Sziasztok!
Kicsi Zsebi babának Ivettnek,gratulálok az első lépésekhez,most aztán nem lesz akadály.
Nagyon nagy átlagban egyébként a lányok ügyesebbek,olvastam egy tanulmányt,hogy a kora babáknál,a tényleg kis súlyú babánál, a lányok jobban adaptálódnak.
Gyönyörű kisfiad van Diadella!!Az én kisfiam Patriknál idősebb kb.2 hónap van köztük,mi még kúszunk,mászunk,na azt majd 3 hónapja,és állandóan azt hiszem,most ül fel.Sokat hintázik 4 kézláb,emeli a fenekét,jobbra balra kitolja.Nálunk most a felső fogakat várjuk,szinte ki akar törni,duzzadt.Az alsók 5 hónapos korában kint voltak.Azt mondták,lehet hogy majd egyszerre jön 4.Egyébként nekünk nagyon beválik a homeopátia.A gyerekorvosunk is híve,pontosabban vizsgázott homeopata,én teljes mértékben azt vallom,"nem kell ágyúval verébre lövöldözni".
Dudó jó fej volt hétvégén.Az elején mikor jöttek a nagyszülők,egy kicsit idegenkedett,/szociális szeparáció kezdődik/aztán,úgy varázsolta őket,hogy csak olvadoztak.
Mi csak néztük apával,hogy milyen kicsi és már milyen okos!
Van egy kedves baráti pár,ott nagyobb gyermekkel.Mikor el mesélték neki,hogy örökbefogadott,látszólag nem is vette fel.Aztán pár éjszaka,nagyon sírt,és foglalkozott vele.Sokat kérdezgettet,hogy milyen volt a másik néni?A szülei megmondták a keresztnevét is,mert kérdezte.Ugye tudjuk,mindig az igazat,és mindig annyit amennyit a gyermek kérdez.
Azóta /több mint egy éve/néha ha találkoztak ismerősökkel,és gyermek nem ismerte,utána megkérdezte ő volt?
Ja és rólunk is meséltek,hogy mi is kaptunk babát és eljöttek megnézni.Beszélgetünk,kisfiamat leraktam aludni.
Egyszer csak halljuk,hogy Dudó szobájában a gyermek ül az ágy mellett,Dudó figyeli és mesél neki.
Mi 4 nagy ló,meg indián osonásban oda,és hallgatózunk.
Megpróbálom szó szerint,de közben a könnyeimet nyeltem.
"Tudod, mi nem pocakban voltunk,mert az anyukánknak nem lehet babája.De ne félj,nagyon nagyon szeretnek bennünket,mert minket választottak a sok gyerek közül!"
Jaj lányok nekem a szívem szakadt meg.Dudó meg mosolygott,és figyelt.
Mesélik barátaink,bár jártak és járnak találkozóra mégis ez valahogy kézzel foghatóbb találkozás volt,és azóta nem téma.
Érdekes nem?
"Minden anya gazdag, ha gyermekét szeretheti. Szegény anyák nem léteznek, és nincsenek csúnyák vagy öregek sem. Az Ő szeretetük a legnagyobb boldogság. És amikor a legszomorúbbak, semmi másra nincs szükségük, csak egy csókot kapni vagy adni, és minden könnycseppjük csillaggá változik."
Maurice Maeterlinck