Új privát üzeneted érkezett!

Cat!
Én ugyan máshol szereztem be, de egy pár hete láttam a C&A-ban tuti cuki köntöseket. Volt többféle típusú. Az árra már pontosan nem emlékszem, de elég korrekt volt.

Nem tudom, hogy voltál-e már Alsópáhokon, ezért írom csak le, hogy mi tavaly voltunk (ugye akkor még inci-fincik voltak a mieink, így nem használtuk), de amikor idén megyünk (májusban) akkor tuti vinni fogom a köntösüket, mert szerintem tök jó abban közlekedni a lurkóknak a fedett folyosón az uszi meg a szoba között.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Cat :)
Igen, szerintem is jó Zsófinak lenni (nekem se volt ilyen szobám), de szerintem majd csak utólag tudják értékelni a jó körülményeket. Gondolom most ez a természetes nekik. Aztán, majd ha tágul a világlátásuk rájönnek máshogy is élnek emberek.
Bár van egy kis barátnő, elég szerény körülmények között élnek, de Zsófit szereti. El is hívta magukhoz. Egy pici, hideg régi falusi házban laklnak. Zsófi ledöbbenve mesélte, hogy még szekrényeik sincsenek. Azóta, ha megyünk kocsival mindig meg kell mutatni melyik a házuk, mintha nem akarná elhinni.

Meme, hát azok a srácok jól megtermettek!!! :)
Zsófi sajnos csehül áll ruha ügyileg. Gyakran kap turisat, vagy örököltet, meg ebben a korban jobban el is hordják.
Iskola ügyben egyetértünk.
Sikerült jót választani? Szereti Kristóf?

Ikres fórum jó ötlet, meg fogom próbálni. Regisztrálva vagyok, csak idő kellene a lefotózáshoz.

Üdv!

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen

Sziasztok!

Tényleg meglendült a topic :)

Próbálok reagálni...

Egyidőseknek :lol:
Alvás:
Délben esznek, utána alvás, nincs nyügi, alvás van :)
Este hétkor fürdés utána ágyikó, ágyban cumisüveg benne "fincsi" tápi. Nyügi nincs, alvás van :)
És eljön az éjszaka.... és felkelnek és sírnak :( kettőkor Bernát kezdi, és hogy ne ébressze fel az öccsét, kiveszzük általában az ágyból és átvisszük a mi ágyunkba... majd négy körül ismét sírás, akkor megint kap egy dózist :) de már a saját ágyában. Általában reggelig alszanak. Ha csak Ambrus lenne, nem ismernénk az alvási probléma fogalmát. (A helyzet az, hogy mi csesztük el, így vállalnunk kell a következményeit is :()

Oltás:
Nálunk nem volt semmi a 15 havi oltás után. (két hete kapták)

Szemészet:
dr. Mester Erzsébet - Madarász utcai gyermekkorház. (A Hein Pál igazgatója ismerős, Ő ajánlotta) csak a dilemma kedvéért 8)

Ditke, Meme
Mi épp most vagyunk a gyerekektől külön. A Sárváron áztatjuk magunkat. A szüleim vigyáznak a gyerekekre. Aggódunk, de a szüleim orvosok (anyukám ráadásul gyerek), így valószínűleg feltalálják magukat.
Az igazság az, hogy nem szeretnék még tudat alatt sem haragudni a gyerekekre, hogy miattuk nem tudunk kimozdulni. Velük sokszor voltunk már minden fele, de az azért más, most nem kell alkalmazkodni :)

Harmadik gyerek. Már írtam korábban, hogy mi hárman voltunk tesók, uh. én is beválallnék még egyet, főleg ha kislány... :) Egy bíztató jel, hogy a bátyámnak gyereke lesz és a neveknél nem adhattamki a talonban lévő felhasználatlan két lánynevet :lol: Szóval még bármi lehet.

Kérdeznék tapasztalt anyukákat :)
Mese, ti hogy meséltek a gyrekeknek, mikor kezdtétek?
Arra gondolok, hogy hova ültetek közben, gondolom egyik ágyára sem, külön egy székre?

Mi is tervezzük a Kolpingot nyárára gyerekekkel, de elég húzós ára van ott egy hétnek :roll:

Kiliman
Ugye mi jó nbarátok vagyunk?
Kép

KépKép
kiliman

Ma már nem állt szándékomban írni, de egy ma készült kép máshogy alakította ezt.

Kép Two in one

Nekem elhihetitek, ez két gyerek!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Húúú, Vikóka, ez nagyon tuti kép :lol: :lol: :wink:

Kiliman :)

Jó pihenést kívánunk :)
Aranyosak a fiúk :)

Én nem amiatt aggódom, hogy a szüleim nem találják fel magukat, ha mondjuk lázas lesz vagy bármi ilyesmi történik, bár nem orvosok, sokkal inkább a nevelési dolgok miatt, ( pl. én még soha nem csaptam a gyerekek kezére, fenekére, ellenben anyukám rendszeresen, hiába kérem, hogy ne tegye :( ha a jelenlétemben ezt csinálja akkor gondolom a távollétemben pláne. :( , stb... ) meg amiatt, hogy hiányoznék a gyerekeknek, meg ők is nekem és így nem tudnék nyugodtan kikapcsolódni, lelkiismeret furdalásom lenne, hogy most biztos sírnak, meg keresnek...

Akkor vagyok nyugodt, ha a szoknyámnál vannak :wink:
A férjem sózná le őket mindig, ő nem csak tudat alatt haragszik rájuk, de én úgy gondolom, hogy ha 3-4 havonta van egy teljes hétvégét itthon, egyébként is heti 3 x van itthon délután, akkor igazán tölthetne velük kicsit több időt, nem kell olyankor is "megszabadulni" tőlük :evil:

Cat :)

A köntösök turiból vannak, itt nem adtak csak felnőtt köntöst, mondjuk ez nem kifejezetten bababarát hely, bár itt is volt minden ami kell, pl. etetőszék, kiságy, játszósarok:

Kép

Sőt, voltak kecskék a kertben egy karámban, azt minden nap meg kellett nézni :wink:

Mondjuk mi itthon is használjuk őket, nem csak mostanra vettem.

Meme

Nekem ennyire szépen még nem beszélnek a lányok, nem mondanak összetett mondatokat, csak egyszerűeket. A rágót meg azt sem tudják micsoda, nem hogy jó a fogaknak :lol:
Ez jó ötlet, megmutatni a képeket a gyerkőcöknek, ők is szeretnek minden babát megnézni :) Én eddig nem engedtem be őket, mert pillanatok alatt megtalálják a reset gombot :oops: De lehet, hogy bevezetjük mint legújabb fegyelmezési eszközt :)

Másnál is esett a hó? Mi most építettünk hóember, milyen ? :wink:

Kép

Kép

Mikor kész lett a hóember, megjegyeztem, hogy szerintem nem túl arányos. Mire Petra: de anya, szerintem lányos :lol:

Ditke
ditke62

Ja, és még Memének akartam megmutatni, tegnap este kezdtem el Thomast hímezni. Nem nagy minta, egy kis könyvjelzőnek való, bár szerintem azért nem igazán jó kezdésnek, mert ahhoz képest, hogy kicsi, elég sok színből áll, sokat kell váltani (3-3 árnyalatú kék és szürke kell hozzá) meg elég sok a félszem benen, azt nehezebb egy picit varrni, bár azért nem ördöngősség. Na meg én is elég kezdő vagyok, gyakorlatilag a magasságmérőket hímeztem eddig, remélem hétvégére kész lesznek :wink:

Szóval ennyire haladtam tegnap este Thomassal:

Kép

Maradék fonalakkal varrom, nem a megadottakkal, de szerintem így is jó lesz.
Ha szeretnéd, természetesen elküldöm a mintát, de ha akarod, akár csinálok is nektek, csak határidőt ne szabj meg :oops: de azért igyekszem :wink:

Így állnak most a magasságmérők: Csngéé gyakorlatilag kész, persze mosni, vasalni kell, meg beszegni, rúdra húzni...

