Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Annamari! :)
Remélem sikerül még rendbe hoznotok a házasságotokat. Annak idején nekünk is hasonló problémáink voltak. Így utólag néhány dolgot másképp csinálnék. Pl. túlságosan is a gyerekek körül ugráltam, és ez sajnos a mai napig is igaz. Van is belőle vita. :( Próbáld meg végiggondolni az ő szemszögéből is, mit szeretne, mit csinálhatnátok másképp, aztán beszéljétek meg. :)
Nem mindenkinél olyan "tökéletes" ám a házasság, csak nem verik nagy dobra. ;)
Beszéd: Az én fiaim is nagyon nehezen kezdtek el beszélni, és a szobatisztasággal is így voltak. De most már mindketten ovisok. :)

Ditke!
Örülök, hogy a férjednek megmaradt az állása. :)
Ha megkérdezhetem mi alapján döntöttek: ki megy/marad? Szakmailag a jobb maradt, esetleg a végkielégítést nézték?
Az átalakítás ráférne az egészségügyre és az oktatásra is, de nem így.:twisted: Eddig is sokat kellett várni, túlterheltek voltak, ezután még rosszabb lesz. Vagy menjünk magánorvoshoz, akkor pedig minek fizetem a járulékokat? :roll:
Mi is hasonló cipőben járunk, fővárosi szakképzés. :( A mi sulinkhoz állítólag még nem nyúlnak hozzá, de szeptembertől több száz tanár lesz munkanélküli csak itt a fővárosban. :(

Eri
simones

Sziasztok!

Annyi minden történt,hogy nem is tudom,mire reagáljak!!Bocs,ha valakit kihagyok!

TALI: minket is érdekelne,ha időben el tudnánk dönteni,hogy mikor!Az uramnak hónap végén készül a beosztása,így nekünk legalább 1 hónappal korábban tudni kellene az időpontot!!!Tényleg férjek is jöhetnek? Más is hozná a párját is?

Vadvirág!
Szerintem mindent elmondtak az előttem szolók!!!! :roll: :evil:
Bennem 2 dolog maradt meg: miért kell valakit hazugnak nevezni csak mert könnyebben esik teherbe?? Nekem attól még nem lesz gyerekem!Ez már a röhej kategória! Meg hogy 4 gyereke mellett hogy van időd netezni???! :wink: :roll: Na ezt csak 1gyermekes anyukák kérdezik,akik ráérnek minden sz..ron nyűglődni,ezért halnak bele az 1 gyerek nevelésébe!
Erről mindig az jut eszembe,amikor a gyerekorvosunk meséli,hogy tanácsadáson panaszkodnak az 1babás mamik,hogy milyen fáradtak,semmire nincs idejü stb. :lol: :lol: Akkor szokták nekik emlegetni,hogy bezzeg a 3ikres mami 4fiúval sose fáradt és nem panaszkodik!!! :) Na hiába,mi már nem érünk rá észrevenni,hogy elfáradtunk! :wink:

Annamari!
Annyira sajnálom!!!!
És igazán felnézek rád,hogy még ilyen körülmények között is tudsz tanulni. Persze irigykedem is,mert én valszeg nem fogom tudni befejezni a sulit.Ahhoz hogy tandíjmentes maradjak,most kellene folytatnom.Ha viszont fizetni kell,azt már nem tudjuk megfinanszírozni.Most pedig még nem tudnám folytatni.Nem is a suli miatt,hanem a vizsgaidőszakban nem menne.Én csak szeptemberben akartam újrakezdeni! Még nem tudom,mi lesz a sulimmal.
A gyerkőcök miatt nem aggódj,nincsenek lemaradva. Az enyémek se beszélnek,csak néha Olivér.De ő is kb. 10szót használ és kész. A Dávid se beszélt még 2 évesen se!

Ditke!
Örülök,hogy legalább a férjed munkahelye körüli gondok megoldódtak! Ez azért biztos nagy könnyebbség!

Na most mennem kell,a nagyobbiknak is szüksége van rám!!! (társasozni fogunk,amíg a pöttömök alszanak)
Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Sajnos nem lesz gond a férjeméknél a betegellátás, mivel a 110 ágyukat kb. 50-re csökkentették. (Megyei kórház sebészete 50 ággyal. Hmmm... ) Így még további elbocsátások is lesznek, ez csak az első kör volt. Ami röhej, hogy eddig a kórházban a műtéti szám több volt évente mint a két Sebészeti Klinikán együttvéve :shock: És megkaptak egy levelet a szakmai kollégiumtól, miszerint nagyon kiválóan végezték az érműtéteket, nagyon kevés szövődményük volt, a legnagyobb műtéteket is bevállalták, majd a levél végén közölték, hogy megvonják az érsebészet összes ágyát. :?: :evil:
Visszaírtak, hogy nem éreznek véletlenül egy kis ellentétet a levél és a végső tartalom között? Válasz: de, de nincs pénz fenntertani, nem kiemelt kórház a miénk :( :evil: Aztán most még koldulni próbálnak néhány krónikus ágyat, hátha még kapnak vagy 10-et, de még tuti fognak elküldeni embereket :( Meg persze a daganatos betegeket mostmár csak a kiemelt kórházak láthatják el, így elesnek az ilyen műtétektől is. Az senkit nem érdekel, hogy pl. karcag kiemelt lett, de eddig onna hozzánk irányították azokat a betegeket akiket nem mertek megoperálni :shock: Ja, és most épült majdnem egymilliárdért új műtőblokk, amit persze nem fognak tudni használni. Vagy pl. az új SBO-n megvolt az épület, csak nincs egy árva műszer sem. De mikor jött a tv az átadásra lehozták az intenzívről az összes monitort, a laborokból az UH-okat, stb... lefilmezték, hogy milyen szuper,. ország-világ láthatja, aztán vissza mindent. :? Ugyanez volt a kórház előtti útépítéssel: még tavaly az önkormányzati választások előtt felállt két munkagép, kitettek valami táblát meg beszédet tartottak, hogy megkezdik a B. B. út rekonstrukcióját, no mikor elment a tv elmentek a munkagépek is, azóta se jöttek vissza... Talán a következő választások előtt :lol: :?
És a másik kérdésre válaszolva: dehogy döntöttek itt szakmai szempontok :cry: Akinek lejárt a szerződése annak nem kell végkielégítést fizetni így mehet, aki nyugdíj mellett dolgozott az mehet (mondjuk ezzel kivételesen egyetértek), aki érdekellentétben áll a főnökkel az mehet, akinek biz. kapcsolatai vannak az marad. A férjemnek dec. 31-ig van szerződése, feltehetőleg ő azért maradhatott, majd akkor küldik el. :(
De sok okos dolgot csináltak még, pl. a kórházban egyetlen gyerekszemész szakvizsgával rendelekző doktornő volt, na elküldték őt is. Ezután is jönnek gyerekek, csak nézi majd a többi szemész :( Vagy az endoszkópos laborban dolgozók közül elküldtek egy kivételével mindenkiet akinek volt hozzá szakvizsgája. Az az egy az osztályvezető, aki maradt. Hmmm :?

Bocs, de kijött belőlem, elegem van a magyar egészségügyből :twisted:
Az oktatás részét is ismerem, lévén rajtam kívül mindenki tanár a családban, anyósék, anyuék, tesóm meg most tanul magyar-töri szakon, de hogy minek :?

Annamari!

