Kinga, nem az a halványkék típusú lenne legjobb a pulóverhez? Vagy mindenképp tépőzárast szeretnél? Akkor csinálhatod olyan Mummut mintával is, amit küldtem, 2 rétegben, közé gumi. Nézd meg egy kisebb darabon, emnnyire nyújtja az anyagot cikkcakk. Ugye nincs interlockod, jól emlékszem?
Érdekes ez a lanolinozás, itt a lanolinos dobozon ilyen használati útmutató van, én (meg a finnek is) így csinálom:
Kb. 1-2 dl nagyon forró vízben feloldok kb. 1 evőkanál (szerintem én többet szoktam, csak úgy érzesre belenyomom) lanolint, majd felengedem vízzel olyan langyos hőmérsékletűre (én először meleget kezdek beleengedni, majd fokozatosan hűtőm, hogy ne csapódjon ki a lanolin). Ez kb. 5-10 liter víz, ebbe beledobom a kimosott (vizes) gyapjúnadrágot és hagyom benne ázni kb. egy éjszakát. Ezután centrifuga és száradás.
Van aki a mosógép öblítőtálkájába nyomja a felhigított lanolin és így az öblítésnél történik a lanolinozás. Én ezt nem tartom annyira jó ötletnek a mosógép szempontjából, mivel a lanolin igen zsíros, nem hiszem, hogy jót tesz a mosógépnek, hogy beleragad a falaira, csöveibe. De van aki erre esküszik.
Képzeljétek tegnap milyen napom volt, éjszaka 2x is kifolyt a pisi a pelusból az ágyba
valahogy rosszul raktam fel a pelenkát.
Nappal meg szabtam pelenkának valót, és én összehajtva tárolom a szabásmintákat, na, nem jól hajtogattam ki, és a szabásminta teteje nem hajtódott ki, kiszabtam 4 pelenkát, mindegyiket 2 centivel rövidebbre.
Nem vészes (remélem legalábbis), de az a pelenka annyira bevált azzal a magassággal, most nem tudom mennyire lesz jó...
Kisvic, melyik szabásmintára gondolsz, most hirtelen nem emlékszem
Pindi, látnád azt az első pelenkát, amit plüssből varrtam, hát nem mutogatnám senkinek, olyan csálé lett
Szerintem gyakorlás kérdése.