timcsi, én is szomcsi vagyok
én mindennap többször is belestem h mizu! de sehol senki...
pedig jó h egymást is tudjuk bíztatni. olyan jó h nem vagyunk egyedül! nekem a mai napig soxor van olyan érzésem, mintha ufók lennénk a gyermekemmel. Te különben írsz még vmelyik topicba?
hát, első babánál nekem is mindegy volt h mi lesz. férjem viszont már évek óta azt hajtogatta h neki semmi más nem kell, csakis lány!!
na, engem ez eléggé visszarettentett - mert ugye mi a garancia?! úgy 50-50 az esély
na és most h teljesítettük a "tervet" és lányka, erre múltkor aszongya h most már tulajdonképpen szeretne egy fiút is
én meg most érzem úgy h végülis persze nem bánnám, ha fiú lenne a következő, de mégis inkább megint lyánykát szeretnék
sztem nem gáz, ha vki kimondja h mit szeretne - oszt örül annak is, ha más lesz
sokkal rosszabb, ha csak titokban vágyakozik és csalódik. soha nem lehet tudni kívülállóként h kit mi motivál - lehet egy rossz minta szülő-gyerek kapcsolatban, testvérkapcsolatban v akár az h nem volt olyan nemű gyerek a környezetben v volt ugyan, de az olyan is volt...
szal érted...
kata, még eszembe jutott néhány dolog:
azért is jó a hordozókendő, mert folyamatos vesztibuláris ingerlést biztosít, ami segíti az idegrendszeri érést, mert ha jól gondolom, ez a fajta érzékenység a többemberes babáknál egyfajta éretlenség. vszeg nem teljesen kinőhető amúgy a dolog, de az biztos h ezek az ingerek nagyon jót tesznek nekik! ráadásul sztem a motoros funkciók, vagyis a mozgás fejlesztésében is hasznosak - én részben a sok hordozásnak, karban ringatásnak, hintáztatásnak tulajdonítom h Viktória mozgásfejlődése jónak mondható. mert azért ez annyira nem lenne egyértelmű annak alapján h szinte nem nagyon van módja gyakorolni, mert folyton a karomban van...
és mégis tök időben kezdett forogni, meg ilyenek. lehet h nem ezen múlik, de az biztos h hallottam olyan babót, aki szinte soha nincs karban, mert nem igényli annyira és 4 hónaposan még nem forog... szal azért némi összefüggés lehet sztem.
nyűgösség csökkentésének további praktikái: én próbálkoztam homeopátiával - chamomilla vulgaris CH 15 és 30-at is próbáltam. először volt némi rosszabbodás, ami állítólag annak a jele h el van találva a szer és hatni fog, de végül úgy tűnt, nem segít. most a 200-as higítást ajánlotta a dokink, de azt még nem próbáltam. csak azért írom, hátha vki megpróbálná a sajátjánál. kárt biztosan nem csinál vele.
a másik: vettem egy borostyánkő láncot, ami állítólag a fogzás miatti nyűgösséget csökkenti. mi ugyan még nem fogzunk, de gondoltam, hátha jó másfajta nyügire is
és végülis amikor feltettem, utána 1 héten keresztül látványosan javult Viktória "magatartása", aztán volt némi visszaesés, de azt mondhatom h mostanában azért nagyon is istenes! de mindenesetre tök édi a kis nyakláncában!
ha vkit érdekel, a kékpanda című weblapon található, asszem vmi egészségmegőrzéses v milyen termékek között. nem volt annyira egyszerű megtalálni, csak azért mondom.