk Oli hasonló,mint Réka!Kapásból azt mondja,hogy nem tudja és áll,inkább megvárja,hogy sorra kerüljön.Így ha nincs elég türelmem,inkább megcsinálom helyette.Bár mostanában taktikát változtattam!!Ennek pedig elég magas decibelen ad hangot! :roll: :evil:
A sulival, oktatási rendszerrel kapcsolatban tökéletsen megfogalmaztad a lényeget! :cry:

Lilla!
Sajna!Az egészben az a bosszantó,hogy ezeket a hülyeségeket megkövetelik,de a kommunikáció tanulásba meg a személyiség-fejlesztésbe nem fér bele,hogy elmondják nekik,hogy kell valakit megszólítani,köszönni valakinek,bemutatkozni.Ezt mind mi mondtuk el a Dávidnak itthon,mert a tanárnéni (aki egyben ofő is) a magyarórát rendszeresen ofői témákra használja fel.

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Tegnap elkezdtük szedni az antibiotikumot.... :( :( :( Már nem bírtam tovább, nem láttam semmi javulást, sőt most már ott tartunk, hogy Gergő semmit nem eszik, de semmit, szegénykém csont és bőr. Tegnap hajlandó volt ropit és csokit enni, már ennek is nagyon örültem. Persze a minimális mennyiségben. Olyan jó kis pufi volt már az arca, most meg olyan pici és beesett. A testéről már nem is beszélek. A rosszabb viszont, hogy inni sem hajlandó, bármit, bármiből kínálok. Minden variáció, pohár, csőrős pohár, szívószál, cumisüveg. Semmi! Egy szerencse, hogy még mindig isznak tápszert és inkább napközben is adok neki. Abból iszik valamennyit, de ez akkor sem olyan nagy mennyiség.....Most már az antibigyóban bízom. Vendel meg tegnap du. 38.8 fokot produkált, de estére úgy felpörgött, hogy ki nem néztem volna belőle, hogy lázas volt egy pár órája. Mondjuk ő szépen hurutosan köhécsel, meg az orra folyik. Most az kell mondanom a szülinapjukon kimondottan jól voltak.
Tegnap legyömöszöltem a gyógyszert..., ne tudjátok meg!!!!!! Már előre félek a mától!!! Olyan AB-t írt fel a dokinéni, amit egy nap csak egyszer kell bevenni, azt már csak beléteszem!!! Előtte én is könyörgök egy fél órát, ígérgetek, zsarolok..., de nem ment.

Annamari!
Igazi kis angyalkáid vannak!!!! Ez a szőke haj a világító kék szemmekkel!!!! Hmmmm......

Eri!
Mikorra akartad a tortákat? Lehet, hogy miattunk nem vállalt? :oops: Nekünk 23-ra csinálta, gondolom, akkor előző nap készítette...

Brigi!
Anyós ügyben tökéletesen megértelek!!!!!!!!! Az enyém is állandóan pakol, de akkor is amikor játszanak..., csak akkor nem tudom minek....

Lilla!
Köszönjük neked is a köszöntést!
Örülök, hogy ennyire jól sikerült a műtét és ilyen hamar ilyen jól látsz utána. Ez tök jó!!!!!! Tuti megérte megcsináltatni.

A gyerekdumcsik meg egyszerűen annyira édesek!!!! Zabálnivaló!!!

Cat!
Szóval milyen is az új fiú??? :wink:

Kata

Kép
kateduo

Kata :)
Sajnálom ezt a betegséget. :( :( Remélem hamar kilábaltok belöle antibigyóval. Milyet kaptatok? Na az a gyógyszer az amit én semmivel nem tudok beadni. Samu 2* kapott, de mindkétszer kihányta azzal a lendülettel, ahogy kapta. Mondjuk nélkülük is meggyógyult, így annyira nem bánom.

Annamari :)
Azok a fürtök. Anyám! Dobtam egy hátast. Mint a kis puttók úgy néztek ki fürtösen. Nem sajnáltad levágatni nekik?

Szerintem nem vagytok semmiben lemaradva a kortársaktól, sem beszédben, sem szobatisztaságban, sem rendrakásban. Ahogy leírtad, teljesen úgy viselkednek a fiúk mint egy 2,5 évesnek kell. :D Mit szólja én, nekem Olivér még mindig nem szobatiszta, pedig elmúlt 3 éves. Ha ráültetem a klotyóra akkor pisil, de magától nem szól, nem érdekli a téma. :(

Lilla Te sasszemü :D
Örülök, hogy ilyen jól sikerült a mütét! El tudom képzelni a kupit, ami a "vakságod" után fogadott, biztos idegbeteg lettem volna töle. De alényeg, hogy jól látsz. Egyiptom hogy fog beleférni egy ilyen mütét után? Az apósom feleségének februárban csinálták a szemét, de még nyáron baromira zavarta a nap, egész sötét napszemüveget viselt, de mindenhol kereste az árnyékot.
Mennyibe került a mütét pro szem?

Edit :)
Mintha megint az én Olimat írtad volna le. Mindenre azt mondja, hogy nem tudja megcsinálni, mert tudja, hogy valaki megcsinálja helyette. Ha nem csinálom meg, akkor üvölt teli torokból, ahelyett, hogy megcsinálná, pedig meg tudja csinálni, mert nagyon jó a finommotorikája. Na ez elörevetíti, hogy jó kis here férj lesz. :lol:

Egyébként nagyon egyetértek veled abban, amit a múltkor írtál, hogy ez a 2,5 éves kor illetve ettöl nagyon jó velük otthon lenni.
Olyan jó nézni ahogy okosodnak, kialakul a saját kis egyéniségük.

Baba olyan régen írt! Sziszusról nem tud senki semmit? Ö meg ezer éve nem volt!

Cat
Kép
cateye

Cat!

Cedax a neve. Szerintem egész jó íze van, sőt kimondottan jó. De már alapban megy a műsor, hogy be kell venni. Igazándiból nagy nehezen beletömöm, közben persze folyik ki oldalt, azt közben egy kanállal lapátolom.... szóval a pontos adagból nem tudom mennyi megy le. Viszont ma délelőtt lement a ropi + délben kb. 4 falat főzelék, + két pici kocka csoki. Szerintem ez már egész jó, hogy legalább valamit evett. Ja és megivott egy kis cumisüvegnyi teát. Még jó, hogy nem dobtam ki az üveget..., pedig már hányszor készültem rá, mert már nem használjuk.

Edit!
Egyébként most én is jobban élvezem az itthon létet.... , bölcsi előtt, meg előtte kb. fél évig már tök ki voltam, alig bírtam velük. Ez a két hét bölcsi, reggel korán kelés, kapkodás, utána semmire nincs idő, hisz délben már jövünk, utána haza, alvás....stb. Tiszta rohanás volt. Most meg olyan jól elvagyunk mi is. Mondjuk most nincsenek olyan elemében, mert betegek. Ma már nehezebb volt, mert ma már élénkebbek ( remélem a gyógyulás jele) . De ahogy írtad, szerintem is egyre jobb. 1 éve kínszenvedés volt az este, most meg mi is eljátszadozunk...stb. Gondolom fél év múlva még szuperebb lesz, ahogy írod.

Igen Baba, mi van veled?????? És a csajokkal?

Kata

Kép
kateduo

Amúgy azt mondta a drnő, hogy kettő ilyen van, amit napi 1 x kell bevenni. Ez a jobbik ízű. Mi ízre mentünk.....

Kata

Kép
kateduo

Hűha rengeteget írtatok...

Cat! Kérdezted, hogy mit dolgozom. Nagyon szerencsés vagyok, mert a munkahelyemre tudok bedolgozni, és olyan mennyiségben ahogy azt én szeretném. Ha kérdezik, én azt szoktam mondani, hogy olyan keresztrejtvényfejtés módján dolgozom be. Most a HR munkába segítek be, mert azon a területen teljesen új emberek vannak, én meg csak-csak lehúztam már 8 évet a cégnél és ismerem valamennyire. Jelenleg az Értékelési és minősítési rendszer a téma.

Babát én is hiányolom. Én hétfőn beszéltem Vele telcsin, akkor épp beszívták Esztergomot, mert teltházas volt a fürdő. Úgy sajnáltam őket.

