Új privát üzeneted érkezett!

Ditke!

Hát akkor nagyon sok boldogságot a "vénlányaidnak"!!!! :P
Nálunk tuti biztos bejönnétek,sőt még válogathatnának is a csajok! :wink:
Vásárlás: én jobban szeretem,ha kifizeti anyós,amit én veszek.Bár ő ebben nem egy élenjáró típus,mert ajándékot csak ünnepnapra vesz. A 1,5év alatt egyetlen egyszer sem jutott eszébe csak úgy hozni bármit is a fiúknak (még 1túró rudit vagy 1 banánt se). Igaz ezzel a Dávid is így volt a közel 10év alatt.Meg tudnám számolni 1kezemen,mikor kapott tőle csak úgy akár 1szelet csokit is.
Ha viszont ő vesz ajándékot,abból csak sértődés van,mert biztos nagy hülyeség lesz,amire semmi szüksége a gyerekeknek. Pl.: 1évesen üvegpohár (persze fül nélküli) vagy fél évesen szörös plüss állat,amiből van vagy 100darab ( részben az enyém volt,részben a Dávid kapta na meg egy csomót hozott apa a mekiből). Szóval a karácsonyuktól már most föláll a szőr a hátamon,mert egyszerűen lerí rólam,ha valami haszontalannal lepi meg a gyerkőcöket (amúgy meg csomó mindenre szükségük lenne,nem vet föl bennünket se a pénz). Ráadásul a sogoromék is ott vannak olyankor.Velük meg előre egyeztetjük,hogy ki mit vesz a másik gyerekének. Így már régebben nem egyszer előfordult,hogy az amit a sogoréktól kapott a Dávid,rögtön ki lett bontva,anyósék ajándéka meg félre lett dobva majdhogynem bontatlanul.
Pedig idén is nagyon titkolózik a "kedves" mama! Biztos megint valami nagy sikerű ( :roll: )ajándékot vett!!
Kész lett a magasságmérő a lányoknak?

Edit

Kép

Kép
edit73

Baba!

Jöhet a recept! Nálunk is van rá piac. :lol:
A vonalzó is kösz, hú de fáradt lehettem, igaz? :oops:

A szőke kék szemű gyerekek akik atópiás hajlammal rendelkeznek ( ha nem jól írtam v.ki javítson ki), doktornéni mindig elmondja. Ők akik betegségre érzékenyebbek, nyugtalanabbak, izgágábbak stb.... Ezzel szemben a barnább haj, szem, bőr ezek ellentéte, tehát a nyugodtabb gyerekek is ők. Nálatok nem? Mert nálunk bejött.

Edit!

Anyós nálunk is műkszik! De, ez van, én már elfogadtam,mégiscsak életem-párjának anyukája. :lol:

További szép napot:

Meme
szinta

Baba

Majd ha lesz egy kis időm, leírom a sztorinkat privibe. Sztem itt már mindenkinek a könyökén jön ki. :wink: Egyébként pont betöltött 30. hétre születtek.
Nálunk niki a barnább bőrű és korántsem ő a nyugodtabb. :roll:
A sütirecept jöhet!!! Én Tiramisu-t szoktam csinálni mascarpone-ból, dupla mennyiséget, mint amennyit ír a recept, mégis iszonyú hamar elfogy. Azért becsüllek, hogy sütit sütsz. Én tavaly még karira se sütöttem semmit. :oops:

Brigi

Ügyes ez a Borka lány, mondtam én, hogy nem lesz itt gond a bilivel. :D Rékának meg utólag is boldog névnapot. Milyen márkájú az a játék amiről írtál?

Nálunk a formabedobó és a montessori nyáron volt nagy sláger. Dávid a formákat szinte egyedül bedobálta mindig a jó helyre, egyszerűen addig szöszölt, amíg valahová be nem ment neki. :lol: A karikákat meg felrakták, csak nem jó sorrednben-ezt adogatni kellett nekik és akkor ment. Most viszont már velem sem hajlandóak leülni mellé, vagy ha vmelyiket ráveszem, a másik tutira kicsavarja a kezéből vagy ledönti. :roll: :twisted: Építeni alig próbálnak a Clemmy-vel, inkább dobálják szanaszét, mert olyan érdekes hangot ad ki, mikor vminek nekirepül. Most DÁvid rájött, hogy mit kell csinálni a húzogatós telefonnal. Fogja a zsinórt, húzza maga után és közben hátrafelé megy, hogy lássa is, hogy követi őt a telcsi. 8) Ez valamennyire lekötné őt, ha Niki nem venné el tőle 5 percen belül a játékát. :roll: :roll: :roll: A bogyóhúzogatót is szeretik bütykölni, de max 10 percig, nem tovább.
Mikor fognak kicsit egyedül játszani? Már annyira szeretik a felnőttes kajákat, jó volna főzni ebédet, de nem tudom otthagyni őket egyedül. A konyhába meg tutira nem engedem be őket. :evil: Amikor alszanak, tényleg még a mosogatógépet sem merem bepakolni, sőt még a Wc-t sem merem lehúzni, nehogy felébredjenek. :oops: Akinek játszanak egyedül, csinált érte vmit? Vagy majd egyszer csak rájönnek maguktól is?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok :)

Lilla :)

Nehéz eset vagy. Én mindent másképp csináltam, úgyhogy nem hiszem, hogy nagyon jó tanácsot tudnék adni. A sógornőmet is most próbálom meggyőzni, hogy nem a teljes csend a gyerek alvásának titka, de nem hallgat rám. :wink: Én mindig úgy gondoltam, hogy a gyerek alvás közben is érzékel valamennyit a zajokból és az ismerős zajok nem felébresztik, hanem megnyugtatják. Igen, anya ott szöszöl a konyhában. És alszik tovább.

Mi egész nap a konyhában vagyunk, lévén, hogy egy helység a nappalival. Olyanannyira, hogy inkább egy nagy konyha, mint egy nappali. Nem okoznak különösebb galibát. Most kezdik elérni a pultot, de még onnan is csak a széléről tudnak leszedni dolgokat. Az asztalon nem hagyok semmit, mert oda felmásznak. Szerencsére eddig nem cipelték a székeket. Ezt most kedték el, de egyenlőre nem vészes. A szekrények le vannak gyerekzárazva. Nekem macerásabb ki- és betenni a dolgokat, de így nyugodtan ki tudok menni, mert tudom, hogy legalább a szekrényben lévő dolgok biztonságban vannak. A tűzhelyet villámgyorsan megtanulták. A sütőtől már első alkalommal is, amikor be volt kapcsolva, biztonságos távolságot tartottak. :shock: Ezt még most sem értem. Lehet, hogy valamivel, valahol megsütötték magukat, úgy hogy nem vettem észre?? Nem tudom, de legalább 1 méterre elkerülik. A főzőlapról sem igen akarják lebányászni a dolgokat. Sztem azért, mert amikor ég a tűz és odanyúl a kezével, akkor már érzi a meleget, mielőtt odaérne, és nem is csinálja tovább. De egyébként anyuéknál is a konyhában szoktunk lenni, és nagyrészt az anyósoméknál is. Pedig egyik helyen sincs gyerekzár. Szóval én a helyedben megpróbálkoznék a konyhával. Amíg főzöl, addig úgyis ott vagy velük, ha meg már nem, akkor becsukod és kész, ahogy eddig. Én pillanatnyilag úgy gondolok a főzésre, mosogatásra, mint olyasmire, amit melletük is el lehet végezni. De én pl. nem tudok takarítani, ha ott lábatlankodnak. Túlságosan egy szinten vagyunk akkor.

Az egyedül játszás meg nálunk úgy lett, hogy nem szoktattam rá őket az együtt játszásra. Mindig olyan jól elvoltak nélkülem, én meg örültem, hogy élek, és nem zargattam őket. :oops: Amikor kisebbek voltak és nyűglődtek, akkor letettem őket aludni, zokszó nélkül mentek. Nekünk ez bevált. Most kezdünk többet játszani, egyrészt, mert igénylik, meg mostmár nem lehet őket állandóan altatni, ezért ha nyűgik akkor próbálom lefoglalni őket. Na nem mintha Borkát nagyon lehetne, mert ha ő nyűgös, akkor csapkodja a játékokat, és hiába vagyok én ott, nem lehet vele mit kezdeni.
De most is nagyon sokszor jobban elvannak nélkülem, mintha bent vagyok. Csak hallom kintről, hogy kacarásznak bújócskázás közben. Ha nagy a csend akkor viszont rohanok, mert tuti, hogy valami olyat csinálnak :roll: . Azt viszont mindig jelzik, ha az asztalon ugrálnak, mert akkor egymást hergelik és vihorásznak.
A Clemyt nálunk sem régóta építgetik. Azelőtt csak kiborították a dobozból. Anyósomoknél csak rendes építőkockák vannak, és abból kezdett Réka építkezni, és még utána is egy darabig nem ment a Clemy, mert azt jobban kellett illeszteni. De még most is csak az egyeseket tudják rendesen rakni, mert a kettes csak egy irányban jó. Ne csüggedj, néhány hét és sokemeleteseket fognak építeni. Nálunk Réka épít, Borka inkább rombol. Nagyon precíziós dolgokat akkor tud csinálni csak Réka, ha Borka alszik, vagy mással van elfoglalva.

