Új privát üzeneted érkezett!

Gyöngyi!

Nem is írtam, de a csajaidért nagyon odavagyok!!!!!!! Annyira édesek és szépek!

Kata

Kép
kateduo

Boldog szülinapot Bernátnak és Ambrusnak! :)

Ditke
ditke62

Kilimanék!
BOLDOG SZÜLINAPOT A NAGYLEGÉNYEKNEK!
A torták szuperek voltak, szerintem jövőre én is a csajtól fogok rendelni.
A soklurkós kép nem semmi, el tudom képzelni mennyi ideig tartott összehozni.

Rólunk...
Múlt héten voltunk dokinéninél oltás ügyben (Prevenar) és akkor már megejtette a 2 éves felülvizsgálatot is. Eredmény:
Luca 86 cm és 10,2 kg
Bence 90 cm és 12,6 kg.
Szerintem Bence magasabb, mert már a 92-es ruhák is rövidek Neki, meg ránézésre is több van a két gyerek között mint 4 cm, de nem akartam meggyőzni a dokinénit.

A bokám végre kezd jó lenni, erre meg kiütött a nátha...ne is mondjam, hogy a párom most megy pár napra külföldre?!

Na megyek, mert végre csönd lent a kiságyakban, és én is velük tartok.

Ja, Gyöngyi, gyönyörűek a csajok! Ezek a kék szemek!

Szép napot Mindenkinek!
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Lilla,

A kocsiban használható játék olyan, hogy két részből áll, az egyiket az előttük lévő ülésre kell feltenni, a másik, egy kormány a kezükben van, és ha a kormányon megnyomnak egy gombot, akkor az előttük lévő lapon megszólal, illetve villog a megfelelő állat, ember, stb. Nem tudom, hogy érthető voltam-e :) Egyébként Tiny Love a márkája.
Még nem próbáltuk, majd szombaton, akkor utazunk 160 km-t.

Kata,

az autós torta túrós volt, a vonatos gyümölcsös. A túrós jobban ízlett... Nektek milyen ízű lesz? És mikor is????
Még nem betegedtek le a bölcsiben-től?

Milánóba kettesben megyünk :lol: Már nagyon várom, mert két év után végre alhatok :) .A gyerkőcök anyóséknál lesznek...

Gyöngyi

A lányok tényleg nagyon szépek :lol:

Vikóka,

A náthán én is túl vagyok, sokkal jobban megviselt, mint a gyerekeket :(

Ezt most le kell írnom, mert majd szét robbanok:

Elmentünk ma egy próba angol órára. Én még ennyire soha, de soha nem szégyelltem magam a fiaim miatt :cry: :cry: Bernát ordított az óra első felében, felemelte az ikeás műanyag székeket, és dobálta, a földre vetette magát és hisztizett. EGyszerűen nem tudtam vele mit csinálni és úgy égett a fejem, hogy azt elmondani sem tudom :evil: Nagyon közel voltam hozzá, hogy elsírjam magam :cry:
Ez idő alatt Ambrus egész szépen elüldögélt az ölemben, meg részt vett a játékokban és a feladatokban.
Na, az óra második felében ő csinálta a fesztivált: hisztizett, rombolt, stb.
Az anyukák úgy néztek rám, mint egy zombira, aki képtelen megnevelni a gyerekeit, akik eszméletlen szófogadatlanok és neveletlenek. Gyakorlatilag alig tudtak haladni az órán, mert az én gyerekeim bezavartak rendesen.
Azért is volt nagyon ciki, mert azért ezek az órák nem két fillérbe kerülnek, szóval kidobtak néhány forintot az ablakon a mai nappal.
Tényleg nem tudom, hogy mi volt a bajuk, de nagyon, de nagyon rosszul éreztem magam :(
Mondjuk van egy jó oldala is: megmarad egy csomó pénzünk...

na jó, kisírtam magam itt nektek :cry:

D.

KépKép
kiliman

Sziasztok :)

Azért nem voltam millió éve, mert kiköltöztünk és ma délután kötötték be csak a netet. Ez is egy kaland volt, mint itt minden, mert már hetekkel ezelőtt megrendeltük, csak éppen nem értek rá foglalkozni velünk, végül átmentünk egy másik szolgáltatóhoz, akinek egy hét alatt sikerült. Persze amikor Artúr lemondta a régit, másnap megjelent egy szerelő, hogy akkor most ő bekötné. :roll: Mondtuk, hogy köszi, de most már nem kell. A telefonhívásokra nem válaszoltak (fel sem vették, csak az üzenetrögzítő). Hát kinek kell ilyen szolgáltató???

De mint látjátok mostmár vagyok.

Egyébként lányok nagyon jól vannak. Most kb. két hetet nem dolgoztam és egész normálisan viselkednek, sőt. Borkából azért néha kibújuk a kisördög, de most inkább Réka okoz fejtörést. Majd írok erről, de most megyek lekvárt főzni.

Szülinaposoknak utólag is sok boldogságot kívánunk.

Lilla :)
A maradék anyagokat ki ne dobd! Most nincs időm semmire, de hosszú téli hónapokban. :wink: Remélem se munka, se kert és akkor nekiesek a nagy terveknek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi

De jó, hogy előkerültél!!! Már kezdtem aggódni.... Anyagok ellesznek még egy ideig nálunk. :wink: Lekvárfőzés... hogy neked mi mindenre van időd! :shock:

Detti

Jól hangzik a játék.

Szerintem a fiúk azért hisztizek, mert a bölcsi után túl hamar vitted őket még valahová. Lehet, hogy azt hiszik, hogy majd ott is otthagyod őket. Vagy egyszerűen túl sok nekik egyszerre két új közösség. Én hagynám őket ezzel pár hónapig, aztán később lehet, hogy már tetszene nekik. Mindenki másképp reagálja le ezeket a dolgokat. Az enyémeknek pl elég volt a nyári szünet arra, hogy elfelejtsék a TÜcsökzenét. Ősszel rájuk sem ismert a nőci, csak bújtak hozzám és nem csináltak semmit. Most kezdenek magukhoz térni és újra olyan vagányul viselkedni, mint tavasszal.
Amúgy meg nem kell ettől égni. A többi anyuka is pici gyereket nevel, nem marslakókat. :wink: Biztos mindenki tapasztalt már hasonlót.

Vikóka

Nem semmi, hogy Bence mekkora! Sztem Dá még nincs 90 cm se! Amúgy a ruhákat mindig előbb kezdik el hordani, mint ahogy a centi benne van. Legalábbis amikor még mértük őket úgy volt. Én se akartam soha elhinni, hogy még csak akkoák, mikor már a nagyobb cuccokat hordták. ÉS Lulli tényleg most kezdi hordani a 92-st? Amúgy nálunk csak 2 cm van köztük és 20 dkg, mégis Dávidot mindenki vékonyabbnak és sokkal magasabbnak nézi, mint Nikit. Az alkat is számít, nagyon csalóka.

KÉpzeljétek, elvileg holnap megműtik a szememet olyan lézeres cuccal, hogy ne kelljen szemüveg és kontaktlencse. Úh most pár napig tutira nem írogatok. :?
Szombaton voltunk előzetes vizsgálaton és az egyik aszisztens csaj is ikres. Nagyon jól elbeszélgettünk amíg vártam, annyira vicces volt, fél mondatokból értettük egymást, annyira egyforma tapasztalataink vannak. Ezeket a dolgokat csak ikresek érthetik. :lol: Még fényképeket is mutattunk egymásnak. Neki 2 gyönyörű 2 éves szőke göndör hajú csajszikája van.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Még azt akartam kérdezni, hogy akinek van Bruder járgánya, melyik típusú? A Babszobán most van egy lány, aki olcsóbban árulja őket, gondolkozunk, hogy Karácsonyra kapjanak valamilyet.

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=240628&page=2

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

Mi most kaptunk Bruder traktorokat, és elég jónak tűnnek.
Viszont a Müllerben a Catepillar Bruder markoló 5e ft, máshol 9e ft-nál kezdődik... És ott szerintem minden Bruder olcsóbb, mint a babaszobás lány árai.

A hisztivel kapcsolatban pedig valószínűleg igazad lehet, utána én is elgondolkodtam, és tényleg az lehetett a baj, hogy rögtön a bölcsi után vittem őket oda, és féltek :(

ja, és a barátnőmnek is megcsinálták ilyen lézeres műtéttel a szemét, most már lát, de azt mondta, hogy inkább 10 császármetszés egyszerre, mint egy ilyen lézeres izé :(

detti

KépKép
kiliman

Rita,

Írtam neked egy csomó privit, és egyik sem ment át :twisted:

Ma délután vettem észre, hogy írtál privit, én azóta próbálkozom, hogy küldjek neked üzenetet, de nem igazán sikerült :(

ÚGyhogy, ide is írok: holnap vagy pénteken is tudsz jönni a cd-ért, itthon leszünk. Az ovitól mi kb. 200m-re lakunk, Esze Tamás u. 14/B.
az a baj, hogy nincsen csengőnk, de nyitva hagyom a kaput. Most nem írnám ide le a mobilszámomat...

Detti

KépKép
kiliman

Szerintem sem olcsó ez a Bruder amit a csjszi árul. A Toystore-on néha van olcsóbban.

Drukkolunk a mütéthez! Én észre sem vettem, hogy neked lencséd van! Ki vigyázza addig a pörcöket, amíg lábadozol?