Csajok, annyira jó olvasni a sztorikat, hogy milyen egy 2,5 éves gyerkőc, így tudom, hogy mire számíthatok majd. Nálunk a beszéd már elég jól alakul (mindketten tudnak egész mondatokat, néha még sztorikat is előadnak nekünk, és szinte teljesen Ok a ragozás is). A szobatisztaság még nem is téma, mert nem erőltetem. Szerintem a következő nyár lesz ezzel megcélozva. Bilit már láttak, de azon kívül, hogy Lulli egyszer belepisilt még a nyáron nem volt semmi.

Kata, kis betegek hogy vannak?

Annamari, ezek a göndör fürtök....rövid hajjal meg olyan pasisak...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok.

Elóször is elnézést, hogy így ismeretlenül írok nektek, de segítségre lenne szükségem...
Most regisztráltam és sajnos kevés élő ikres topicot találtam, ezért gondoltam, hogy csatlakozom hozzátok.

7 hetes kismama vagyok és a tegnapi uh-n derült ki, hogy három baba van a pocakomban. Szépen fejlődnek, koruknak megfelelő nagyságúak. Spontán jöttek össze, vagyis hát tudatosan készültem a terhességre (Aviva torna, gyógyteák, vitaminok, Gynevac injekció), mert már három vetélésem volt, de hormonokat nem szedtem.
30 éves vagyok és 8 éve próbálkozunk babával. Már az örökbefogadás is szóba került, de úgy gondoltam adok egy utolsó esélyt magamnak. Vetéléseknek nem sikerült az okát kideríteni, egyészségesek vagyunk mindketten. Endometriozisom van, de ez állítólag nem okoz vetélést.

Viszont a tegnapi uh miatt szinte sokkot kaptam, hogy kiderült három baba van. Eddig csak kettő petezsák látszott, most viszont már három élő embrio. Félre ne értsetek, nem azért félek, mert nehéz felnevelni, sok pénz stb. Nagyon, nagyon örülnénk nekik.
Csak három vetélés után egyszerűen rettegek, hogy őket sem tudom kihordani, betegek lesznek stb. Ront a helyzeten, hogy állandóan hányok, néha görcsöl a hasam is. Tegnap óta csak bőgni tudok. Ront a helyzeten, hogy eleve veszélyeztetett vagyok, és itthon kell feküdnöm, és csak egyfolytában agyalok, agyalok...
Párom estig dolgozik, egész nap egyedül vagyok. Szülők messze laknak.

Tudom, hogy le kellene nyugodnom, mert még a legnagyobb problémát én fogom saját magamnak okozni.

De egyszerűen rettegek, hogy hogy lehet ezt végigcsinálni....

Ezért kérnélek benneteket, hogy aki ezen keresztül ment és pozitív tapasztalatai vannak, kérem ossza meg velem.

Gondolom vannak itt olyanok, akik három babát szültek.

Előre is köszönöm.
anches

Szia Anches!!!

Megtaláltad a legjobb topikot!!!! Itt csak jót fogsz kapni, hallani. Annyira szuper, hogy három baba van a hasadban!!!! Igaz, tényleg nehéz, veszélyeztetett terhesség a hármas, kettes ikerterhesség, de nézd a pozitív oldalát. Itt van Edit, akonek szintén spontán (jól tudom, Edit, igaz? ) hármas ikrei vannak, ő még több tanácsot tud majd neked adni.
Egyébként amikor én megtudtam, hogy ikreim lesznek, ugyan csak kettő, zokogva jöttem ki a nőgyógyásztól és még napokig bőgtem. Aztán szépen megbarátkoztam a gondolattal, a végén meg már büszkén mondtam mindenkinek, hogy ikreim lesznek.
Szóval csak szép lassan....., és tényleg ne idegeskedj, próbálj meg megnyugodni, nagyon az elején vagy még. Bármi gondolatod van vagy kérdésed, gyere bátran, itt mindenki szívesen vár.

A hányás , rosszullét sajnos engem is meggyötört, 6 hetes kortól 4 hónapos terhességig nagyon megszenvedtem, de megérte!

Kata

Kép
kateduo

Szia Kata!

Köszönöm a bíztató szavakat.

Biztosan fogok még jönni, és kérdezni. Talán még a három ikres anyukáknak írni is.

Most így elsőre jó volt kiírni magamból, bár gondoltam ezen a "sokkon" mindenki túlesik, aki ikreket vár.

Próbálok lehiggadni és pozitívan hozzáállni. Rajtam nem fog múlni, mindent megteszek a siker érdekében.

Ancsa
anches

Ancsa :)

Hát, azt hiszem tudom mit érzel. Én is egy vetélés után lettem terhes a lányokkal és enyhén szólva is kiszúrásnak éreztem, hogy nem elég, hogy elvesztettem egy babát, még egy komplikált terhesség, szülés is kijut. Folyamatosan bennem volt, hogy üldöz a balsors. Mások persze azt mondták, hogy most kárpótol a sors az elvesztett babáért, hogy ez egy ajándék. Hát nem igazán tudtam így felfogni. Csak a nehézségeket láttam, hogy mi minden sülhet el rosszul.
Aztán elmúlt az első döbbenet, szaladt az idő, és végül nem volt olyan vészes az egész és van két gyönyörű, okos lányom, akik imádnivalóak. Az első három hónap azért is nehéz sztem, mert dolgoznak a hormonok és olyan labilisak vagyunk érzelmileg, hogy ..., utána talán könnyebb lesz. Elhinni azt is, hogy minden rendben lesz. Próbálj valami elfoglaltságot találni. Akár ide írni, akármi, ami lefoglalja az agyadat.

Nagyon drukkolok nektek!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szia Brigi.

Köszönöm neked is a kedves hozzászólást.

Gondolom, hogy ezen a kezdeti nehézségen mindenki keresztül megy.

Nekem is azt mondja a családom, hogy elveszítettem három babát, most visszakapom a sorstól és biztosan nem azért van három baba, hogy újra elvegye tőlem.

Egy másik érdekes dolog, amin nagyon meglepődtem:
A kedvenc nagynéném, aki anyukám nővére, nekem meg mindig is pótanyukám volt kb akkor amikor én teherbe eshettem, megálmodta, hogy hármasikreket várok. Két fiút és egy lányt.
Ezen akkor még jót nevettem, hiszen azt sem tudtam, hogy babát várok.
Remélem neki lesz igaza....

Ha nem bánjátok, néha felnézek ide erőt meríteni.

Próbálom majd lekötni magam, ami biztosan menni fog.

Ancsa
anches

Sziasztok!

Szia Ancsa!
Hurrá!Hurrá!Újra kismami van köztünk!Nem baj,ha én csak örülni tudok neked??? :wink: :P Én annyira szép emlékként örzöm a terhességeimet!!!Hidd el oka van annak,hogy három baba lakik a pocidban!Én is csak azt tudom mondani,hogy gondolkodj pozitívan!És mindig csak kis lépésekben!Először légy túl az első 12héten!Legyen most nektek ez a cél!
Ha bármi kérdésed van,szívesen segítek én is és tudom,hogy a többiek is!!!

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!
Amióta az asszony lenyúlta a jelszavamat nem is írtam! :(
Az az igazság, hogy mindent leír, csak más szemszögből :)
Hogy csak egy példát említsek, helyszín Milánó:
Detti: nem vett Gucci szemüveget...
Én: Vett csizmát, bugyit, harisnyát, pólót, sapkát, nadrágot...

Mind a ketten ugyanott voltunk, mégis az én bankkártám szívta meg ;)

A gyerekeknek meg jelenleg gennyes a szemük (fuccs a bölcsinek), + Ambrus elvakarta és felülfertőzte az ekcémáját a karján, így azt is megtudhattuk milyen is az az ótvar(!) :(

Detti itthon ismét a kölkökkel, és hívogat hogy mikor érek már haza... :) Nyugaton a helyzet válozatlan :)
Ezek után hanem írok, akkor azt jelenti, meg is változtatta a jelszavamat :lol:

Babának üzenem, hogy a Szlovák oldalon az Esztergominál jobb és olcsóbb strand van.

