Ildi,
akkor kitartás
Remélem, hamar kibújik az a fránya fogacska! Rátok férne már egy kis nyugalom, ezek után pláne.
Mi a 14. fogat várjuk, ezúttal szemfog, a 13. (szintén szemfog) áttörésekor volt egy horroros éjjel. Most már úgy nézünk ki, hogy három ébredés a nagyon rossz, , utána az jön a horrorfokozatban, hogy egyszer ébred, és akkor egy órát fent van, percenként kétszer felmerülve a kobakjával a hasonfekvésből, és megnézve, megvan-e még anya. Ezt ma éjjel spec. úgy kerültem ki, hogy a kezét fogtam, nem a hátát, és így, talán a bőrkontaktus miatt, felugrálás nélkül is tudta, hogy megvagyok.
Két ébredés szinte sosincs, ha mégis, akkor elég pihentető, mert pillanatok alatt visszaalszik. Sőt átlag hetente egyszer van nyolc óra alvás is egyben. Most egyedül van a szobájában, és becsászkálok hozzá, ha hív. így mintha nyugodtabban aludna, illetve hallottam pl. ma, hogy felébredt egyszer, és magától visszaaludt!!! Ha ébren van, de nem hív, akkor nem zaklatom fölöslegesen. Nagyon lassan, nagyon pici lépésekben, de alakulni látszik a dolog. Nem beszélve arról, hogy ezzel párhuzamosan a szopi már tényleg csak elalváshoz kell, délben, meg este, reggel már nem is kéri.
Ma fél nyolckor arra ébredtem, hogy ott ácsorog mellettem, vigyorog, és az ujjaival fésüli a hajamat ("csinos anya"
)
Bóbita,
hát igen, a tea is árthat - éppen gondoltam, hogy Cicó szervezete is telített lehet már koffeinnel, amennyi csokit én megettem mostanában... Lehet, hogy életbe léptetem a teljes csokistopot egy ideig, de nem hiszem, hogy napi két szopi mellett ennek még átütő hatása lenne.
Viszont eszembe jutott egy jó sztori erről. Egyik este, éppen vacsora után, felemlegetve az előző rossz éjszakát, magyaráztam neki, hogy jó lenne egy kicsit többet meg nyugisabban aludni, mert így se ő, se anya nem tudja kialudni magát stb, szóval próbáltam a lelkére beszélni
Közben olyan értelmesen nézett
, hogy elkezdtem viccelődni: Mit csináljunk veled? Adjunk vacsorára mákos tésztát? Erre felpattan, rohan ki a konyhába, én utána, hogy mit akar, mutogat az asztalra, "oda, oda", mutogat az etetőszékére, "oda, oda", felveszem, erre görbül a szája az üres asztal láttán, és mondja "hóvan mákos tészta..."
Egyébként azért megelégedett egy barackkal is, nem is volt már éhes, csak felcsigázta a fantáziáját a mákos tészta, hogy az vajon mi lehet
Üdv
Kriszi