Detti :)
Szerintem is nagyon korai volt még a fiúknak az angol, hirtelen ez a sok új a bölcsibe járás után. Gondold el, hogy ott is viselkedniük kell, korlátozva vannak, és közvetlen utána meg elviszed öket egy olyan helyre, ahol szintén nincs szabadságuk. A helyedben olyan 6 hónap múlva újra próbálkoznék.

Én most kicsit dicsekszem. Mi is járunk zeneoviba a fiúkkal, ami abban az ovodájukban van, ahová járni fognak. Az én fiaim olyan fegyelmezetten viselkednek közben, hogy csak ámulok-bámulok. A többi gyerek még az ovisok is szaladgálnak közben, nem csinálják a gyakorlatokat, az enyémek meg hangosan énekelnek, és szépen mutogatják is a dalokat. Nagyon meg is dícsérte öket az ovónéni, és azt is, hogy milyen jó hallásuk van, milyen szépen énekelnek, és ütik a ritmust. A foglalkozás után meg odajött hozzám két szülö, hogy hogy csinálom ezt, hogy ilyen szófogadóak a fiúk, mit tettem velük? :D Hát dagadt a májam a büszkeségtöl, ezt elárulhatom. :lol: Egyébként nagyon szeretik a fiúk a zeneovit, alig várják minden héten, és otthon is éneklik az ott tanult dalokat, föleg Oli. :P

Cat
Kép
cateye

Cat!
Büszke is lehetsz Magadra meg a srácokra! Milyen a zeneovi? Neked is van konkrét szereped benne?

Zenebölcsivel már én is próbálkoztam, de eddig még nem nagyon jött be. Az a helyzet, hogy eléggé szülő-gyerek közös gyakorlatok vannak azt meg én egyedül nem tudom két Lurkóval egyszerre csinálni. Egy kicsit bánt is a dolog, hogy nem tudom őket vinni...na mindegy...

Amúgy mostanában elég sokat mofondírozok azon, hogy már minket is megdicsértek, hogy milyen jól viselkednek az Ikrek. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én ezt egy kicsit annak tudom be, hogy mi ikres szülők kénytelenek vagyunk egy csomó plusz "szabályt" is alkalmazni (pl. lécci, fogd a lábam, amíg kiveszem a tesót a kocsiból), mert anélkül nem menne. Néha úgy érzem elég szigorú vagyok, de ilyenkor eszembe jut, hogy másként nem lehetne velük lenni. Ez főleg akkor jön elő bennem, amikor együtt vagyunk több egyedüli pajtival meg az Anyukájukkal, és ők azért lazábbak. Ti hogy vagytok ezzel?

Csá mert dógoznom is kellene, Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Detti!

Mi járunk Helen Doron-os angolra, ez nem olyan volt? Vittem őket kb. 1.5 évesen először, akkor ők sem bírták, hosszú volt még nekik, úgyhogy néhány alkalommal voltunk aztán nem jártunk, most 2.5 évesen újrakezdtük és ég és föld a különbség, éneklik a dalokat, számolnak, mondják a szavakat, csinálják a feladatokat (képpárosítás, ilyesmi). Nem mondom, hogy sosem kalandoznak el, de már végigcsinálják szépen az 1 órát, egy évvel ezelőtt én égtem velük most meg előttem ég a többi anyuka. :lol:
Szerintem várj még egy kicsit és hidd el, hozzánőnek. Szerintem egy kicsi gyereknek még nincs annyi türelme, hogy feladatokra koncentráljon, bár ezeket az angolokat már 6 hónapos kortól hirdetik, szerintem igazán 3 éves kor körül lehet velük valamit kezdeni.
A többi anyuka meg egyrészt nem ikrekkel volt, másrészt meg nekik sincs különb gyerekük, ha eddig nem hisztizett majd fog. Nem lehet megúszni, legfeljebb fokozatok vannak és ha szerencséje van nem jut el a "földhöz vágom magam és ordítok" fokozatig :) (A múltkor ezt csinálta az utcán egy kisfiú, Pepe megkérdezte, hogy mit csinál? mondtam, hogy hisztizik. Erre ő: azt én is tudok :lol: (Szerencsére mondjuk ennyire brutál módon mint ez a gyerek csinálta még nem adták elő magukat :) )

Vikóka!
Zenebölcsi: mi itthon szerveztünk magunknak néhány kisgyerekes barátnőmmel, szerintem Bp-en is meg lehet oldani, sokkal jobb mint a szervezett foglalkozások :) Egy zenetanár csaj jár hozzánk heti 1 x, nálunk összejövünk és szétdobjuk az árát. 2000 Ft-ot kér óránként, ezért házhoz jön, énekel, furulyázik, meg egyébként ütős hangszereken játszik úgyhogy szokott hozni olyasmit is. Nem nézi szigorúan az órát, sokszor itt van 1.5 órát is, játszik a gyeekekkel. De a lényeg az énekelgetés, elmutogatjuk a dalokat, nagyon szeretik a gyerekekek. És itt nincs kötöttség, lehet ki-be mászkálni a szobából, lehet közben inni, játszani, szóval nem merev, de minden gyerek szereti, és aki itt nem nagyon éeneklget, otthon az a gyerkőc is szívesen elénekli amit itt hallott.

Lilla!

műtét: Én ugyan nem mertem megcasináltatni, de neked drukkolok hozzá! :)

Voltunk a csajokkal a dokibácsinál, beadattam a bárányhimlő elleni szurit, képzeljétek, Csenge meg se mozdult, Pepének ugyan könnyes lett a szeme, de mondta, hogy "csak picit sírok, nem nagyon" :)
szóval tök ügyik voltak. Egyben letudtuk a 3 éves vizsgálatot is, így nem kell menni ovi előtt még egyszer. Az enyémek továbbra is kicsik, Pepe 96 cm és 12 kg (ruhástól, cipőstől :) ), Csenge elvileg 98 cm, (de szerintem több a különbség a két gyerek között) és 14.5 kg. Mivel ő is ruhában volt, neki levontak fél kilót, Pepénél meg beírták a 12-t, mert azt mondták, hogy így is kevés :lol:

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Most csak gyorsan...., ez a hét elég húzós, úgy értem sosem voltunk itthon. Reggel rohanás a bölcsibe, utána meg anyukámhoz, mert ő meg a héten szabin van. Úhygogy írni nem volt időm.

Detti!
Torta: mi csokis pártiak vagyunk, az egyik dobos szerű lesz, a másik meg fekete erdő. Majd beszámolok milyen volt.
Bölcsi: Még bírjuk....., minden reggel azt nézem kinek és mennyire folyik az orra... :? Viszont képzeljétek, egész jól haladunk... kopkopkop. Szóval minden reggel sírás van, amig elválunk, de ez kb. 2 percig tart, kint megvárom mig csend van, csak aztán megyek el. És 2 napja már játszanak is és esznek is. Eddig nem nagyon ették meg az ebédet. Ja és nem is gondoltam volna, hogy Gergő sokkal jobban elvan, inkább Vendel megy a Gergő után. Mondjuk nálunk Gergő a molyolósabb típus, jobban elmatat valamivel, gondolom jobban lekötik ott a játékok. Vendel itthon is nehezen bír magával, összevissza pattog sokszor. Igazándiból az a legjobb, ha folyamatosan fealadatot ad nekik az ember és akkor vannak el a legjobban, na de az bírni.... :D :D

Vikóka!
Engem is sokszor zavart, hogy nem tudtam ide-oda vinni a gyerkőcöket, de aztán meggyőztem magam, hogy másoknak meg viszont nincsenek ikrei!!!! Ami azért sokkal, de sokkal különlegesebb!!
Kiváncsi vagyok én is a méreteinkre, lassan mi is megyünk a két évesre, az enyémek nem túl nagyok...., Vendel súlyra Luca körül van, csak alacsonyabb. De majd meg nő!!!!!!!!
Prevenar? Ez milyen oltás? Mire van?

Ditke!
Milyen ügyik voltak a csajok az oltásnál....

Cat!
Tényleg büszke lehetsz a fiúkra, már írtad régebben is, hogy milyen jól visszadúdolják a dalokat. Ezek szerint jó a zenei hallásuk és milyen jó, hogy így leköti őket.

Brigi!
Ez a lekvárfőzés......, ahogy Lilla írta, mikre van időd....
Én imádok főzni, de egyszerűen képtelen vagyok a fiúktól, ezzel elérték azt, hogy most már mindig kényszerből főzők, ami ugye nem a legjobb.

Lilla!

Kitartás!!!!!!

Meme? Edit? Baba? Merrefele?

Kata

Kép
kateduo

Koszi lanyok a dicseretet! :)

Detti :)
Nagyon jok lettek a kepek, latszik hogy elveztek a fiuk a szulinapi bulit! Minden elismerem a csoportkephez, nekem meg a 2 csajt is nehez osszeterelni...

Kateduo :)
Nagyon ugyesek a fiuk, hogy ilyen jol birjak a bolcsit!

Vikoka :)
Bence milyen nagy legeny! Nathad javul? Sajat (es ismerosok) tapasztalat szerint, ha az Apuka elutazik, tuti hogy valaki beteg lesz... :roll: mintha direkt ilyenkorra idozitenek a dolgot...

Mindket szemedet most mutteted? 2 baratnom is megmutette mar, es nekik abszolut jo tapasztalatuk volt vele...