Nagyon jók amiket a gyerekek beszédéről írtok, már alig várom, hogy a mieink is beszéljenek. Egyelőre csak szavak mennek, meg esetleg Békabéka bekeke :)

A famászás még mindig a sláger
Kép

Kiliman

KépKép
kiliman

Ancsa :)

Üdvözöllek köztünk! :D :D A lényeg, hogy ne aggódd túl magad, kis lépésekben haladj elöre. Sokat-sokat pihenj, a fekvés a legjobb, jobb is ha hozzászoktatod magad, mert 3 babával a végén már csak azt lehet.

Én nagyon örültem neki, hogy ikreim lesznek, várva várt babák voltak, és ma is büszkeséggel tölt el. Hidd el szuper érzés, és a nagy meló ellenére annyi deannyi örömetek lesz bennük, hogy mindenért kárpótolnak.

Melyik kórházba jársz, kihez? Mikor kell legközelebb menned?

Ahogy Edit is mondja az elsö cél a 12. hét, utána lehet tovább gondolkodni. Sajnos a rosszullét engem a 16. hétig gyötört, nincsenek túl jó emlékeim róla, szóval ezt csak túlélni lehet.

Hogy vannak a fiúk?

Én kockacukorral szoktam elcsábítani öket, ha beveszik a gyogyit. Ilyenkor megengedett, és azt hiszik, hogy az valami kafa csemege. :D Egyébként ha betegek, akkor én is örülük ha bármit is esznek, ilyenkor megy a nasi ezerrel, csoki, ropi stb.

Vikóka :)
Ez nagyon jó, hogy így tudsz dolgozni. Igazából ez lenne az ideális munka nekem is, ha jól fizetne. :lol: :wink:

Nagyon ügyik a gyerköcök, hogy ilyen korán elkezdtek beszélni, mondatokban!

Kiliman :)
Megnyugtattál, hogy nem egyedi eset vagyok, hogy hisztérikusan hívogatom a férjemet, hogy mikor ér már haza. :lol: :lol:

Ha nem haragszol én Detti mellett állok, hogy azt a fránya Gucci napszemüveget már igazán megvehetted volna, elcsúszott volna a többi apróság mellett. :lol: :wink:

Cat
Kép
cateye

Ancsa!
Üdv köztünk! Csak csatlakozni tudok az előttem szólokhoz, és hajrá kis lépésekben előre! Meglátod, a világon az egyik legklasszabb dolog ikres anyukank lenni! Ja, és ami ezt topikot illeti: best of!

Kiliman!
Üdv, újra köztünk. Már hiányoltalak, de az még tutibb, hogy Ti mindketten irogattok...
Mi ez a szlovák oldali fürdő? Babának ugyanis én ajánlottam Esztergomot, úgyhogy érdekelne a dolog. Van valami link, vagy tudsz küldeni fotót?

Cat!
Hát igen, ez így elég tuti munka, és nem is fizet rosszul. Mondjuk nekem mákom van a munkahelyemmel, mert nagyon klassz hely!

Ami a párhivogatást illeti, én nem nagyon teszem, de mondjuk nálunk Zsolt mindig hazatelefonál, ha a nem a megszokott időben ér haza. Amit nehezen viselek, ha már közeleg az ígert érkezési óra, és előtte 5 perccel hazacsörög, hogy na az nem úgy van, mert még akadt egy kis meló...de már indul...szerencsére ilyen nincs gyakran, Zsolt munkahelye elég jó ebből a szempontból. Ahhoz képest, hogy a piaci szférában dolgozik ügyvezetőként nem panaszkodhatok a hazajárására. Mondjuk ezeket a néhány napos távolléteket nehezen fogom (most is az van vasánap délig), de hát valamit valamiért. Tudom, még így is nagyon szerencsés vagyok vele.

Kata!
Van már eredmény? Vagy csak lemaradtam?

Na megyek, mert ma mind a Lurkók, mind én elég "hülyék"vagyunk, és gondolom egy kis pihi dob rajta majd nálam is.

Szép napot Mindenkinek! Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok! :oops:

Itt vagyok, csak mostanában annyira nem jut időm írni, olvasni is ritkán, de hogy válaszoljak is... Nagyon jól esett amúgy, hogy hiányoltatok!

Ancsa (druszám :) ),
üdv köztünk, örülök, hogy végre jött valaki, mert lassan lefogy az utánpótlás, az én csajaim itt a legifjabbak. :D
Csatlakoznék az előttem okosan szólókhoz, pihenés, nyugalom, és "agylekötés". Sajna a rosszulléthez én is csak kitartást tudok javasolni, a 15. hétig hánytam. :x Ami nagyon jól esett mindig, az a jéghideg innivaló volt.
A vetélésekkel kapcsolatban kérdem, hogy a sárgatesthormon-szinted jó volt? A sógornőmnek is volt két vetélése, nem tudták miért, azután orvost váltott, és ott derült ki ez a probléma, egy egyszerű Utrogestan kúp kezeléssel orvosolták a harmadik terhessége alatt, és rendben is volt minden.

Edit,
annyira jó volt olvasni, hogy ilyen klassz a hangulat nálatok, az esti együtt játszás biztos nagyon feldobja a nap végét! :D

A gyerekszájas sztorik írtó édesek, mindig olyan jókat röhögök rajtuk! Már alig várom, hogy az enyimek is csacsogjanak! :wink:

Lilla,
én tag vagyok az FLP-nél, ahonnan lehet rendelni az Aloe gélt, és épp hétfőn készülök rendelni tőlük. Ha kell valami szólj addig légyszi, mert van egy rendelési minimum összeg, így olyankor szoktam, ha összegyűltek a vennivalók. Én is veszek most a csajoknak ilyen gélt, csak nem a naturt, hanem barack ízűt. :wink:

Vikóka,
már meg sem merem kérdezni, hogy vagy? :lol: :lol:
A hétfő vége sajna az lett, hogy hazajöttünk, mert felhívtunk még a környéken pár helyet, de vagy szintén teltház volt, vagy nem volt gyerekmedence.

Kiliman,
nekünk is ajánlották azt a fürdőt, de már csak mikor ott voltunk Esztergomban, és hát nem volt nálunk a gyerkők útlevele... :(

Nálunk amúgy szép az élet, nagyon élvezem a lányokat, írtó jókat mulatok rajtuk, a viselkedésükön, a "dumájukon", ugyanis folyékonyan halandzsáznak. :lol: Amúgy Zsófi valszeg hamarabb elkezd beszélni, mint az Anna, ő már egy hónapja mondja, ha nyújt valamit, hogy "te", vagy "tessz" a tessékre, ha valamit sokszor elismétlek, ezerrel próbálja utánam mondani, mutogat, és mondja, hogy "et" meg "at", a csüccsre, "cüssz", és még pár ilyen apróság. Az első szava még szeptember elején a baba volt, kérésre is mondta bármikor, de nem társította a jelentéssel. Mostmár tudja mi az a baba, de ha kérem, hogy mondja, kiröhög. :lol:
Anna is mondja néha, de neki még mindig inkább "dede". :lol:

Ha már a méreteket írtátok, Anna 10,3 kg, Zsófi 8,9. A magasságukat nem mértem, de Anna fél fejjel magasabb. :P

Ami amúgy mindenkinek szemet szúr a csajokkal kapcsolatban, hogy mennyire barátságosak, közvetlenek, nagyon ritkán illetődnek meg idegenek társaságában, és akkor is hamar túllépnek rajta. Tényleg, ha belegondolok, hihetetlen, hogy vadidegen emberekkel is hogy barátkoznak. Múltkor itt a baba-mama klubban volt bábszínház, mikor elkezdődött a mesélő néni kiállt a függöny elé a nagy üres placcra, elkezdett mesélni, Zsófi felállt az ölemből, odasétált a néni elé, felnézett rá, és nyújtotta mindkét kezét, hogy vegye fel. Persze mindeni ezen nevetett, a néni felvette, folytatta a mesét, erre Anna is nekiindult nyafogva, hogy akkor őt is... Na gondolhatjátok, mentem hátra a két gyerekkel az utolsó sorba, mert pillanatok alatt körülöttünk az összes gyerek nyafogott. :lol: :lol:

Na, eldugulok, mert órákig tudnék róluk áradozni. :lol: :lol:

Kép
baba888

Sziasztok!