Egyébként Dávid tök ügyes a formabedobóval. Már írtam, de nálunk az a baj, hogy tudnak egy egyszerűbb módszert a bepakolásra. Leveszik a tetejét. Miért bigyózna a kis lyukakkal? :roll:

A Cat által javasolt fűzögetős dolog nagyon bejött nálunk is. Réka kapott a barátnőmtől a névnapjára és már első alkalommal elszöszölt vele egy órát.

Az építőnek, amit mi vettünk nincs márkája sztem. De ha volt is már eldobtam a csomagolópapírt :oops: , de teszek fel képet, és meglátod milyen.

Kép

Baba :)
Tényleg nagyon ügyes vagy! Ennyi energiát!
Nagyon szépek a lányok.

Na és most kérdezek néhány hülyeséget.

Miért kell a montessorit sorba tenni? Ez valami fontos dolog? Én hagyom, hogy pakolják, ahogy tetszik.
Mi az a mascarpone?
Mit csináljak a lányokkal, ha az egyik délben akar aludni, a másik meg délután? Borka már délben, vagy előtte dörömböl a háló ajtaján, hogy be akar menni alduni, a másik meg 2-3 körül fárad el. Addigra persze Borka felébred. Eddig letettem Rékát is Borkával, de mostmár akármeddig benthagyom, nem alszik el. Sőt, egy jobb napon felébreszti a másikat is.

Szép hosszú lettem. :oops:

Szép estét.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Még eszembe jutott, hogy ha rászánnád magad a konyhára, akkor lehet, hogy jó ötlet, ha nekik is veszel konyhai játékokat. Lehet kapni pl. fa gyümölcsöket, amiket egy hozzá adott fa késsel lehet darabolni. És akkor játszhatnátok, hogy ők is azt csinálják, amit te. Én nagyon gondolkodom rajta.
De mostmár tényleg eldugulok.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
A mascarpone: tejszínes, zsírdús, friss krémsajt. A legtöbben tiramisu készítésére használják, én azon kívül szoktam más édességet, szardíniakrémet, illetve többféle, tésztára való szószt is csinálni belőle. Nem igazán tudok neki magyar megfelelőt mondani, de talán a legjobban a Parmalat natúr krémsajtja hasonlít rá.

Én viszont azt nem tudom, hogy mi az a montessori? Eláruljátok?

Ja, konyha, zaj és egyedüljátszás ügyben én is Brigi-módszerű vagyok (bár igaz az én ikreim még csak 13 hónaposak).

Nekem is van kérdésem: Csajok, mit lehet adni két 13 hónapos picinek vacsira? Már elég sokmindent kipróbáltam, de valahogy nagyon egyhangúnak érzem a vacsijukat. Köszi az ötleteket.

Vikóka
vikóka

Sziasztok!

Ditke!

Boldog szülinapot a "vénlányoknak", most már rajtuk marad :)
Végig kellett volna néznem a nemek arányát, mielőtt nyilatkozok :cry:

Mi is a normális szöszmötölős zajokhoz szoktattuk a gyerekeket alváskor...
A koynha nekünk is egybe van a nappalival, uh. a gyerekek ott csúsznak-másznak :roll: Van egy szekrényük amit kipakolhatnak (műanyag dobozok és tálak) Nos, most a legújabb, hogy a dagasztótálaimban üldögélnek :)
Ha látják, hogy kajával bütykölünk, akkor odajönnek és kuncsorognak :?

Brigi, a mascarpone egy semleges ízű sajtfajta, amit épp emiatt sok mindenbe be lehet tenni...

Kiliman

KépKép
kiliman

Vikóka, megelőztél a mascarpónéval :)

Vacsira nálunk tápit kapnak cumiból az ágyban. Délután szoktak mindenfélét.
Azt mondják a gyerekeknek nem probléma, ha egyhangú :) de mi már adtunk pl. nekik virslit kenyérrel és paradicsommal, túrókrémet, sonkás sajtkrémes kenyeret, vajaskalácsot, tejberizst...

El is felejtettem eldicsekedni, hogy most már mind a ketten mennek. Ambrus odabiceg a labdához, belerúg és nagyokat vigog rajta. ha véletlenül mellérúg és mögé kerül a labda, akkor bajban van, mert hátrafele nem tud menni :) uh, megy egy kis kört :lol: ha elesi, akkor viszont oda kell menjen valamihez ahol fel tud kapaszkodni álló helyzetbe, mert ő még nem tud csk úgy felállni. Bernátnak ez már rutin :)

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat és köszöntéseket a lányok nevében is :)

Ma annyira jók voltak, hogy néha már magam is elhittem, hogy a 2 éves kor valami vízválasztó :shock:
Délután ébredés után felkeltek, én lent molyoltam a nappaliban, hallom fent a dumát: Anya nincs. Anya elment. dolgozik. (Mert nem találtak fent ) Vártam a szokásos kiabálást, erre hallom, hogy elmentek játszani :) Kb. 20 percig nem mentem fel, tök jól elvoltak :) Hiába, két évesen már nincs szükségük rám :( :wink:
Aztán felmentem, megörültek, de játszottak tovább, mintha ott sem lennék. Csenge tornyot épített Megablocks-ból, Pepe csak válogatta a kockákat, aztán leült "olvasni", szóval úgy döntöttem hímezgetek egy kicsit: és csodák csodája vagy egy órát hímeztem és nem lógtak rajtam, játszottak egyedül :)
Este pedig a szokásos rakjunk rendet felszólításra egy csomó mindent elpakoltak :P Pedig egyébként egy dolgot a helyére tesznek és részükről rend van :oops:

Szóval Lilla!

Kitartást, nemsokára eljátszanak egyedül :) Mondjuk nekem már régen is elvoltak, de nem ilyen sokáig, meg ha kéznél voltam akkor általában nekem is be kellett szállnom a játékba.
Alvás alatt én is csendben vagyok, bár nem néma csendben, pakolászom, de zajos munkát nem csinálok, pl. amivel csörömpölnék, vagy csak a lenti wc-t hasznlom, a szobájukhoz közelit nem. Sőt, ha eszembe jut a csengőre is kiírom, hogy a postás kíméljen :lol:
A konyhába viszont beengedem őket. Kb. 1 éves korukig járókában voltak mikor főztem, de azóta ott lábatlankodnak. Volt edénykipakolós korszak, akkor volt egy szekrény amiben csupa műanyag tálat, kanlat, mindenféle vackot tartottam, azt lehetett pakolni, a többit nem. Hamar megtanulták. A késre meg mindig mondtam, hogy azt nem szabad, a mai napig, ha csak képen látják, akkor is azonnal mondja mindkető, hogy "kés nem, csak anya" :) Viszont felállnak mellém a mosogatóhoz mosogatni, a pulthoz pakolni, ha darabolok valamit mindig kapnak belőle rágcsálni (már ha épp nem nyers húsról van szó :roll: ), a sütőre meg mindig mondtam, hogy süt, úgyhogy az is olyan mint a kés, csak anya :wink: Nem volt soha komolyabb gond, de ha nem csak kiszaladok, hanem hosszabb időre kimegyek, akkor ha van elől valami (pl. sütőben, főzőlapon kaja, kések elől) akkor kiviszem őket és becsukom az ajtót. Mostanában már kulcsra, mert ki tudják nyitni a kilincset :(
De egy idő után már nem olyan érdekes a konyha, úgyhogy sokszor már nem is jönnek, inkább elvannak a nappaliban, vagy felmennek a szobájukba játszani. Viszont sütni nagyon szeretnek :)

Úgyhogy Baba, kérném én is azt a receptet :)

Brigi!

A mascarpone egy sajt, de olyan finom, krémes, abból csinálják a tiramisut.