Köszi, hogy írtál, bár reméltem, hogy más oka van a távollétednek :(
Most két baráti házaspár is válik a közelünkben, pici gyerekekkel mindenütt. Ezért nem hiszek én abban, hogy ha nem megy egy kapcsolat akkor majd a gyerek összehozza.
Egyébként nálunk is megvoltak a harcok a gyerekek születése után, én többet vártam volna a férjemtől gyereknevelés terén, szerinte meg én viszem túlzásba. Valahol mindkettőnknek igaza van, de nehéz megtalálni a kompromisszumos megoldást. Nálunk az áttörést az jelentette, hogy elkezdtek beszélni a csajok, már lehet velük játszani, úgy értem értelmes játékokat, mondjuk a férjemmel mindig építenek garázst, vonatoznak, a lányok pgácsát sütnek az apjuknak, verselnek, szóval kezdi megtalálni velük a hangot. Míg picik voltak egyszerűen nem tudott mit kezdeni velük. Nem ismerem a helyzeteteket, meg nem is akarok beleszólni, de talán ha majd a fiúk is beszélgetnek, nőnek még egy picit akkor a párod is jobban fogja viselni a dolgot, meg ahogy tisztábban esznek, pl. az enyém attól is mindig ki volt /van akadva, hogy miért nem tudnak addig egy helyben ülni, míg eszünk...
De én hiszem, hogy napról-napra könnyebb lesz, aztán egyszer csak felnőnek és elköltöznek, és akkor még hiányozni is fognak :lol: Szóval nem szabad egyből feladni :) :wink:

Meme!

Estére remélem kész lesz a James is (na jó, éjszakára :lol: ) és akkor megmutatom. De lehet mást is csinálni szerintem belőle, mondjuk ha zöldre hímezem akkor máris Percy lesz thomasból :wink:

Kérdezted, hogy hogy fogod rendezni, hát két dologra is gondoltam, majd eldöntöd melyik legyen :lol:
"köszi megkaptam", vagy "megkaptam, köszi" :wink:

Megyek, felébredtek :(

Ditke
ditke62

Vadvirág!
Inkább ide nem írogatnék, mert úgy érzem nagyon off lennék. Nem szeretném keverni a témákat és ez az ikres anyukák topikja.
Új topikot nyithatunk, de szerintem az elérési út mindegy, mert nagyon könyen megtalálja aki akarja. Csak rámegy a nevedre és megnézi a bejárt útvonaladat. Bár szerintem a régiben is maradhatnál. Nem baj, hogy nem mindenki kedvel. Valószínü engem se. Attól még jó ötleteket azoktól is szívesen veszek, akiket pl én nem kedvelek. Szerintem hagyd, hogy lecsendesedjen a vihar és utána minden a régi lesz. Menjen el az, akinek az ügyben lelkiismeretfurdalása vagy takargatnivalója van. Nehogy már elmenekülj ott többen szeretnek és csak azok számítanak. Az Ő kedvükért ne lépj le.

Hogy a két név azonos nevet takar e, azt nem tudom, szerintem nem, de a szerkesztőségnél Apa lehet, hogy ip cím alapján meg tudja nézni, de ez nem minden esetben lehetséges.

Kép

KépKép
nyanya67

Ditke! :)
:( Akkor sajnos jól gondoltam, hogy itt is ott is nem a szakmai tapasztalaton múlik majd, hogy ki marad. :( Mostanában gyakran gondolkodom azon, ki fogja gyógyítani, ki fogja tanítani a gyerekeinket? :twisted: Vagy dolgozol, amennyit tudsz, bármit, csak fizethesd a magánorvost és a magánsulit, ráadásul duplán, triplán. Mindenesetre adom nekik a vitamint inkább, és magunknak is, csak bírjuk valahogy. ;)

Annamari! :)
Nálunk is jobb lett, ahogy végre beszéltek.:) Ui. azért is én voltam a hibás, hogy nem beszélnek. :(

Eri
simones

Hello Mindenkinek!

Eltűntem egy hosszú hétvégére...és mennyi minden történt!

Cicamica!
A tali nagyon jó ötlet, jó lenne egymást személyesen megismerni. Mi szívesen megyünk....mondd, hogy mikor-hol és mit vigyünk! Vagy hogy mit segítsünk!

Kiliman!
Nekem ezek a linkjeim vannak babanyaralás ügyben:
www.thermenwelt.at
http://www.bebilap.hu/nyaralohely/nyaralohely.htm
(Nem tudom, Szinta ez utóbbira gondoltál?)

Kata!
Gondoltam reagálok a kaja ügyre (lévén egyidősek a kölykök).
Szóval a mieink szinte mindent esznek már. Mivel igyekszem úgy kialakítani a dolgot, hogy ne legyen kétszer főzés így szinte mindig azt kapják, amit mi is eszünk, vagy legalább a hozzávalók azonosak. Most a különféle rizottók mennek, meg a főzekék minden mennyiségben. Én egyelőre tehéntejet (volt allergiás a családban), apró magvas gyümit nem adok nekik, de azon kívül szinte mindent (jó-jó nem chillis babon, szalonnán, meg pacalon élünk).

Na megyek, mert vége a délutáni szunyinak.

Ja, majdnem elfelejtettem isteni volt a visegrádi családi hétvégénk: uszi, masszázs, infraszauna, alvás, és 75(!) oldal elolvasása egyben! Pedig négyesben voltunk, mindenféle segítség nélkül! A titok a jó szervezés volt! Mondjuk a kettesben így kimaradt, de hát minden nem lehet egyszerre!
(Cat! A fürdőköpenyes öltözködés nagyon bejött!)

Kép Pihi...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Szia Vikóka!

De jó, hogy ilyen jól sikerült a hétvégétek!!!! Nagyon édesek a képen a lurkók. Pont az jutott eszembe, hogy hogy tudnak ilyen nyugton ülni???? Az enyémeket el sem tudom képzelni, hogy így egy helyben maradnának..., bár Gergő talán....
Szóval Visegrádon egy olyan bababarát helyen voltatok?

Kaja: Tehéntejet én sem adok az allergia miatt, sőt tejterméket sem. Val.szin gyerekkori tejérzékenységük van, amit ki fognak nőni, bár anyukám tejérzékeny, egyáltalán nem bírja, de remélem egyikőjük sem örökölte... Gergőnek nagyon csúnya volt a bőre pici baba korában, véresre vakarta az arcát, a fejbőrét, annyira viszketet szegénykémnek. Aztán olyan 7 hónapos korában találtunk egy doktornőt, aki erről felvilágosított, hogy ez a tejtől van, vagyis a tápszertől (tejet nem kaptak), de a tápszer is ugye tejalapú. Röktön le is cseréltük Nutrilon Pepti Plus 2-re. Kb. 2-3 hét alatt kiürült a szervezetéből az tej és onnantól kezdve gyönyörű a bőre. Kivéve, amikor Vendel összekarmolja és nem veszem észre időben....
Ja és a doktornő mindkét gyerek légzésén is hallotta, hogy nem stimmel valami...., tápszer csere után pedig minden rendben lett. Abban maradtunk, hogy tavasszal kezdjük a próbálkozást a tejtermékekkel, a savanyított termékekkel, sajttal kezdjük.

Végül is a tejtermékeken kivül mindent esznek, csak olyan simán megfőzve. Na meg falatosok, kenyér sonkával...stb...
De most kipróbálom, hogy úgy főzők, ahogy régen, a fiúk előtt. Már épp ideje, ahogy olvasgatlak titeket....

Kata

Kép
kateduo

Ja , nem írtam, a Nutrilon Pepti Plus 2, teljesen tejmentes tápszer.
És még annyit, hogy az előző dokink, aki ráadásul allergológus is, mindig mondta, hogy higgyem el, biztos nem a tejtől van..., bár bennünk felmerült a gyanu. Ennyit erről az orvosról, és szerncsére most van egy nagyon jó doktornőnk.

Kata

Kép
kateduo

Vikóka!

