Hahó,
Barbus,
én sem értem. Ami megmaradt bennem, hogy Kristófnak refluxa van. (Bár lehet, hogy le vagyok maradva, és már kinőtte). De az csak nem indokolja ezt a tömést?! (Ne haragudj, nem tudom másképp nevezni ezt a javaslatot, amit kaptatok). A gulténmentesség amúgy sem butaság, egyéves kor alatt senkinek sem árt meg (mi sem eszünk glutént, minden rizzsel meg krumplival megy), de ez nem jelenti azt, hogy Kristóf lisztérzékeny lenne. A lisztérzékeny gyerekek Miriam Stoppard szerint nagyon soványak, étvágytalanok (!!!) és gyakran szokatlanul hosszú a szempillájuk
A lisztérzékenység nem arról szó, hogy rengeteget eszik, és mégsem hízik. Egyébként ha az volna, akkor a gluténmentes étrend hirtelen nagyon megdobná a súlyát. Az viszont biztos, hogy a felálláshoz, járáshoz, egész nap pörgéshez energia kell, nyilván arra használja.
De azért azt hadd kérdezzem meg: Kristóf ezt a sok kaját mind megeszi? Éjjel maga ébred és tápit kér? Mert ha nem, szerintem fölösleges ezzel macerálni. Ha maga nem kér enni éjszaka, akkor úgyis szól, ha meg nem, akkor nyilvánvalóan nincs szüksége rá. Ha tényleg úgy gondolod, és biztos vagy benne, hogy Kristófnak több tápszer kell, akkor inkább a nappali adagokat próbáld növelni - de úgysem fog többet enni, mint amennyit akar. Bár az egészet nem értem, szerintem a dokik nagyon túlaggódják a dolgot, nehogy aztán műhibapert akassz a nyakukba. Viszont azzal nagyon és egy életre el lehet rontani a gyerek evési szokásait, ha többet adsz neki, mint amennyit ő kér. Lehet, hogy Kristóf most szépen elkezd hízni, aztán tinikorában majd küzd az elhízással...vagy egy életre megutálja az evést...akkor viszont már ki emlékszik arra, hogy mit javasoltak tíz-tizenegy hónapos korában az orvosok
egyre jobban belelovalom magamat, kezdek már nagyon dühös lenni rájuk!!!
Na jó, ez utóbbi nem volt komoly. Azt nem hiszem, hogy nálatok ez elő fog jönni (bár tudnod kell, hogy előjöHET mindenkinél ilyen esetben). Ha engem teljesen szubjektív módon kérdezel, akkor szerintem valami olyasmi lesz, hogy itt kínlódsz az evés-hízás témával egyéves koráig, nagy küzdelemmel eléritek, hogy egy icipicit jobban hízik, mint előtte (amit lehet, hogy magas kalóriás diéta nélkül is megtenne, de ezt sosem fogjátok megtudni), aztán egyéves kora után a kutya sem ellenőrzi - vagy lehet, hogy nálatok nem így van? - , akkor megnyugodtok, Kristóf pedig hirtelen megugrik
Ahogy nézem, ez nagyon fejleharapósan hangzik - de nem a te fejedről beszélek, hanem a dokikról!!!
Szerintem annak alapján, amit írtál, Kristófnak semmi baja sincs.
Ha van időd (hehe, jókor mondom), írj be itt a Rendelőbe, vagy még inkább nézz be az Anyaság topikban a Válaszol a védőnő témába, ott egy nagyon kedves háromgyerekes védőnő van, meg több igen tapasztalt anya, biztosan tudnak valami vigasztalót.
Egyébként pedig kitartás!
Ma ünnepelünk, Cicó csak kétszer ébredt éjjel, egyszer háromkor, egyszer háromnegyed hatkor, és ebből csak egyszer volt szomjas - a másik két ébredés nem számít, mert akkor csak belekeveredett a rugijába, és ahogy kikevertem belőle, már aludt is megint - egyszer meg elég volt a karomba venni. Szóval sikerált összesen nyolc órát aludnom az éjjel, igaz, hogy több darabban, de ilyen se volt már hónapok óta. És úgy, hogy Cicó a SAJÁT ágyában aludt, a SAJÁT szobájában, én meg végre Apával kettesben
Az evéstéma egyébként változatlan, azzal a különbséggel, hogy most már mindent megeszik, amit kap, csak mindenből nagyon keveset - viszont azt igen jóízűen. Most úgy látom, hízott is, legalábbis nagyobb rés van a pelus két tépőzárja között a hasán, és kerekebb a feje. Viszont szopizik ezerrel, és ezt imádom
A védőnő nem járt nálunk még (az új), pedig már harmadik hónapja lakunk itt, de én nem is bánom. Van egy kis barátném, ő is végzett védőnő, azokban a dolgokban, amikhez szakmai ismeret kell, ő is tud segíteni, amihez meg tapasztalat, abban meg ti
Arra meg nincs szükségem, hogy csóválja a fejét valaki, miért nem adok több kaját a lányomnak, miért nem szoktatom már le a szopiról stb.
Nekem egyet mondott egyszer a dokibácsi, hogy sápadt Cicó egy kicsit, de ez is gázos, mert én annyira fehér bőrű vagyok, hogy egyáltalán le sem tudok barnulni, őt meg nem is vittem napra. Az okos ügyeletes dokinéni meg - hrrr! - mindenképpen mag akart róla győzni, hogy Cicó vérszegény, mondván, hogy annak nincs más jele (!), mint a sápadtság, mert fokozatosan alakul ki (én nem így tudom, hát ti?). Tőlem egyébként kivizsgálhatják, de nem hiszem, hogy a vascseppektől fog jobban hízni.
(vagy többet enni).
Na nem spannolom magam tovább,
szép vasárnapot,
üdv
Kriszi