Sajnos megint csak címszavakban :(

gyógyszer: sajna nem nagyon van tippem, az enyémek követelik, bár még csak lázcsillapítót kaptak meg talán vagy 1-2x köptetőt, kúpot. Nem szoktam gyógyszerezni őket, három esetben adnék antibiócát: ha tüszős mandula gyuszija van, ha tüdőgyuladása vagy ha gennyes a vizelete. Eddig még mindet megúsztuk. Az összes többi nyavalyából (beleértve mindenféle felső légúti trutyit és takonykórt) gyógyuljanak ki maguk. :wink: )
Amúgy úgy próbáltad már, hogy belekevered valamibe? Akár folyadékba (gyümölcslé, tea (nem forró, testhőm.) akár kajába? Tejbegrízre kakaó helyett, két piskótalap közé lekvárral keverve... :wink:

Ancsa!

Üdv köztünk :) Mondjuk én nem sokat tudok segíteni, mert egyrészt repültem az örömtől mikor megtudtam hogy kettő is van, másrészt hányingernek még hírét sem hallottam, szinte észre sem vettem az elején, hogy terhes vagyok.
De egy biztos, ennél jobb dolog nincs az életben, én nagyon szeretnék akár tucatszor is terhes lenni, csak az a baj, hogy nem tudnám hová tenni a gyerekeket :lol:
Így csak csendben irigykedem... és drukkolok :)

Pakolás: én bevallom, én pakolok helyettük, illetve kb. 1-2 cuccot a helyére tesznek míg én rendet rakok a szobában. De nekem nincs türelmem kivárni míg mindent eltesznek, közben eszükbe jut játszani, folyton nógatni kell őket :(
De a mosógépet ők pakolják (én kiválogatom ami mehet bele, ott hagyom a gép előtt a földön, aztán jöhetnek és telerakhatják), a mosogatógépet is mindig pakolásszák, bár ott a végén nem árt rendezni a sorokat. Azon meg folyton veszekszenek, hogy ki tehesse bele a tablettát. És még sajna nem elég érettek ahhoz, hogy legutóbb te tetted, most majd ő, mert addigra elfelejtik (meg sokszor én is :oops: )

Megyek, ennyi időm volt mára, reggel vizsgáztam társadalombiztosításból, éjjel tanultam, kezdek duplán látni :lol: :?

Szép hétvégét mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok.

Aranyosak vagytok, köszönöm a sok hozzászólást, bíztatást.

cateye:
Igen, próbálok lenyugodni, talán már túl vagyok az első sokkon, de még most is előfordul, hogy rámtör a sírás. Már az első perctől kezdve fekszem, ahogy megtudtam, hogy kismama vagyok. Ezen nem fog múlni.... Én is nagyon örülök a babáknak, igazából csak attól félek, hogy fogom kihordani őket az előzmények miatt. Persze fő a pozitív hozzáállás. Most még csak 7+3 vagyunk, csütörtökön voltam uh-n, akkor derült ki, hogy hárman vannak. Orvosom azt mondta nagyon jók a leletek, felesleges aggódni. Babák méretei mm-re pontosan egyformák, koruknak teljesen megfelelnek.
2,5 hét múlva kell visszamennem. Kicsit tartok ettől a sok uh-tól, mert tegnap előtt is véreztem kicsit a vizsgálat után, de a dokim megnyugtatott, hogy nem a méhből jön, nincs gond.
Kecskemétre járok dokihoz, állítólag országos szinten a harmadik legjobb és már több iker babát segített a világra.

vikóka:
Elhiszem, hogy a legklasszabb ikres anyukának lenni, ehhez kétség nem fér. Remélem hamarosan átélhetem.

Baba (Ancsa):
Ágylekötés igen... Nagyon lassan telnek a napok, de fekszem kitartóan. Valóban volt problémám a sárgatest hormonnal, talán erre is visszavezethető kettő vetélésem. Harmadik terhességnél már használtam az utrogestant. Most is már ahogy kiderült a terhesség felírattam dokimmal, napi 2*1-et kell használnom.

Ancsa
anches

ditke62:
Akkor te nagyon szerencsés vagy, hogy nem voltál rosszul.
Én is örülök nagyon a babáknak, nem is erről van szó. Csak félek, nehogy elveszítsem őket, biztosan koraszülöttek lesznek, egészségesek legyenek stb...stb...
Én nem tudom felhőtlenül élvezni a kismamaságot, egyrészt a hányinger miatt, fáj a derekam-biztos a sok fekvéstől-, most kezd nőni a méhem - itt húzódik, ott nyilal, amott feszül-, sokat fáj a fejem, szóval nálam minden van...

Ja, és mindenkinek csak gratulálni tudok a babákhoz!!!!
Minden elismerésem a tiétek!
anches

Ancsa,
ja, agylekötés ékezet nélkül értendő, mármint elfoglalni magad. :lol:
Még a görcsről eszembe jutott, hogy anno a sógornőmnek mondta a dokija, hogy a szokásos napi adagon túl, ha görcsöl, zsupsz egy kúp. Persze mindenki más és más, de talán kérdezd meg az orvosodat, ha görcsölsz szabad-e plusszba.

Üdv: Anikó

Kép
baba888

(Detti)

Ancsa,

Üdv. itt, közöttünk. Hááát, három gyerek egyszerre... Nagy bátorság kell hozzá, az biztos, de legyen az előtted, hogy nem te vagy az egyedüli, akinek hármasikrei lesznek. Biztos, hogy több kockázattal jár, meg többet kell pihenni, mint a kétikreseknek.
Edit biztos, hogy tud majd neked segíteni - lelkileg.

Én amikor megtudtam, hogy nem egy, hanem két bébi van a pocakomban, először is elkezdtem üvöltözni a dokimmal (aki szerencsére ismerősünk volt), hogy hogyan képzeli ezt, majd ő fogja felnevelni az egyiket, mert én képtelen leszek rá - mintha ő tehetett volna az egészről.
Másodszor felhívtam a drága férjemet, aki éppen Ausztriában csücsült valami xezer méter magasan egy sátorban, és zokogva közöltem vele, hogy mi a helyzet.
Harmadszor felhívtam a barátnőmet, akinek ikertesói vannak, hogy mégis mondja már el, hogyan kell elképzelni az ikerséget.

Szóval baromira kiborultam, és elég sok idő kellett, hogy hozzászokjam a gondolathoz.

De mostmár tök jó, hogy így alakult (bár néha megbolondulok).

Úgyhogy neked is kitartás!

Cat,

Harisnyát nem is vettem, nem tudom, hogy miket írkált itt a férjem :lol:

KépKép
kiliman

baba:
Végülis teljesen mindegy, hogy agylekötés, vagy ágylekötés, mert mindkettő igaz. :)
Görcsökkel kapcsolatban majd még beszélek az orvosommal.

kiliman:
Igen, bátorság kell három babához, de mit csináljak...
Nem tehetek róla, hogy egyszerre három van, parázok is rendesen. Elsősorban a terhesség kihordása miatt. Csak akkor fogok megnyugodni, hogy megszületnek és egészségesek lesznek. Akkor már nem fogok aggódni, és valahogy csak fel tudjuk nevelni őket...
Remélem a sors így akar kárpótolni a sok szenvedés miatt.

Szép estét mindenkinek:

Ancsa
anches

Sziasztok!

Ancsa

Naaagy gratula!!!!! Mengem megnyugtatott, hogy azt írtad, hogy jó orvosod van. Sztem ezen múlik a legtöbb. Sajnos az enyém egyáltalán nem volt az, pedig a barátnőmnek nagyon bejött. De túl laza volt, nem vigyázott ránk eléggé, a végén már én éreztem cikinek, hogy itt fáj, ott fáj, mindig panaszkodok. Mikor próbáltam lazábban felfogni a dolgot, meg is lett a baj. Szóval ne tedd! Feküdj és feküdj, ha belegyárgyulsz, akkor is, mert megéri! És ha nem érzed magad biztonságban a dokinál, válts azonnal- nekem is azt kellett volna.

Amúgy elég nehéz megtalálni az egészséges középutat, hogy ne parázz feleslegesen minden nyilallásnál, de mégis figyeld az intő jeleket. Majd mi segítünk. :wink:

Amúgy ne úgy fogd fel, hogy biztos betegek lesznek, bár koraszülöttek lesznek az biztos. De az ikrek hamarabb érnek, a 3asok még hamarabb. A vége felé mindenképp ragaszkodj a flowmetrás vizsgálathoz, nehogy ne fejlődjön vmelyik babó jól. Az elején még tényleg egyformák ha jó helyen tapadnak, a vége felé lesz cikisebb, hogy kapnak-e elég kaját.