Brigi :)
Gratula az uj hazhoz! :D Nem semmi a netes tortenet, nekunk a rendelesunket toroltek, mert allitolag nem talaltak meg a hazunkat... :roll:

Cat :)
Nagyon ugyesek a fiuk, biztosan sokat szamit hogy altalad hozza vannak szokva az enekleshez, zeneleshez! Igazan buszke lehetsz a sracaidra! :D

Ditke :)
Itt Daniaban is folyamatosan keresnek dokikat... szerintem itt is nezz korbe...

A heten mi is egyfolytaban mentunk valahova. Tegnap Hoppeland-ban (felfujt kastelyos, csuzdas jatszohaz) voltunk, a lanyok irtora elveztek. Majd teszek fel kepet, Emese faradhatatlanul maszta az oriascsuzdat, Reka kidolt 1,5 ora utan. Nem kellett oket altatni aznap az tuti... :lol: Talaltunk egy nagyon jo jatszoteret is a kozelben, oda jarunk ha eppen nem zuhog az eso. A sok programmal a csajok is kezelhetobbe es kiegyensulyozotabba valtak, viszont nekem nem jut idom semmire...
Van otletetek esetleg hullott alma felhasznalasara? A hazzal egyutt rengeteg almat is sikerult kiberelni, mar nem tudunk mit kezdeni veluk (kb. 10 lada all mar feldolgozasra varva). Az a baj, hogy nem tudjuk leszedni, csak potyog le a foldre es igy majd mindegyik utodott... raadasul nem is edes fajta, elegge savanyu.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Vikóka :)
Olyan a zeneovi, hogy a szülőket is bevonják, de az egyik gyerek mindig vagy az ovónővel csinálja vagy velem a gyakszikat. Az én fiaim nagyon szeretik, alig várják mindig.

Igazad lehet a gyerek fegyelmezésben. Az ikreknél nincs mese szabályok vannak amit be kell tartani, és megtanulják, hogy másképp szankció van. Például nincs kézfogás, akkor nem megyünk sétálni stb. Másképp nem működne az életünk.

Magam is meglepődöm mindig, hogy beérett az amit korábban tök feleslegesnek hittem. Ronygyosra beszéltem a számat, sokszor kiabáltam is dolgokért, azt hittem a falnak beszélek. Mára kiderült, hogy nem, mert tényleg nagyon jó gyerekek lettek.

Azért néha elszabadul itthon a pokol, akkor általában egymást püfölik, vagy összevesztek valamin. De máshol tényleg tudnak viselkedni. Sosem volt földhözcsapós hiszti egy játékért, csokiért, és hallgatnak ránk idegen környezetben. Igaz már 3 évesek, szóval ezt azért reméltem is.

Mit dolgozol egyébként?

Kata :)
Örülök, hogy ilyen hamar ment a bölcsis beszoktatás! A vizsgálatokkal mi van?

Ahhoz képest, hogy azt mondtad, hogy picik és törékenyek a csajok, elég szép méreteik vannak. 8) Remélem sikerül valami klassz külföldi állást találni!

Gyöngyi :)
Képet kérünk! Mi imádjuk az almakompótot, sok fahéjjal. Meg az almáspitét is. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nagyon régen voltam, :oops: bocsika.
Azt gondoltam, ha a picik ovisok lesznek, a délelőttjeim lazák, szellősek lesznek.Megoldom majd a délutáni dolgaimat is, aztán " idő-milliomos " leszek.
Hát nem így van....
Közbe jött, hogy anyukámék ház felújítása nem úgy ment mint kellett volna, így 2 hétig minden délelőtt szinte azt intéztük.

Az oviba nagyon gyorsan és szépen beszoktunk. Zsófi imád, soha semmi gond nem volt vele. Zsombinak első héten volt 2 rossz reggele. Az elsőn 45 percig sírt, a másodikon pedig 5 percig. Nagyon sokat segített, hogy az Lászlókám jött velem, segített őket ott hagyni ahogy kell. Egyedül gyenge lettem volna a sírásra.
:oops:
De, mostmár Zsombor is IMÁD!!!!
Reggel futnak be, és az óvonénik szerint, olyanok, mintha mindig oda jártak volna. Na, aztán én is dicsekedem nektek. Nagyon jó gyerekek, gyönyörűen játszanak, az eszközöket ( olló, festék, színes ceruza) korukat meghazuttolva használják.Ezt az óvonénik mondták.
Annyi a gond, hogy Zsombi szinte abnormálisan ragaszkodik Zsófihoz. De, remélem ez csak a kezdeti nehézségek miatt van.

Tehát, tényleg az ikrek, ikres szabályok idővel beérnek, vissza jön az a rengeteg munka!!!!!!!

Kata:

NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK VENDELNEK ÉS GERGŐNEK!!!!

Kép

Meme
szinta

Sziasztok!

Kata!
Boldog születésnapot a fiúknak!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eriék
simones

Boldog születésnapot kívánunk Gergőnek és Vendelnek!!! :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nagyon boldog szülinapot kívánok a nagy fiaidnak!

Kép

Cat
Kép
cateye

Nagyon sok boldog szuletesnapot Vendelnek es Gergonek!

Kép

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönjük a szülinapi köszöntést!!!!!

Ma anyuéknál volt egy kis tortaevés jelképesen, a nagy családi partyt kedden tartjuk. Sajnos betegek lettek a fiúk, pedig bíztam benne, hogy a szülinapjukig megússzuk. Tegnap este hallottam, mintha Vendel orra tele lenne, de semmi nem jött belőle, aztán éjszaka belázasodott. Mondjuk ennek mára nyoma sem volt, ma "csak" orrfolyás és szegénykémnek könnyezik a szeme, de a kedve nagyon jó. Gergő viszont ma elkezdett köhögni és ő lett lázas. De bízom benne, hogy keddig minden oké lesz. Ma Salvus vízes sóban fürödtek. Úgy értem, amig fürödtek, addig a fürdőben megy ez a párologtató, remélem így gyorsabban gyógyulnak. Szóval optimista vagyok!!!!!!

Cat!
A vérvétel eredményét még várjuk,tegnap azért telefonáltam egyet, de még semmi..... Szerdán újra hívom a kórházat.

Meme!
Örülök, hogy megy az ovi és sikerült beszokni..., egyébként én is úgy érzem, hogy most sokkal kevesebb időm, mióta bölcsibe járnak..., meddig vannak oviban, egész nap vagy csak délelőtt?

Kata

Kép
kateduo

Kata!

Én is nagyon boldog szülinapot kívánok Vendelnek és Gergőnek!
Mennyi a szülinap mostanában, figyelitek? :wink:

Gyöngyi!

Köszi, minket bármi érdekel ami jobb mint itthon :) Nekem aztán tők mindegy hogy Dánul vagy svédül tanulok ezután :)
Svédül már tudom hogy hogy van az orvos-szakorvos, sebészet, stb, :) Sőt azt is tudom, hogy a "kaka" az sütit jelent :)

most a svéd vonalat izzítottam be, elkezdtem a CV-ket küldözgetni, majd meglátjuk kisül-e valami. Ha nem akkor folytatom Dáviával. Ott sem kell alapból a dán nyelvtudás?

Ja, amúgy a kórházunk átalakult kft-vé és a férjemnek csak dec. 31-ig írtak alá szerződést, szóval úgy néz ki mindketten munkanélküliek leszünk jövőre. Szép kilátások :(

Meme!

Gratulálok, hogy ilyen szépen gyorsan beszoktatok az oviba. Én valahogy nem hiszem, hogy nálunk ez mehet ilyen könnyen, majd meglátjuk. Egyébként is, alvásnál még mindig bepisilnek, szóval lehet, hogy be sem veszik őket.

Amúgy Pepe és én is betegek vagyunk, Csenge még tartja magát, remélem megússza.

Üdv:
Ditke
ditke62

Sziasztok!

Eri !

Nagyon sok boldog születésnapot a fiúknak!

Kép

Jesszus, már 5 évesek vagytok ??!!

Ditke!

Én is rosszabb beszoktatásra számítottam. Tudom, hogy hülyén hangzik ez így, de tényleg így volt.
Csak délig vagyunk, tudod, GYES-es anyuka vagyok, így nem alszunk ott.
A bob szánkó lassan elkopik a szőnyegen, nagy kedvenc... :wink:
Mi van veletek? Jobbulást nektek.
Mi is kicsit náthásak vagyunk, de semmi gyógyszer, semmi doktornéni, pedig Zsombi manduláin lepedék vagy genny van, de mivel láz nincs, ezt rábízom a szervezetére.
Bár, 2 éjjel a hideg rázta, belső láz lehetett, ugye?
Tudod, olyan szomorúan olvasom, hogy itt van kettő fiatal diplomás orvos, akinek lehet külföldöt kell választania?! Hát, borzasztó!!!!
A csajok várják egyébként az ovit?

Gyöngyi!

Gyönyörűek a csajok.
Képzeld, Zsombi nem érti, hogy a 2 képen, nem ugyanaz a kislány van. Olyan egyformának látja őket, hogy nem hiszi el, hogy egyiken Réka másikon Emese van.
:lol: :lol: :lol:

Cat!

Már biztosan kérdeztem, de honnan ez a zenei véna??? Oli hisztije ? Zsombinál néha azt hiszem, már nincs aztán jön elő. Valamint amióta ovisok, azóta az oviba délelőtt angyalok, itthon meg mindenért nyávognak. Kész vagyok ettől a helyzettől. Remélem rendeződik. Nálatok nem volt ilyen?