Nekem is volt ilyen korszak, mikor az egyik déleőtt aludt, amásik meg délután, én ilyenkor a déleőtt elálmosodót leraktam, mert úgysem bírta ki ébren, de nem hagytam sokat aludni, csak kb. 20 percet, ez elég volt ahhoz, hogy ne ájuljon be délig, viszont nem aludta ki magát és így még aludt tesóval is. Petra a mai napig megcsinálja, hogy időnként eltűnik, akkor felment és lefeküdt az ágyába :) De délben nincs mese, aludni kell, ezt már megszokta, ha nem alszik, akkor is elvan az ágyában, míg Csenge alszik, képeskönyvet nézeget. Bár egy idő után többnyire megint elalszik :)

Na, megyek, fáradt vagyok, tegnap (illetve ma :oops: ) megvártam a 4 órát, amikor születtek és beosontam felköszönteni őket :) Viszont őket ez nem érdekelte, szokás szerint keltek reggel, így most nagggyon álmos vagyok :roll:
Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Mascarponés süti

1 nagy almát meghámozva, felszeletelve tegyél az edény aljára, szórj rá 300g málnát, 50g porcukrot.
Kanalazz rá 250g mascarponét.
225g lisztet (mérjél bele 1 teáskanál sütőport és egy csipet sót is) 85 g vajjal morzsásíts el, keverd bele egy citrom reszelt héját és 50g porcukrot. Csinálj egy mélyedést, tegyél bele 150g joghurtot és keverd el, de ne nagyon. Kanalazd rá a sajtra.
200 fokon kb. 20 percig kell sütni.

Én egy 30 centis tálat használok.
És csak azért tudom megcsinálni, mert tényleg gyorsan megvan, meg persze hajt, hogy finom! :lol: De főzni nem nagyon van energiám, meg időm, csak tésztát, vagy olyasmit, ami nagyon gyorsan kész van. A párom nagyon rendi, a vacsit általában ő dobja össze. Após a pótnagyival szokott nekünk főzni és szerdánként elhozzák. Amúgy meg hideg kaja. 8)

Lilla,
miért nem lehet egy kis zaj, ha alszanak? Annyira rossz alvók, vagy csak úgy szokták meg, hogy csend van? Vagy ez idővel változik?
Nálunk kezdettől vannak zajok akkor is, ha alszanak, és nem zavarja őket. Remélem legalább ez így marad. :roll:
A ház régebbi kialakításából adódóan két fürdőnk van, az ő szobájuk épp a kettő között. :D De nálunk megy a mosógép, a mosogatógép, a kazán, a tv, csörömpölök a konyhában, a kutya ugat, ha a takilány alvásidőben érkezik a porszívó sem zavarja őket, de legtöbbször egymás üvöltésére sem ébrednek fel.

Vagy élvezzem ki, mert ez megváltozik? :P

Kép
baba888

Amúgy engem a mascarpone egyáltalán nem emlékeztet sajtra. Inkább olyan nekem, mintha tejszint kevertek volna össze vajjal. Naturan is elnyalogatom. :lol: :lol:

Kép
baba888

Baba

élvezd ki mert megváltozik. :twisted: Az első kb 4-5 hónapban nálunk is lehetett zaj, mellettük pakoltam be a tiszta ruháikat a szekrényükbe, stb. Aztán volt egy borzalmas időszak, mikor Niki bármire, de tényleg bármire felébredt. Most már jobb egy kicsit, az olyan zajok, amik folyamatosak és már vannak, mikor elalszanak, azok okésak. Pl lehet mellettük mosni, szárítógépezni, mosogatógépezni. De a telefoncsörgésre, csengetésre, meg az egyszeri hangosabb zajokra Niki rögtön felkel. Pl ha Robi éjjel tüsszent egyet a nagy csendbe, vagy kifújja az orrát, Niki tuti 5 percen belül jelentkezik. :roll: És ezzel nem tudok mit csinálni. Nekem is voltak anno elveim, hogy a gyerek aludjon, ha álmos, akár bombázás közepette is, de nem így lett. Nem én szoktattam őket rá a csendre, hanem fordítva. Ha nyugtot akarok, muszáj kussolni, különben Niki felébred és napközben olyankor nincs az az isten, hogy visszaaludjon.

A recept jól hangzik, majd kipróbálom alkalomadtán. köszi!

Brigi

A zaj részét lásd fent. 8)

Konyha: az a bajom vele, hogy a konyhánk maximálisan 1 személyes. Hosszú és keskeny. Mikor csak az egyik van itthon, szoktam olyat, hogy azt beültetem az etetőszékébe és nézhet, kap dolgokat a kezébe. De úgy is kerülgetem, ha a hűtőhöz hozzá akarok férni. Abból tuti csak sírás lenne és ordibálás az én részemről, ha beengedném őket. Amúgy én mosni, ruhát hajtogatni, porszívózni simán tudok mellettük. Bár az utóbbi időben, a porszívót ki akarják rángatni a kezemből. Dávid teljesen jól tdja már használni, még hatékony is. Úh. hamarosan nekem nem kell majd csinálni, csak kiadom a feladatot. 8) :wink:

Amivel mostanában még az agyamra mennek, az az ajtó csukogatása. Niki ma is úgy rácsukta D kezére az ajtót, hogy azt hittem eltört vagy 3 ujja. Hátul csípte be ahol fel van függesztve. A szerencsétlen ijedtében még nyomta is el magától az ajtót, így még jobban préselte az ujjait. :roll: És nem tanulnak!!! Ez szinte minden napos esetté vált mostanság. :shock:

Játék: nálunk utpljára 5 hós korukban voltak el hosszabb ideig egyedül- mikor még a tornáztató állvány alatt kepesztettek. De még ha tényleg játszani kéne velük! Az legalább engem is lekötne. :roll: De nem: csak üljek ott és le se sz-rnak. De ha csinálnék vmit, vagy felállnék, ordítva jönnek utánam. Pedig nem félősek, tuti nem azért, mert egyedül félnek. Igen helyen, bárhol rögtön elhúznak, Niki nagyon ritkán is jön oda hozzám, Dávid néha odaszalad, megölelget, aztán megy tovább. Valami trükk kéne nekem, hogy mivel lehetne jutalmazni őket, ha elvannak egy ideig egyedül. Egyáltalán hogy lehetne rábírni őket, hogy ne jöjjenek mindenhova utánam? :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Hú, annyi téma fel van dobva, hogy biztosan kihagyok párat amire reagálni akarok. :roll:

Kiliman!

Ugye jól olvastam? " Dagasztótálaimban"... Miben? A tied? Ilyeneket csinálsz? Meg bütykölsz a konyhában?
Na, látod, lehet ezért is nem értettünk egyet, mikor mi a férjeink hozzáállását, cselekedeteiket írtuk le.
Nálunk nem kell félni, hogy nem férünk el egymástól a konyhában.... :wink:

Lilla!

Ennyi idősen még az enyémek sem voltak el egyedűl! Aztán fejet hajtottam, és velük voltam. Amikor pedig észre vettem, hogy egyedűl is jó nekik, mindig kicsit ott hagytam őket. Ezek az ott hagyások egyre hosszabbak voltak, és Zsombika már 2 ( ! ) órahosszát is képes elautózgatni a szobájában. Zsófi nem ennyire önálló, de ő is elvan, csak a közelemben. Bár mostmár együtt ( ahogy Ditke is írta) nagyon jól elvannak. De, hogy tényleg megnyugodj, egy fél éve még Zsombinak is az volt a hobby-ja, hogy Zsófitól el mindent.....
Vannak ilyen, meg olyan gyerekek.
Alvás az megy nálunk, de nagy zaj nem lehet. Csak az általánosak. Majd szerintem ez is szépen kialakul Nikinél. Az idő sok mindenre orvosság. ( nagyitól idézet)

Brigi!

Alvásilag nem tudok mit írni, mivel nálunk az első perctől a biológiai órájuk szinte percre pontosan együtt jár. Nagy mázli tudom. :wink:

Bocsi, ennyi mindenkinek nem tudtam külön.

Hú a bilizés, de majd este.... Eredmények vannak nálunk is... :lol:

További szép napot:

Meme
szinta

Ciki ez a mascarpone! :oops:

Ezt most egy szeletelhető süti lesz, vagy olyan mint a crumble az angoloknál? JÓ hozzá a kerek tortaforma, vagy inkább tepsi?
Ki akarom próbálni, de jó lenne tudni, hogy minek kell kijönni, csak a miheztartás végett. :)

A csengőre, telefoncsörgésre nekem is felébrednek, ha éppen nem a legjobbkor szólal meg. Én inkább az alvás elején és a végén szoktam vigyázni, hogy ne zajongjak :) De nálunk a mosogatás, meg a WC nem zavarja őket. Az alvás elején simán bemehetek hozzájuk, de a végén felébrednek rá. Olyankor én is csendben vagyok. :) Nálunk a kutya is eléggé trenírozza őket. Próbálom ugyan elhallgattatni, de nem mindig sikerül. Nem is mindig alszanak tovább, de ez van. :wink: Azért mostmár túléljük azokat a napokat is, amikor keveset, vagy egyáltalán nem alszanak. Na, ez nem volt mindig így. :roll: Most sokszor még a lakásnézegetőket is be kell vinnem hozzájuk és hát vagy tovább alszanak vagy nem. De inkább alszanak. :lol:

Tök aranyos lehet Dávid a porszívóval. Amíg ő porszívózik, te kimehetsz főzni. :wink:

Ajtócsapkodásra nincs tippem, mert az enyémek is csinálják, de ők szerencsére nagyon vigyáznak és soha nem csípik be a kezüket. :shock: De nálunk alapból egy ajtó sem csapkodható, mert az elérhetőek közül az egyik ki van támasztva, a másik meg be van csukva. Mostanában odahúzzák ugyan a széket, hogy babrálják a kilincset, de olyankor kiveszem (mármint a kilincset) és probléma megoldva.