Kép

Petráéból még hiányzik egy pici:

Kép

Na, eldugulok :oops: :oops:

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Nálunk sajnos itt nem esett a hó. Ezen a télen még egyáltalán nem is tudtunk szánkózni, hóembert építeni. Múlt héten szombaton picit tudtnk hógolyózni, 2 cm-es átmérőjű hógolyóval. ;) Küldhetnél egy pici havat hozzánk is. :)

Lányok!
Hogyan kezeljük a hisztit? 2 video :lol: :lol:
http://velvet.hu/poronty/2007/02/02/hog ... a_hisztit/

Eri
simones

Sziasztok!

Csatlakoznék a fórumhoz.
Kislányaim 21 hónaposak. Most csak beleolvastam gyorsan a topikba, később majd bővebben is írok.

Sziasztok
manók

Ditke!
Mi a férjed foglalkozása hogy ilyen keveset van otthon? Nem lehet könnyü neked ez a helyzet.
Édesek a lányok a fotókon.
Nálunk se esett a hó sajnos. Bár én inkább csak a kislányom miatt hiányolom.
Gyönyörüek a himzéseid!! Nekem nulla tehetségem van ehhez. Férjem nagynénje szokott nekünk ilyeneket késziteni.

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
Péter és Levente (2005. december 26.)
agnes77

Vikóka,
Csúcs az a fotó a két gyerekről :D

Cat,
Én is turiztam a kislányom köntösét.

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
agnes77

Sziasztok :)

Vikóka :)
Nagyon szupi a kép. :) :)

Manó :)
Mesélj a csajokról. Nekem ugyanilyenjeim vannak. Lányok, holnapután töltjük a 21 hót. El sem hiszem, hogy már csak három hónap és két évesek lesznek.

Nekem még nagyon friss a mesélés, de én úgy csinálom, hogy egy fotelbe ülök, lekapcsolom a villanyt, és mesélek. Ők közben megisszák a tejcit. Egyelőre papír is van nálam a meséhez (még nem tudom kívülről a Három nyulat), de mivel nekem is ezt mesélték kis koromban, azért elég jól megy, így elég a másik szobából a nyitott ajtón át beszűrődő fény. Kb. egy hete csinálom. Előtte rendes mesét próbáltam, de villany mellett és attól teljesen felélénkültek, illetve inkább hancúroztak és nem figyeltek oda. Ez viszont most jól megy. És tudom, hogy figyelnek (legalábbis Borka), mert a végén az utolsó két sornál Borka felemeli a fejét és a szája elé teszi a mutatóujját (amolyan psssszt jellel), hogy csend, mert a nyuszik alszanak. Zabálnivaló. :lol: :lol: :lol:
Azon gondolkodom, hogy délutánra meg a Didergő királyt kellene bevetni, de olyan szépen elalszanak anélkül is, nekem meg van más dolgom. :oops: De majd erőt veszek magamon.

Na most megyek, mert azért ilyenkor van mit csinálni, főleg, hogy pakolni kellene.

Puszi mindenkinek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ditke!

Csengének nagyon sok boldog névnapot kívánunk!!!
Kép

( remélem jókor köszöntöttünk,ma tartjátok)

Ágnes!

Most nézem, hogy a kislányod is még csak 3 és 1/2 éves, egyszerre 3 pici gyerek. Hogyan bírod?

Vikóka!

Nem tudom másnak mennyire ment könnyen felismerni, hogy lehet azon a képen 2 gyerek, mert nekem nem könnyen.... :oops:
De, hatalmas a kép!
Ilyenkor nincs hiszti, hogy rámásztak egymásra? Nálunk Zsófi ennyi idősen még azt sem bírta elviselni, ha Zsombi elment mellette. :roll:

Eri!

:) :D :lol:
Még nálunk ennyire nem tombol a hiszti korszak, sőt, Zsombinál talán lecsengőben is van. Zsófi meg alapban nem olyan természet, nála könnyű leszerelni.

Ditke!

Köszönöm, hihetetlen aranyos vagy! Mert akkor megkérlek, hogy nekünk is csinálj egy Thomas-osat, persze határidő nélkül. :wink:
Mutattam Zsombinak, elvolt ragadtatva. Szerinte nem te, hanem Csenge csinálta.
:)
Amúgy, tényleg mindenki meghökken azon, hogy mennyit, és milyen szinten beszélnek. Már használják pl: azért mert magyarázatokat. Én ezt a nagytesónak tulajdonítom be, rengeteget tanulnak tőle, a rágót is mindig tőle könyörgik ki. De, hogy Kristófnak honnan van mindig?!? ( ennek utána járok. :wink: )
Bár, szerintem rettentően kis pöszén adják elő, főleg Zsombi. Neki egyébként is érdekes kis hangja van, így ha megszólal, mindenki elolvad tőle.
A doktornénink ( ugye sajnos most találkoztunk vele párszor), meg is jegyezte, hogy az, hogy ilyen szinten beszélnek, és hogy már mióta szobatiszták, ezt ne vegyem ám természetesnek!!
Mondtam neki ( éppen 39 fokos lázam volt), jó akkor igazán örülök.

Kiliman!

Édesek ezek a jó barátok!!! :wink:
Sokkal kis szőkébb hajuk volt nyáron, nem?
Hidd el, amit már sokszor írtam, ti csináljátok jól, akik bevállalósok, és megteszik ezeket a dolgokat.
Csak mi szinte csak anyukámra számíthatnánk, és neki 3 gyerek egy hétvégére sok, mert még szombaton is dolgozik. Ez van. Majd nőnek és akkor már nem lesz ilyen probléma.
Remélem jól éreztétek magatokat!!! :wink:

Pusz mindenkinek.

U.i: Nálunk sincs hó!!! Eddig 2 -szer esett, és ráadásul este. De, mire reggel mentünk volna szánkózni, már nem volt semmi.

Meme
szinta

Mesélés:
A kislányunknál két és fél évesen kezdtük el az esti mesélést, előbb szerintem nem érdemes, mármint a gyerek (persze vannak kivételek) nem értékeli, nem figyel oda, nem köti le a mese. Fontos szerintem hogy egy darab mese legyen , mert ha bevezeti az ember hogy a gyerek még választhat, kérhet, akkor ott ül egész este:). Nálunk úgy van hogy egyik nap én, másik nap a férjem mesél. Érdekes, Timea nagyon más stilusú mesét kér apától és tőlem is (most már ő választja ki az egy darab mesét amit szeretne) , apától általában verses, mondókásat (pl. Sicc), tőlem pedig imádja pl. a Bogyó és Babóca sorozatot.