A doki mikor fektet be a kh-ba?

Jó legyél és gyere bátran bármi kérdésed, panaszkodnivalód van!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Brigi!

Én is ugynabban a helyzetben vagyok, voltam, mint Te. Egy vetélés, utana, helyette két baba. Csak nekem két fiú.. :wink: :wink:

Ditke!
Én úgy voltam most az antibiotikummal, amit nagyon nem akartam adni nekik, de miután már 5 napja minden nap lázas volt Gergő (mondjuk nem egész nap, hanem ált. du. ), és semmi javulást nem láttam. Én is csak vártam, vártam, hátha..., aztán jött a nem evés és a nem játszás, hanem csak feküdt a földön, meg a kanapén. vagyis egyre szarabbul volt. Akkor voltam úgy, hogy most már nem birom és elkezdtem. Viszont most látványosan jobban van, már nem is birok vele. Eddig jól elvoltunk ebben a pár napban, de most hogy már jobban vannak, kezdem én nem bírni. Ja és most jövök én, már úgy köhögök...., mindig a hörgöim gyulladnak be..., megpróbálok a héten lejutni a dokihoz, ami igen komoly szervezést igényel. Sosem tudok gyógyszer nélkül meggyógyulni. Májusban próbáltam, a végén a tüdőgondozóban kötöttem ki... :( :( :( Annyira utálom ezeket a felső légúti betegségeket, nálam mindig ez van kiskorom óta, bár akkor sokkal durvább volt, szerintem Gergő is ilyen típus. Most Vendel van szarabbul, mármint sokkal jobban van ő is, csak ha "hasonlítok". Szóval szépen gyógyulnak, én meg romlok.. :twisted: :twisted: :twisted:

Vikóka! Cat!
Amit fent írtam nektek is szól, na meg mindenkinek....., kérdeztétek hogy vagyunk...hát így...
Ja és Cat, most, hogy Gergő jobban van, zsarolható csokival, tök jól bejött!!!! Amikor a legrosszabbul volt, akkor még csokit sem kért. Úgyhogy most csoki a jutalom a gyógyszer utan. De ennek a gyógyszernek tényleg jó íze van.

Kiliman!
Imádom az írásod.... :wink: :wink: Engem is érdekelne az a szlovák oldalas fürdő...

Ancsa!
Én rengeteget olvastam, amikor már csak feküdtem. Voltak olyan hülyeségeim, hogy na ezt a könyvet ( Da Vinci kód) most nem olvasom el, majd ha a kórházban leszek, hogy ott ne unatkozzak. Aztán persze nem birtam ki és mindent, de mindent, iszonyatos mennyiségben olvastam. Mondjuk én imádok olvasni. Aztán még jó, hogy így tettem, azt hiszem azóta sem olvastam volna el azt a könyvet. Mióta szültem kb. 3 könyvet sikerült elolvasnom, de azt úgy képzeld el, hogy 1 könyv kb. 3 hónap. Amit máskor 2 nap alatt olvastam el. Volt, hogy már azt sem tudtam mit olvastam az elején...

Detti!
Az a harisnya ide vagy oda...., vedd meg most!!!!!!
Fiúk hogy vannak? Jobb már a szemük? Ez fertöző vagy mi a fene? Mi jövő héten is itthon leszünk, két hét bölcsi, két hét itthon.

Baba!
Végre!!!!
Drágák lehetnek a kiscsajok!!! Olyan édes ez a korszak is!

Pakolásról:
A bölcsiben azt mondták nekünk, hogy tőlük még nem várják el, hogy maguk után elpakolják a játékokat, de természetesen örülnek, ha segítenek. Szóval nálunk a böliben ez nem elvárás. Itthon mondjuk katasztrófa, ami van.....

Na megyek, mert megjöttek a barátnőim.

Kata

Kép
kateduo

Ja kimaradt az olvasásnál, hogy végül is nem feküdtem egy napot sem a kórházban. Amikor bementem, aznap szültem, úgyhogy hiába gyüjtögettem a kórházban olvasandó könyveket....

Pakolás folyt. Szóval itthon mondom hogy pakoljunk be a dobozba, elkezdjük, főleg én, aztán néha segítenek és amikor félig tele, kiborítják. Aztán újra...., aztán feladom.

Kata

Kép
kateduo

Kata!
Az olvasás nálam is így volt. Valamikor a 30 hét körül mondta a dokim, hogy most már elég az aktivkodásból, és inkább olvassam el Dan Brown: Digitális erődjét. Szóval nekem a dokim könyvajánló is volt egyben. Azzal szivatott, hogy a legközelebbi kontrollon belekérdezett a könyv tartalmába. Amúgy én nagy Juliette Benzoni rajongó vagyok, és a kórházi tartózkodásra tartogattam egy 5 részes sorozatot. Azt hiszem az Ikrek 1 éves szülinapja körül fejeztem be az utolsó részt. ;-)

Mesélnivalóm van: képzeljétek ma meglepetést kaptam. Nemsokára lesz a szülinapom, és a párom ma meglepiben elvitt a Mamma Mia előadásra és megkaptam hozzá a CD-t. Annyira klassz volt! Jó volt kettesbn lenni!

Na megyek, Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok! :)

A pakolás nálunk is úgy van, hogy főleg én pakolok. De most már látok előrelépést is ezügyben. Gergőm pl. kifejezetten házias. Annyira élvezem! Mindig letörli az asztalt, ha odacseppen valami. Rhoan a konyhába és hozza a konyharuhát. Hátránya, hogy mindent a konyharuhával töröl. A padlót és a szőnyeget is. De segít teregetni, adogatja a ruhákat, a tegnap ki is szedte a gépből és kirázta őket, hogy ne legyenek gyűröttek :)
Most már nagyon élvezem ezt az időszakot, annak ellenére is, hogy nem beszélnek még. Na, azért újabb szavunk is van, mindketten mondják két napja, hogy néni :) Őrület, hogy mindent egyszerre mondanak, a múlt héten kezdték mondani, hogy bibi (azaz bibis valamelyiknek valahol). És ugyanazon a napon jönnek elő az új szavak, szóval motiválják egymást rendesen. Azért ezt a házias viselkedést Ádám nem nagyon akarja eltanulni. Kis hanyag a drága, de majd belejön!

Ja, a mosógép bepakolás nálunk is nagy sláger. Mit panaszkodok én, hogy nincs segítségem? :oops: :D

Ez az állandó parám a beszéd miatt szerintem épp a koraszülöttségük okán van, de most már nagyjából megnyugodtam, mert úgy nézem, minden más szempontból nagyjából megfelelnek a koruknak. Még a lépcsőn is váltott lábbal mennek fel kapaszkodás nélkül, sőt, néha még le is, ha nem sok a lépcső. Azt hiszem, most egész jól megnyugtattatok.

Ancsa!
Először is gratulálok a három babához!
Rosszulléthez annyit, hogy nálam is csak a kivárás segített. Aztán amikor nagyon nyomták fel a savam a végén, akkor napi 2-3 liter hideg tej segített csak.

Én is csak nyugira tudlak inteni. Itt tényleg Editnek van a legnagyobb hitelessége ezügyben, ő a hármasikres. És ő olyan fantasztikus nyugalommal és pozitív szemlélettel veszi az akadályokat, hogy érdemes rá hallgatni.
Amikor megtudtam, hogy ketten vannak a pocimban drukkoltam, hogy mindketten maradjanak is (azt mondta a dokim, h az egyik fel fog szívódni, aztán nem úgy lett), aztán amikor már mindkettőjüknél látszott a szívműködés kétségbe estem, hogy hogy lehet két gyereket egyszerre ellátni. Alkalmatlannak gondoltam magam erre a feladatra. Aztán ahogy hozta az élet, csináltam mindent a magam erejéből. És sokszor ma sem értem, hogy van/de főleg volt annyi energiám, hogy mindent normálisan el tudjak látni.
Amiatt meg ne aggódj, hogy koraszülöttek lesznek (mert ez hármasikreknél már ugye eleve adott). Itt a topikon is több baba van, aki korábban jött világra (többek között Edit fiai, Lilla vegyespárosa és az én fiaim is) és mindannyian egészségesek.