Egyébként mennyi ideig sírnak, ha otthagyod őket? Nálunk is szokott lenni néha egy kis nyűglődés, ha kijövök, de pár perc múlva elhallgatnak és valami játék után néznek. Kivéve, ha nagyon fáradtak, mert akkor persze csak a hiszti megy.
És mi van, ha feladatokat adsz nekik? Hozd ide! Keresd meg! Mutasd meg! Nálunk ez pl. jó figyelemelterelő. Addig én pucolom a zöldséget, vagy mittudomén.

Na mennem kell, mert perceken belük jönnek lakást nézni.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lilla,
hú, ez nem hangzik túl jól, nagyon fogom sajnálni, ha ez megváltozik, úgy örültem, hogy nem kell lábujjhegyen mászkáló szülőnek lenni. :lol: :shock:
Ami a legdurvább egyébként náluk, hogy ha sétálni megyünk sokszor viszem magunkkal a kutyát, és akkor persze az összes kertben lévő eb megvadul. És mikor elmegyünk egy-egy örjöngő kutya mellett, akinek a hangjától már én magam is görcsöt kapok, ezeknek a szeme sem rebben. :lol:

Brigi,
végül is szeletelhető lesz, csak nem túl vastag. Amíg meleg, folyhat is kicsit a málna miatt, de még úgy is lehet vágni. Hidegen meg minden további nélkül. Én hidegen is imádom, úgy talán még jobb. :P
Ilyen tálat használok:

Kép

Kép
baba888

Vikóka :)

Montessori: az az ált. kerek alapra/ba illesztett rúd, amire lyukas elemeket lehet ráhúzogatni. Sztem nektek is van, csak nem tudtad, hogy így hívják. :)

VAcsi: Én ált. azt adom vacsira, ami az ebédből megmaradt, vagy ha több fogás volt, akkor amelyikből kevesebbet ettek. De ha az nem, akkor hidegkaja, amit mi is ennénk. Egy darabig volt tejpép, de arról régen leszoktunk. Sztem nekik nem gond, hogy nem változatos. Komolyan, az enyémek legszívesebben mindig sajtot, meg kolbászt ennének. Ha nagyon nem megy az aktuális kaja, akkor azt veszem elő.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Baba!

Sajnos én is csak azt tudom mondani amit előttem: eleinte ágyúval sem lehetett volna felébreszteni őket, ma meg :( Mondjuk mosógép itt is mehet (bár elég messze van a szobájuktól), de porszívózni még véletlenül sem! A hirtelen éles zajok ébresztik őket, pl. csengő, ajtócsapódás, vagy ha valamit leejtek a konyhában, mondjuk egy fedőt. A kutyákkal is így voltunk eleinte, egyáltalán nem zavarta őket, ma meg nagy ívben kerüljük őket (már ahol lehet), mert félnek tőlük. Már előre mondják az utcában, hogy hol szokott minket megugatni a kutya :(

A receptet köszi, ha megyek a boltba veszek is mascarponét és kipróbálom :)

Vikóka
vacsi: vagy ebédből maradék, vagy hideg: rengeteg dolgot lehet ám kenyérre kenni, nem csak margarin-kolbász párosítás:) pl. szeretik a túrókrémet, a tejfölös kenyeret, sajtkrémet, vagy lehet bundás kenyér, pirítós vajjal, ha nagyon sok szabadidőm van még gofrit is sütök :) De lehet tejbegrízt vagy rizst, rántottát, virslit...
Ami épp van itthon és amire van időm megcsinálni :wink:

Lilla!

Ajtócsapkodás nálunk is van, de szerencsére egyre ritkábban és még csak én zártam oda egyszer Csenge ujját :oops: :cry: Pepére figyeltem és nem vettem észre, hogy közben Cseni odajött az ajtóhoz és megfogta az ajtófélfát - épp ahol záródik :( Csak a nagy sírást vettem észre, de szerencsére nem lett semmi baj.
Egyébként amit lehet becsukva tartok (újabban kulcsra). Lehet kapni egyébként védőt az ajtóra amitől nem lehet becsukni, de tudsz is csinálni mondjuk hungarocelből, rá kell csiptetni (húzni) az ajtó élére és akkor nem tudod tőle bezárni.
Megmutatom fényképen, úgy érthetőbb :wink:

Kép
Kép

Az egyedüllétet nem tudom lehet-e tanítani, nálunk spontán jött. Napközben legtöbbet a konyhában vagyok, de ők sokszor megunják és kimentek a nappaliba, vagy mióta nincs lépcsőrács felmennek az emeletre, aztán szerintem észre sem veszik, hogy nem vagyok ott és egyre többet elvannak nélkülem. Persze amikor akarnak vissza tudnak jönni (bár néha fentről kiabálnak, hogy menjek és hozzam le őket :wink: de mióta következetesen megmondom, hogy nem cipelem őket és kész, azüta már inkább lesétálnak.
Brigi!

Már miért lenne ciki a mascarpone? Én pl. nem tudom mi az a crumble.. :oops:

Kiliman!

Memével értek egyet: nyilván azért nem érted meg mikor a férjekre panaszkodom (unk) mert rád nem lehet panasz :) Az én férjem azt sem tudná, hogy van olyan, hogy dagasztótál :( És nem hogy a házimunkába nem segít be (mert szerinte ő dolgozni jár, nekem meg ez a dolgom), de sokáig a gyerekekkel is annyit foglalkozott amennyit a kedve tartotta, és nem annyit, hogy átvegyen tőlem feladatokat. Így nyilván néha kiakadtam rá :evil:
Szerencsére mióta értelmesebbek a csajok már kicsit könnyebb, ő is jobban megtalálja velük a hangot, így én is kezdek fellélegezni :)
De gondolom már érted miért írtam, mikor olvastam, hogy egyedül vacsoráztatsz, hogy feleségül vehetnél :wink: :lol:

De ha nem, hát nem :( Biztos nem csak a lányaim vének, hanem én is :shock: :lol:

Egyébként pl. ma voltam velük a 2 éves tanácsadáson: súlymérés, magasság, rutinvizsgálat: persze egyedül, mert az uramnak phD kurzusa volt. A gyerekorvos meg is jegyezte, hogy másnak egy gyerekre is két szülő lábatlankodik, itt meg a kettővel is csak egy (értettem a célzást :oops: ) A csajok persze végigordították az egészet, meg sem lehetett rendesen vizsgálni őket :( Mind a kettő a nyakamban, nem irigyeltem szegény dokit :( Pedig reggel lelkesen jöttek, egyfolytában mondogatták, hogy megyünk a doktor bácsihoz. Még a váróban is lelekesek voltak, de mikor bementünk, már sejtettem, hogy gond lesz, már levetkőzni sem nagyon akartak, de ahogy hozzájuk ért a doki már ordítottak is :(
Másnál is így megy?? :shock:

Egyébként Petra még mindig nem nőtt sokat, szerintem nem éri el az átlag egy éves méretet: 9 kilo 40 deka :oops:
Csenge meg 2 kiloval több. Érzem is ha emelgetni kell :P

Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Egy ismerősöm megkért, hogy tegyem fel ezt a hírdetést a két járókájukról, amit persze ikrek használtak. :-) Hátha érdekel közületek valakit.

"Sziasztok, lenne 2 járóka: felet fizet, kettőt kap. Az egyik gurulós, használt (80x100 cm), de jó állapotú, ezt ingyen odaadnánk. A másik szinte új, a párom lábtámaszt is csinált hozzá (1x1 m), ezt féláron, 5e-ért odaadnánk. Mind2 fa, a fiaim már kinőtték, szétoperálják. Telefonon érdeklődni lehet a 06-30-624-2051 számon, Bessenyei Ivánnál. Szép hetet mindenkinek! Steffi és a fiúk"

Mimóza, a nagyikres topicból
mimóza

Mimóza!

A nagyokhoz is írhatnál :wink: Úgy néz ki, hogy Évával ketten tartjuk a frontot :oops: :cry: Úúúgy eltűnt mindenki :cry:

Ditke!

Nem irigyellek, hogy egyedül vitted őket záróra. :cry: Ha dokihoz megyünk, akkor én azért szerzek segítséget. :roll: De pl. mikor az oviba mentünk első nap, én is egyedül vittem őket, mert éppen senkit nem lehetett ugrasztani. :roll: Na azt képzeljétek el, hogy mindenféle óvodakezdő cucc a kezemben (duplán :lol: ), ágynemű, törölköző, fogmosó készlet, benti cipő, váltás ruha, kabala jószág az alváshoz, és a két gyerek meg nyüszít mellettem, hogy őket is vegyem fel. Alig vártam, hogy beérjek velük, letegyem a sok cuccot, és vigasztaljam őket. Mások meg 1 gyereket hoztak ketten. Irigykedtem ám rendesen.