Még egy kérdés. igérem utolsó (kajával kapcsolatos).
Reggeli és vacsorára te adsz még tápit vagy szopnak még??? Ne haragudj, nem emlékszem, hogy írtad e.. :oops:

Én még reggel adok nekik tápit a kiságyban, de utána már 1 óra múlva éhesek, akkor eszünk valami falatost. Vacsi kiságyban fürdés után Sinlac cumisüvegből... Nem tudom jó e ez így, de reggelig gyönyörűen alszanak. Bár kb. 1 hete fél órával korábban kellnek, nem tudom miért..., remélem azért visszaáll régi jobb szokásuk.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Bocsi hogy csak igy ismeretlenul de 5 hetes kismama vagyok, most jovok uh-rol es ket petezsakot lattak de az egyikben latszik baba a masikban nem, a nagyobbik zsak 6,9 mm a kicsi 4,8 mm. Szerintetek mennyi eselyem van hogy megmarad mindketto? Egyforma nagysagunak kellene lenniuk, latszania kellene a masik babanak is? Lehet hogy jo par nap elteressel fogantak?
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Kata!
Ami az egy helyben ücsörgést illeti: jelentem a kép vagy két órányi vízbenpancsi után készült...gondolom ezzel mindent elmondtam.

Kaja ügy: ébredés 7:30 körül. Pár hete még volt közös szopi, de először Luca majd Bencus is elhagyták a dolgot. Így reggeli 8:45 körül (kalács, túrós rétes, muffin stb. babatejjel vagy gyümölcslével), ebéd 12:30, uzsi 16:00, vacsi 19:00 (falatkák: sonka, sajt, kockasajt, szardíniakrém, tojásrántotta, kenőmájas stb). Eleinte még volt utána babatejci (20:30 körül fürdés után, de valahogy egy pár hét után nem kérték). Most fürci után még isznak úgy kb. fél deci vizet, és irány az ágy. Nálunk sem felébredéskor sem alvás előtt nem igénylik a tejes cuccot. Arra gondoltam, hogy most hagyom így, aztán ha majd igénylik (vagy lehet, hogy anélkül is egy kis idő múlva bepróbálom megint a tejcis dolgot reggel-este). Nem tudom, lehet, hogy az is benne van a dologban, hogy Ők sose cumisüvegeztek és pohárból nem olyan nagy élvezet a dolog???? Jaj, képzeld olyan büszke vagyok rájuk. pár napja egyszercsak Luca kivette a kezemből a poharat és egyedül ivott. Aztán Bence persze felbuzdult a dolgon, és ő is megtette ugyanezt. Mivel fogalmam nincs, hogy ezt mikor szokták csinálni a Lurkók (általában így vagyok mindennel), olyan büszke vagyok rájuk! Még persze odateszem a kezem ha isznak, de már nagyon belejöttek...

Ha már a kajáknál tartunk:

Kép Luca és a krumplipürés husi

Kép Bence és a krumplipürés husi

Remélem minden kérdésedre válaszoltam, ha valami még nem Ok, írj bátran. Én is és a nagyok anyukái is biztos szívesen segítenek.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Húúú Vikóka!

Le vagyok döbbenve a képeiden!!! Fantasztikusan ügyesek a gyerkőceid!!! Nagyon bűszke lehetsz rájuk.
Az enyémeket el sem tudom képzelni ilyen gyönyörűen enni! Azért ki fogom próbálni, (ha lesz egy kicsit több erőm, de majd összeszedem magam), hogy kanalat adok a kezükbe, bár nem látom sok esélyét, hogy sikerülni fog..., de ki tudja, próba-cseresznye!!!

Na most már teljesen képben vagyok kajaügyben... :D
Ilyeneket még nem adtam nekik, mármint, ami a reggelit és a vacsit illeti a sonka kivételével. Ja és szardíniát nem is fogok, mert azt én se szeretem és rosszul vagyok a szagától. 8) De a többivel én is fogok próbálkozni és szerintem izleni fog nekik, mert végül is nem tudok olyat mondani, amit nem szeretnek. Illetve mégis.... a sütőtököt mostanában nem eszik meg....Lehet, hogy mert annyira szerették, hogy túl sokszor sütöttem nekik.... :?: és megunták....

Még valami...olyan jó, hogy ilyen sokáig szoptak, nekem sajnos nem sikerült... :cry:

És még egy kérdés? Vörösesnek látom a hajukat., vörösek vagy csak világosbarnák? Annyira szép színe van.

Na jó..., befejezem....

Mindenkinek jó éjszakát!!

Kata

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!
Hú, de sok minden történt, amióta nem írtam.

Times,Vadvirág

Boldog kismamaságot kivánok, ez olyan szép időszak - egy picit irigykedek, ha szabad.....

Kateduo

Tápszerrel kapcsolatban: Nálam Bianka 17 hónapos korában este már nem fogadta el a tápszert, 2 hónappal később már reggel se, mivel a tejet nem akarja inni, így teával alszik el. Gréta még ma is tápszerezik este, reggel meg már én nem adok neki, mert akkor nem volt hajlandó mást reggelizni.

Képzeljétek apa egyedül elvitte Biankát orvoshoz. Grétát alig tudtam megnyugtatni, hogy mindjárt jön haza teso csak elmentek az orvoshoz. Ti szoktatok külön programot szervezni a gyerekeknek?-

Még valamit szeretnék kérdezni, tud valaki ajánlani egy jó pszhiológust.
manók

Szia Manók!

Köszönöm a tápis infót...

Külön program nálunk soha nincsen. Még az is nagyon nehéz, ha egyikük hamarabb ébred fel, mint a másik ( a nappali alvásra gondolok), akkor kihozom a szobából, hogy a másik tudjon aludni. De nem működik sokáig, mert folyton az ajtó felé nézeget, mutogat, odamegy, dörömböl egészen addig, mig fel nem ébred a másik. Szóval nagyon megszokták egymás jelenlétét, pedig nincs olyan nap, hogy ne veszekednének valamin.... :roll:

Pszichológusnál gyerek vagy felnőttre gondoltál? Nem, mintha tudnék jót...., bár azt hiszem itt a fórumon Lilla szakmabeli..... 8)

Na most már tényleg megyek aludni, mert nem fogok tudni felkelni....

Jó éjszakát!

Kata

Kata

Kép
kateduo

Kata!
Nem vöröshajúak egyáltalán. Mindkettő szöszi. Szerintem az éttermi fény miatt láttad úgy a képeken.

Ami a kanalazást illeti nálunk sem újkeletű a dolog. (Egy pár hete újságoltam itt a fórumon). Én sem magam találtam ki a dolgot, hanem egyszerűen nem voltak hajlandóak úgy enni, hogy ők nem kaptak kanalat. Aztán meg belemásztak a kanalukkal a kajába. Most 3 tálkából megy az ebéd: egy-egy a piciké, egyből meg én adom a hozzáebédet!
Szerintem várd meg, amíg ők jelzik, hogy kipróbálnák a dolgot. Én mindent így teszek. Ha szeretnék kipróbálhatják, de én semmit nem erőltetek. Mindennek eljön majd az ideje magától!

Különprogram még nálunk se volt. Csak orvos ügyben. :-(

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Tontica!

5. héten nem szükségszerűen látnak valamit mindkét petezsákban!
Nekem 5 hetesen azt mondták, az egyik manó nagy valószínűleg fel fog szívódni, először nem is látszott semmi a kisebbik petezsákban, aztán hamarabb lett szívverése, mint a nagynak.

És persze, hogy természetes, hogy nagyobb az egyik, mint a másik, és az is lehet, h pár nap eltéréssel fogantak. Az uh szerint az enyémek között is volt 2-4 nap különbség.

Nyugodj meg, az ilyen fiatal terhességnél még igen kevés dolog látszik. Nekem a 6. hét végére már mindkét babónak látszott dobogni a szíve.

Más:
Köszönöm mindenkinek a nyugtató szavakat, sajnos nálunk ez nem csak olyan válságos állapot, amin túl lehet lépni. Tudom, hogy mindenhol akadnak nehézségek, itt-ott krízisek is, de ze nem az. Nagyon eldurvultak a dolgaink, egyszerűen rá kellett jönni, hogy semmilyen formában nem illünk össze.

