Reni:a recept:
Tészta:25dkg liszt;1 tojás sárgájs;15dkg margarin;1 dl tejföl;1 csipet só;1 e.k. ecet.
A hozzávalókat jól összegyúrjuk(ne ijedj meg az állagától,a vajtól ragadós lesz,1-2 órát hűtőbe pihentetjük.
Vékonyra,kb:0.5cm kinyújtjuk,tepsi hátán sütőpapíron 2 lapot sütünk belőle.165 fokon 20-25c percig sütjük,előmelegített sütőben.
Krém:1 l tej;4 tojás;25dkg cukor;3 z.vaniliás cukor;13 dkg liszt.
Hab:fél l tejszín+ízlés szerint bele pórcukor
Tojásokat ketté;a sárgához az 1 l tejből 1 dl;lisztet;a cukor felét hozzáadni;simára keverni;a maradék 9 dl tejet felforralni bele a van.cukrot;mikor forr bele a tojásos masszát,mixerrel simára keverni;lehúzni a tűzről.
A fehérjét felverni a cukor másik felével kemény habbá;vissza a tűzre a tejes masszát,közepes lángon kevergetve hozzá keverni a felvert fehérjét,óvatosan keverve;főzni még kb:2-3 percig.Picit várni,hogy hüljön,ne legyen tűzforró;rákenni az egyik tésztára;Teljesen kihűteni,rá a kemény habbá vert tejszín.
Máz:1/4 mokkás kanál instant kv;20 dkg cukor;7dkg vaj;4-5 e.kanál tej.
a kv-t feloldjuk a tejben,hozzáa 20dkg cukrot,TAKARÉKON kevergetjük,míg teljesen felolvad a cukor.Ha elkezd sűrűsödni lehúzzuk a tűzről és hozzá adjuk a 7dkg vajat.Géppel verni,amíg tejfölsűrű nem lesz.Rákenjük a másik lapra,mikor kissé száraz a máz,vizes késsel felkockázzuk,darabonként teszük a tejszínhab tetejére.
Ne nagyon vékonyra nyújtsd a lapokat,mert törni fog.
Én ezt nagy tepsibe csináltam,kb:25-30 db lett belőle ilyen magassággal.
Ha magasabbra akarod,akkor kisebb tepsibe tedd,ugyanezt a mennyiséget.
Ha megcsináltad,írj milyen lett
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.01 21:27-kor.