Brigi!

Örülök, hogy mostmár kezd a " rend" helyre állni. Borka?
Mennyi lekvár van már a polcokon?

Kata!

Remélem jobban vannak a fiúk!
Mi sak edéd utánig vagyunk oviba. Az alvás már itthon van.
Ezt mindenképpen így csinálnám, Kristóffal is így volt. Ott anyukám segített megoldani. Jobbat alszanak, pihennek itthon.
Hidd el a fiúknak is tök jó a bölcsi, csak ők kisebbek és azért hosszabb a beszoktatás.

Lilla!

Ha tudsz írj, milyen volt a műtét!
Nekem a jobb szememet anno 12 éve műtötték meg. Háááát, inkább 10szülés és 5 császár mint ez.
De, bizom benne, hogy neked nem volt olyan borzasztó!!!
A műtét utáni előírásokat pedig tényleg szigorúan vedd, akkor nem lesz baj.
Megyünk jövő héten Gyulára. Gondolom ti sajnos most nem lesztek ott, ugye?

Továábi jó pihenést:

Meme
szinta

Kata
Majd képeket kérünk a szülinaposokról! Remélem hamar távozik a betegség. Sajnos ez a bölcsivel várható is, jönnek-mennek a vírusok. :(

Meme
A zenei vénák nem tudom honnan vannak. Illetve azt tudom, hogy én első hallásra visszaénekelek bármit, tehát jó a hallásom, muzikális vagyok, de nincs igazán szép hangom. Remélem Ők azért lepipálnak majd ebben.

Nálunk is volt a délutáni tombolás bölcsi kezdéskor. Otthon élték ki magukat. Kb 1 hónapig tartott, szóval nálatok is el fog maradni. Addig meg csak türelmet tudok kívánni... :lol:

Eri

Nagyon boldog szülinapot kívánok a fiúknak!

Kép

Cat
Kép
cateye

Eri :)

Nagyon sok boldog szuletesnapot Vikinek es Zolinak!

Kép

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Meme! Cat! Gyöngyi!
Köszönjük :)

Meme!
Bizony már ilyen nagyok, bár a méreteik hasonlóak a 3 éveseitekhez ;) Még egy év, aztán iskola.
Anyós pedig még babázna velük :roll: Kár, hogy nem akkor akart, mikor még babák voltak.
A bölcsiben is egy orvos házaspár kiment 3 gyermekükkel Svédországba. Sajnos egyre többen mennek ki. :(

Eri
simones

Sziasztok!

Először is Eri!

Isten Éltesse Vikit és Zolit az 5. Születésnapján!!!!!

Tegnap tartottuk a szülinapot, nagyon jól sikerült, bár mindkét gyerkőc köhögött és szegény Gergőmnek alvás után 38.8 fokos láza volt. A fiúknak nagyon bejött a torta, bár Detti írása után először csak a tortát tettük ki, az ajándékokat csak utána. Így tényleg csak a tortára koncentráltak, ami mondjuk ugye a formájából ítélve a legeslegjobb választás volt. Folyamatosan autóztak és nyomogatták, gondolom furi volt nekik, hogy puha... :D :D Nekünk az íze is bejött, mert mondtam a lánynak, aki csinálta a tortát, hogy kevesebb cukorral csinálja, így nem volt olyan édes. Dobok képet róla, meg a többit majd később....
Képzeljétek anyós alkotott (mondanom sem kell, hogy csak miatta tartottuk tegnap a bulit szombat helyett, amikor még jól voltak).... a múltkor mondta, a férjemnek, hogy majd ő süt tortát, mondta neki a férjem, hogy ne süssön, mert forma tortájuk lesz. Ezek után beállított 1 db tortával (holott ketten vannak) , na jó 2 marcipán és két gyertya volt rajta. De nem is ez a baj, oké hozzon tortát, de még ő morgott, hogy minek rendeltünk tortát.
Na ennyit a tortáról...., még írok.

Nem mennek fel a képek, próbálkozom....

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra

Kép Torták

Kép

[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1193211594.8908
.jpg[/img]

Kata

Kép
kateduo

Kép

Kata

Kép
kateduo

Kép Ajándékok.. Bruder Terepjáró

Kép

Kép

Ajándékok... 1-1 tök egy forma terepjáró, hogy ne legyen vita, fa puzzle, műanyag puzzle, szétszedhető pizza, mesekönyvek, dvd-k, diavetítő, vasútsínpálya vonattal, 1-1 matchbox az egyik kedves szomszédunktól, pizsama, melegítő.
Képzeljétek, hogy jártam. rendeltem ajándékokat egy webáruháztól kedden, felhívtam őket, hogy tuti itt lesz e a héten. Persze, igen mindenképp, csütörtökre vagy péntekre. Erre ma hozzák ki..., jó fejek!!! Viszont rájöttem, hogy túlzásba estem, így ezeket mind elrakom karácsonyra, névnapra, mikulásra....
Mondjuk, amiket most kaptak ajándékba, ez az egész rokonságtól van, de akkor is elég sok.
Kaptunk pénzt is, abból már megvettem a két overallt, olyan édeseket kaptam a C&A-ban 5.500,-/fő, aminek nagyon örültem, mert előtte 10.000,- körül láttam az újakat, használtan meg 4-5 e.- ért....

Amúgy itthon vagyunk, a héten nem megyünk bölcsibe...., ja és Cat, mi is voltunk ügyeleten...
:( hétfőn este, mert Gergő olyan csúnyán köhögött, hogy jobbnak láttam, ha látja orvos. Végül is nagyon jófej dokibácsit fogtunk ki, nagyon aranyos és kedves volt, azt mondta nem vészes, jó a tüdeje, hogy a köghögése kruppszerű, nem írt antibigyós se, hogy inkább még várjunk. Most hidegpárásítóval alszanak, különben megy ezerrel a köhögés, de ez a párásító egy csoda, nekünk nagyon bejön a köhögésre. Ma meg megyünk a saját doki néninkhez.

Lenne egy kérdésem, van valakinek olyan gyerkőce, aki semmilyen gyógyszert nem hajlandó bevenni? Gergőbe semmit nem tudok belediktálni, akkora balhé van, hogy esélytelen...., úgyhogy most még mindig csak a sáját szervezete küzd a betegséggel + fenistil csepp. Ezt az egyet lenyeli. (de nem mindig)

Hú de hosszú lettem! :oops:

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok,

Kata,

Boldog szülinapot a fiúknak, és Vendelnek még külön boldog névnapot!
Látom, játékból ők sem szenvedtek hiányt :lol: Már én is tettem félre télapóra a kapott ajándékokból.

Egyébként a gyógyszereket a Nurofen szippantójával szoktam nekik beadni, főleg, ha nem ízlik, mert azt könnyen le tudom dugni a torkukon :? Szerintem próbáld ki, főleg, hogy még ki is tudod vele mérni az adagot.

Eri,

Nektek is boldog szülinapot, képeket várunk!

Meme,

Gratula az ovihoz! Azért nektek is egész könnyen ment szerintem, van olyan ismerősöm, akik szeptember elején kezdték az ovit, és a mai napig hisztik, meg órákig tartó sírások vannak.

Ditke,

Szerintem mindenképpen próbálkozzatok külföddel. Nagyon nehéz itthagyni mindent meg mindenkit, de szerintem hosszútávon biztosan kifizetődik. Ha rajtam múlna, már mi is "nyugaton" élnénk és dolgoznák, de a férjem egy igazi bika, képtelen a változásokra :cry:

Rólunk:

Megjöttünk a Bergamo-Miláno-Comoi tó pihenésünkről (Cloony a kanyarban sem volt :( ). Nagyon jó volt, 20 fokkal, napsütéssel. Béreltünk autót, és amennyire lehetett, bejártuk a környéket. Sajnos arra már nem maradt pénzem, hogy a Gucciban megvegyem álmaim napszemüvegét :lol:
Első éjszaka 11 órát aludtunk, amit már nagyjából 26 hónapja nem sikerült megcsinálnunk...

Egyébként a gyerekek meg tök jól elvoltak, átaludták mind a 4 éjszakát, én nem is értem, hogy hogyan, mert itthon meg állandóan felkelnek éjjel 3x-4x :( Kíváncsi leszek, hogy mi lesz ma éjjel...