Evés:
Én este még mindig Sinlacot adok nekik, napközben gyakorlatilag ugyanazt eszik, mint mi. Én nem főzök nekik külön nagyon régóta, talán úgy 15-16 hós koruktól. Szinte mindent megesznek, kivéve a keményebb dolgokat. Például nem eszik a kolbászokat, csak a puhább felvágottakat, nem eszik meg az almahéjat, de még csak a kenyér héját sem.

Jaj, kell nézzem az ikreket a NG-on, majd jövök még.

Pussz
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari! NAGYON KOSZONOM A VALASZODAT! Kicsit megnyugodtam meg barmi lehet! Gyonyoruek a fiaid!!! :D

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Vikóka!
Isteni édesek a gyerkőcök mindegyik fotón! :D :D

Annamari!
Ha esetleg tényleg menthetetlen, akkor is fel a fejjel, nekem sem sikerült valami fényesen az első házasság, de a mostani annál inkább!!! :D :D Előfordul ilyesmi, ne aggódj, Te is ügyes nőci vagy, pozitívan nézed a világot, új terveket szősz majd és idővel minden szuperül fog működni a jövőben. :D :D Bátran bízz magadban és a gyerkőcökben. :D :D

Vadvirág
Vendég

Fúú, annyi minden történt, nem gyQzök reagálni. Biztos nem is jutok most a végére.

Tontica :)
Mi már az Öszi topikban találkoztunk, a nagyod egyidos a fiaimmal. :D Annyira fiatal még a terhességed, hogy nem is biztos, hogy látszania kellene mindkét embriónak. Ebbol még lehet egy elindult ikerterhesség is, ami egyessé redukálódott, de simán lehetnek egészséges iker magzatok is. Remélem az utóbbi lesz, és közénk jösz kismamának. :D

Annamari :)
Nagyon sajnálom a házasságod tönkremenetelét. :( :( Kívánom, hogy hamar talpraállj, és békében, nyugalomban, szeretetben tudd felnevelni a fiúkat. Biztos emlékeztek Trus-ra, aki korábban írt ide, neki szintén fiú ikerpárja van, akik most voltak 2 évesek decemberben. Ök is elválltak sajnos, Rita elköltözött a fiúkkal, dolgozik és eltartja a gyerköcöket, a fiúk meg bölcsibe járnak szeptember óta. :roll: Nagyon flottul meg tudta oldani ezt a helyzetet, remélem neked is sikerül így.

Beszéd: Az én fiaim is keveset beszélnek a korukhoz képest, így tuti nem a cirkuszok miatt nem beszélnek a fiúk, nyugodj meg. Samunak kb 25 szavas, Olinak kb 10 szavas szókincse van, viszont mindent elmutogatnak. Pont a 7végén elvittük öket combinó villamosozni, és mentünk át a Margit hídon a villamossal. Mindkettö gyerek elkezdte dúdolni a "Hej Dunáról fúj a szél" c. dalt, ahogy meglátták a Dunát. 2 nö is felkapta a fejét, és meglepve mondták, hogy nem is beszélnek a fiúk de ilyen hallásuk van? Mire Samu még a Komáromi kisleányt is eldúdolta nekik, mert abban is az van, hogy a Dunán vigyél által. :D :D Paff volt a villamos utazóközönsége. :lol: Ez azért van, mert azt olvastam a Métneki Júlia könyvében, hogy hamar kezdenek el beszélni azok a gyerekek, akiknek sokat énekelnek. Na én születésüktöl fogva énekelek nekik. Beszélni ugyan még nem tudnak, de énekelni már igen. :lol: :lol:

Roen :)
Nagyon jó ez a kép a fiúkról. Ha átküldöd a képeket a paraméterekkel az otthoni mailcímemre, akkor szívesen feteszem neke a ruhákat eladásra az ikres fórumra. mail: filu@freemail.hu

Kateduo :)
Mi is vittük ortopédiára Olit befelé álló lábfejekkel. (Samunak meg kifelé álltak). Azt mondták, hogy torna nélkül kijavul, ha hosszabb ideje járnak már. Így is lett.

Étel: 13 hós koruk óta ugyanazt eszik mint mi. Sózok, borsozok, de nem fözök extrém füszeresen. Imádják viszont a csípöst, ezt egy házi kolbászon vettük észre, amiért folyamatosan hisztiznek. :D Azért módjával adom nekik.

Vikóka :)
Nagyon helyesek a fürdököppenyes gyerköcök. Örülök, hogy jót pihentetek! És nagyon szépen esznek önállóan!

Eri :)
Én nagyon régóta nem hívtam már ki a dokinöt, hanem vagy hozzá mentünk péntek délután, vagy inkább bevittem a fiúkat a Bethesda ügyeletre, ha láz volt. Én sem vagyok mostanában elégedett vele, túlvállalta magát, dehát nincs idöm váltani. :? Ráadásul egy csomó felesleges hatástalan szert is felír. A múltkor köhögésre olyan lónyál szirupot kaptunk, valami bambusz kivonat, hogy sz*rt sem ért Oli köhögésére. Persze, hogy nem, mert komoly légcsöhurutja lett estére (elötte vizsgálta 1 órával), a gyógyszertárban kellett könyörögnünk vényes kúpért, amit utólag vittünk be, amikor hétfön felírattam vele. És még nem tetszett neki, hogy önkényesen kérek gyógyszert, mert nem vagyok orvos. Viszont a gyerekem aludt töle a 7végén, és meg is gyógyult. :twisted:

Vadvirág :)
Sajnálom a másik topikban történt attrocitást. :( Én Memével ellentétben (de azért puszi Meme :lol: :lol: ) azt mondom, hogy nem kell neked bizonygatnod semmit. Aki nem hiszi el, az menjen utána, ha neki ezzel van ideje, kedve foglalkozni. Te nem tartozol senkinek beszámolóval az életedröl, mindenki söprögessen a saját háza táján. Utálom az ilyen személyeskedéseket, mert nem erröl szól a fórumozás. Én, és gondolom mindenki azért jön ide, hogy kikapcsolódjon kicsit, megossza mindenkivel az örömét/bánatát, hogy egymást támogassuk, tanácsokat adjunk, kérjünk. Ahol ez rosszindulatba csap át, oda ne tedd be többet a lábad. Nem ér ez ennyit, hogy felidegesítsd magad, föleg áldott állapotban. A gyerekek nagyon megérzik a szülö lekiállapotát, fontos a pozitív gondolkodás. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen. :D :D Sajnos egyszerűen az történt hogy a szemenszedett hazugságok, alaptalan vádaskodások láttán nem bírtam uralkodni magamon, teljesen kijöttem a sodromból és másrészről pedig mindenképpen szerettem volna tisztázni magam azok előtt akik már 2003 óta ismernek itt a Babaneten, de még nem volt alkalmunk személyesen találkozni.