(Én nem tudom ez hogy van, de nagyon hiszek benne, hogy ez benned eldől, hogy meddig tudod hordani őket. Persze vannak váratlan helyzetek is, akármennyire el akarjuk kerülni. De nálam az volt, hogy már a terhességem korai szakaszában is rémálmaim voltak, hogy nagyon korák lesznek és nem tudom majd őket szoptatni, mert fejletlenek lesznek hozzá. És most így utólag úgy érzem, valahogy előrevetítettem ezt az egészet, ha sikerült volna magam kirázni ebből az állandó parából, akkor tovább is húzhattuk volna. Persze kellett hozzá az is, hogy a dokim 10 napot ült a fertőzéses leletemen, és csak azután kaptam antibigyót, amit alig két napig tudtam szedni mielőtt megszülettek.)

Kiliman (né)!
Én annyira élvezem, ahogy ti itt két szemszögből vázoljátok a helyzetet, hogy abba ne hagyjátok!
A fára mászók meg tündériek! Az enyéim is felmásznak mindenhová. Főleg a kertre. A bölcsiben első héten azon ment a harc a gondozónőkkel, hogy Ádám mindig felmászott a kert tetejére, ők meg leszedték :)
Hoppá! Most nézem csak, hogy áll a fán két gazdátlan gumicsizma. Olyan, mintha kiléptetek volna belőle a fotó kedvéért :D

Vikóka!
Irigyellek a meglepetésért. Engem már csak a gyerekeim lepnek meg. De jó, hogy ilyen klassz párod van!

Olvasás: amióta megszülettek vagy 3 Vass Albert könyvet tudtam elolvasni (javarészt anyumnál), no meg a sulis könyveket, amik azért annyi kikapcsolódást azért nem nyújtottak.

Jaj, ma jutott eszembe, hogy megkérdem, hogy nálatok mivel játszanak a gyerekek a kádban? Én úgy látom, hogy Ádám kezdi únni a fürdést, most inkább csak pancsolnak ki a kédból, annyira nem játszanak már semmivel.

Még egy csomó dolgot akartam, de jövök még... Nem lehet mindent egyszerre :)

Jó éjszakát mindenkinek!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Voltunk ma Lego kiállításon. Nagyon élvezték a törpök, bőgve jöttünk el. Hát, mit ne mondjak, leültünk építkezni, és csak ültem az asztal fölött, mert én sem tudtam, hogy mi mire való. Egy halom összevegyített lego, ezerféle készletből. Eddig azt gondoltam, hogy a kész formájú legók nem fejlesztik a képzelőerejüket. Ma rájöttem, hogy alulbecsültem a gyerekek képzelőerejét!
Amúgy nagyon klassz volt, millió szép dolgot raktak ott össze, tiszta domino-nap fílingje volt. Az ember nem is hinné mi mindeent ki lehet rakni legóból.
Ha netán máskor tud valaki valami ilyesmi rendezvényt, ami ingyenes vagy bagóért be lehet menni, kérem ne hagyja ki! Majd én is szólok.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Lehet, láttátok már, vagy ismeritek, vagy már lelkesedtek is. :) Én nagyon szeretnék kismamabérletet.

http://www.kismamaberlet.hu/

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Vikóka!
Olyan jók az ilyen meglepik! Jó, hogy ilyen párod van.....

Annamari!
Igazi kis segítségeid vannak! Nálunk Vendel volt, aki folyton törölgetett, de inkább kiskorában...(nem mintha olyan nagy lenne most), de most mintha leállt volna vele. Régen minden törölgetett a pelusával..., amivel alszik, földet, polcot, kanapét..., amit ért.
Fürdőjáték: Olyan normális nekünk sincs, újabban labdáznak olyan pici labdával, amúgy mindent unnak. Meg van egy kis ceruzafélénk, amivel rajzolnak a kádra, amit simán lemoshatnak. Szóval ez a kérdés engem is érdekel.

Beszéd: Nálunk még mindig semmi, ill. idáig csak autó, anya, apa, mamama (nagymama) hamma...ilyesmik, szóval minimális. Tudom, hogy a "nem"-et minden gyerek annyira hamar mondja, de az enyémek nem. Most viszont három napja Gergő elkezdte mondani tök tisztán, aztán Vendel is. Viszont most szinte mindenre mondják, úgyhogy nem is tudom mi volt a jobb, amikor nem mondták vagy most, hogy mondják. Ja még a Katát is mondják.. Vendel állandóan apázik, mondom neki, hogy mond azt, hogy anya, erre rám néz és közli, Kata! Asszem én már anya nem leszek.... :( csak Kata...

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Annamari

Nagyon szépek lettek a fiúk! Jó kis hajuk volt, Nikinek elfogadnám. :wink: Azért nekem kicsinek jobban tetszenek a fiúk rövid hajjal, de később.... (Robinak is hosszú haja volt mikor megismerkedtünk :wink: )
A fürdés nálunk is ugyanaz, úh mi ált zuhanyoztatjuk őket egyenként, mert úszik tőlük a fürdőszoba. Ők kint sem azok a nagy pancsolósok, a nagy medence jobban lekötötte őket, mint a pancsolójuk. Amúgy nálunk a legjobban a kis locsolókannák tetszettek nekik.

DEtti

Sztem is jó, hogy mindketten írtok. Ha már itt ragadtál, nem csinálsz magadnak saját nicket? :wink: A fa amúgy mekkora amire másznak? TÉnyleg egyedül mennek fel rá vagy csak pózolni szeretnek ott? Az enyémek még a kerítésnél tartanak, de attól is kilel a hideg...

Cat

Engem egyelőre egyáltalán nem zavar a fény, amikor néha süt a nap, akkor se. Egyiptomig még van 5 hónap.... mindegy, akkor is megyünk, ha beledöglök is. :wink: Úgyis csak ott fog kiderülni, mert addig itthon nem sok napsütésben lesz részünk. :(
258-ba került az egész. :oops: De végülis 20-30 év alatt ennyit simán elmegy a szemüvegre és a kontaktlencsés cuccokra is.

Már megint kitört rajtunk a takonykór... most Robi hozta haza, de végül mind elkaptuk. :evil: ÚGy, de úgy utálom a telet!!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Annamari :)
Az enyémeknek sincs semmiféle vizi játékuk. Ök folyton fözöcskéznek a vízben. Kis müanyag pohárkákból töltögetik a vizet ide-oda, aztán nyújtják, hogy mit föztek, amit nekünk kóstolgatni kell. Ha együtt fürdünk akkor a nagy feladat Anya csutakolása, mert az állatkertben Lulut az orrszarvút is így mossák (dörzskefével). :lol: :lol: Egy-egy szivaccsal és egy tusfürdövel nekem állnak, leggyakrabban el is fogy a tusfürdö, és a bört is leszedik rólam. :lol:

Nekem is nagy segítségek a fiúk a házimunkában, persze megfelelö terelgetés mellett. A lecsöppent kiömlött dolgokat ök popsitörlövel törölgetik, és miután a földet feltörölték vele a saját szájuk is sorra kerül. :lol: Mosógépbe is nagy pakolok, söt tergetni is szoktak, elemzik, hogy melyik kinek a bugyija. :D

Vikóka :)
Nagyon rendes krapek a férjed, ez a meglepetés nekem is bejött volna. Néztük is ácsingózva, hogy milyen jó lehet, volt a TV-ben bemutató belöle.

Engem jövö héten Picasso kiállításra visz az uram, a múlt héten színházban voltunk, így én sem panaszkodhatom.

Nagyon édes, hogy Katáznak a fiúk! :lol: Ebben a korban teljesen elég ez a szókincs nekik!

Baba :)
Aranyos volt a sztori a bábszínházról. Örülj neki, hogy ilyen nyitottak a lányok, nem szégyellösek. Van rá 20 éved, hogy leneveld öket, mert akkor már nem túl jó ha mindenkinek az ölébe kéredzkednek. :lol:

Mi is voltunk a nagy Bábszínházban, a Misi Mókus kalandjain. A fiúknak nagyon tetszett, az az igazi színház feeling, sötét, függöny, taps stb. Az elöadás szerintem rém gagyi volt, de nekik nagyon bejött, és akarnak még menni máskor is. Gyorsan megfüztem Anyukámat, hogy vigyék el öket legközelebb a Marcipán cicára, mert én nem rajongok az ilyen bábszínházasdiért, már a Vitéz Lászlót is utáltam. :D Viszont a jegyár elég húzós, mert 4 före 4400 Ft.