Akire nem reagáltam, ne haragudjon, de ezer pályázat van előttem, amit fel kell dolgoznom :twisted: :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Mi is vagyunk,néha olvaslak is titeket.Csak sajna az életünk teljesen a Dávid iskolája köré rendeződött.Egyszerűen horror ez a mai oktatási rendszer!!!!Felső tagozatban már nem létezik olyan,hogy nincs házi feladat (figyelj Meme!!!!!!).A jobbik eset,ha a tanár le tudja adni a teljes anyagot (ha nem akkor is meg kell tanulni!).Gyakorlásra semmi idő,ez otthonra marad.3 választása van a szülőnek:1. hagyja a fenébe,nem noszogatja a gyereket és akkor 2-3-sal elvégzi az ált. iskolát
2. tanul vele,amíg nem tudja az adott anyagot és akkor esélye van a jó jegyekre
3. mindenféle magántanárokhoz külön órákra járatja és azok tanulnak a gyerekkel
Mi a másodikat választottuk,így egyikünk állandóan a Dáviddal tanul.Amit órán nem vagy nem jól mondtak el,aztán újra átvesszül,az írásbelit leellenőrizzük,a szóbeliket kikérdezzük.A másik szülő pedig a picikkel van.
Erre a hosszú hétvégére kaptunk(!!!) magyarból 2 fogalmazást,illetve dolgozatra való felkészülést (helyesírás+kommunikációs folyamat,tényezők stb.).Matekból 165db negatív számokkal történő műveletet,amit egy lapról be kellett másolni a füzetbe,megoldan,majd a végeredményt átmásolni a lapra. Töriből 1órán keresztül mesélt Tamás Mezopotámiáról a Dávidnak,mert 1-2 apróságot ( :twisted: ) el felejtett elmondni a tanár.Majd megtanulták a 3oldalas anyagot,megírták az 1oldalas leckét.Természetismeretből tanulni,írásbeli volt.Angolból,németből nagyvonalú volt a tanár,mert csak szavakat kellett tanulni,ismételni.A technika,szám.tech,ének tanár most jó fej volt ,nem adott leckét (máskor mindig van).De tánc és drámára csak(!) Shekaspeare-t kellett olvasni (élete,művei stb.) csekély 3oldalt,majd abból vázlatot írni.Na itt adtam fel a küzdelmet (no meg az elveimet) és megírtuk a gyerek helyett!Egyszerűen a görög színház,Euripidesz,Szophoklesz után már képtelen volt felfogni,hogy hol vagyunk időben,kiről és miről van szó,mit,miért csinált ez a szerencsétlen Shekaspeare!!!

Eri!
Utólag is boldog szülinapot nektek!

Kata!
vendel és Gergőnek is sok boldogságot kívánunk!!!
Én is a Nurofen szipantyújával adom be nekik,mert azt jól le lehet dugni nekik (ha nem túl jó ízű a gyógyszer)!!!Vagy veszünk gyógyszertári fecskendőt,tök jól ki lehet mérni vele a miliket.De én mindig elmondom előtte,hogy ha nem veszi be,akkor mégegyszer beadom!Ha pedig akkor sem hajlandó,akkor újra jön a dokinéni.

Folyt.köv.!
Edit

Kép

Kép
edit73

Csatlakozom a Nurofen szippantyús gyógyszerbeadókhoz. Csak azzal tudom beadni, semmi mással. Viszont már nem kell lenyomni a torkukon, hanem 20 perces litánia után maguk beveszik. :D
A calcimuscot, cebiont, fenistilt a vizükbe teszem bele, íztelenek.

Sajnálom a betegséget. Akkor a héten gondolom nincs bölcsi. :(

Szuper ajándékokat kaptak a fiúk. Az overállokat melyik c und a-ban vettétek? Az Árkádban nem kaptam nekik, csak narancssárga volt, de másfajta nem. Egyformát meg nem akarok. A Decathlonban néztük a 7végén, de ott 12 ezer Ft volt darabja. Az azért brutál, föleg, hogy mindjárt kettö kell.

Edit :)
Szegény Dávid! Akkor mikor tud szegény pihenni? Ez embertelen ez a tanulnivaló, még egy felnöttnek is, nem egy ekkora gyereknek! :evil: :twisted: :evil: A tánc és dráma az szabadon választható tantárgy?

Nálunk Samu megint beteg volt. Benyalt valami hasfájós vírust, így nagyüzemben ment a klotyó 4 napig, mert egyfolytában f@sott. Oli megúszta eddig. :P

Cat
Kép
cateye

Edit!

Te jóságos ég!!!! :evil: :twisted: :evil: :twisted:
Komolyan mondom nagyon félek mi lesz jövőre. Már idén is keményedik a dolog, de most még megoldjuk. Lehet jövőre Kristófnak le kell mondania a fociról ?! ( heti 4 edzés) Szegénykém ezt nem tudná elviselni.
Még talán nem kérdeztem, de sima általános iskolába jár Dávid? Vagy valamilyen gimnáziumba?
Nálunk itt helyben az alsó nagyon szigorú, nagyon jó, de a felső tagozat sajnos nem.
Az alsó tagozatban állandóan országos szint feletti felmérőket, központikat írnak.
A felső sajnos szint alatti, ezért gondolkodtam Kristófnak jövőre valamilyen gimin. 6 vagy 8 osztályoson. Csak tudod Ő annyira reál beállítottságú, hogy nem tennék jót vele. Meg ahogy itt leírod a dolgokat, elég lesz nekünk a sima felső tagozat.

Kata!

Nálunk nincs gond a gyógyszer bevétellel, de nővérem nagyobbik fiának olyannyira, hogy hiába adta be nővérem bármilyen módszerrel Bencus kihányta. Igy nála is az maradt, hogy a szervezet megoldotta ill. a láz csillapítóban a panadolt elfogadta ill köptetőkből a málnásat. Nálatok is lehet majd ki kell kísérletezni, hogy hátha valamelyiket elfogadja. Bár ez a mai gyógyszer árak mellet tudom nem igazán jó ötlet.
Édesek a képeket a pasik!!! De, nyáron még nagyon egyformának tűntek, mostmár simán meglehet őket különböztetni, nem?
Remélem jobban vagytok.

Detti!

Ilyen körút után, ha azt írtad volna, hogy még Cloony-val is találkoztál, hát esküszöm meg evett volna az irigység!
:wink:
Pedig nem is az igazi esetem, de mégis.
Unoka nővérem kisfia igazi éjszakázó volt. 15 hónaposan azt mondták a szülei ezt nem bírják, és 5 napra elvitték a nagyszülőkhöz. Ott és azóta Donát átalussza az éjszakákat.

Eri!

6 évesen mennek a fiúk iskolába?

Nálunk:

Reggel Zsombika a csoport szoba ajtajában ismét bizonytalan volt, és ki is jelentette : Nem akajok itt majadni!!!! Kicsi nyüszi, puszi után bevittem.
Utána már nem volt semmi gond, nagyon szépen elvoltak.
De, Zsombor nagyon ragaszkodik Zsófihoz. Ovi előtt ez nem volt ilyen mértékű.

Meme
szinta

Cat!

Milyen érdekes, hogy nem kapják el egymástól a betegségeket. De, ez nálunk is így van. Zsombi átvállalja Zsófi helyett is. :wink:
Ma már bölcsiben vannak?

Meme
szinta

Csajok ezt el kell meséljem...lúzer vagyok. Először a bokám, aztán a nátha (még mindig tart) erre ma délelőtt Bencus véletlenül úgy "odaadta" a könyvet, hogy olvassam, hogy 3 helyen felrepedt a szám. A részleteket nem akarom taglalni, de bevallom megijedtem....gondoltam leírom Nektek, akkor hátha nem kapok már el semmit. :-(

Amúgy megvagyunk, ma délután lesz a szülinapi afterparty a kis cimbikkel. Most megy a durmi, aztán 16:30 körül jönnek a haverok! Ha nem felejtek el fotózni, akkor majd teszek fel képeket!

Baba! Merre vagy? Mi lett a vége a hétfőnek?

Kata! Anyósnak gratulálok! ;-) Más: milyen márkájú hidegpárásítótok van?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Vikóka!
Nem is tudom mit mondjak....szerintem ne nyúlj semmihez, inkább ne csinálj semmit!!!! Hátha megúszod.... :wink:
Párásítónk Boneco, de az a fajta, amelyikbe a salvus vízet is bele lehet tenni.

Meme!
Ők mindig is különböztek, csak a hajuk színe egyforma. Bár a tieid a csúcsok a különbözöségben..... :wink: Ebben nem lehet letarolni titeket. Zsombi tiszta Te, Zsófi tiszta apja. Ahogy én látom.... És olyan jó, hogy Zsombinak van Zsófi és így együtt tudnak lenni. Bölcsiben azt mondták, hogy az enyémek együtt játszanak, nem másokkal...mondjuk ők még kicsik, ilyenkor az együtt játszás is nehezebb.

A Nurofen adagolóval kapcsolatban....nekünk is van, de nekem azzal sem megy....totál lenyomjátok a torkán???? Hülye kérdés, de mennyire? Gergő összevissza prüszköl, fújja a nyálát, öklendezik...., egyszer szegényt meg is hányattam, mert túl mélyre nyomtam a kanalat. :oops: :oops: De ez az én hibám volt.

Cat!
Igen, itthon vagyunk a héten..... Az overalt a Camponás C&A-ban vettem , de csak piros és kék volt, két féle összesen, így nekik most egyforma lett. Pirosat mégsem akartam venni.... Ja és ez egyrészes.

Ditke! Detti! Edit!
Nektek is köszönjük a köszöntést.

Edit!
Nagyon durva, amit írsz Dávid sulijáról....., eszembe jutott, ha majd három gyerekkel kell tanulni...., még szerencse hogy az odébb van.

Detti!
De jó, hogy ilyen jól sikerült az utazásotok!!!!! Irigyirigyirigy!!!!
És én is kiváncsi vagyok az alvásra..., majd írj holnap.

Ditke!
Tényleg szomorú és elkeserítő, hogy kint kell keresgélnetek állást, bár mondjuk van, aki kimondottan ki akar menni. Mondjuk az a rossz, ha valaki itthon szeretne dolgozni, mint orvos, csak éppen munka és pénz hiányában nem tud. Sógorom 6. éves orvostanhallgató, ő itthon szeretne majd dolgozni, de tudja, hogy a pénz miatt meg kint lenne jó. Most sorban pályázza az ösztöndíjakat és kint tanul mindig más-más országban és még nem tudja mi lesz a vége.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Újra itt vagyok!