Igazad van, nem megyek többé arra felé. Még aznap megírtam nekik, hogy örülhetnek, mert soha többet a környékére sem megyek annak a topicnak, hiszen amire szükségünkvan az a szeretet és azt ott egészen biztosan nem kapjuk meg. :D :D

A világ összes hülyéjével úgysem érdemes foglalkozni, ennél többre nem is érdemes a dolog.
Sajnálom hogy az irigy emberek ilyesmikre is képesek, de az viszont szuper hogy végül győzeldelmeskedtek a jó emberek, sokkal többen voltak mint a gonoszkodók. :D :D

Sajnálom és picit szégyellem előttetek hogy ennyire alpári dolgokat is írtam, ezért elnézést. :oops:

A babákkal pedig megbeszéltem hogy ne aggódjanak minden a lehető legnagyobb rendben és hogy rám mindig számíthatnak, bárhol, bármikor, bárkitől megvédelmezem őket ha éppen arra lesz szükség. :D :D

Örülök hogy hétvégén meggyógyult Oli. :D

Vadvirág
Vendég

Ja és még azt akartam írni, hogy nagyon örülök Lilla felajánlásának, ha komolyan gondolta. :lol: :lol: Szívesen résztvennénk egy nyári ikres találkán. Bármit sütök, fözök kívánság szerint. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

tali: de jó, hogy sokmindenkinek van hozzá kedve! Akkor megszervezzük nyáron, ha még mindig akarjátok. :D A lakrészünk nem elég nagy sok embernek, így muszáj, hogy már jó idő legyen. Szerintem legkorábban április vége lehet, akkor tavaly pl nagyon jó idő volt. De az "iskolások" miatt talán jobb lenne a július... Majd elkezdünk idejében gondolkozni rajta, hogy találjukn olyan időpontot, ami mindekinek megfelel. És természetesen mindenkit szívesen látunk, kicsi és nagy ikrekkel, férjekkel, tasókkal egyaránt. :D
Cat, Te erre nem írtál semmit, de remélem benne vagytok?!! :D

Ditke

Kár, hogy messze laktok, de azért megpróbálhatnátok. Olyan kíváncsi vagyok arra a két gyönyörű és okos lánykára! Meg Rád is!

Annamari

Sajnálom, hogy ilyen gondjaid vannak, azért remélem mégis megoldódik, vagy legalábbis jól jössz ki belőle. :? Nem lehet, hogy csak nagyon fáradtak vagytok és az gerjeszti a feszkót? Fárasztóbb időszakokban mi is öljük egymást. Mióta megvannak a gyerekek, kétszer annyit veszekszünk, mint előtte, pedig kb negyedannyit vagyunk együtt. :roll:

Manók

Írj privit ha gondolod, hogy milyen pszichológusra gondoltál. Gyerek/felnőtt/egyéni/párkapcsolati.... Szívesen utánakérdezek bent az egyetemen.

Cat

Nem semmi, hogy ilyen jó hallásuk van. :D Lehet, hogy Dávidnak is lesz? A hinta-palintát szerintem teljesen felismerhetően énekli. És dallamról felismerhető, mert a hinta-palinta után csak halandzsázik. :lol:

Meme

Gyere nyugodtan túrni hozzánk! Mikor jössz? Legközelebb 2 hét múlva szombaton lesz új áru. Azért úgy látom, Te is sikeres voltál most. :D A pizsit külön irigylem, Nikinek nagyon sokat találtam már, de Dávidnak nem igazán. Fogom is a fejem, hogy 98-as pizsiket majd vehetek hótt drágán?! :twisted:
Szoktak lenni sportos cuccok is, pl nagyon sok focimez. De inkább nagyobbakban, kicsiknek inkább a szokásos angol márkák. De azok közt is vannak jó sportosak, nekünk van egy csomó joggingnacink, kapucnis pulcsink, meg ilyesmik. Van 1-2 Adidas, Nike darabunk is, de azt nem ígérem, hogy pont akkor lesz a Ti méretetekben. :wink: Viszont ha "feladod a rendelést", szívesen begyűjtök 1-2 jó darabot, aztán ha feljössz v talizunk nyáron, odaadom.

Tontica

Az 5. hétan nekem még csak 1 petezsák és 1 maszat volt, Nem is gonodlta senki, hogy ikrek lesznek. Aztán a 8. héten már mindkettő babuci látszott. :D Persze én csak a 12. hét letelte után nyugodtam meg, hogy most már ketten lesznek- addig ugyanis bármikor felszívódhat elvileg. Szeretnél ikreket? Drukkoljunk? :wink:

Vikóka

Tényleg nagyon szépen esznek kanállal. :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Kateduo
Gyerek phszihologusra gondoltam. Igazából annyi a problémám, hogy Bianka 7 hónapos kora óta időnként leül és előre-hátra himbálja magát, miközben felhuzza a lábát és behuzza a hasát. A baj csak az, hogy gyakran ezt játék helyett csinálja, nem engedi. hogy hozzá nyúljak akkor elkezd hisztizni, odébb megy és folytatja. Félek, hogy oviban is ezt fogja csinálni. Egyébként már voltunk hasi UH, epilepsia, allergia vizsgálaton - minden rendben. Az orvosom szerint ez egy szokás amit előbb-utóbb abbahagy, hát nem nyugtatott meg.
Ha valakinek volt hasonló problémája, hogy a baba valamilyen mozdulatott gyakran ismételt kérem írjon. Köszi..

Beszéd: A lányok szókincse három szó: apa, bál -maszkabál miatt, teo (teso). Én is kis koruk óta énekelek nekik, talán az ikrek később kezdenek beszélni. A jelbeszéd és a hangsúlyozás, hogy mikor mit kérek az már tökeletesen működik.

Vikóka

De jó, hogy raktál fel babanyaralás ügyben linkeket. Nyáron mi is szeretnénk elmenni nyaralni valahova, amit felraktál ott szétnézek, hátha találok valami jó helyet.

Sziasztok
manók

Cat

Egyszerre írtunk! :D Megnyugodtam akkor, hogy akartok jönni! :D Szombatok is szóba jöhetnek idén v csak vasárnap? Csak a miheztartás végett...

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok

Cicamica

Pont akkor írtál amikor én. Közben leírtam, hogy mi az igazi problémám. Most sajnos mennem kell, de előre is köszönöm a segítséget.

Sziasztok
manók

Lilla :)
Nekünk mindegy, hogy milyen nap. :wink:

Manók :)
Nem maszturbál a kislányod? Ilyenröl már olvastam, és Doriséknál is volt. Ártatlan dolog, majd kinövi. :P

Cat
Kép
cateye

Halihó!

A gyermekeim a fejemre nőttek! :roll:
Egyszerűen mással, másnál angyalkák, aztán ha megjelenek jönnek a cirkuszok, hisztik.
Mondtam nekik, hogy ha így viselkednek anya szomorú lesz. Jót nevettek.
Aztán mondtam, hogy ez nem nevetni való dolog, mert anya ha szomorú nem tud velük játszani, biciklizni, stb... Egyből bevágták a jó gyerek pózt!!!!
Hihetetlen.
Másnál is van, hogy a gyerekek a hiszti csomagot csak anyukának adják? :shock:

Lilla!

Ezt a talit már nem úszod meg!!! :lol:
Nekünk mindegy, hogy szombat vagy vasárnap.
Az meg, hogy tavasz legyen , vagy nyár, majd meglátjuk milyen időjárás lesz. Mert azért ne sűljünk oda hozzátok. ( júliusban lehet rá esély)
Szerintem május vége, június eleje.De, ahogy a többiek is jónak találják.
Nagyikámat is vigyem? Ez persze lehetetlen, mert 100 km nagyon hosszú lenne neki.
Most sajnos kevesebbet látom, mert beteg, meg mindig valami programja van! 82 évesen!
Amúgy ha beszélgetünk ontja nekem az okosságait, csak nem írom le.De, hogy miért is nem ????
Meg újabban politizál, s azt meg főleg nem akarom leírni! :wink:
Turizás, az csak a közeljövőben, s terv sajna, mert az elkövetkező 5 hétben nincs szabad hétvégém.
Ha viszont 98-as,104-es tuti nike, adidas cucc van, nyugodtan elhozhatod átveszem!!!

Manók!

Biztosan én is megmutatnám szakembernek, saját megnyugvásom érdekében.
Mi is mindennel, ami kicsit is másnak tűnik megyünk.
Igy leírva nem tűnik annyira furcsának, de gondolom látva ezt más.

Vadvirág!