Mikor koraszülött gondozásra jártunk, akkor is ketten mentünk, és már akkor megállapítottam, hogy 1 gyerekkel is ketten indulnak el, így nekünk min. 3-an kellett volna menni, hogy valaki még a motyót is cipelje utánunk :wink: :lol:

Még egy sztori, aztán eldugulok :lol: Szülinapjuk volt, és természetesen 2 db tortát kellett vinni (akkor még a bölcsibe) Gergő kitalálta, hogy majd ő viszi. Odaadtam a kezébe, és ott mentem mellette, hogy ha megbotlik, akkor még el tudjam kapni a tortát :lol: (hiú ábránd, úgysem tudtam volna elkapni, de mindegy) Aztán Grétinek is oda kellett adnom, mert elkezdett hisztizni, hogy neki is kell a tortája. Na most, Gergő már 10 m-rel előrébb járt, lelki szemeimmel már láttam a tortát a földön :roll: Gréti közben tényleg majdnem elejtette, úgyhogy leizzadtam, mire beértünk. :lol:

Mára ennyi, de azért én büszke vagyok magamra, hogy ikreim vannak, és most már "tök lazán" el tudom őket látni egyszerre. (Majdnem egyszerre :lol: ) És tudom, hogy akinek 1 van, már az is tudja, mennyi baj van egy gyerekkel is, és csodálkozik, hogy lehet ezt bírni kettővel. Úgyhogy kitartás lányok, éljenek az ikrek :wink: :lol:

Puszi: Andi

Ui: ja, és kakilni is egyszerre szoktak :oops: Még szerencse, hogy Gréti olyankor hajlandó a bilit használni

Kép
gandi75

Sziasztok!

Meme

Ez megnyugtató. Mármint, hogy fél év alatt ez is megoldódhat és nem fognak a seggembe bújni itthon egséz nap. Az a dühítő, hogy pont Niki csinálja ezt itthon, míg ma is Tücsökzenén még véletlenül se jött a közelembe, sőt ha elkaptam, már küzdötte is ki magát az ölemből. Még a csoportveztővel is szívesebben csinálta a feladatokat, mint velem. :oops: Igaz, ez is csak kb fél óra, de itthon még ennyit sincs el nélkülem. nyilván unatkozik. :?

Nem akarom elkiabálni, de amióta bepanaszoltam őket, kicsit beülnek egyedül is a karámjukba és elvannak. Na, el is kiabáltam, Niki már itt is csüng rajtam ordítva. :twisted: :roll: Így tart megírni egy levelet két óráig. :roll:

Brigi

Niki ha egyszer ordít, azt komolyan csinálja. Ha ő akar vmit, elég kitartó. Párszor csináltam úgy kaját, hogy kint hagytam játszani őket. Mire kész lettem, taknyosra bőgte magát. És nem órákig főztem, csak tejbegrízt.... Amúgy azért is nehéz most ez a dolog, mert délelőtt kaja után megyünk ki, mert amire felébrednek, már sötét van szinte. Így mikor még nem nyűgösek, kint vagyok velük. :?
Nagyon édes az a játék. elárulod, hogy hol vettétek? Lehet, hogy ez tetszene Nikinek is. Egyébként a sima karikapiramist is montessorinak hívják? Nekünk olyan van. Bevallom, én is most tanultam ezt az elnevezést. :oops: A karikapiramisnál azért nem mindegy a sorrend, mert a karikák egyre szűkülnek, így ha a felsőt húzod előre, nem megy le a rúdon és nem fér rá a többi. Amúgy szoktam hagyni, hogy úgy rakják, ahogy akarják, csak tanítani próblom őket erre is.

Ditke

Nálunk ált az ajtó túloldalával van gond, oda szokták becsípni egymás kezét. Azt meg nem oldja meg ez a bigyó- az már a csukás felénél becsípi őket. de ha nem a kezüket csípik be, akkor a fejüket-mármint az egyik préseli a másik fejére az ajtót. :shock:
Petra hány centi? amúgy az nem baj, hogy nem dagi. Legalább később sem lesz talán gond az alakjával. :wink: Niki is csak 8100 volt múlt hónapban, Dávid 8400. Legalább könnyű emelgetni. 10 perc után így is olyan, mintha legalább egy mázsa lenne. :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Örülök ám, hogy tetszett a recept, kíváncsian várom a beszámolókat. :D

Anna legújabb dilije, hogy eszik egy keveset (olyan 80-100 körül) és utána üvölt a cicin. Pedig van benne tej bőven, és tudom, hogy ő ennyivel nem lakik jól, felveszem büfizni, de utána sem hajlandó folytatni az evést, csak mondjuk fél óra elteltével. Az meg így nem fog működni... :twisted: :x De mé' csinálja??!!

Mi lehet az a lábtámasz...? :roll:

Kép
baba888

A másfél éves oltásra én is egyedül vittem őket, de nem volt semmi gondunk. Persze tovább tartott, mintha ketten lettünk volna, de attól, hogy ikrek még nekünk is jár fejenként egy negyed óra, vagy nem? :wink: Így sem volt több, mint két egy szem gyerek. De szerencsére az enyémek tényleg nyugodtak, az oltás utáni egy perc kivételével elég jól elvoltak. A vizsgálatot utálták ugyan és sírtak, de borzasztó könnyű volt őket megvígasztalni. Boróka mindig vissza is akar menni, miután kijöttünk. De nálunk azért a védőnéni besegített, pl. nem hagyta, hogy az éppen nem "műtött" benyúlkáljon a szekrényekbe, meg a kukába. :lol:

Andi :)
Éljenek az ikrek.
De azért gondolom, ha nem ikreid lennének, akkor is lenne egy tesó, és akkor már ugyanott lennétek! Sztem az ikrek csak az elején gáz.
Bár sógornőm, mint végül kiderült úgy gondolja, hogy nekem könnyebb volt a kettővel (mert volt segítségem), mint neki az egyel (mert neki nincs, vagy nem annyi), meg különben is az ő kisfia nyűgös fajta, enyémek meg nyugodtak. :roll: Szerinte. :wink: Persze kívülről azért másnak látszik minden. Én az övét nem hallottam még sírni. :wink:

Nem lehet, hogy most vannak a gyerkőid abban a korszakban, amiben az enyémek úgy egy éves koruk körül? Mert akkor nálunk is sokkal rosszabb volt a helyzet. Na nem annyira, de azért utáltam. Szerencsére a Jóisten tudta, hogy milyen fajta gyerekeket lehet a gondjaimra bízni. :wink: Én még így is sokszor kiakadok rájuk, nem ha még rajtam lógnának egész nap.
Én úgy próbálom időzíteni a kimenéseket, hogy a nyűgös időszakokra essen, mert akkor a sok kinti dolog eltereli egy kicsit a figyelmüket. A játszón mindig elvannak, akár hullafáradtan is. Ha meg vásárolunk, akkor kapnak valami rágcsát. :oops: De ha nagyon álmosak még mindig elalszanak a babakocsiban is. Ha kimegyünk délelőtt, akkor vagy tízórai előtt megyünk, és akkor utána főzök, vagy fordítva. Nyárom mondjuk könnyebb volt, mert az esti nyűgi lement a játszón és után mentek aludni. Ami szintén könnyebben ment, mert jól elfáradtak. Dehát nem lehet mindig nyár. :lol:
Én azért próbálnám ezt a feladatosztogatást.
-Keresd meg a Nyuszit, biztos fél egyedül és sír. Simogasd meg!
-Keress nekem egy csillagot, és hozd ide.
-Mutasd meg a ... (könyvből, kirakóból)
-Adjál inni/enni a babának! Biztos nagyon szomjas!
Én ezekkel szoktam próbálkozni. Meg hasonlókkal, éppen ami eszembe jut, vagy ami tetszik nekik.
Nálunk Boróka tud krokodilkönnyeket hullatva takonyban úszni másodpercek alatt, de ezzel nem hat meg és már elég okos is, hogy csak rövid ideig próbálkozzon. De mondom, nekem szerencsém van, mert csak akkor nem tudom leállítani, ha nagyon fáradt. De akkor meg megy aludni.
Ha kimész bezárod őket a karámba, vagy szabadon lehetnek? Mert sztem ez is számít. A lányok a karámban már egy évesen is unatkoztak. Szabadon kellett őket eresztenem. Most éppen a következő helyiség birtokbavétele jönne, ha nem költöznénk. Akkor megint ellennének egy darabig az újdonságok miatt.