Kata!
Még a gyógyszer mizériához:annyira nyomom le,hogy kénytelen legyen nyelni!!!Ezt ki kell kísérletezni,mert minden gyereknél más.De akad olyan is,aki ilyenkor kihányja.Szóval próbáld meg,hátha!De szerintem ez hosszú játék!Már vannak olyan okosak,hogy lehet erről beszélni velük.Én néha megfenyegetem őket,hogy ez vagy az lesz vagy éppen nem lesz,ha nem veszik be a gyogyót.Vagy ti pl. kaphatnátok utána valami édes innivalót (nálunk ez baracklé) esetleg csokit!!!!Ezt aztán (ha beválna) majd lassan el is lehet hagyni.Egyenlőre a cél,hogy lenyelje!!!
Bár azért én ilyenkor elgondolkodom,hogy miért nem veszi be???!Ezek a mai gyógyszerek nagyon jó ízűek!
Ne is mond,ezt a 3gyerekes tanulást!!! :evil: Főleg,ha mindhárom másik suliba,osztályba megy!

Meme!
Dávid sima ált.iskolába jár.De ahogy beszélgettem másokkal,az jött le,hogy máshol se jobb a helyzet!Szinte minden suliban ez megy!Kíváncsi leszek,ti ezt hogy oldjátok meg?!

Cat!
Pihenésre szinte semmi idő.Most fejeztük be a tanulást,pedig ahogy megjött (2óra),neki állt.Most tv-zik,vacsi,fürcsi,majd alvás.És ez van minden nap.Hétvégén meg csak akkor van valami program,ha már péntek délután tanulunk.
A tánc és dráma kötelező tantárgy (itt),bár csak 1évig lesz.Mert személyiség fejlesztés a tanterv része ebben a suliban.Majd lesz hon és népismeret helyette,aztán etikett.Nem lenne rossz,ha egy ötödikes szintjén lenne (mellesleg a tankönyv hetedikeseknek íródott).

Detti!
Csak irigykedem!!!!Az alvásra és a szép időre egyaránt!
Szerintem a nagyinál töltött napok tele voltak új élményekkel,rengeteg újdonság pedig jól lefárasztotta
fiúkat.Ezért aludhattak olyan jól!!!(vagy otthon voltak?)
Amúgy nálunk a Marci már majd egy éve átalussza az éjszakákat,szinte soha nem ébred fel (tán ha 3x előfordult,amikor beteg volt).Bezzeg a Beni meg az Oli!!!Beni újabban 2körül,majd 5körül.Oli meg éjfélkor,aztán 5-6között!!!Hogy én mikor alszok egyfolytában 6órát,azt nem tudom!!!!

Lányok!
Be kell vallanom,hogy én nagyon élvezem most a fiúkkal együtt töltött időt!!!Igazán örülök,hogy nem adtam őket közösségbe,olyan jó látni,ahogy fejlődnek, ügyesednek, okosodnak.Bár kevesebb időt töltünk együtt,mint 1évvel ezelőtt,de akkor nagyon jól elvagyunk.Illetve már ők is egymással.Újra menő a legó!Szuper jókat építenek egy kis irányítással.Elkezdtek autózni is újra.Most már egymásnak is gurigatják.Sokat verselünk,próbálják ők is utánam mondogatni. Elővettük a Dávidtól megörökölt elemes vonatot+pályát.Nagyon élvezik!!!!Előkerültek a babzsákok is,azok is nagy slágerek ( a gumi labdával együtt)!
Ha itthon van apa,ő is sokat játszik velük.Ha ráér a Dávid (főleg esténként),sokszor beszáll a játékba.Így esténként igazi játszóházzá alakul a szoba.A régi nyüszögős,nyíkodós estéknek nyoma sincs!!! :lol:

Most mennem kell,vár a vacsi!!!
Szép estét!
Edit

Betegeknek jobbulást kívánok!!!!

Kép

Kép
edit73

Neked a múltkor akartam írni, hogy az én lányaim is pont ilyen különbözőnek látszanak képességeikben. De én azt is látom, hogy Bobó egy csomószor direkt nem is próbálkozik, ha Réka is ott van. Sőt inkább még bénázik is. Látványosan nem tudja, akarja csinálni, amit a másik. Ha viszont egyedül tud foglalkozni valamivel, akkor ő is szívesen gyakorol, megy is neki. Talán nem annyira mint Rékának, de neki több lehetősége is van, mert ő akkor is "tudja" csinálni, amikor Bobó ott van. Én úgy látom, hogy Borkát kifejezetten visszafogja, hogyha Rékának jól megy valami. Itt sajnos nincs két csoport az oviban, de ha lenne én lehet, hogy megpróbálnám, vagy legalább külön foglalkozásokra íratnám őket, hogy legyen olyasmi, amiben Borka mindenképpen jobb lenne.

Nagyon jó kis ajándékokat kaptak a fiúk! És sztem jó a torta is. Semmivel nem örültek volna jobban egy nagyon tökéletes cukrászdainak sem!

Amúgy én is Vendel napon születtem, sőt az öcsém is. Ezért gondolom én is, hogy két torta dukál. Nem jó érzés, hogy egy kalap alatt intézik el az embert!

Anyós ... :roll: :roll: :roll:
Az enyém most itt volt három napig, de ilyen bunkón még életemben vendégekkel nem viselkedtem. Egyszerűen a legrosszabbat hozta ki belőlem. Jön és tarol. Borítokolni tudom például, hogy kb. a 10. mondata az lesz, hogy gyerekek milyen rendetlenség van ebben a szobában. Gyertek gyorsan segítsetek rendet rakni!!! Egész hétvégén mindent rendezett, a gyerekeket, a kaját, a .... :twisted: :twisted: :twisted: Mondjuk ő veszített többet, mert nem látta, hogyan játszanak önfeledten az unokái, lévén, hogy kb. hárompercenként meglátott valamit, amit a lányoknak a helyére kellett volna rakni. Ha meg leült velük, akkor azt kellett csinálni, amit ő kitalált. Szerencsére ritkán tud ránk időt szakítani. :wink: Anyunak azért volt egy-két beszólása. Az apósom meg csendben röhögött, de nem szólt semmit, tudta, hogy úgysem tudja leállítani az úthengert.
Viszont hasznos tudnivalókkal lettem gazdagabb. Paradicsomkonzervből mindig aranyfácánt vegyek (ha nem lehet kapni, akkor is!!!). Az egyik fazekam füléből hiányzik egy csavar. Brrr.....

Gyógyszerügyben nem tudok tanácsot adni. Az enyémek nyelik, mint kacsa a nokedlit. Még ráadást is szeretnének kapni. Lehet, hogy eddig mindig jó ízűeket kaptak?

Nálunk a múlt heti időváltozástól eltekintve nyugi van. Bár Réka olyan kis irigy kutya lett, hogy már szinte fáj. Ránézni sem szabad az "ő" játékaira. És persze minden az övé!! :roll: Harácsol. Aztán meg megy a hiszti és Bobó olyan aranyosan mindig megsajnálja és visszaadja neki, ha nagyon sír. Én szívem szerint hagynám egy kicsit tovább ordítani, de Bobónak lágyabb szíve van, mint az anyjának. :wink:
Mostani dumáik:
Nyelvújítás: "gözdöny"
Játék: Egyik nap meg jönnek hozzám vihorászva, hogy félünk a tavasztól! Aztán az egyik időnként felkiáltott, hogy "fussunk, jön a tavasz!" és akkor rohantak és közben jót vihogtak. Aztán kicsit eljátszottak, és megint. Ez volt egy délelőtti program. Akkorákat röhögtem.
Költészet: Fut, robog a babakocsi, ....
Nevelés: Mér nem szóttál, hogy kakás vagy, babám?!!! Mé nem szóttál? Máskor szójjál!!

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Anyós? :roll: :evil:
Jókat röhögtem a gyerek-sztorikon!!!! :lol: :lol: :lol:
Az enyémek is költenek egyfolytában.Ma már elég szépen beszélnek,mi is értjük őket.Az iker-nyelv csak ritkán jön elő,de a múltkor egy fél napig röhögtem rajtuk.Szaladnak hozzám,hogy hol az apa.Én meg mondom,hogy elment a zöldségesbe krumpliért (csak hogy legyen mihez kötniük,mert amúgy is bevásárolni ment).Utána hallom,hogy beszélgetni és mondják egymásnak: apa elment a töszödébe tutyiért! :P :lol:
Voltunk az anyuéknál,elromlott a mosógépük,így az uramnak el kellett vinnie a szerelőhöz. Na este fürdés közben beszélgettünk erről.Mondom nekik,hogy most a mama nem tudja kimosni a ruhákat. Erre az Olivér: nem baj,majd kiporszívózza!!!! :lol:

Láttam,hogy bannamari nicknévvel be van jelentkezve valaki!!!Nem tudjátok,mi van velük?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Edit!

Én vagyok az, rendszeresen olvaslak benneteket, mert kíváncsi vagyok ám rátok, csak ennyi kihagyás után nem volt pofám írni, pedig néha még kérdeznék is tőletek.

A fiúk jól vannak most már, a múlt héten megjártuk a László kórházat Ádámnak a kruppja miatt, de 2 nap után haza is jöttünk. Azért annyira nem élveztük!

