sziasztok!
egy csomó témához lenne hozzászólnivalóm. kérdeztetek is egy-két dolgot. és nekem is összegyűltek a kérdéseim.
kinga!
a timár utcai játszó ünnepnapokon zárva tart, merthogy az egy máltai játszó, ügyelettel, segítő személyzettel. az ajtón szerepel a beosztás, érdemes előre megnézni. 21-22-én annyi program lesz egyébként városszerte, itt a múueum kertben is lesz múzeumok majálisa. a margit-szigeten családi véradónap. azért a délelőtti játszós dolog biztosan jó lesz
szobatisztaság: péter rendszeresen kéreszkedik wc-re. ádám csapódik akkor hozzá, de úgy alapvetően nem izgatta fel túlságosan a szobatisztaság témája. továbbra is pelust kérnem, nem kisgatyát. ehhez kapcsolódna a kérdésem: mivel ők zsákban alszanak, elég macerás az esti pelusos fenekeket a wc-re előkészíteni, este annyiszor kell kivinni pisilni őket, ahányszor szólnak? az a gyanúm, hogy ez lassan játékká válik, és valszeg nagyobb beruházást igényel a megoldása. fáj a szívem méregdrága bugyipelust venni, de zizi tapasztalata és megoldása tetszik...
doris! mimóza! hiszti
nálunk a jobban önállósodó péter a hisztis. összességében mindennap minden órában kész egy jó kis hisztire. az öltözködés, szobatisztaság, önálló evés, mind csupa klassz dolog, de mostanában nem tudom jól kezelni, elég hamar megunom a hisztit. híres türelmem pillanatok alatt szétoszlik. ádám eközben megoldást sürget, sokszor a tesójának akar jót tenni, és engem biztat arra, hogy tegyem meg, amitől péternek jó lesz. ő az egyébként, aki könnyebben odaadja a dolgait. péter pedig lassan beleszorul a pulyka péter szerepkörbe, amitől nehéz lesz szabadulni. én most érzem először, hogy bizony előfordulhat, hogy egy szülő nem egyformán imádja két gyerekét.
ez durva és persze nem így érzek, de nagyon kell vigyáznom, hogy péter okoskodásai és hisztijei, nehogy öngerjesztő folyamatot indítsanak el és nehogy a drágám akaratos természete és az én nevelési bénaságom miatt a "rossz gyerek" szerepébe ragadjon. most visszaolvasva úgy érzem, (remélem) hogy nagyon sarkitottan fogalmaztam és közel sincs ilyen helyzet, de reálisan látom a veszélyeit. másrészt eldördültek az első "csúnya vagy anya" dühből kiabált szitkok. teljesen igazuk van, ronda lehetek, amikor észnélkül ordibálok, vagy fenyegetek. fáradt vagyok pedig mostmár igazán kéne okosan nevelni őket, különben teljesen irányíthatatlan rosszaságokká válnak.... aztán fél óra múlva ádám jön, hogy "nagyon szép anya vagy", "királylány vagy anya"
délutáni alvás: mostanában nagyon nehezen, vagy egyáltlán nem alszanak el hétvégén, vagy betegség alatt, ha mind a ketten itthon vannak. tutti, hogy fáradtak, merthogy tegnap a 20 perc dumálás után beültettem hozzájuk a dédit és 7 perc alatt mind a kettő elaludt. szóval annyit csevegnek, mesélnek egymásnak, énekelnek, hogy
egyszerűen nincs idejük elaludni. többször nagyon szigorú voltam és nagy nehezen sikerült kicsikarnom az alvást, de úgy érzem ma is pl. nem éri meg az egész a szigorkodást. asszem feladom. van valami ötletetek? nagyon káros, ha 2 és 3/4 évesen hétvégente nem alszanak? (azt leszámítva, hogy délutánra dinkák lesznek...) nem tudom őket küldön szobában altatni.
hát ennyit rólunk. dackorszakos, tombolós gyerekek, dolgozós, fáradt anyuka, fáradt és vizsgázó apuka mix.