Az ajtóra próbáltad az ikeás kitámasztót? Nekünk nincs, nem tudom hogy műxik-e, de ha igen, az biztos megoldaná a csapkodást. Én is a másik oldaltól féltem jobban őket, mert arra nem számítanak, de szerencsére még soha nem volt gond.

Az építőt a Villányin vettem egy kisebb játékboltban, ahol főleg ilyen fajátékok vannak. Azt hiszem, hogy az Ábel Jenő u. és a Tarcali u. közötti szakaszon van.

Kép

Ilyen használatban. Réka építette, sztem tök jó. Belekombinálta a montessorit is. Végülis azon is van lyuk. És a végén már az sem zavarta, hogy vége a rúdnak. :lol: Ja és felfűzögetni is szokta, ha éppen az akad a kezébe.

Nekünk ezek szerint egy primkó karikás montessorink van, mert nem szűkül az oszlop, meg a lyukak és bármilyen sorrendben rámegy. De a tied jobb, mert ott muszáj jobban figyelni.

Egyébként Réka újabban megtapsolja magát, ha tornyot épít. Olyan aranyos, minden új elem után rém büszke és tapsol.

Ditke :)
Sztem egy leejtett fedőre még a halottak is felébrednek. :)

És érdekel mi az? Egy rém egyszerű angol édesség (nem tudnak ugyanis sütni :wink: ) Valami gyümölcsből, vajból és lisztből, ha jól emlékszem. Fagyival, vagy öntettel tálalják.

És még én aggódom, hogy soványkák a lányok. Mi már meghaladtuk a 10 kilót. Juhéj!

Azért ne lombozódj le! Vannak jobban alvó babák is. Biztos részben örökletes is. Az én lányaim még most is elég jó alvók. Persze sok minden függ attól, hogy melyik alvásfázisban kapják a zajt, de tévézni, beszélgetni, zenét hallgatni minden gond nélkül lehet. A fedőket meg nem dobálom. :wink: De az anyjuk egy rém jó alvó. Iskolás koromban a tesóm keltett reggel, ha anyuék nem voltak otthon, mert nem hallottam meg az óracsörömpölést. Tudjátok, azt a hagyományos vekkert. De még gimis koromban is elaludtam egy discoban. :oops:
De a kutyáktól biztos nem fognak félni a gyerekeid, ezt megígérhetem. Nekünk is van kutyánk és a lányok fajtára és méretre való tekintet nélkül minden kutya után elindulnak. :roll:

Na mára elég is ennyi belőlem. Ma amúgy is elég rémes napunk volt, mert Réka nem akart enni, Borka meg rákattant a DVD-re és mivel nem akarom, hogy rászokjon, nem kapcsoltam be neki. Na ettől persze olyan hisztis lett, hogy már csak a fürcsinél hallgatott el.

Jó éjszakát nektek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Meme :)

Az a helyzet, hogy nagyon szeretek főzni, szerintem ott ki lehet élni a kreativitást (még a koleszben ragadt rám, ott pénz híjján csak a kreativitásra lehetett számítani :wink:), de az elpakolás nem az erősségem :lol:

Ditke!

Szerintem a velemélés legalább olyan nehéz mint bárki mással :shock: DE szerintem annyi mókát tudsz kivenni a gyerekekből, amennyi energiát belefektettél...

Csatolok egy képet, amin tálakban üldögélnek
Kép

A kilókra reagálva, nálunk az 1 éves mérésen voltak 9kg illetve 9,20 kg

Baba, nem lehet, hogy ha hagyod akkor a következő alkalommal többet enne? Legalább is mi ezt csináltuk.

Kép Mi így indulunk sétálni :)

Kiliman

KépKép
kiliman

Lilla!

Alvás:szerintem ez nagyban alkat kérdése is,mert nálunk 2:2 az arány. A Dávid mellett üvölthet a 3gyerek,akkor is alszik.Az Olivért se zavarja semmilyen zaj. (tiszta anyjuk,mert én is csak rájuk ébredek fel).Viszont a Beni meg a Marci! :roll: Mint az apjuk! Sokszor még arra is,hogy megfordulok az ágyban! Borzasztó! Pedig egyformán altatom őket.
Én sokmindent megcsinálok,míg alszanak,mert sokszor tök csendben is idő előtt felkelnek.Így minek haptákban állni alvás alatt!Ráadásul a Beni újabban felvette azt a szokást,hogy a délutáni alvásnál 1,5óra után megébred. Ha befekszek vele az ágyunkba vagy a habtapin a kuckóba,akkor addig alszik,míg ott vagyok vele. De ha felkelek mellőle,miután elaludt,2perc múlva ő is megébred. Így most minden nap kénytelen vagyok vele aludni egy kicsit. (amit azért nem bánok,mert azon túl,hogy rám is fér,olyan jó vele/velük összebújni)
Konyha: a rémálmom!!! Az enyémek szinte azonnal felnyúlnak a föző lapra. Megfogják a sütőt,ha meleg,akkor nem piszkálják.Ha hideg,csapkodják az ajtaját. Az Oli viszont ha meglátja a lángot,elkezdi hu-hu-huuuuu-zni (olyan édes,látszik a csodálkozás rajta).Már nem egyszer megsütötte a kezét,de még mindig nem érti.Ő tuti magára húzná a forró ételt.
Én nem tudom őket beengedni a konyhába,mert önveszélyesek. rról már nem is beszélek,hogyha hátat fordítok,azonnal fent vannak az asztalon.

Amikor úgy 1évesen elkezdtem mellettük főzni,addig üvöltöttek,amíg ki nem jöttem a konyhából.És persze álltak a konyha ajtó előtt mindhárman.Mára megszokták és tudomásul vették,hogy anya minden reggeli után a konyhában szöszmötöl.5percenként (vagy ha nagy a sírás ill. a csend) kinézek rájuk. De ez a főzés kb. fél óráig tart.Ha bonyolultabb a dolog,akkor este csinálom vagy ha valaki itt van velük.

Játék: 15percenként váltani kell,mert addigra megunják,amivel játszottak.Általában egy leülös játékot,követ egy mozgásos.Kockázás után labdázás, formabedobó után kergetőzés,mese(könyv nézegetés) után libikóka jön.

Ditke!
Hú teljesen átérzem a helyzeted.Mi hárman vittük a lurkókat szemészetre,de pillanatok alatt felforgatták a helyet. Szörnyű volt.Olyan neveletlenek voltak.De 1órányi autózás után olyanok voltak,mint a dúvadak!Mentek neki mindennek,másztak föl mindenre. Mióta hüvösebb van és kevesebbet vagyunk kint,meg ott se tudnak a sok ruhától mozogni,sokszor teljesen meg vannak őrülve! :twisted:

Na hirtelen ennyi jutott az eszembe! Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Engem is érdekel, mi az a lábtámyasz a járókához... :?:

Andi!

Lelki szemeim előtt láttam, ahogy viszik a tortát: tuti megőszültem volna közben :shock: :lol:

Az ovikezdést is el tudom képzelni, én egy sima sétára is úgy indulok velük, mint egy karácsonyfa :oops:

Lilla!

Pepe 83 centi, szóval tényleg 1 éves körüli méret (meg is jegyzik néha, hogy milyen ügyesen sétál :) Pláne ha megszólal : aztán felhomályosítom a keveses járókelőt, hogy igen 2 évesen már illik ügyesen járni :wink:

Ajtó ügyben még annyit tudsz esetleg tenni, hogy a Baumaxban, Praktkerben láttam ütközésgátlót. Jó nehéz fémvalami, elvileg azért van, hogy az ajtó ne ötközzön neki a falnak ha kinyitod. Nekünk az előszobában van, mert ahogy kinyílik az ajtó egy tükörnek csapódna. Ha gondolod lefényképezem. Szóval ezt lehetne fordítva használni, nem az ajtó mögé tenni, hanem mikor ki van nyitva elé, így azért nem tudja becsapni, mert nem olyan könnyű félrenyomni.

Brigi!

Tök jót épített Réka! Tetszik ez a játlk, nekünk csak műanag karikatornyunk van, aminek szűkül a rúdja, de nem nagyon játszanak vele. Néhány napja a megabloks építő viszont töretlen sláger, szerencsére :)
Mondjuk mostanában nem láttam ilyeneket a boltokban, pedig még lehetne bővíteni a készletünket. Tavaly karácsonyra kapták, akkor annyi féle volt, alig tudtunk választani. Gondoltuk majd ha bejön kapnak még kiegészítőket, erre most sehol :(

Ez a discoban elalvás jó lehetett :)
Mondjuk én is elég jól alszom, de azért ennyire nem :)

Baba!

Szerintem is hagyd, majd eszik legközelebb többet. Egyáltalán minek mérlegeled még mindig őket? Már nagyok :) szerintem a mérleg csak arra jó, hogy jól felidegesítsd magad. Úgysem tudsz többet adni neki mint amennyit enni akar, akkor meg minek? Én mindig úgy voltam vele, hogy ha éhes majd eszik. És így is volt. Szerintem próbálj ki néhány napot mérleg nékül és hidd el, könnyebb lesz, ha lazán veszed az etetéseket. Néhány nap alatt meg nem fog éhen halni és akkor eldöntöd, hogy mi a jó Neked :)

Kiliman!