Az enyéim sajnos még nem beszélnek, pedig már bölcsibe is járnak szeptembertől. Én a bölcsitől vártam a nagy áttörést, de nem történt meg. Igaz, egy hetet megyük, egyet nem, aztán kettőt megyünk, kettőt nem, szóval még három hetet egyhúzamban nem voltak bölcsiben.
Nálunk is az van, amit írtok, hogy teljesen meg vannak vadulva, ha hazahozom őket. Amúgy a beszoktatásnál nem volt semmi probléma, egy fél perc sírás sem, erre Ádám most kezdi a sírást, hogy rájött, ezután mindig így lesz.
Na, már ha találok munkát, különben január 1-től kiteszik őket a bölcsiből. Tördelőszerkesztő lennék, illetve intézményi kommunikátor végzettségem is van. Ha valakinek van tudomása efféle vagy hasonló vagy bármi nekem való munkáról, ne tartsa magában!

Ditke!
Sajnálom, hogy külföldre kényszerültök, de meg tudom érteni. Sajnos Magyarország nekem is külföld (erdélyi vagyok), én is a megélhetés miatt jöttem ide annakidején. Megjegyzem, ma is továbbmennék, ha módomban állna, de ahhoz egyedül a gyerekekkel kevés vagyok.
A lányok csodaszépek.

Amúgy meg minden gyerek csodaszép, majd próbálok én is képet csatolni, bár mostanában sok kép nem készült.

Szülinaposoknak én is nagyon boldog szülinapot kívánok utólag is. Torták, ajándékok szuperek, a gyerekek meg tündériek. És hihetetlen, hogy milyen tempóban nőnek! Cat fiai is pár hónaposan lebegnek itt a lelki szemeim előtt, és mindig ledöbbenek, hogy milyen nagy fiúk, amikor képeket látok róluk.

Puszi mindenkinek és elnézést azoktól, akiknek nem írtam külön!

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari :)
De jó, hogy jelentkeztél! Gyere bármikor, még ha hosszabb ideje nem is írtál! :D

A beszéd miatt ne izgulj. Az enyémek is késön kezdtek el beszélni. A bölcsi elkezdésével nálunk sem változott ebben semmi 2 évesen. Samu 2,5 évesen kezdett beszélni, Oli meg rá 2 hónapra.

A nyáron voltunk Judytéknál, akkor még neki sem beszéltek a fiúk. Ma meg már telefonon beszéltem Atikával, úgy beindultak. Szóval semmiröl nem vagytok lemaradva.

Gratulálok a problémamentes beszokáshoz! :D

Brigi :)
Anyós tényleg kiakasztó. :evil: :twisted: Jót röhögtem a sztorikon, föleg az úthenger megszólításon. :D

Haláli dumája van a csajoknak!

A töszödébe tutyiért nagyon tetszett! Fúú ha ott rákezdi mind a három fiú, mi lesz! Nagyon aranyosan beszélnek már!

Tegnap és ma reggel az enyémek is alkottak. Samu esti szösszenete:

Jöttünk haza a bölcsiböl és egy nagyon festett vörös, inkább piros hajú nö jött velünk szembe. Samu felkiáltott: Jaj, vérzik a néni feje!
Hát gondolhatjátok hogy szégyenkeztem, közben röhögtem ezerrel. :lol: :lol:

Samu este: Anya ma megpróbálok cumika nélkül aludni.
Én: Jó, annak nagyon örülnék ha sikerülne.
Samu: Ha sikerül akkor megkapom a cumikámat, jó? :lol: :lol: :lol:

Ma reggel reggelinél:
Samu: Olgi néni (gondozónö) hozott egy új fiút a bölcsibe tegnap.
Én:Hogy hívják?
Samu: Dorka
Oli: Nem Dorka, hanem Bíborka.
Én: Nem lehet, hogy nem kisfiú hanem kislány?
Mindketten szinte kiabálva velem: KISFIÚ!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Annamari!
Gyere máskor is,bármikor!!!!Nem baj,ha csak néha vagy éppen összevissza!Annyit gondoltam már rád,mi lehet veletek,hogy vannak a fiúk!!!!!Nettkével is totál megszakadt a kapcsolatunk,ők jobbra,mi balra!Mindenkinek megvan a maga baja!De azért olyan jó a régiekről hallani.Tudni,hogy mindenki ugyanazzal küzd,zgyanatért örül!Mesélj még a fiúkról!Szobatisztaság?Egymással hogy jönnek ki?Te hogy bírod őket/velük?

Cat!
Ez a cumis sztori igazán jellemző a gyerekek gondolkodására!
A vérző fejű nőnél én tuti elröhögtem volna magam!
Nálunk rákezdett mind a három!A fiúknál beszédre kell duplán figyelni,mert Oli olyan,mint egy papagáj!(elnyomja a többieket)El is neveztük Lórinak! És sajna nem hagyja a másik kettőt szóhoz jutni.Ha kérdezek valami tőlük,ő azonnal rávágja!Míg a többiek még gondolkodnak.Ezért be kellett vezetnem (kisebb-nagyobb sikerrel),hogy az válaszol,akinek a nevét mondom!Ezzel párhuzamosan az Olivér keze nem dolgozik.Bármi olyan van,amit efektive csinálni kell,ő csak beszél.Így sokszor utolsónak sírva csinálja (pl. öltözés),mert most már rákényszerítem,hogy az egyszerű dolgokat ő is gyakorolja!
Néha csak úgy zsong a fejem a sok dumától,kérdéstől.Délid rojtosra beszélem a szám!De annyira édesek!!! :lol: Marci még elég nehezen érthetően beszél,viszon irtó jól áll neki (pl.:betatiltam=bekakiltam,szitatótó=szitakötő).A Beni beszél a legkevesebbet,ő van ezen a téren egy kicsit lemaradva (vagy csak ilyen halk szavú lesz?).Sokszor azt veszem észre,ha kettesben nézegeti az apjával a Csodálatos állatvilágot,egyfolytában mondja.Ő pl. egy csomó állatot felismer már,mondja a nevüket.ű
Szal tényleg ahány gyerek,annyi jellem!

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Megvagyok én is. :D Túléltem a szemműtétet. Köszi szépen a sok biztató szót, nagyon jól esett, hogy gondoltatok rám. :D A műtét egyáltalán nem volt vészes, a csaszival pl össze se lehet hasonlítani!!! Mondjuk nekem az nagyon rossz volt, főleg az 1 hónapos fekvés után, meg ahogy a kh-ban viselkedtek az emberrel....

A műtét napján csak fényérzékeny volt a szemem, meg könnyezett, de semmi fájdalmat nem éreztem. Az utána köv 2 napon ahogy gyógyult a szaruhártya, na az elég vacak volt, mintha vmi folyton törné a szememet. Kinyitni nem nagyon tudtam. Mindennap kontroll, utcára egy sállal a napszemüvegen mentem, annyira bántott a féyn. De igazi fájdalmat sose éreztem!!!! És vasárnapra mintha elvágták volna, felkeltem és láttam, elmúlt a szurkálás!!! Azóta mint látjátok, már olvasni és vezetni is tudok. Még azért kicsit homályos néha, könnyen kiszárad- csepegtetni kell- és néha elfárad. De amúgy látom a feliratokat a filmeken, amit kontaktlencséval nem láttam. Szóval úgy tűnik, nekem bejött a dolog. MÉg szombaton kell menni kontrollra, ott majd megmondják, hogy sikerült.

Boldog szülinapot Kata és Eri fiainak így utólag is. :D

Kata

Nagyon jó ajándékokat kaptak a fiúk. 8) Azért látszik a képeken, hogy betegek szegények, olyan piros a kis arcuk is.

Brigi

Na, hozzánk átküldhetnéd anyóst pakolni, itt lenne mit! :twisted: Nekem az volt az elős dolgom vasárnap, hogy a 3 nap alatt felgyülemlett kintiruha-kupacot eltüntettem az előszobából. RÉmes, hogy a pasik milyen rendetlenek tudnak lenni. Ha anyósod ilyen buzgómócsing, miért nem a költözésnél segített? Gondolom akkor lett volna mit pakolni..... Amúgy berendezkedtetek már? Mostanában dolgozol vagy ráérsz?

Annamari

Ha hiszed, ha nem, pont a napokban gondoltam rátok! Jó, hogy írtál! Mesélj még a fikúkról! Mekkorák? Miket szoktatok csinálni? Meg úgy egyáltalán......

Edit

Hát, nem tudom, hogy ez a dráma óra miért lenne személyiségfejlesztő... ez inkább csak általános műveltséget ad, nem? Meg a többi ami később lesz?! :? Az meg, hogy elárasztják őket ilyen hirtene, ennyi tanulnivalóval, megint nem hiszem, hogy túl jó hatással volna személyiságfejlődésükre.... Nem irigyellek titeket!

Nagyon jók a gyerekdumák, főleg ahogy elképzelem hozzá a szitut is.:) Én is olyan jókat szoktam röhögni rajtuk, de felírni nem szoktam, aztán hamar elfelejtem. :(

Ditke

Hajrá külföld! Bár én olyan hideg helyre nem vágyom....

És tényleg nem is kicsik a lányok egyáltalán!

Meme, Cat

Tudom, hogy akartam vmit írni nektek, de már nem emlékszem mit. És most nincs is erőm visszanézni- a számítógép eléggé rossz még a szememnek. bocsi....