Szinta!
Igen, azt szokták mondani hogy nálunk van két pici és egy kicsi gyerek.:) Timea nagyon önálló kislány, nincs semmi gond vele, nem féltékeny, imádja az öccseit. Szinte napra pontosan két és fél éves volt amikor az ikrek megszülettek, féltünk nagyon pl. a testvérféltékenységtől, de semmi gond nem volt szerencsére. Nem mondom hogy nem voltak nehéz pillanatok, hiszen akkor hazudnék, de most nagyon jó a helyzet.

Olvasom hogy irtatok a férjekről:
Nos, nekem nagy szerencsém van a férjemmel, rettentő sokat segit, mi mindent közösen csinálunk itthon. Szinta, igy nem is az a kérdés hogy én hogy birom, hanem az hogy mi hogy birjuk.:))
Programozóként dolgozik önálló vállakozásban, a munkaideje nem fix, ő viszi reggel a kislányt oviba, és utána megy csak dolgozni. Este a fürdetésig mindig hazaér, ő fürdeti születésüktől fogva mind3 gyereket. Volt már jó pár olyan nap (pl. a tegnapi), amikor este mindent ő csinált, vacsi, fürdetés, összepakolás, lefektetés, mert én nem voltam itthon, szoktam ugyanis a barátnőimmel találkozni, csajos estéken:))).
Én biztosan nem szültem volna még gyereket, ha azt látom hogy a kislány gondozásából, neveléséből nem veszi ki ő is a részét.
Persze irtó sokat dolgozik, hiszen tudjátok, manapság a saját vállalkozásnál a nap csak munkából áll, pl. sokat van olyan hogy a gyerekeket lefektetjük, és ő leül a géphez és éjszakába nyúlóan dolgozik.

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
agnes77

Ditke :)

Boldog névnapot Csengének! :D :D :D
Amilyen kis okos már biztos értékeli, ha köszöntik. :lol:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Csengének boldog névnapot kivánok! :)

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
agnes77

Kinél mennyi idősen kezdtek el önállóan menni a gyerekek?

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
agnes77

Na mit gondoltok?? :)

Kép

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok

Pbrigi
Nagyon örülök, hogy egyidősek a gyerekeink.(6 nap van köztünk) Valóban nemsokára kétévesek leszünk. Mikor az egyéves szülinapjukat ünnepeltük, akkor gondoltam végig az előzményeket,a 8 hónapot, a születésüket és, hogy mennyi minden történt az egy év alatt. Az egész olyan hihetetlennek tünt, és nagyon boldognak éreztem magam.
Megnéztem az utolsó képet - anya és lánya?? - nagyon jól sikerült fotó, szép szemei és aranyos mosolya van a kislányodnak. Olvastam, hogy eltört a kezed, nem irigyellek. Én terhesen jöttem rá, hogy a mindennapos mozdulatok nem is olyan egyszerűek.
Sajnos mi estére betegek lettünk, láz, orrfolyás, szerintem holnap orvosbácsi lesz. Délben és este egyedül szoktak elaludni,most anyával és apával az ágyukban sikerült csak. Én örülök, hogy egyedül alszanak el - ilyenkor legalább igyekszem utolérni magam - de most olyan jó érzés volt hozzájuk bújni.

Lányok ti szoktatok valamilyen vitamin készítményt adni a gyerekeknek? :?: Én próbálkoztam egy-két ajánlott csodaszerrel, nem nagy eredménnyel. Bár az orvosom erre azt válaszolta, ha nem szednének semmit, akkor talán még többet lennének beteget.

Ditke62
Nagyon irigyellek, hogy ilyen ügyes vagy. A magasságmérők nagyon szépek.

Sírnak a lányok.

sziasztok
manók

Brigi!

Ez hihetetlen, nagyon nagy ez így együtt! :lol:
Viszont azon sokáig gondolkoztam, melyik lányod hasonlít is rád ennyire.Vissza kerestem egy csomó képet, de csak tippem van így is: Réka?!

Manók!

Üdv itt.
Remélem semmi komoly nem üti fel nálatok magát.
Irj a lányokról ha majd időd engedi.
Vitamin téma: gumimaci vitamin.
De, sajnos ettől a borzasztó influenzától ez sem védett meg bennünket!

Meme
szinta

Manók :)
Üdv. a csapatban! Én nem adok semmi vitamint már a fiúknak, mert rájöttem, hogy semmit nem segítenek. Korábban a Tuti gumimacis vitamint adtam, de igazából csak nasi volt a fiúknak, mert ettöl ugyanúgy megbetegedtek. Elég változatosan és tápanyagdúsan esznek, így szerintem táplálékkal megszerzik Ök a vitaminokat.

Brigi :)
Tényleg hihetetlen a hasonlóság! Boróka meg az Apukájára hasonlít így?

Ditke :)
Boldog névnapot Csengének! Tartjátok a névnapokat?

A hóra irigy vagyok, mert az én fiaim azt sem tudják mi a hóember, és szánkót is csak a garázsban látnak. :(

Nagyon szépek a munkáid!

Eri :)
Na ilyen hisztinél én kirángatnám a kölköt a boltból, és inkább nem ennénk. :D :D

A köntöst megnézem majd. Fiúk jól vannak?

Vikóka :)
Csúcs ez a kép! Így hagyják az egymáson fetrengést? Nálunk háború lenne.

Voltunk már Alsópáhokon, de akkor nem zárt folyosós szállásunk volt, hanem apartman. A fiúk 1 évesek voltak. Úgy be voltak öltötetve, ha mentünk az usziba, mintha tél lenne. Most viszont direkt zárt folyosós szállást kértünk, ezért kell a köntös, hogy abban átsétálunk az usziba.

Irigy kutya vagyok, hogy ilyen jó dolgotok volt! A fiúk is tutira elvoltak, nem lehetett semmi gond.

Alsópáhokra nyárra már nincs hely, én is próbáltam 1 hetet foglalni, de be vannak már foglalva a helyek. :shock: :shock: :shock: Félelmetes, hogy mennyire felkapott. Már mi is agyalunk, hogy hova menjünk nyáron, ami legalább ilyen színvonalú. Lehet, hogy idén már kimerészkedünk velük valami homokos tengerparta. :D

Roen :)
Szerintem nem kell minden ruhát lefényképezned, és úgy feltenni az ikres fórumra. Tedd fel az ide feltett két képet, és akit érdekel, az menjen el nézze meg a többit. A feltett képek alapján nagyon jól jár aki megveszi öket, mert tényleg kis igényes ruhatár. 8)

Cat
Kép
cateye

Ditke!
Annyira irigyellek a hóért. Persze csak a Lurkók miatt, mert amúgy nem kívánom a hólapátolást...
A magasságmérők! Iszonyatosan jók! Eszembe juttatta, hogy mi mindenre van ideje az embernek ha akarja...csúcs szuper vagy! Nem vagyok gyenge kézimunkából, de egy ilyenbe, még bele se mernék vágni!

Cat!
Ami a fetrengést illeti, azért ott kell, hogy legyek a közelben, mert ha eldurvul a dolog, akkor be kell, hogy avatkozzak. A vége általában az, hogy Bencus megpróbálja merő szeretetből megharapni Lucát!
Alsópáhokról nem akarok hülyeséget mondani, de ha jól tudom, akkor a bioházak kivételével már minden ház fedettt folyosóval van összekapcsolva.

Brigi!
Csúcs a két kép együtt! És egyben ötletet adtál, hogy én is előkeressek gyerekkori képeket rólam meg a páromról.