OK, meggyőztél, nem kell feleségül venend :lol:
Tetszenek a tálas fiúk :)

Edit!

Jó hogy mondod, szemészetre is mennünk kell . :( Mondjuk egy szemész ismerősünkhöz visszük, holnap ügyeletes lesz, úgyhogy csak bemegyünk, a kórházat ismerik, hátha nem lesz akkora cirkusz...

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Ez az alvás téma nálam elég érdekes, mert én bárhol, bármikor elalszom, és bármennyit képes vagyok szunyálni. Úgy két évvel ezelőtt voltunk a párommal Yes koncerten az új BS-ben és megdöbbentően jól szólt a koncert, szuper volt a hangosítás, tisztán szólt és baromi hangosan. Én mégis elaludtam Laci vállán, hála az ülőhelynek. Néha arra ébredtem, hogy mozog, mert tapsol. :lol: :oops: Viszont többnyire elég éberen alszom, régebben arra is képes voltam felébredni, ha a macska kiment a szobából. :roll: Lacit viszont semmi nem zavarja, ha alszik. :D

Evés, mérés:
-próbálnám én, hogy hagyom,és legközelebb többet eszik, de üvölt, mert éhes marad. Az Anna kb.kétszer annyit eszik, mint amennyit írtam. Este is nagyon szenvedtünk csak, így végül hagytam, hasra tettem aludni és egy idő után elszenvedte magát. De ha már forogni fog nem tudom mi lesz az adu, mert háton nagyon kitartóan üvölt, ha nem tetszik neki valami. :shock:
Szóval ez nem egy általános helyzet nála, pár napja csinálja csak. Nagyon nem értem, mert megismerem azt az éhes-sírást, és mégis...
-Amikor Zsófi még hasfájós volt, nagyon kiszámíthatatlan volt, hogy mikor mennyit evett, mert a sok bentrekedt büfi miatt sokszor csak akkor folytatta az evést, mikor már mind kijött. Olyankor jó volt, hogy tudtam a mérésből, hogy most azért üvölt, mert fáj a hasa, vagy azért mert folytatná... Aztán valahogy rajtunk maradt. Nekem kicsit olyan megnyugtató, hogy tudom mennyit esznek. Persze néha bezavar, ahogy Ditke írtad. Hát lehet, hogy a napokban kipróbálom milyen nélküle, nekem biztos fura lesz.

Na nem baj, majd lesz valami, ennél már nagyobb gondok is megoldódtak. :wink:

Kép
baba888

Sziasztok!

Jó régen írtam már, de sajnos sokat kell dolgoznom.

Minden szülinaposnak és névnaposnak sok boldogságot! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Betegeknek mielőbbi gyógyulást! :) :) :) :) :)

Ditke! Andi!
Ismerős a helyzetetek. :roll:
Orvosnál a legtöbbször egyedül voltam velük én is. Mi már ismerősek vagyunk a balesetin is, egy időben gyakran mentünk. :( 1 órát még kibírnak, de utána megy a cirkusz. Nemrég apa maradt velük itthon és ő vitte el a dokihoz is őket. :wink:
Az oviban a szülinapi tortát inkább megrendeltem attól a cégtől, amelyik viszi az ebédet, mint hajnalban a 2 gyereket + 2 tortát cipelni. :wink: Tavaly a bölcsibe nem lehettett tortát vinni, csak csomagolt kekszet, ill. sósat.
Nemrég, mikor az autó szerelőben volt, mentünk hétfőn a sok cuccal 1 megállót a busszal. Egy nőnek nem tetszett, hogy minek megyünk csak 1 megállót. Persze beállt az ajtóba, hogy nehezen szájjunk le. :( Azért leszáltunk a 2 gyerek+ :wink: 3 hátizsákkal

Cat!
Dolgozol már?

Eri
simones

Sziasztok Lányok és Kiliman :D

Vagyok ám én is, csak kissé zurossé váltak a napjaim. Hétfotol ugyanis dolgozom, visszajottem a munkahelyemre. A belépésem kissé érdekesre sikerült, nem hittem, hogy tudok kezdeni, mert elotte heten mindket gyerekem felvaltva lebetegedett, penteken Samut 39,3-as lazzal hoztam el a bolcsibol. Este 8-kor megkapta elete elso antibiotikumat, és konyorogni kellett a dokinonek, hogy mehessen hetfon bolibe, ha nem lazas. Szoval az utolso percig ketseges volt, hogy tudok-e jonni dolgozni. Raadasul elhagytam a mobilomat, az autom lerobbant es az en egeszsegi allapotom sem volt valami fenyes. Végul minden megoldodott, valaki tok rendes volt az Arkadban, mert az elhagyott mobilomat bevitte a T-Mobilehoz, az autom megjavult, es hetfon csapzott idegekkel, de kezdtem. Nagyon élvezem a munkát, olyan jó kicsit a felnottek vilagaban lenni. Azota kisimultak az idegeim, es otthon is sokkal turelmesebb vagyok a fiukkal.

Néhany témához hozzászólnék:
Alvás: Kicsinek nem zavarta oket a zaj egyáltalán, de mostmár annál inkább. Ha alszanak, akkor nem mosogatok, telefonokat kikapcsolom, és a wc-t sem húzom le. Hajnalban olyan éberen alszanak, hogy néha Zoli köhögésére is felkelnek, vagy ha csöndben kiosonok a wc-re, sot ha nagyon forgolódom arra is.

Játszás: Az én kölkeim sem játszanak egyedül többet 20 percnél. Oda kell ülnöm hozzájuk, és felhívni a figyelmüket játékokra, feladatokat adni nekik pl. szomjas a Berci baba itassák meg, tegyék tisztába stb. Általában akkor vannak el egyedül, ha kergetoznek, bújocskáznak, vagy ugrálnak az ágyon. :D

Konyha: Nálunk szabad a vásár. Valahogy megtanulták, hogy nem nyúlnak a sütohoz, nem rámolnak már ki mindent. Általában adok nekik kavargatni valót, vagy nézik ahogy pucolom a zöldségeket, kapnak belole rágcsát stb. Azért hosszabb fozésre nem vállakozom, a bonyolult ételek maradnak pár évvel késobbre. Már a karácsonyi menün agyalok. :lol:

Karácsony: Távírányítós kisautót, Lego Duplo rendor akciot és fuzheto gyöngyöt kapnak. Már megvan. :D :wink:

Brigi: Szuper ez a játék! Drága volt? Én most láttam valahol a neten egy játékot, csak elfelejtettem az elérhetoségét. Ilyen rudas dolog volt az is, és kötélbol karikákat kellett rádobálni a rudakra. Nagyon tetszett, ilyet vennék a fiúknak.

Utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok a lánykáidnak! 8)

Kiliman :)
Nagyon helyesek a fiúk a tálakban. Megmondom oszintén nekem többnek tqnnek 9 kilónál, olyan kis husikásak. Az én fiaim 10 kilósak voltak 1 évesen, de nem néztek ki ilyen gömbölydednek.

Bocsánat az össze-vissza karakterekért, de itt a mh-en nincsenek rendes ékezetes betuim, ilyen shortcutokkal hivom elo oket.

Puszi mindenkinek!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lányok és Kiliman :D

Vagyok ám én is, csak kissé zurossé váltak a napjaim. Hétfotol ugyanis dolgozom, visszajottem a munkahelyemre. A belépésem kissé érdekesre sikerült, nem hittem, hogy tudok kezdeni, mert elotte heten mindket gyerekem felvaltva lebetegedett, penteken Samut 39,3-as lazzal hoztam el a bolcsibol. Este 8-kor megkapta elete elso antibiotikumat, és konyorogni kellett a dokinonek, hogy mehessen hetfon bolibe, ha nem lazas. Szoval az utolso percig ketseges volt, hogy tudok-e jonni dolgozni. Raadasul elhagytam a mobilomat, az autom lerobbant es az en egeszsegi allapotom sem volt valami fenyes. Végul minden megoldodott, valaki tok rendes volt az Arkadban, mert az elhagyott mobilomat bevitte a T-Mobilehoz, az autom megjavult, es hetfon csapzott idegekkel, de kezdtem. Nagyon élvezem a munkát, olyan jó kicsit a felnottek vilagaban lenni. Azota kisimultak az idegeim, es otthon is sokkal turelmesebb vagyok a fiukkal. Szégyellem, de nem vagyok egy osanya tipus. Olyan jo máshol is bizonyitani, helytállni.