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Szia Ditke!

Akartam már írni, de valahogy a napi menet... és nem találtam a címedet sem.
Egyszóval: nekünk nagyon nagyon bevált a pelus amit Tőled vettem és elküldtél. Az ikrek jövő hónapban lesznek 2,5 évesek és gyakorlatilag szoba és ágytiszták. Ha lemegyünk játszóra még megbeszéljük, hogy veszünk pelust nehogy megfázzanak (csúszda, hinta), de jövünk fel, vetik le és mindig tiszta!!!
Úgyhogy köszönöm!
Üdv:
kati
pityuci

Sziasztok!

Annyit írtatok, már megint nem érek rá válaszolni, erlég volt végigolvasni :lol:
Azért örülök, hogy Bannamari is bekukkantott, mostanában énis az a "néha idetévedek" fajta vagyok :oops: :oops:
szóval most megyek, de egyszer biztos ráérek valami értelmeset is írni ....

Kati!

Örülök, hogy bejött a pelus, a nappali szobatisztaság Csengénél már teljsen jó nálunk is, de Pepe hol napokig jól csinálja, hol rákezd a bepisilésre. nem tudom miért csinálja, gyakorlatilag kb. 9 hónapja ebben az állapotban toporgunk :( :evil:
Próbáltam hogy észre sem veszem meg kiabáltam, megszidtam, fenyegettem, semmi nem használ. Félek, majd rájön a hoppáré az oviban is és kitaszik mint macskát...
Tényleg mennem kell, majd írok, pussz mindenkinek:

Ditke
ditke62

Tök jó, hogy már ennyire jó a szemed! Dolgozom egyébként, de még odébb van a határidő, ilyenkor mindig kicsit lazábbra veszem, aztán meg éjszakázhatok. :roll:
Pont a műtét előtt gondolkodtam, hogy ti is eljöhetnétek látogatóba.
Még csomó minden nincs kipakolva, meg az asztalosok nem fejezték be a konyhabútort (nincsenek meg a polcok bele), így nehéz bele pakolni. :wink: De azért lakható.

Egyébként félre ne értsétek, tényleg kupi volt a gyerekszobában (délben, ebéd előtt), de ne az legyen már az első dolga, hogy rendet csinál nálam!!! Ilyenkor mindig napokig dühöngök!
:evil:

Cat, Edit :)
Nagyon jók a dumák.

Az enyémek sem beszélnek olyan klasszikusan tisztán, dehát még csak két és fél évesek. NÁlunk vannak rögzült rossz szavak, de azért én nagyon büszke vagyok rájuk. Pl. megkóbjálom = megpróbálom, vagy taisznya = harisnya, vagy magazít = megigazít (ha elmondom még egyszer akkor tudja nagyjából, csak elsőnek mindig az jut eszébe) Én élvezem ezeket az egyedi szavakat. Úgyis kinövik, aztán már csak emlék marad, hogy milyen aranyosak voltak.
A te fiaid nagyon ügyesek. Nálunk visszababásodás van éppen anyahiány miatt gondolom. Rondábban esznek, mint másfél évesen, és Bobót csomószor etetni kell. Az öltözés meg .... A zokni, az szokott sikerülni. A vetkőzés csak akarat kérdése, de persze attól is függ mi van rajtuk. :lol: Réka amúgy is kis duli-fuli. Ha nem sikerül valami, akkor nem próbálja újra, hanem visít. (Ebben nagyon megváltozott.) De biztos jönnek még fordulatok.

Ez a suli elég gáz! Gondolom, hogy a többi is ... Nekem anyámék sztem csak kb. tudták, hogy milyen tantárgyaim vannak. De ez ugye része annak a folyamatnak, hogy már az óvodába is felvételizni kell, hogy megfelelő iskolába kerülve jó esélye legyen az ember gyerekének egyetemre .... :roll: :roll: :roll: Hogy közben nincs ideje kimenni egyet focizni????
És miközben halálra tanulják magukat szerencsétlen gyerekek, nem tudnak többet, mint mi annak idején, mert a legalapvetőbb dolgokat nincs idő elmagyarázni, gyakorolni. :cry:

Annamari :)
Írj nyugodtan. Kíváncsiak vagyunk rátok!

Na megyek, mert én közben dolgozom ám! :oops: :oops: :oops:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Köszönöm a kedves fogadtatást! :D

A beszéddel kapcsolatban nem vagyok teljesen nyugodt, mert azért már minden korunkbéli gyerek beszél. 2,5 évesek voltak szeptember végén. Azért annyira nem is estem kétségbe, csak hát szeretném én is, ha az enyémek is ügyesednének ezügyben. Mondjuk azért már látok némi fejlődést, Ádám Dedőnek szólítja Gergőt (néha a Gegő is sikerül).
Azért már mindent megértetnek, szótagokat mondanak sokszor. Így pl. a múlt hétvégén elmagyarázták a kórházban, h a doktor néninek nagy a körme, le kell vágni :) Most a legnagyobb problémájuk, hogy mi kié. Nem hajlandók pl a másiktól örökölni, a másik törölközőjében törölközni stb. És most már önzetlenebbek egymással, ha valamelyikük kap valamit, rögtön kéri a másiknak is. Ha nem adnék, akkor a sajátjukat felezik meg, nagyon cukik.

Amúgy a méretet tekintve már nem olyan kicsik (de nem is nagyok), 13400 g és 92 cm Ádám, Gergő meg 13500g és 91 cm.

Szobatisztaság még nem tart sehol, bár hozzátartozik, hogy nem is erőltettük a dolgot. Ádám egyáltalán nem hajlandó ráülni a bilire, Gergő meg csak a móka kedvéért csöpögtetne nekem naponta 100-szor a bilibe, de mennyiséget nem pisil. Kakiról nem is beszélünk. Ádám csak és kizárólag tiszta pelusba kakil, ez is valamiféle hóbort, gondolom, ezzel is haladunk a szobatisztaság felé, ha már egyáltalán tudja így szabályozni, hogy csak a tiszta pelusba engedje bele.

Egymással jobban eljátszanak mint régebben és jobban is ragaszkodnak egymáshoz. Egyik a másik nélkül nem megy sehová. Ha azt mondom, h az egyiket itthon hagyom, ha nem viselkedik, a másik határozottan követeli, h vigyük. Persze amúgy sem hagynám itthon.

Én még mindig nem érzem a fáradozásaim gyümölcsét, bár néha előjön azért, és most pl az autó mellett, ha azt mondom, h meg ne moccanjanak, akkor földbe gyökerezik a lábuk. De egy boltban már nem tudom semmilyen formában fegyelmezni őket.

Végre szereztem jogosítványt a nyáron, így már kicsivel könnyebb a mozgás, bár a belváros még egy kicsit félelmetes így gyakorlat hiányában.

A tieitek mivel játszanak mostanában?
Nálunk még mindig az autózás a nagy sláger, azaz vonatot építenek az autókból, vagy összetoldják a pótkocsis autókat és azzal játszanak.
Esténként fürdetés előtt mesét szoktunk olvasni, kisvakond a kedvenc, és mélyen sajnálják, amikor sír. Néha meg is simogatják vígasztalásul. Thomas változatlanul nagy kedvenc, csak egy dvd lejátszót kellene beszerezni, mert így egész nap megy a tv, úgy meg akkor néznének Thomast, amikor én akarom. Mondjuk jutalomként.

És nem tudom másnál hogy van, nálunk javarészt még mindig én pakolok utánuk, ezt azt hiszem nagyon elszúrtam, mert a bölcsiben is beírták a füzetbe, hogy anyuka elmondása szerint ő pakol utánuk. És ott már elrakják a dolgokat a helyükre, itthon viszont csak most kezdenek elpakolni és azt sem mindig. Ha rájuk szólok, h tessék elrakni, akkor csak azért sem! Ha valaminek a feltétele az, h elpakoljanak, akkor általában rá lehet venni őket. De csak, ha én is segítek.

Önálló öltözködés még nincs, bár nagyon próbálkoznak. Gergő épp a legnehezebbel, mert cipőt szeretne fűzni. Hát nem megy. Azért egy sapka fel, egy nadrág le, ez már jól megy.

jaj, és 92, de inkább 98-as overallt keresek nekik használtan, ha van valakinek eladó, szóljon.

Lilla!
Milyen eljárással műtötték a szemed? Prk?
Ezekről a szemműtétekről csak szuperlatívuszokban hallottam embereket beszélni. Én is tervezem, hogy majd, ha úgy alakul, akkor részletfizetéssel meoldom és megműttetem, mert jó szemüvegem még sosem volt, így tökéletes látásom sem. 20 év szemüveg után jött rá Sényi drnő, hogy a cilinderem volt eddig sokkal gyengébb, mint kellett volna, ezt meg már szemüvegben nem bírná elviselni a szemem.

Tényleg csoda aranyosak a gyerkőceitek, ahogy megszakértik a dolgokat! Úgy várom, hogy az enyéim is elmondhassák, hogy látják az összefüggéseket! mert most még az igényeik kielégítésének szintjén folyik a kommunikáció.

No, azt hiszem, túlteljesítettem a tervet :D

Ádám:

Kép így nézett ki még szeptember elején

Gegő:

Kép

És hajvágás után:

Kép Mamával

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Na, alakulok én is, a fiam nevét sem tudom helyesen leírni :D