Na megyek fújok egyet, amíg alszanak!
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Manók :)
Én nem adok vitamint a lányoknak, bár lelkesen vettem egy gumimacisat. Kb. hetente egyszer, ha adok belőle. Viszont szinte nem soha nem betegek. Kop-kop-kop. Sztem jobb a változatos, vitamindús étel, mint a művitamin, de kinek mi jön be.
Én viszont már megint beteg vagyok. Magammal nem etetek meg mindenfélét, amit a lányoknak adok. :wink: (Elég válogatós vagyok.) Na sztem ez látszik meg. Még ki sem lábaltam az egyik betegségből, már benne vagyok egy másikban.
Hogy hívják a lányokat? És hat nappal öregebbek, vagy fiatalabbak vagytok?

Meme :)
Jó a tipp. Réka van a fotón, de a másik, az nem én vagyok, hanem a férjem. :lol: :lol: :lol:
Láthatjátok miért mondja mindenki Kisrékára, hogy tisztára, mint Artúr kiskorában. Barátnőm szerint uaz a gyerek is lehetne. Most, a pakoláskor találtam meg a képet, és gondoltam csinálok egy montázst.

Ágnes :)
Nekem a nyáron voltak próbálkozásaim önálló evésre, főleg, hogy tőlem alig fogadtak el valamit, és már kétségbe voltam esve, hogy nem esznek. De aztán leálltam vele, és most kezdtem újra. Állítom, hogy nem maradtunk le semmiről. Különösebb gyakorlás nélkül is viszonylag szépen esznek, kivéve, ha nem éhesek, mert akkor bármit szétkennek, elszórnak, stb. Én nem vagyok egy mazochista típus, nem szeretem a felesleges köröket. Leginkább rajtad múlik mikor adsz a kezükbe kanalat.

Na elindulok pakolászni, bár úgy tele van a fejem takonysággal, hogy örülök, hogy a fülemen nem jön ki.

Mindenkinek szép estét és jó egészséget kívánok.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Vikóka! Szuper a kép!!!
Lucának megmutattál minket? Én a fiúkat dec. közepe óta nem engedem a gép közelébe (azóta van új számítógépünk), ugyanis a régit kissé leamortizálták. Állandóan az egeret piszkálták, a billentyűt nyomogatták, persze úgy, hogy közben folyamatosan engem néztek, mit szólok hozzá. Az egérpadból darabok hiányoznak, a cd-romot pedig kibányászták a helyéről... :shock: Szóval az új gép biztonságos helyen, egy kis szobában van.

Manók!
Én csak Cebion cseppet adok nekik, de nem tudom ér e valamit....

Ágnes!
Nálunk Vendel 13 hósan kezdett járni, Gergő meg kb. 1 hete 3-4 lépést tesz egyedül. (15,5 hó)

Ditke!
Végül is fiú is jöhetne, csak kisbaba legyen....igazad van.
Csodálom, hogy van időd és energiád keresztszemezni, nekem biztos nem lenne....

Brigi!
Jól becsaptál minket....., én is azt hittem Te vagy a képen, anya-lánya...Nagyon egyformák!!!!

Enikő!
Nagyon szuper ruháitok vannak...

Nekem is Cat a példa, mert kb. 1 évvel vagyunk fiatalabbak és olyan jó előre olvasni, mi következik, mire számítsunk....

Holnap megpróbálom őket ébren tartani ebéd utánig....kiváncsi vagyok fognak e enni.

Jó éjszakát Mindenkinek!

Kata

Kata

Kép
kateduo

Brigi!

:lol: :lol: :lol:

Meme
szinta

Sziasztok!

Mi is megjártuk kettesben apával Sárvárt.Nagyon jó volt,igazi ágyban végiglustálkodott hétvége egy kis fürcsivel,masszázzsal és 1órás étkezésekkel. Nagyon jól éreztük magunkat.

Újaknak üdv,betegeknek meg jobbulást!!!

Brigi!
Lenyűgöztél!Sose tippeltem volna a férjedre!

Cat!
Jó pihenést Alsópáhokra!Én is olvastam,hogy full-házzal megy.Szerintem is nagyon jó hely,csak lassan horrorisztikus árak vannak !Én most vadászok nyárra valamit a 4gyerekkel,de még semmit biztatót nem találtam.Ha van valami,majd megírom!

Manók!
Mi a Vitacolant nyomjuk.Nem tudom,hogy használ-e,de az ősz óta csak 1szer voltak náthásak,meg Benike egyszer tüszős mandulás( a többike meglepetésemre nem kapták el tőle).Bár most az Olivér benyalta a bacit a Dávidtól,így duoban lázcsillapítok meg gyógyszerezek. (a többiek kihagyhatnák :wink: ).

Ditke!
Utólag is boldog névnapot Csengének!
Gyönyörűek a munkáid,mindig lenyűgözöl vele!

Nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Egypár kép az "ördögökről":

Benjámin
Kép

Marcell
Kép

Olivér Kép

alkotunk
Kép

hm,melyikkel is rajzoljak?
Kép

így mennek be az ágyba a nagyok!
Kép

itt vagyunk,ragyogunk!
Kép

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Ma egész nap nem jött be a babanet...:-(
Ma 1/2 12-kor ebédeltünk, 1/2 1-kor alvás, nehezen ment, de sikerült. 1/2 3-ig. Kiváncsi vagyok milyen lesz a délután, remélem kevésbé nyűglödős....

Edit!
Nagyon vagány kispasijaid vannak! Látom nálatok is szeretik a zsínórokat.....:-))
Anyósék hogy bírták a hétvégét a gyerkőcökkel?

Lilla!

A szemésznek kell adni pénzt??? Tudom hülye kérdés, de ebben a mai világban... :oops: vagy csak odamegyünk megvizsgál és kész?

Kata

Kata

Kép
kateduo

Mármint az ébren maradás ment nehezen...., az alvás és az ebéd nem....

Kata

Kép
kateduo

Kata!
Kösz!
Ügyesek vagytok ,hogy ilyen sokáig bírtátok ma! :lol:
Nálunk is vannak még mindig nehéz napok.Olyanok mint a mai. :wink: Mivel az Olivér beteg,hajnal 5kor muszály voltam vele felkelni és lázcsillapítót adni neki. A Beni meg a Marci ilyenkor meg már nagyon éberen alszik,így rögtön kipattant a szemük.Így negyed 6-kor már ébren volt mindenki ( a Dávid is,mert neki is felment a láza,így ő is megkapta a maga bogyóját).Nahát ezek után már 10-kor ment a nyügi,álmosak voltak.Próbáltam húzni-nyúzni őket is meg az időt is.De csak 11-ig bírták.Akkor már muszály voltunk ebédelni.Attól egy kicsit magukhoz térnek,így aztán 12-ig még elugrabugráltak.Aztán aludtak is 3/4 3-ig.
De a délutánunk nagyon jól sikerült! :P

Képzeljétek! Elkezdte őket érdekelni (úgy igazán) a mese-mondókás könyv.Így most már nemcsak a képekről beszélünk (bár még sokszor arról is),de már hagyják,hogy meséljek (olvassak) belőle vagy éppen mondókázzunk.Talán még a rövidsége miatt ez utóbbit jobban kedvelik. Tökre élvezem! :lol: Én is!!!
És ma képes voltam egyszerre mindhármat leültetni és több mint 20 percen keresztül főzöcskéztünk a habtapin. Persze közben előkerült mindenféle kacat,amit ennek-annak neveztünk ki.Ja és közben nem vesztek össze!!!
Halvany fénycsík az alagút végén!!! :wink:

Kata!
Anyósék???! Hát anyósom most sem hazudtolta meg magát. Még indulás előtti nap,mikor megbeszéltük a mit hogyan kérdését,megkérdezte tőlem,hogy mit fognak enni a fiúk. Mondtam neki,hogyha főz,akkor azt (persze ezt nem gondoltam komolyan,mert már be volt tárazva bébiételből).Hát teljesen fel volt háborodva,hogy gondolom hogy ő a 3gyerek( a Dávid az anyuéknál volt) mellett főz!!! :roll: Na mondanom sem kiröhögtem!!!!
(Én a 4 gyerekkel is meg tudok főzni!)
Ezek és az eltöltött hétvége után közölte a férjemmel,hogy neki egyszer se kellett a gyerekekkel kiabálni! :twisted: :roll:
Na a férjemnek se kellett több.Finoman felhívta a figyelmét a mamának arra az apró tényre,hogy ő csak 3(!) és 4 gyerekkel volt,nem kellet a naggyal tanulnia,nem kellett mosni,főzni,vasalni vagy takarítani.A játékok se voltak szétválogatva,a helyükre pakolva. És aprócska dolgo,de tény: ők legalább hárman voltak felnőttek a 3 gyerekre! :wink:
Anyósom már nem változik!Tökéletes marad még a halálában is!

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket Csenge nevében :)

Cat!
Féig-meddig tartjuk a névnapokat, bár nem csinálunk nagy ügyet, megköszöntjük, de nincs buli, torta, ilyesmi. Tőlünk egy doboz gyurmát kapott Csenge, a régi már eléggé kiszáradt. A nagyszülők mások, ők szokás szerint egy csomó ajándékot vettek: mostmár van játékkonyhájuk, fából babaházuk, egy csomó edényük... nem leeht nekik megmagyarázni, hogy felesleges még egy tucat játék, csak azért, hogy legyen min hasraesnem :( Mondjuk a babaházhoz nagy reményeket fűztem, az Eichorn favonatot annyian dícsérték, ez is az a márka, hát legszívesebben visszavinném a boltba :evil: , csak nem akarom megbántani anyósomékat. Alig tartja néhány kis tipli, folyton hullik szét, nem illeszkednek rendesen az elemek, nem lehet normálisan összerakni :( Ja, és adtak hozzá bútorokat is, egy totál szét volt törve mikor kibontottuk, kettő pedig elengedett a ragasztásnál, azt újra kell ragasztani. A szekrények ajtajai nyithatók, csak épp maguktól is folyton kinyílnak :( :evil:

Meme!

Megcsináltam a Thomasunkat, ilyen lesz a Tiétek is :wink:
Gyorsan befejezem a magasságmérőt és aztán nekifogok :)

Kép

Ágnes!

A férjem orvos, a rosszabbik fajtából: sebész :( Ennél már csak a nőgyógyász lehet rosszabb :?
A kórházban a napi munkán felül 6-8 ügyelet, most, hogy elküldenek 3 embert tőlük nem tudom hogy fogják bírni a mégtöbb ügyeletet. (már ha nem ő lesz az egyik, elvileg péntekre derül ki...) Ráadásul kedd és csütörtök "hosszú nap" ami azt jelenti, hogy ha nem ügyeletes akkor is sokáig maradnak, ilyenkorra suvasztják be a máskor elmaradt műtéteket, tehát a normális 7-17 órás munkaidő helyett akár este 8-ig is ott lehet ha őt osztják be, persze túlórapénz nem jár... És mivel a kórházi fizuból nem lehet megélni, ezért 3 háziorvosi körzet teljes ügyeletét látja el havonta a kórházi ügyeleten felül. Szóval elég ritkán látjuk... és pl. most szabin volt, de ebből csak annyit érzékeltem, hogy nem fél 7-kor ment el itthonról hanem 8-kor. Mert persze ha volt előjegyezve betege azt bement megoperálni, ha jött kontrollos azt megnézte, bejárt kötözni, varratot szedni, csöveket kiszedni, volt hogy beugrott mert bevitt egy beutalót az egyik betegnek, erre délre jött csak haza... mindig közbejön valami. :evil:

Brigi!

Komolyan mondod, hogy a férjed az a képen??? Esküdni mertem volna, hogy Te vagy. Nagyon jó:))

Vikóka!

Én gyenge vagyok kézimunkából :oops: Gyakorlatilag ez a magasságmérő az első keresztszemes munkám :lol: De nem az utolsó, nagyon megszerettem :) Egyébként nem bonyolult minta, a következő amit kinéztem tele van fél szemekkel meg franciacsomóval, szóval még nem tudom hogy bírkózok majd meg vele... Ebben csak az idő sok. 5 hónapig tartott a kettő :oops: Mondjuk közben volt kb. egy hónap, mikor az elsővel elkészültem, hogy erőt gyűjtsek a másodikra... Másodjára már unalmas. Pláne a virágokat utálom, mindegyiken van 14-14 darab. Már csak a közepüket kellene kihímezni, de nem visz rá a lélek. Bár holnap angol órám lesz, szóval tanuás helyett talán :lol:

Mennem kell, a férjem elzavar a géptől, már megint dolgozik :evil:
A többieknek majd holnap írok, még akartam...

Ditke
ditke62

Ditke!
Így még jobban csodállak! Nem semmi vagy a szememben! A párod sokat van távol, Te meg amellett, hogy gyerkőcöt nevelsz, tanulsz, angolozol, háztartásozol...megemelem a kalapom. Büszke lehetsz magadra! És persze mi is büszkék vagyunk Rád! Na meg magunkra is (ugye többiek???)...:oops:

Csajok, bíztassatok egy kicsit! Most hétvégén mennénk Visegrádra (gyerkőcökkel együtt), erre szombat óta rajtam kívül mindenki beteg (orrlógás, kis köhögés stb.) valamennyire...ugye ez átmehet péntekig?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Pbrigi

A lányaim: Bianka és Gréta, és 6 nappal fiatalabbak vagyunk.
Bianka: az 1 perccel idősebb és dominánsabb lányom, rendkívül gondoskodó (Gréta második anyukája - oda adja neki a cumit, ha ő iszik akkor visz a tesónak, mikor épp nem veszekednek puszilgatja-simogatja tesot stb), rendmániás, folyamatosan izgő-mozgó kis hölgy,
Gréta: ő órákat el tud egyedül játszani - ha a tesó hagyná, kis nyudodt, megfontolt baba(már a pocakomban is az volt),ugyanakkor akaratos (a bolti földhözvágos jelenet megvolt),

Kateduo

Alvás: nálunk is volt egy átmeneti időszak, 12. óra előtt már nyügösek voltak és előfordult, hogy elaludt az etetőszékben a lányom. Ez jelentette a fordulópontot, alvás előtt gyümölcsöt vagy valamilyen könnyebben etethető ételt, vagy az ebédre szánt adagból etünk egy kicsit. (igaz ők 9 órakkor ébredtek és reggeliztek) Két órát aludtak és utánna olyan szépen ettek. Most már korábban ébrednek, de még ma is 12 órakkor mennek aludni. Ők valahogy délelőtt fáradtabbak, ha később aludnánk el akkor este 10-kor még szaladgálnának, így meg 8-kor megyünk aludni.