Ja akik szeretik Bartos Erika könyveit, megjelent az Anna és Peti következö 2 része, az Anna, Peti és Gergö. Az én fiaim rongyosra olvastatják a könyveket, úgy szeretik, így megvettem nekik, mert az elsö kettöt már nagyon untuk. És megjelent újra a Kipp-Kopp karácsonya c. könyv is, így karácsony elött idöszerü.

Na lelövöm magam, mert szóf@sásom van. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

A szlovák oldalon Párkányban van a másik termál.
http://www.vadas.sk/index.php?lang=hu

A famászás története:
Bernát nem akart gumicsizmát felvenni. Ezért felraktam a fára. Utána egyből kellet neki. Szóval felraktam a gyereket is utána. Ezek után Ambrus Bernát után akart menni, így őt is felraktam :)

Gyerekek szeme már jobban van, de Bernát elkezdett csúnyán köhögni :( Ez az egész bölcsi dolog egy nagy szívás...

Ma én nem voltam dolgozni, de holnap-holnapután asszony marad itthon velük.
Én nagyon családbarát vagyok és a munkahelyen is ez vezérel, de nem tapsikolnék az örömtől, ha valamelyik munkatársam folyamatosan hiányozna, és a munkát a többiek között kellene szétdobni.

Kérdés: ti mikor vettétek le a rácsokat az ágyról? Tegnap ui. Bernát már megint kimászott és arccal tompított :)
Esténként azért még mindig jól jön, hogy nem tudak szabadon közlekedni...

Kiliman

KépKép
kiliman

2 év 3 hónaposan kaptak új kiságyat, elkerülve a balesetveszélyt.

Sajna a bölcsi ezzel jár. A munkahelyek ezt nehezen viselik, és sajnos ez érthetö is. Nálunk bébiszitter van velük ha betegek, csak 1 napot veszek ki, amíg dokihoz viszem öket, beállítom a gyógyszerezést stb. Ha én lennék mindig otthon velük már nem lenne munkahelyem, pedig nálunk nagyon humánusan állnak ehhez a kérdéshez, de vannak határidök és munkák amiket csak én tudok megcsinálni, és kész kell lennie, ha beteg a gyerek ha nem. :roll: Humánusság ide vagy oda a múltkor új embert kerestünk és javasoltam valakit a fönöknömnek, aki velem egyidös, csak gyermektelen, és rögtön hárított, hogy gyereke van ez nem jó, inkább férfit keres. :( :(

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Most csak gyorsan...., majd jövök...

Cat!
Mi is annak a samponnak a neve, amit használtok, még írtad talán a nyáron, de nem jutottam odáig, hogy vegyek. Most vennék.....

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Mi is vagyunk,csak elért bennünket is a "dögvész" :( !( már miért is ne iskolai szünetben? :evil: ) A Beni meg a Marci után én is benyaltam 1-2bacit,így most felváltva fújjuk az orrunkat.Egy zsebkendő a gyereknek,egy az anyjának.De milyen jó,hogy megtanultak orrot fújjni!!!(jaj de nem hiányzik az üvöltésük az orrszívó miatt! :wink: )
Viszont így az esztergomi fürcsinek lőttek!!!pedig beterveztük,hogy a szünetben elmegyünk! :(
Kiliman/Detti!
Nálunk most kaptak a fiúk új ágyat anyáron,nekünk csak az egyik kiságy volt levehető rácsos.Akkor ők (úgy mint Cat-ék) 2év 3hónaposak voltak. Többek között azért is lett új ágy,mert az Olivér már éjszaka is simán kimászott az ágyból.Így semmi funkciója nem volt a kiságynak!!!Attól meg a nemlétező szőr is felállt a hátamon,ahogy egyik ágyból a másikbe másztak!Természetesen fejjel előre,közben bukfencet csinálva!ÁÁÁÁ!
Párkány:mi jártunk ott évekkel ezelőőt,de az inkább hübősebb nyári napokra való,nem?A fedett része nem olyan jó,a kinti meg (főleg picikkel) ilyenkor már hideg.Vagy most nem olyan???

Kata!
Az enyémek már több,mint fél éve mondták "apa,mama,papa", anya meg sehol!!!Még nyanya se volt!Már azt hittem ezt a szót sose tanulják meg,amikor egyszer sokadik szavukként kimondták!Meglásd,eljön annak is az ideje!

Annamari!
Fürdőjáték:nekünk sincs semmi normális.Üres flakonok (sampon,tusfürő,habfürdő) meg mosógömbök,1-1körömkefe (azzal takarítják a kádat).A legújabb agyréma,mit a kádban csinálnak,hogy a vízzel teli flakonokat dobolják egymáshoz.Aztán meg megy a bömbi,mert fejbe dobják egymást! :evil: :roll:
Lego-kiállítás:ez hol van/volt? Tudom,hogy valaki már említetten,csak nem emlékszem,ki!Fürdés helyett valami programot kellene kitalálnom.Ezt bizti élvezné a Dávid is!

Na most azt hiszem,bebújok az ágyba én is,kihasználom,hogy csend van!!!

Nyugodalmas napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!

Még neked akartam írni,hogy lesz november 4-én 11órakor egy vetítéssel egybekötött mesedélelőtt az Alexandra Könyvesházban (BP V.,Nyugati tér 7.),ahol Bartos Erika Anna és Peti c. művét vetítik (adják elő?).

Edit

Kép

Kép
edit73

Babe a sampon neve.

Edit :)
Köszi a programajánlót. :D

Jobbulást nektek kollektíven.

Van egyébként egy weboldala a Bartos Erikának. www.bartoserika.hu karácsony elött jól jöhet ötletadónak.

Az esztergomi fürdöbe csak napijegy van? Nincs pár órás belépö? Az úgy elég húzósra jön ki árban, és a fiúkkal max 2-3 órát lehet ott lenni.

Cat
Kép
cateye

Tárgytalan a kérdés, mert látom, hogy van délutáni belépö is. :P :wink: Túl hamar kérdeztem.

Cat
Kép
cateye

Cat!

Köszi.....

Ma már kimozdulunk, képzeljétek 1,5 hete itthon..., megőrülök!!!!!!
Jön haza a párom és írány séta összekötve a gyógyszertárral... :?

Kiságy: Én még nem tervezem egy darabig, hogy kijöjjenek, nekem így nagyon kényelmes. Hatalmas nagy batár kiságyuk van kölcsönbe, de ott már úgysem lesz gyerek, úgyhogy addig van nálunk, amig akarjuk.

Esztergomot mi a 23-i 4 napban akartuk megjárni, amikor betegek lettek, most meg még nincsenek túl jól...., rólam nem is beszélve. Most én vagyok a legszarabbul.
Ott kéne tartani a következő ikres talit kedvezményes belépőkkel!!!!! :wink: :wink: :wink:

Edit!
Tudják ők mondani, hogy anya, ha akarják....., csak ritkán mondják. Bezzeg Vendel úgy Katázik, mintha énekelne.... :D
De nem sürgetek semmit!!!! Ahogy nekik jó.