Az alpári dolgokra azt mondom, hogy ők hozták ki belőled. Tegnap este elolvastam az egész cirkuszt.Elszőrnyedtem.
Mert tudod, amíg megrágalmaztak, azon voltam véd meg magad, aztán kész, lecsillapodnak. De, azt álmomban sem gondoltam, hogy utána még ők így viselkednek, sőt azokat is előveszik, akik melletted írnak.Röhej.
Egy bababákkal, gyerekkel foglalkozó fórumon?!
Egy biztos, nem érdemlik meg, hogy írj nekik ezentúl.Szerintem is!
Csak tudod, az ilyenek nem nyugszanak, mert most majd valaki mást fognak kikezdeni, mert nem nyugszanak le az tuti.
Babókáid?
Milyen vizsgálat jön majd most soron?

Tontica!

Mikor 5 hetes voltam, akkor mentem az első Uh-ra én is. A doktorom olyan sokáig , és elmélyülten nézte a monitort, azt hittem baj van. Aztán kinyögte, valami ketté ágazik, de többet nem volt hajlandó elárulni, mert annyira az elején voltunk valaminek.
Valamint én ott megmondtam neki, hogy ne is mondjon többet, mert nekünk 1 gyerekünk lesz, mert mi 1-et akarunk. Akkorát nevetett, s közölte ez nem kívánság műsor!!!
Második UH-n közölte be a tuti-t. Igaz, hogy akkor már tudtunk, mert voltunk 4 D-s UH-n.
Valamint akkor mondta meg, hogy 5 hetesen azért nem akart sokat beszélni a dologról, mert egyik kisebb volt, s nem akarta azt, hogy elkezdjük beleélni esetleg magunkat olyanba, ami nem is lesz.
Aztán utána is volt egy pici különbség a kettő között, de ezt már a fiú-lány vegyesnek tulajdonította be.
A lényeg ne idegeskedj semmin, az élet megoldja!!!
Ikreket szeretnétek?

Cat!

Neked is puszi, ezért is imádok idejárni, mert mindenki őszintén, nyíltan felvállalja, amit gondol.
Nagyon sokszor örülök, ha ellenkező dolgokkal találkozom, mint amit én gondolok. Mert akkor elgondolkozom azokon, s más látásmódot nyit meg előttem.
Ugye, már beszélgettük, hogy fiaidnak kivételes a muzikális tudása?! De, most is csak ezt tudom megerősíteni. Gondolkoztok azon, hogy ezt később tudatosan fejlesztetni fogjátok?
A beszédre, ha nem gond leírom Zsófim tegnap esti aranyos story-ját.
Tudod ugye, hogy nem vagánykodom ezzel, mert szerintem ez is genetika. Nem az én érdemem.
Akkor:
Fürdök. Bejönnek, kisszékre a kád mellé telepednek.
Zsófi: Anya mesélek neked. Egy történetet. Mikor kicsi voltál elcsúszt a kádban. De, doktor bácsi összevarrt itt. ( mutatja)
Azt hittem megzabálom. Mert ezt a törénetet, már régebben meséltem el nekik, hogy a kádban ne legyenek annyira virgoncak.

Annamari!

A gyerekek vagy megerősítenek egy kapcsolatot, akár hullám völgyekkel is lehetséges ez.( nálunk így történt) Vagy megmutatják, hogy nem tud működni.
Pedig szegénykéim mit sem tehetnek erről, sőt ha rajtuk múlna mindenkinek együtt lenne anyukája-apukájával.
Sajnálom. :cry:

Vikóka!

Milyen szépen eszenk kanállal!!! Ejha, gratula!!!

Kata!

Hidd el, semmilyen kérdés nem lehet unalmas itt, s kérdezz csak nyugodtan!!!

Kinek hogy tetszett az ikres műsor az NG-n?????

Meme
szinta

Sziasztok:)
Bocsi, megint nem tudok mindenkinek reagálni....
Manók:)
Nálunk is nagyon furi volt ez a vissza-visszatérő mozgás. A Pethő intézetben itthon csináltak EEG-t de nem találtak semmi kórosat viszont kizárták a maszturbáció lehetőségét és neurológiai szempontból máshol is kizárták ezt a verziót. Ugyanakkor Svájcban több alkalmas videófelvétel alapján az ottani neurológusok úgy itélték meg a dolgot, hogy maszturbált Lilcsike.
A legfontosabb, hogy igyekeztünk nem tudomást szerezni róla és tényleg önmagától elmúlt az egész:) Talán az önálló játéktér jobban megnyilt elötte, sokminden lekötötte már a figyelmét, sokat játszóztunk, levegőztünk és elmaradt az életünkből bár emlékszem engem is aggasztott a dolog :)

Én is üdvözlöm az újakat :)

Tontica :)
Nálam is úgy volt, hogy az első UH-on egy élő babát láttak aztán a másodikon egy élő és egy halott magzatot akik közül B babára (Lilike :) ) azt mondták fel fog szivódni, majd az AFP után genetikai rendellenességre gyanakodtak :( Lényeg, hogy az egész terhességet végigkisérte ez a Mumus, de végül minden a legnagyobb rendben alakult :)

Ma voltunk szemészeten és kiderült Lilcsike is szemcsis lesz mert Ő is rövidlátó. Eddig az agyacskája jól kikorrigálta az eltérést de kb.fél éve vettem észre, hogy a bal kezével gyakran a bal szeméhez nyúl mintha gondterhelt lenne, főleg ha koncentrálni kellett valamire. Csütörtökön megyünk optikushoz és nózsaszinű (rózsaszinű) szemcsit kért :)

Bannamari :) Sajnálom és tudom mennyire nehéz ez az időszak, de most már az a fontos, hogy nyugiban, békésen el tudjatok válni... :cry: Irtam Neked privit :)

Vadvirág :)
Én is elolvastam és elszomoritott ami odaát történt. Nem tudhatjuk mi mozgolódik az ennyire megkeseredett emberek lelkében.... Nem is érdemes szóba elegyedni velük :)

Puszi:Doris

ui:Bocsi, akiknek nem reagálok...
doris

Sziasztok!

Meme!
Szent ég!!! Akkor hát már nem is rólam szól, hiszen tényleg ott sem vagyok, nem indokolt.

Sok frusztrált ember és abban éli ki magát hogy ocsmánykodik nyilvánosan. Aztán ha reagálnak rá, akkor annál jobban beindul. Azt hiszi ettől jó lesz neki... Brrr...!

Én nem megyek arra többet, azóta sem voltam. Grrr...!!!

Képzeld már a 12. heti UH jön legközelebb!!! :D :D

Majd drukkoljatok!!! :D :D

Doris!
Teljesen igazad van, félelmetes hogy az ilyen emberek mindenütt ott vannak...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Tontica!
Nálunk is az 5. héten állapították meg a terhességet. Én nem láttam a monitort, csak a férjem. Neki mutatta a doki a petezsákot. Ő pedig rákérdezett a másik pöttyre, hogy az mi? Válasz: Lehet, hogy az is egy gyerek lesz. :roll: Hát az lett. :lol:

Cat!
Már én is nagyon régen hívtam ki a dokinőt. De most az influenza kezdetén nem akartam az egészséges ill. lázas gyereket bevinni. Gondoltam, hátha hazafele beugrik. Sajnos nem először hallom, hogy félrekezel gyereket. Talán ez is csak a túlterheltség miatt van.
Ma felhívtunk egy dokit, átvenné-e a fiúkat. Azt mondta, kicsit tart a dokinő haragjától :roll:
Nagyon aranyosak lehettek a fiaid a villamoson :lol:

Eri
simones

Koszonom a valaszokat, nagyon erdekes eddig sosem gondoltam arra hogy esetleg ikreim is lehetnek. Meg en sem elem bele magam mert valoszinubb hogy az egyik felszivodik de azert szupi lenne ha megis ketto baba maradna! :D

KépKép
KépKép
tontica

Sziaszok!

Vikóka, köszi a linkeket, nézegetjük...
A gyerekek pedig így idősebbnek néznek ki, de lehet, hogy csak a kanál használata miatt :) . Nagyon helyesek (a fürdőköpenyesek is).