Szemészet: Dr Sényi Katalint én is ajánlom (mi is hozzá járunk általános koraszülött vizsgálatra), és plusszban a szemészeten is mindenki kedves és aranyos volt a gyerekekkel. Én nem adtam neki pénzt és a 2 éves kontrollnál se fogok.

Edit 73

Először is gratulálok a 4 fiadhoz (én is szerettem volna egy fiút), és most nézem, hogy a gyerekeink egyidősek. Nagyon sok energiád van, nekem néha (1-2 hisztisebb nap után) a két lány is sok. Remélem nálunk is eljön a mesélős korszak. Mi még a nézegetésnél, az állatok utánzásánál stb. tartunk, ha elkezdek olvasni akkor gyorsan tovább lapoznak.

Sziasztok
manók

Sziasztok!

Gyorsan írok meg kérdezek párat.

Vikóka,
először nem is tudtam mit kéne nézni a képen, aztán láttam alatta a szöveget, hát nem semmi elkapott pillanat!! :lol: :shock: Így kerekedett az én szemem is!

Ditke,
én kicsit mindig megkések a köszöntésekkel, de boldog névnapot Cseninek!

Brigi,
az a montázs nagyon klassz, nálunk Anna meg én vagyunk ilyen hasonlók, Zsófi apja, de apjának hiába könyörgök, hogy kotorjon elő gyerekkori képeket magáról... :?

Kérdés az esti lefekvéssel kapcsolatban. Nemrég írtam, hogy nálunk miként zajlik, este 9-től fürdés, 10-kor az utolsó evés, és alvás. Ezt szeretném előrébb hozni, hogy egy éves korukra már 8 körül ágyban legyenek. Hogy csináljam? Fokozatosan hozzam előrébb a dolgokat? Vagy egyszercsak legyen ez a rendszer?
Azon is agyalok, hogy így is kelnek hajnalban (3-4 körül) enni, ha előrébb tolom az egészet, akkor kétszer is kelnek majd? Mit tegyek? Próbálgassam? Ha kelnek adjak nekik, vagy hagyjam néhányszor sírni őket, és akkor megszokják a rendet?

Zsófi füle úgy néz ki meggyógyult, láza nem lett újra azóta sem szerencsére, ma este az utolsó antibigyó adagot is megkapta, úgyhogy most mindenki jól van. :) Viszont pár napja meg azt vettem észre, hogy a jobb szeme sokszor váladékos kicsit. És nem csak ébredéskor, hanem nap közben is. :roll: Holnap megyünk a Söfibe Anna kapja az újra BCG-t, majd erre is rákérdezek.

Lilla, nálatok mi újság?

Kép
baba888

Ja még a kistesó témához: mikor "rendezem" a két csajszit, és még a fülemen is lóg valami, és akkor valaki nagy viccesen megkérdezi, hogy na és akartok még gyereket, akkor nagy a meglepődés, mikor rávágom, hogy igen. :lol: Én mindig 3-ra vágytam, apa kettőre, de nem zárkózik el, sőt! Én általában mindenkinek azt mondom, hogy majd 2-3 év múlva jöhet a következő, és sosem ellenkezik. Jó lenne egy kis tökös, de hát nem kívánságműsor... :P

Kép
baba888

Most nem érek rá írni, csak ezt be akartam linkelni, remélem sikerül:
a National Geographicon lesz egy film ikrekről: Élet az anyaméhben.
Nekem nagyon felkeltette az érdeklődésemet :wink:

http://www.nationalgeographic.hu/watch/ ... ogram=1255

Ditke
ditke62

Jaj, ennek én is láttam a bemutatóját, fel is szeretném venni, csak addig össze kéne kapcsolni a technikát, mert még sosem vettünk fel semmit, mióta ez a videónk megvan. :?

Még egy kérdés eszembe jutott: amikor már kiváltottatok egy-egy étkezést pl. gyümölccsel, akkor azután az etetés után lefejtétek a tejet, vagy hagytátok benne?

Kép
baba888

Kicsit eltüntem, mert sajna néhány betegségen átestünk ebből Geri tüdőgyulladása volt a legvészesebb de már kop-kop-kop :lol:

Bocsi, csak úgy hozzászólogatok a témákhoz de nem név szerint, hogy ne bántsak meg senkit :)

Én kb. egy éve mesélek Nekik esténként mesekönyvből mert fejből nekem inkább a dalok és a mondókák mennek de azokat megúnták. A meseolvasás elött Grillus CD-t hallgattunk és abból is leginkább a Dalok1 jött be Nekik. Volt néhány kedvenc igy mindig azokat kérték sorra. :P
Mióta megbarátkoztak a meseolvasással nagyon komoly forgatókönyv szerint haladnak a lefekvés elötti időszakaink és megközelitőleg 3/4 vagy 1 órán át tart az esti szeánsz :wink:
Fürdés után mi egyenesen a szobájukba megyünk és nem tudom miért de úgy alakult ki, hogy Ők nem az ágyban fekve szeretik hallgatni a mesét, hanem a földön fekszünk vagy csücsülnek mellettem én meg hasalva olvasok és Ők segitenek lapozni. Az utóbbi hónapok legkedvesebb történetei az óvodai témájú könyvek, Pöttyös Panna, Sicc és Kipp-Kopp sorozatok :) Van egy két egyéb kedvenc könyv is (Mikulásos, Tündére )amiket Karácsonyra kaptak és van, hogy azt kérik. Nálunk az a menet, hogy mind a ketten választhatnak egy-egy könyvet. A Kipp-Kopp sorozatokból az egész könyv egyetlen történet igy azt egészében elolvasom de pl. A már óvodás vagyok c.könyvből egy-egy történetet választhatnak és azt olvasom el mert az egész könyv túl hosszú lenne. A Sicc-et szintén egy lélegzetvétellel hallgatják meg. Ezek után a Grillus CD-ről két dalt választhatnak. Most a Dalok 2 a sláger és azokról is egy-egy dal a kedvencük. Ezt a mese olvasás után az ölembe fekve hallgatják meg és utána bújunk be az ágyikóba :) Sokszor a kád mellett ülve is kérik, hogy olvassak - az már az esti riutálé része - és akkor a fürdéshez már úgy készülünk hozzá, hogy hozzák a kért könyvet amiből hallgatnának történeteket:) Nagyon kis édesek és pl. van már olyan mese amit kivülről fújnak :)

A keresztszemes képek nagyon klasszak :) Én már ezer éve nem keresztszemeztem pedig van félbehagyott munkám.... :oops: Az estéimet inkább olvasással töltöm ha tehetem :)
A fényképek nagyon édesek! :)

Mi köntösöket épp pár hónapja a Plussz-ban vettünk és nagyon kis helyesek :) Azokban viritottunk Siófokon a két Ünnep között :)

Én most ovikeresgélésben vagyok, sajnos nem túl rózsás a kép. Ahol kislétszámú csoportok üzemelnek ott megfizethetetlen a térités költsége igy marad a nagy létszámú csoport de kedves óvonénit kéne találni.... A sulikeresés gondolom még nehezebb lesz.

