Kedves Ckatalin!
Szeretném, ha tudnál segíteni néhány dologban! SZóval, júniusra várom a második babámat, az elsõ akkor lesz másfél éves.
1. Az elsõ babánál kellett egy igazolást kérni a betöltött 90. terhességi napról a dokitól, így igénybe vehettem 3000 Ft adójóváírást havonta. Kell-e most is kérnem, azaz növekszik-e a jóváírás a gyerekek számával? Ha igen, akkor érdemes-e, hogy ezt ne én, hanem a kispapa-apuka vegye igénybe (akivel nem vagyunk házasok - nem tudom, kell-e így vmi külön igazolás arról, hogy az õ adójából írják jóvá?)
2. Ha megszületik a baba, akkor ugye elõször megint TGYÁS-t, utána az õ kétéves koráig GYED-et kapok? EZ az összeg megegyezik majd azzal, amit eddig is kaptam, vagy változik?
3. Ahol dolgoztam, az nem kifizetõhely, szóval az OEP-be mindig személyesen kellett mennem, de a cég könyvelõje intézi továbbra is a "pénzes" (adó, visszaigénylés, 1%)ügyeimet. Kell, hogy bejelentsem neki, hogy jön az újabb baba? A GYED igényléshez megint kell majd a cégtõl újabb fizetés nélkülire "engedélyt" kérni?
Azt hiszem, egyelõre ennyivel beérem
És elõre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Márti