Kateduo, nálunk is függők egymástól a gyerekek és követelik egymást.

Annamari!
Én a másik oldalrol nézem a dolgokat, mint ti, de az biztos, hogy nem könnyü. Én speciel nagyon családcentrikus vagyok, de egy mediterrán vérmérséklettel. Szerintem olyan dolgok is előjönnek a stressz hatására, ami gyerekek nélkül soha. Természetesen ezért nem a gyerekek a híbásak, épp ez a probléma.
Ha a gyerekeket nem hibáztathatjátok, akkor marad a másik fél...
Annyi lemondás van ebben az időszakban, hogy csak nagyon tudatosan lehet ezeket feldolgozni. Folyamatosan mondogatnom kell magamnak (de szerintem a feleségem is így van ezzel), hogy az a régi életünk volt, ez most már egy másik lépcső, a továbblépés szükségszerű (mint például a gyerekek miatt kiköltözni a belvárosbol az üveghtvegyen is túlra, a kertvárosba) :)
Szóval ez van... (de tudod, hogy ha valaki menni akar, annak segíteni kell csomagolni :))

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!
Csak egy szóra jöttem az említett topikból. Kérlek ne álltalánosítsatok és ne gondoljátok, hogy az megkeseredett emberek topikja, mert ez nem igaz. 2 ember alaptalanul vádaskodott a többiek Vadvirág mellett vannak. Az hogy az alaptalan vádra nem megvédték, hanem támadták, bennem is megmozgatott valamit. Most már csak azért firtatom a témát, mert szeretném kideríteni, hogy közéjük való vagyok e. Elég régi összeszokott társaság ezért nem szeretném szó nélkül elhagyni a topikot. Ez már részemről nem Vadvirágról szól, hanem arról, hogy ha valakit befogadunk miért nem állunk ki mellette. Mint Ti is tettétek.
Mégegyszer elnézést, ha megzavartam a társaságot.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nyanya!
Jaj, persze hogy nem általánosítunk, kizárólag arról a három emberről van szó csupán aki alaptalanul vádaskodott.

Csakhát nem írogatom mindig hogy ez, meg ez, meg ez.

Ne vegyétek a szívetekre többiek, elnézést ha félreérthető volt, amúgy persze hogy szuper az a topic is. :D :D

Vadvirág
Vendég

Ditke!
Írtam privit :)

Eri
simones

Sziasztok!

Cateye

Érdekes amit írsz, utána nézek az interneten. Köszi

Lilla

Leírtam azóta, hogy mi a problémám így is tudsz még segíteni? Lenne még egy-két kérdésem, de akkor priviben majd megbeszéljük. Köszi

Doris
Köszi a választ. Ha van időd és nem jelent problémát még feltennék egy pár kérdést? Mennyi idős volt a babád mikor abbahagyta? Néha egész nap ezt szeretné csinálni, nem tudom semmivel lekötni a figyelmét. Egyébként ő jól érzi magát, de én egyre gyakrabban már nem bírom nézni. Olyan tehetetlennek érzi magát az ember. Milyen jellegű neurológiai vizsgálattal derítették ki, hogy nem maszturbál? - az EEG-re gondolsz? A neurologus sztereotip mozgásnak nevezte, ami ebben az életkorban nem kóros.
Igazából azért akarok phszihológushoz menni, hogy hogyan reagáljam le az egészet. Tehát ti nem vettétek figyelembe, - megpróbálom.

Bocs, mindenkitől, hogy ennyit írok erről, de jó lenne már tudni, hogy mi ez???

Szinta

A "hiszti csomag" szó nagyon tetszett. Nálunk ez főleg bevásárlásnál van, mindig a nálam lévő baba kezd el hisztizni, apánál bezzeg soha. Másoknál is arany gyerekek nem is értik néha, hogy miről beszélek.... Nem tudom, ki hogy reagálja le a hisztit, de nálam ezzel a gyerekek nem mennek sokra - legalább is egyenlőre én bírom tovább?????.... hogy meddig az rejtély

Sziasztok
manók

Ditke!

Amit Lilla is írt, nem tudnád/ tudnátok valahogy ezt a talit megoldani?
Annyira jó lenne, ha ti is ott lennétek!!!
Csengét és Zsófit annyira jó lenne élőben is összehasonlítani. Tudom-tudom önző vagyok.... :wink:

Kitaláltam!!!!
Valamelyik nyeremény játékkal nyerj valamit Pest környékére, s ahhoz alakítjuk a talit.
:lol:
( vicc volt, remélem nem másnak vetted, bár én nyernék már egyszer valamivel.)

Figyu, a "rajzolásért", meg én is csak ennyit gondoltam, :D ,de ezt majd leegyeztetjük privibe a címmel stb....

Meme
szinta

Sziasztok :)
Manók :)
Most gondolkodnom kell... Azt tudom, hogy egy éves kora környékén vettem észre ezt a furcsa dolgot és idegrendszeri eredetű volt számomra, teljesen a koraszülésre tippeltem. Nálunk az egyik kezét megfeszitve húzta be elsőként maga elé majd egész testében megfeszült és egy pontra fókuszált. A szeme nyitva volt végig "merengett". Aztán volt, hogy a másik kezét is behúzta középre és be-be hajlitotta a lábait szóval ebben lehetett ritmikusság de nem azonos mozgás volt amiből magam is maszturbálásra következtethettem volna... Két éves kora körül múlt el. Akkor már rengeteget sétáltunk, csavarogtunk és a babakocsit teljesen elhagytuk, folyton szaladgált, homokozott, mászott, hintázott szóval mindig aktiv volt :) Otthon pedig rengeteg játék lekötötte már a figyelmét, szó szerint nem jutott ez a dolog az eszébe vagy nem érzett rá késztetést. Engem is bántott belsőleg és nálam a figyelemelterelés sokszor összejött vagyis ha leültem vele játszani, foglalkozni akkor kizökkenthető volt :) Tudom, hogy nagyon nehéz "nem észrevenni" de nálunk végül megszoktam a helyzetet és tényleg úgy múlt el, hogy szinte észre sem vettem. Még abban sem vagyok biztos, hogy két évesen hagytuk el de nagyjából akkortájt :)
A neurológiai vizsgálat a mozgását figyelte, és ekkor derült ki, hogy féloldalas az oxigénhiánytól, erre kaptunk feladatsorokat amit végeztünk otthon :) Ezen kivül az epilepsziát teljesen kizárták mert pont a vizsgálat idején jött egy ilyen "görcs" (mert itthon kizárták a maszturbálás lehetőségét) és nem volt agyi kapcsolat, a görbe azidő alatt nem változott. Most igy utólag én is azt mondom valőszinüleg örömszerzés lehetett csak nagyon furcsa módja de Svájcban egyértelműen ez mondták a videófelvételeink alapján. :)

Nyanya :)
Én sem általánosságban gondoltam, hogy az ott irogató topiklakók megkeseredettek, hanem az ominózus eset kirobbantóiról feltételeztem, hogy megkeseredettek és megmondom őszintén azóta is elolvastam az ottani hozzászólásokat és egyértelműez az jött át a számomra, hogy komoly lelki nehézségekkel küzdhet az aki igy ir... Bennem inkább sajnálatot ébreszt ez az egész :)

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

A férjem itthon :D így nem akarok sokat netezni, váégigolvasni is elég volt annyit írtatok, szóval csak Memének megmutizom gyorsan a másik elkészült vonatot, lehet választani :)

Kép

A Thomas már kicsit megviselt, Pepe azzal alidt délután :)
Ja, azt akartam kérdezni, hogy mit szeretnél belőlük csinálni. Bekeretezni képnek, vagy beszegni és csak úgy "rongyi"nak... Mondjuk nem tudom mennyire bírná a strapát, nálunk már kezd Thomas megérni egy mosásra :oops:

Ja, és még lógok a fürdőszobás képünkkel, csak mindig elfelejtem:

Kép

Ja, ezt Petra rajzolta, baba :)

Kép

Ezt meg Csenge. Elvileg babát kértem tőle... Kíváncsi vagyok mit mondana egy gyerekrajzokkal foglalkozó pszichológus :?