Puszi.Timi
doris

Tud valaki ortopéd orvost ajánlani, akihez nem körzetesen is lehet menni? A miénk egy f.sz, hogy finom legyek. Már a csípőszűrés is elég nevetséges volt, de most még el sem tudtam mondani, hogy miért megyünk, már ki is rakott, hogy nincs ennek a gyereknek semmi baja, már a múltkor is megmondta, ide többet ne jöjjünk. :shock: Nem is a csípőjét akartam megnézetni.

Köszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
Ortopédia: Kispesti gyerekrendelő , tel: 347-9073
Nem kell körzetesnek lenni, csak beutaló és Tb-kártya kell. Nagyon aranyos és türelmes orvosok vannak, mi mindig itt voltunk mind3 gyerekkel. (csipőszűrés, bokasüllyedés)
Lehetséges hogy be is lehet jelentkezni és akkor nem kell várakozni, egy telefont megér. A pontos cimre nem emlékszem, mármint a ház-számra, csak annyit tudok hogy Üllői út.

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
agnes77

Sziiiiiiiiiiiiiiiiiiiasztok!

A megfogalmazhatatlanul fantasztikusan csodás hír:

Kép

Igen!!! Ketten vannak és gyönyörűek, egészségesek mindketten!!!

Ők is teljesen spontán érkeztek hozzánk, akárcsak Jázmin és Márk 2004-ben.

Viszont azóta van egy remek orvosom, akivel meg is beszéltük hogy mindenképpen császárral segíti világra augusztusban az ikreinket. Mostmár biztonságban vagyunk mindhárman.

Méghogy minden 100. szülésre jut egy-egy ikerpár!!! Hihi!

ANNYIRA ELMONDHATATLANUL BOLDOGOK VAGYUNK, ENNÉL CSODÁSABB, HATALMASABB AJÁNDÉKOT NEM KAPHATTUNK VOLNA A SORSTÓL.

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág :)

Ez fantasztikus! :lol: Néha beleolvasok a többgyermekes topikba és láttam mi történt veletek. Nagyon drukkolok, hogy most sikerüljön minden tökéletesen. Majd kérjük a helyzetjelentést. A két kislány terv, vagy ti tudtok valamit??? :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Három nap sulin vagyok túl megint, ezen kívül még mindig náthásak vagyunk. De nem vészes, szépen jön az orrukból, bár Niki kicsit köhög is, így adok nekik Fluimucilt. Remélem nem lesz belőle komolyabb.
Nagyon úgy néz ki, hogy a hónap végén utazunk. Egyiptomba megyünk a tengerhez egy hétre. Még nincs lefoglalva, de úgy néz ki, hogy eldöntöttük. 8) Ki repült már a gyerekekkel? Adhatnátok vmi tippet, hogy lehet lekötni őket az úton..... Nálunk a meseolvasás még nem jön be, a képeket szeretik nézegetni, de mindig összevesznek a könyvön is. :shock:

Hú, jó rég nem írtam, nem is tudom hol kezdjem....

Képek: Nagyon jó az összes, én is mindig megmutogatom őket a gyerekeknek. Niki már követeli is, ha látja, hogy ez az oldal van nyitva. :lol: Ez a lány egy számítógép-zseni lesz tuti: ezt is megismeriés a Skype abalkokat is- ott meg a Mamát követeli. Szól is, ha én nem veszem észre, hogy hívott. :D

Brigi

Nem semmi a kép, nagyon jó. Na, DÁvid nálunk is legalább ennyire hasonlít az apjára, majd próbálok én is rakni képet. Anyu szerint Niki is nagyon hasonlít a kicsikori énemre. :)

Edit

Tök jó, hogy jól sikerült a hétvégétek kettesben. Fiúk sem sínylették meg, ugye? Hogy fogadtak, mikor hazaértetek? Oli gyógyuljon meg mihamarabb. És persze Dávid is!
Anyósok meg olyanok amilyenek... de legalább nem mondott nemet. Én anyósom tutira nem vállalná őket több napra, még nyáron se. Merthogy ő még dolgozik és még otthon is vannak gyerekek. :roll: Érdekes, se a nagynénémnél se a pótnagyinál aki vigyáz rájuk nem gond, hogy dolgoznak. A legkisebb gyereke is 15 éves, hát sztem észre se venné, ha anyuci eltűnne pár napra.... De legalább hétvégén ott lehet őket hagyni prá órára, már ez is tök jó nekünk.

Kata

Mi nem adtunk még egyszer se pénzt a szemésznek. Nem úgy tűnt, hogy elvárná...

Baba

Altatás: mi fél évesen már 8-kor füdettünk, ahogy most is. utána elvileg alvás lett volna- na, ez nem mindig jött össze. Vagy aludtak kb 10-11 ig és akkor felkeltek és nem akartak visszaaludni. Szopival sokszor sikerült ,de volt, hogy a 10. kör után sem. Pár hónappal később már simán ment, de egyszer még mindig ébredtek este, csak szopival már visszaaludtak. De ha nem ébredt vmelyik, akkor is kivettem alva és szopizott. Ha a tieid nem balhésak, én így csinálnám: fürdés 8-kor, utána szopi és alvás. Majd mielőtt én is aludni akarok álometetés. És éjjel már max 1-szer adnék nekik. Én elég sokáig így oldottam meg az éjszakai ébredéseket, ahányszor keltek, annyiszor szopi. De nem volt jó, Niki egy idő után már többször kelt és mindig ugyanakkor: hozzászokott az éjszakai kajákhoz. Akkor lett nyugtunk, amikor nem adtam neki egyszer se éjjel. Te ne húzd el 1 éves korukig, a következővel én se csinálnám. :wink:
Kaja: én már egyáltalán nem fejtem 6 hónapos koruk után. Ha úgy éreztem, hogy feszül nagyon, etetés után is ráraktam szopizni őket. Mindig volt kedvük hozzá, de nyilván nem ettek teljes étkezésnyit. Így 1-2 hét alatt a mellem hozzászokott hogy kevesebb is elég. Annyi viszont mindig volt, amennyi kellett nekik, a kihagyásoktól csak az összmennyiség csökkent, de a szopikra mindig volt elég. Egyébként gratulálok a fél évetekhez és a kitartásodhoz a szopival! Nagyon ügyesen végigcsináltad!

Cat

Én is túrtam nekik köpenyeket. Van 2 nagyobb is, mindkettő elég fiús. Ha akarod, kölcsönadom Alsópáhokra.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Na, letettem a csajokat aludni végre. Eléggé szétzilálták az idegeimet délelőtt. Borka mindig úgy akarja visszaszerezni a dolgokat, hogy visít és hátha majd én megoldom. Nem mintha megtenném, de ő azért próbálkozik. A végén inkább eltettem a játékokat, amin veszekedtek, mert már nagyon kiakadtam. Aztán persze nem ettek ebédet, de mondjuk ez mindennapos, ezt már fel sem veszem. Viszont most legalább csend van.
Tegnap vettem én is mondókáskönyvet. Úgy látom nekünk is be fog jönni. Borka háromszor is elővetette velem délelőtt. Sztem most ez lesz a sláger egy darabig. Csak azt nem tudom mások, hogy oldják meg, hogy nem tépik szét a gyerekek az ilyen puhalapos könyveket. Enyémek még akkor is próbálkoznak, ha az én kezemben van. Nem direktbe, de mindig másfelé akar lapozni a két lány, és .... :roll:

Edit :)
De jó is lehetett ez a hétvége.
Nekem anyukám mondta a múltkor, hogy ő soha nem kiabált velünk. Hát mondtam, hogy neki egy nagyon szófogadó kislánya volt. :wink:
Most elég türelmetlen vagyok velük, pedig olyan kis aranyosak tudnak lenni, de felőröl, hogy a legkisebb dolgokat is csak úgy tudom megcsinálni, ha erőltetem a kezem és akkor persze fáj. Tegnapelőtt megint volt egy nagy jelenet. Borka megmentette Rékát. :lol: A kisszobában voltunk (Réka még aludt), hallottuk, hogy felsír. Borka hegyezte a fülét, rohant befelé, közben nyöszörgő hangot adott (mint amikor azt játszák, hogy a baba sír), toporzékolt az ajtórácsnál, hogy gyorsabban, aztán rohant tovább, bevágta az ajtót, úgy lendületből (nem volt kilincsre zárva) és bevágtatott, végül nagy volt az örvendezés, hogy mindenki megvan, nincs semmi baj. Mindig megy vígasztalni akkor is, ha elesik, vagy valami más miatt sír.