Kata

Kép
kateduo

Kedves Ancsa!!!! :D

Egyik baratnom hivta fel a figyelmemet Rad egy masik topicbol...Remelem a tobbiek nem banjak hogy ide irok,hiszen egy kicsit hozzajuk tartozonak is erzem magam...
A mi tortenetunket kerlek ne olvasd el!!!Ez most nem idetartozo dolog...Viszont szeretnelek nehany dologra figyelmeztetni.Ami a legfontosabb tanulsag szamomra amirol Lilla is irt Neked.
Megtalalni a LEGJOBB orvost!!!!Ez nagyon fontos!!!!Nem szabad felni a dolgoktol,de teljesen termeszetesek az erzeseid!!!Hidd el nem veletlen hogy harom babat kaptal!!!! :D Ez adjon erot!!!!
Amilyen hamar csak tudod,kerd a streptococcus bakterium vizsgalatot(egyszeru kenetvetel)ha veletlen jelen van,semmi gond,antibiotikummal (olyan ami nem art a babaknak)szepen kikezelik.
Pihenj amennyit csak kepes vagy!!!!Erdemes beszelni az orvossal a mehszaj osszevarrasrol is!!!Es fontos hogy olyan orvosod legyen akinek harmasikrekkel is van tapasztalata!!!!
A lanyok itt rengeteget segitenek,barmit kerdezhetsz Toluk!!!!
Baba 888 pedig kifejezetten egy ikerspecialistanal szult 2 makk egeszseges,csodaszep lanykat(tudom,mert mult heten gyontoltem meg jo alaposan Oket :wink:)
Ami nagyon fontos ,barmilyen felelmed van,batran kerdezd az illetekeseket,barmi apro jel miatt szorongsz kerdezz es ha nem vesznek komolyan valtoztass orvost!!!!
Hidd el nagyon sok szep harmasiker baba szuletik manapsag,ebben a topicban Edit 73 a legjobb pelda!!!! :D
Ugyhogy,csak pozitivan elore es novekedjenek szep nagyra!!!!!
Sok erot,pozitiv gondolatokat,boldogsagot es minden szepet jot kivanok Neked!!!!! Szeretettel:Rillisz:D :D :D
rillisz

Ja,Azt elfelejtettem irni hogy MINDENKIT sok szeretettel udvozlok!!!! :D
rillisz

Sziasztok!

Rillisz!

De jó, hogy írtál, néha eszembe szoktál jutni :)

fürdés: nálunk nincs spéci fürdőjáték, egymás fürdetése izgalmasabb. Sampon, tusfürdő elképesztő mennyiségben fogy, ha véletlenül a kád szélén feljetem tuti kiborogatják. A múltkor vettem egy új flakon sampont, egyszer sem (!) tudtam vele hajat mosni, mert felfedezték, kiborogatták, még ki is öblítették az üveget :evil:
Amúgy a fürdés kb. 5 max. 10 perc, többet nem töltenek el a kádban.

megfázás: nálunk most Pepe volt náthás, aztán meg én, Csenge tök jól megúszta, pedig azt hittem mindig mind a kettő együtt lesz beteg. Fogalmam sincs mit fogok csinálni ha oviba mennek és betegek lesznek, nálunk egyáltalán nem tolerálja a munkahely a beteg gyerek anyukáját :( Mondjuk pillanatnyilag nincs munkahelyem, szóval miért is aggódok? :?

mese: nálatok figyelmesen végighallgatják a mesét ha olvastok? Nálunk folyton kérdeznek, ha diafilmet vetítek akkor mindig azokat a képeket követeleik amin a kedvenc képek vannak, nem tudok 10 mondatot összefüggően elmondani :( Bábszínházat nem tudom bírnák-e, még nem próbáltuk. Mondjuk én kifejezetten utáltam gyerekként a cirkuszt meg a bábszinházat is, lehet, hogy ezért is nem viszem őket?

Rácsos ágy: nálunk másfél évesen megtanultak imászni az ágyból, úgyhogy a balesetveszély miatt kiszedtünk két rácsot, de a többi maradt, hogy ne essenek le róla. Sokáig nem is akarták, hogy leszedjük a rácsokat így csak most ősszel vettük le, hogy az oviban azért ne guruljanak le alváskor. Mindkettőjük ágya átalakítható volt heverővé, így nem kaptak új ágyat csak a rácsokat vettük le. Leesésgátló nincs, de egyszer sem estek le róla (vagy visszamásztak és én nem tudok róla.. :wink: )

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Rillisz :)
De jó, hogy írtál, pont a múltkor gondoltam Rád. :P
Tényleg sok hasznos tanácsot írtál, sajnos mint érintett, ezek valódi tapasztalatok.

Csajok :)
Juditék a nyíregyházi kórház intenzív osztályán vannak Atikával, mert tegnap délután egy ártatlannak látszó felsölégúti betegség után befulladt Atika. Lilult, akadtak fel a szemei, és kifelé-befelé is csak hörgött mint Dart Vader. Laryngitis a kórisme, kruppos fulladása volt/van. Most oxigénen van, meg kapja porlasztva a gyógyszereket, infúziót. Szegény Judit nem tud pihenni, mert Atika tépkedi ki a csöveket magából, és nem visel el maga mellett mást csak Juditot.

Az egész azért is különösen dühítö, mert Judit hétfön kezdene dolgozni. Szeptemberben kezdték a fiúk a bölcsit, nem volt 2 hónapig semmi bajuk, erre most két hete kezdték, és egyikböl esnek a másikba. :evil: :twisted: Sajnos ez ismerös, én is így kezdtem a munkahelyemen. :evil:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Ez borzasztó!!! Szörnyű ez a fulladás, én az egész gyerekkoromat végig fulladtam, csak akkor még nem voltak normális gyógyszerek. Szegény anyukám egész éjjel az ölében fogott és ablak előtt állt velem.
Szegény Judit és Atika, remélem minél hamarabb túl lesznek rajta. Ha beszélsz velük, mond meg nekik, hogy jobbulást kívánunk!
Tényleg szívás ez a bölcsi, mi is nyögjük azóta....., de ha nem most, akkor az oviban jövőre csináljuk végig. Egyenlőre próbálom immunerősítésként felfogni a dolgot, de már az is megfordult a fejemben, hogy inkább kiveszem őket....Mondjuk hétfőn már megyünk...csak nem tudom meddig.

Ja meg ez a sampon téma.....írtad, hogy a koszmóra is jó..., mondta a gyógyszertáros, hogy csak ilyen koszmós van. Nálunk a fiúknak régről, ha széthuzigálom a hajukat, vannak rajta olyan kis barna foltok, a régi koszmó maradványok, de azok totál rászáradva. Igazándiból akkor látszik, ha bogarászom a fejüket. Ezeket szerinted leszedi? Azért nem olyan olcsó, bár ha azt nézem nekik mekkora mennyiség kell......, akkor végül is mindegy.

Kata

Kép
kateduo

Akkor a leírás alapján én mást ajánlok. Sima babaolajat a fürdés elött 1/2 órával tegyél a fejükre, jó tocsogósan. Persze ne csöpögjön, csak a lényeg, hogy érje a fejbörüket. A fürdés elött meg közvetlenül jó sürü fésüvel fésüld át nekik sokszor. Ezt 2-3 napig a fürdés elött csináld meg. Így le fog jönni a koszmó.

Nekünk Oli haja koszmós volt. Így leszedtük róla a koszmót, ami meg volt kövesülve, ahogy fent leírtam, és hetente megmosom neki a Babe samponnal, így nem jött vissza. De ezt a sampont csak akkor vedd meg, ha látod, hogy megint kezd koszmósodni a fejük, mert tényleg nem olcsó dolog. A szöke kisfiúknál sajnos gyakori ez a koszmó. :(

Cat
Kép
cateye

Cat!

Köszi a gyors választ!!!!! :D :D

Kata

Kép
kateduo

Kata,
te mennyit adtál naponta a srácoknak az Aloe gélből?
Rendeltem én is, ma kaptam meg (a barack ízű változatot), és a flakonon ajánlott napi mennyiség 240 ml. De ez gondolom felnőtt adag, marha soknak tűnik. Már nem emlékszem anno, mikor méregtelenítő kúrát csináltam a sima géllel, mennyit ittam belőle. Most adtam nekik du. 50-50 ml-t, itták mint a gép! :D

Cat,
borzasztóan hangzik ez a fulladásos dolog, jobbulást kívánok én is Atikának, meg kitartást a Juditnak! :(
Ami azt illeti, én nagyon örülök, hogy a csajok ilyen nyitottak, barátságosak, de azért néha úgy érzem válogathatnának kicsit... :wink:

Vikóka,
nálatok jól működik oda-vissza ez a meglepi dolog, amikor neki volt a szülije, te is meglepted, ő meg most visszalepett. :lol:
Lekopogom, nem vagyunk betegek, össze kéne már hozni azt a talit!!

Kép
baba888

Baba!

Igazándiból nem méregettem, hogy mennyi, de szerintem kb. én is ennyit adhattam. Én pohárból adom kb. 2 újjnyi van benne...., azért az a 240 ml elég sok, az egész flakon 1 literes, nem?
Egy anyuka, aki nekem ajánlotta, ő 1 evőkanállal adott a gyerekének, de szerintem az kevés, nem?
Én próbálom akkor adni nekik, amikor üres a gyomruk, hogy jobban szívódjon fel.

Kata

Kép
kateduo

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?