Kép

A tai azért gáz, mert a férjemet tuti nem hozza lázba, neki két gyerek is bőven sok, nem hogy 10x2 :lol:
Én tuti nem vezetek Pesten :oops: vnattal meg az a gond, hogy nem tudnának aludni és azt tuti nem bírnák. De addig még majd agyalok a dolgon :)
Amúgy igazad van Meme, jó volna bnyerni valamit arrafelé (vagy akármerre :wink: )

Megyek, morog az embör :(

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Édesek a gyerekek nagyon!!! :D :D

Nekünk is hasonló rajztáblánk van. :D Szerintem isteni jók a rajzok. :D :D

A mozdonyokat Te magad készítetted?

Vadvirág
Vendég

Meme :)
Nagyon édes Zsófi ezzel a dumával! Olyan jó olvasni, imádom az ilyen "gyerekszájakat". :D :D
Az az érdekes, hogy engem nem zavar, hogy az én fiaim nem beszélnek még. Ez ciki? Olyan édes ez a korszak is, és ki szeretném élvezni. Fognak még annyit de annyit beszélni, hogy csak na. Elmesélek egy aranyos sztorit. A múltkor Anyukámmal tologattuk a triciklijükkel öket az utcán. Anya tolta Olit, és Oli közben egyfolytában skandálta az ismerös szavait és mutogatott: autó, fa, mama, anya, apa, vú-vú (kutya), tzi-tzi (cica). Erre Anyukám rászólt: Kisfiam ne beszélj már annyit, maradj egy kicsit csöndben, már kavarog a fejem. :lol: :lol: Akkorát röhögtem rajta, hát Oli még nem is beszél. :D

Ditke :)
Édesek a rajzok. Pepéé meg egyszerüen csúcs! Az enyémek csak krikszkrakszot rajzolnak, illetve Samu néha szokott almát rajzolni, ami felismerhetö. Oli csak olyat mint Csenge, viszont sokkal színesebben rajzol mint Samu. Samu csak 1 színnel, és általában sötéttel. Na erre mint mond egy pszichológus? :lol: :lol:

Nagyon klassz lett a fürdöszobátok! Arra nem gondoltatok, hogy a kád oldalát is becsempézitek, bordó-fehérrel?

Cat
Kép
cateye

Jó reggelt!!

Cat!
Imádnivaló az Olis story.... képzelem anyukád, hogy fogja bírni a mindkét gyerkőc rendesen nyomni fogja... :D
Sztem az enyémek is későn fognak beszélni, mert nálunk a nagyon alapdolgok sem mennek. Igazándiból egész nap csak vau megy, a szomszéd kutyák folyton ugatnak.... :? Tegnap este nekünk is volt egy aranyos storynk. Apa fürdette a srácokat, akik persze állandóan piszkálják a csapot, amit apa nem szeret. Mondta is nekik, hogy nem szabad, azt a kutyafáját!!!!! Erre Gergő rögtön: vauvau... Na igen, ha hallják a kutya szót, akkor is vau van. De kb. ez a szókincs. Ja, meg az autó (ők is nagy autóimádok), azt tónak mondják...

A múltkor meg voltunk a Feneketlen-tónál, mindketten álltak a tó korlátjánál szorosan egymás mellett, fogták a rácsot és a kacsákat nézték. Közben persze mindketten vau vauztak. mondom nekik, ez nem kutya, hanem kacsa és azt mondja háp háp. Gergő meg is tanulta, csak éppen fordítva mondja, hogy páh páh.. Gondolom, ahogy gyorsan mondtam neki, összefolyt az egész... :shock:
De édesek voltak.... :D

Ja és köszönöm az ortopédes infokat. Nyugodtabb lettem.

Ditke!

Fürdőszoba tényleg nagyon klassz lett, nekem is tetszik. Na meg a Thomas vonatok..., bár én még nem ismerem a mesét, mi soha nem tv-ünk velük....
Ja és Pepe rajza..., nagyon ügyes a kiscsaj!

Meme!
Köszönöm..., akkor még biztos lesz pár kérdésem.... 8)

Ha nem reagáltam mindenkinek, ne haragudjatok, tényleg olyan sok mindent írtok..., de igyekszem....

Ma délelőtt találkoztam volna egy szintén ikres barátnőmmel, de sajnos az eső miatt nem megy, pedig már annyira lelkes voltam....
:(

Sziasztok!!!

Kata

Kata

Kép
kateduo

Tud nekem vki segíteni volnalzó ügyben...? Már szinte mindenkinek van....
Szóval megcsináltam és kaptam egy emilt a vonalzó kódjávak, amit a profilba kéne behelyezni. De hova???? És hogyan??? Olyan béna vagyok!!!! :oops:

Kata

Kép
kateduo

Kata!

Lilla tud neked segíteni, mert ő segített anno Nekem is, mivel én is eddig jutottam el.
Sajnos, már el is felejtettem, így nem tudom... :oops:
Páh-páh : :lol: . Tecc!

Ditke!

Klassz a fürdő, milyen nagy!
A rendelése gyermekeimnek: 1 Thomas és 1 James., és kis rongy formájában szeretnék használni.
Eddig itt álltak, és gondolkoztak. Ja, és persze, mutatni kellett felváltva a vonatokat és a lányaid fürdős képét.
Pepe rajza: :shock: . Hány éves szint ez? Mert szerintem min. 5!

Cat!

Anyukád: :lol: :lol: :lol:

Meme
szinta

Sziasztok!

Kata!
A profil beállításoknál van olyan hogy aláírás és ha oda beilleszted a vonalzó kódját, akkor automatikusan minden hozzászólásod után megjelenik majd. Remélem sikerül. :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok :)

Kata :)
Nekünk is volt befelé forduló lábfej. Ezzel is elvittem, uehhez az orvoshoz, aki most elküldött melegebb éghajlatra. Hát meg sem nézte a lábát, illetve rápillantott és közölte, hogy nem lát semmit. Nem azt, hogy látom miről beszél, de ez nem gond, majd elmúlik, hanem hogy nem lát semmit. :evil:
Most uez volt, csak még ennél is durvábban. Az a gond, hogy Borka nagyon bohócosan megy. Nem tudom eldönteni, hogy folyton bohóckodik, vagy valami gond van a járásával. Aztán észrevettem, hogy a popsija alatt az egyik combján egyel több redő van, amit ugye régen a csípőficamnál fontosnak tartottak. Hát csípőficama nincs, de ettől még lehet más probléma (pl. egyik ismerősnél uez volt és megállapították, hogy az egyik lába rövidebb pár milivel és kapott spéci cipőt).

Na most mennem kell, majd még jövök.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Köszönöm, megpróbálom......remélem sikerül.

Brigi!
Az ilyen orvosokat én is utálom...., nekem is volt szerencsém ilyenhez.... :(

Kata

Kép
kateduo

Vadvirág!

Hát ilyen lett...... :twisted: :twisted: :twisted: , na próbálkozom még.....

Kata

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Kata!
Az UBBCode amit be kell másolnod és akkor:

Kép

De a beállításoknál van olyan hogy HTML be/kikapcsolva meg BBCode be/kikapcsolva, emotionok be/kikapcsolva.

Azt is be kellene állítani...

Vadvirág
Vendég

EDIT73

GRATULÁLOK BENINEK, MARCINAK ÉS OLINAK A FISCHER PRICE FOTÓPÁLYÁZATON ELÉRT EREDMÉNYÜKHÖZ! :D :D :D

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?