Baba :)
Alvással kapcsolatban. ÉN hagynám, ha nektek így jó most, mert könnyen lehet, hogy maguktól fognak áttérni egy új rendszerre. KÜlönösen, ha tényleg elkezdenek mászni, meg felállni. Ha mégsem akarnak változtatni, amit én kizártnak tartok, akkor még mindig átállíthatod őket néhány hét alatt egy éves koruk előtt valamivel.

Na eddig tartott az én szabadságom. Borka már ébren is van. Még a Halász Judit cd sem járt le, amit elalváshoz betettem. :roll: :roll: :roll: Miért nem tud rendesen két órát aludni mint más kisgyerekek????

Szép napot,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Edit :)
Örülök, hogy jól sikerült a henye. :D :D Nagyon rátok fért már!
Anyóson meg ne idegeld magad, legalább egy kis ízelítöt kapott a mindennapjaitokból, legalább felértékelödtél a szemében. Amikor nálunk is a rokonság felszívja magát, és eljön segíteni pár órára, mert elmegyünk valahová, akkor azt hallgatjuk, hogy milyen jó gyerekek, sose sírnak, hisztiznek, verekednek stb. Persze nem, mert nincsenek egyedül, mindig foglalkozva van velük, mert nem kell házimunkázniuk a felvigyázóknak, fözni, mosni, takarítani, teregetni stb. csak ülnek velük a szönyegen és játszanak. Na ez egy anyának, feleségnek kivitelezhetetlen.

Baba :)
Én is álometetnék ahogy Lilla. Jó lenne azért tényleg átszoktatni a lányokat a 8 órás szeánszra. Mi 15 hónapos korukig este 10-kor még álometettünk. Ekkortól már nem kérték, tehát maguktól el fogják hagyni.
Nekünk most nagyon jól jött a mi rendszerünk a közösségbe szoktatáshoz. Nekem a fiúk mindig 8-kor fekszenek, és reggel 6-1/2 7-kor kelnek. Nem kell öket noszogatni, hogy kelljenek, készüljenek, mert bölcsibe kell menni, hanem már fent vannak simán akkor, szépen kényelmesen készülünk. Más gyerekeknél ez nagy gond, hogy csak 8-kor, 9-kor kelnek, és ezt szokták meg kiskorukban, és nem tudják átszoktatni öket. Tudom nektek ez még messze van, de a korai szokások megmaradnak, és erre is gondolni kell.

Gratulálok az ikrekhez! Nem semmi, hogy 6 gyereket vállaltok, igazán becsülendö a mai világban! :shock: :shock: Végül nem mentetek lombikra, mert valahol olvastam, hogy oda készültök? A lánynevek önbeteljesítöek lesznek? :lol: :wink:

Lilla :)
Köszi a köntös felajánlást. Egyenlöre nem kérem, mert ma megyek a C und A-ba és megnézem a felhozatalt. A weben is találtam egy jó angol köntöst, de ahhoz kellene egy másik, és akkor megvenném öket.

Most esöruhát is keresek, mert állandóan pocsolyáznak a palik, és tiszta vizesek, nem elég a gumicsizma. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Brigi!
Köszönjük szépen. :D Ahogy teljesült az a vágyunk hogy ikreink lettek ismét, talán az is úgy igaz. :D :D

Mindegy, csak egészséges legyen mindkettő baba, legfeljebb keresgélünk még a fiú nevek között is. :D :D

Cat!
Mi nem készültünk lombikra - a többiek is spontán és hamar fogantak - csak októberben (mielőtt elkezdtük volna a projektet) megnézettem magam teljes körűen nőgyógyászatilag is és ott akkor az derült ki az UH-n hogy abban a hónapban éppen nem volt peteérésem. De ettől eltekintve teljesen rendben volt minden, tökéletesen egészséges vagyok. :D

Úgyhogy az ezt követő hónapban legnagyobb lelkinyugalommal nekikezdtünk a babaprojektnek, (Elevitet szedtem mint mindig) gondolván hogy előbb-utóbb majd sikerül...

Tudtam hogy nem működök normálisan, 2004-ben is így lettek ikreink. :D :D

Egyik hónapban egy petesejt sem érik meg, a másikban meg egyszerre kettő is. Hihi!

Szóval nagyon reméltem hogy most is így történik majd. És IGEN!!!

Decemberben már megfogantak a babák. :D :D

Vadvirág
Vendég

Na én mindennek mondanálak, csak meddönek nem. :D :D :D :D

Remélem ezzel a terhességgel és a szüléssel is minden rendben lesz. Mennyi lesz a korkülönbség a kicsik és picik között? :lol:

A kislányod neked már igazi segítség, kész felnött. :P

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

CAT!
Hihi! Hát én sem... :D :D Max. azt mondhatom, hogy vannak meddő hónapjaink, de aztán meg ezt mintegy bepótolandó, jónéhány igazán termékeny következik. :D :D

Köszönöm szépen a drukkot!!! :D :D

A korkülönbségek:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Igen, pont írtam a másik ikresen hogy milyen szerencsés vagyok a családommal, mert van bőven segítségem. :D :D Bizony, Dominika idén nyáron ballag az általános iskolából... :D

Vadvirág
Vendég

Szió Vadvirág!

Én Hozzád képest nagyon új vagyok itt a topikon, és nagy érdeklődéssel olvasom a soraidat. Bevallom már a másik ikres topikot is végigbogarásztam érted, de sehogy sem áll össze nekem a két ikres sztori. Pofátlanság ha a kedvemért, meg a többi új kedvéért leírod pár sorban a dolgot? Hogy is van ez a váltott peteérés?

Amúgy teljesen el vagyok ájulva Tőled. Én is egy eléggé pörgös csaj vagyok, de az ikreink egy éves szülinapján arra gondoltam, hogy lesz-e harmadik nálunk...és pont az energiáim miatt kezdtem el hezitálni. És akkor jössz Te...Istennő vagy!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vadvirág!
Megint én...belekukkantottam a fotóalbumaidba...
Márk és Jázmin ikrek? Akkor már mindent értek...csak Jázmin és Márk eltérő vonalzója zavart össze! ;-) Vagy tévedek?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vadvirág!

Ikerfektetés után Te jártál a fejemben, és visszaültem a géphez infoért. Már tudom...Elnézésedet kérem, hogy ismeretlenül így beletenyereltem valamibe. :oops:

Üdv újra itt! És drukk a pocaklakóknak!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?