Néhany témához hozzászólnék:
Alvás: Kicsinek nem zavarta oket a zaj egyáltalán, de mostmár annál inkább. Ha alszanak, akkor nem mosogatok, telefonokat kikapcsolom, és a wc-t sem húzom le. Hajnalban olyan éberen alszanak, hogy néha Zoli köhögésére is felkelnek, vagy ha csöndben kiosonok a wc-re, sot ha nagyon forgolódom arra is.

Játszás: Az én kölkeim sem játszanak egyedül többet 20 percnél. Oda kell ülnöm hozzájuk, és felhívni a figyelmüket játékokra, feladatokat adni nekik pl. szomjas a Berci baba itassák meg, tegyék tisztába stb. Általában akkor vannak el egyedül, ha kergetoznek, bújocskáznak, vagy ugrálnak az ágyon. :D

Konyha: Nálunk szabad a vásár. Valahogy megtanulták, hogy nem nyúlnak a sütohoz, nem rámolnak már ki mindent. Általában adok nekik kavargatni valót, vagy nézik ahogy pucolom a zöldségeket, kapnak belole rágcsát stb. Azért hosszabb fozésre nem vállakozom, a bonyolult ételek maradnak pár évvel késobbre. Már a karácsonyi menün agyalok. :lol:

Karácsony: Távírányítós kisautót, Lego Duplo rendor akciot és fuzheto gyöngyöt kapnak. Már megvan. :D :wink:

Brigi: Szuper ez a játék! Drága volt? Én most láttam valahol a neten egy játékot, csak elfelejtettem az elérhetoségét. Ilyen rudas dolog volt az is, és kötélbol karikákat kellett rádobálni a rudakra. Nagyon tetszett, ilyet vennék a fiúknak.

Utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok a lánykáidnak! 8)

Nagyon helyesek a fiúk a tálakban. Megmondom oszintén nekem többnek tqnnek 9 kilónál, olyan kis husikásak. Az én fiaim 10 kilósak voltak 1 évesen, de nem néztek ki ilyen gömbölydednek.

Bocsánat az össze-vissza karakterekért, de itt a mh-en nincsenek rendes ékezetes betuim, ilyen shortcutokkal hivom elo oket.

Puszi mindenkinek!

Cat
Kép
cateye

Jaj, azt szeretném már régóta megkérdezni, hogy kinek mikor kezdték el felfedezni egymást az ikrek?

A komolyabb ételekkel kapcsolatban, egy ideje már kacérkodom a gondolattal, hogy kéne csinálnom egy jó muszakát, de aki csinált már az tudja, hogy ez nem egy gyorsan elkészülő kaja. Viszont annyira szeretem, ha apa besegít a gyerkőcöknél valamelyik hétvégén megcsinálom! :wink: :D

Kép
baba888

Cat :)
Már arra gondoltam, hogy annyira nehéz a visszaállás a munkahelyedre, hogy még írni sincs időd. :wink: Én is nagyon vágyom már egy kis felnőttes életre. Engem sem ősanyának teremtettek. De kezdek belejönni, már nem is emlékszem az "időszámításunk" előtti időre, ezért kevésbé hiányzik. Most csak azt veszem észre, hogy egyre könnyebb.

Az építőjáték kb. 2500 volt. Láttam a Budaőrsi Auchan-ban is ma délelőtt. Nem bent, hanem az önálló játékboltban. Lehet, hogy máshol is van, nem tudom. De tök jó fajétékok vannak a Gémklub honlapján is. Ha szeretitek, érdemes megnézni. Meg a Pagony honlapját nézegettem még. Ők rendelnek is külföldről katalógusból, ha kell, de gondolom elég drágák.

Ajándékon agyalóknak: ha még nincs, a játékbabakocsit nagyon ajánlom. Nálunk az egy aduász. Azzal rohangálnak az asztal körül. Beleteszik a babát, kiveszik, aztán a macit, stb. És az utcán is kiválóan haladnak, ha ott van. Szépen tolják, ahogy kell. Néha rodeóznak vele. :roll:

Nagyon édesek a fiúk. :)
Bár az én férjem is a főzésben élné ki a kreativitását! :wink:

Szopisztrájk?? Nem tudom, de ha elkezdesz kiegészíteni a nyomás hatására, annak soha nem lesz vége. Szóval én maradnék a szopinál, és fejnék, hogy ne legyen kevesebb a tej, ha mégis meggondolná magát a kisasszony, és sokat akarna enni. :wink: Ha jó emlékszem négy hónaposan nekem is visszaesett a fogyasztásuk. :lol: Akkor speciel épp elég is volt a tej kettőjüknek. De utána, mikor megint több kellett volna, már nem akart lenni. Mondjuk ekkor hagytam abba az éjszakai fejést. :(
Azon ne agyalj, hogy mi lesz, ha meg tud fordulni. Jobb lesz neki, mert abban a pózban tud aludni, ami neki kényelmes, nem amelyiket te választod. :D

Vettem hozzávalókat a sütihez. Sztem holnap meglesz. :lol: Majd beszámolok.

Egyébként a barátnőm szerint én idealizálom a gyerekeimet. Nem azzal, hogy okosak, meg szépek, (persze azok :) ) hanem, hogy milyen könnyű velük. És tényleg, ha belegondolok, akkor én is osztom nekik a feladatot, a játékot, időnként kézbe kell vennem, hogy mivel foglalkozzanak, de :!: ekközben én tudom csinálni a saját dolgom. Így nem veszem zaklatásnak. Meg nálam az a kulcsa a dolognak, hogy nem tervezek, vagy csak nagy vonalakban. Így nem idegesít, hogy nem értünk oda, nem végeztünk a kajával, nem tudtunk elmenni vásárolni, nem takarítottam ki, meg ilyenek. Majd megcsinálom holnap. A főzés az egyetlen, amihez ragaszokodom, mert különben nem tudok nekik enni adni. De ha nagyon rossz napunk van, akkor egy sajtos tészta is megteszi. Én egyébként olyan dolgokat főzök általában, ami lehet, hogy sokáig tart (pl. a székely almáshús fő vagy két és fél órát), de nekem nem kell csinálni vele semmit, csak feltenni, kb. 5 perc alatt. Szóval lányok, csak lazán és akkor könnyebb. Legalábbis sztem.

Szép estét MIndenkinek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,
nincs pótlás, szopi van. Egy időben borzasztó sokat pótolgattunk, meg ha keveset ettek, akkor picit később rápróbáltunk, hátha cumisüvegből még hajlandók valamennyit, de ezt már meguntam. Annyi tej van a ciciben, tessék venni a fáradságot, és kiszopizni. :)
Hajrá, sütire fel! :lol:

MA NEM HASZNÁLTAM MÉRLEGET :!: :!: :D

Kép
baba888

Még lenne egy kérdésem a legosokhoz.
A Duploból csak ezek a figurások vannak?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Csak így tovább! Kitartás, jól csinálod!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szió Brigi!
Köszi a net-es játékoldal ajánlatokat. Bár megfogadtam, hogy ma időben megyek aludni, javaslatod kapcsán el is merültem a Gémklub honlapján.

Már bele is szerettem egy-két játékba (cipőfűzős, bébilap stb). Még nézelődöm, aztán majdcsak összeáll a karácsonyi listám. Neked amúgy mi a tapasztalod velük? Normálisan zajlik a házhozszállításuk?

Köszi, Vikóka
vikóka

Vikóka :)

Nem tudom. Nem rendeltem tőlük még. Én is csak nézelődöm. :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Nem tudom mi van ma a kis geminijeimmel, de ilyen nyűgös, hisztis napunk még nem volt, és hol van még az este? :roll:
Egyszerűen semmi sem jó. Front jön? Bár már volt olyan perc mikor azt hittem, hogy a világ vége... :wink: :lol:

Brigi!

Ez az idealizálás nagyon tetszik, s ebben teljesen egyet értek, és én is hasonló képpen csinálom. Az egész csak ott más, hogy nálam Kristóf miatt egy-két kötelezően betartandó dolog van....
Sütit megcsináltad? Én még kb. 1 hétig nem tudom, mert a konyhámat most rendezzük át, és örülök, hogy az egyebek mennek....

Baba!

Én a mérleget csak az elején használtam, mivel az sokkolt be, ha szerintem nem ettek leget. Amikor nem mértem, mér nem volt gond, ha kevesebbet ettek, mert nem tudtam.... Jobb volt.

Cat!

Jó munkát! :wink:
Tudod, mi az érdekes? Én meg egyáltalán nem vágyom vissza dolgozni! Sőt valszeg keresek majd valami 4 órást, hogy sokat tudjak majd velük lenni.
Nálunk is távírányítós markoló lesz a karis ajándék. Zsombi alig tudta kimondani, de ezt kérte. Aztán kap Lego duplo-t a nagy dobozos vonatosat. Már volt ilyen kicsi kiegészítőnk, s imádja. Zsófi Beszélő babát, egy komolyabb babakocsival kap. Játszhatja az anyukát. :wink:
Kristóf meg mp4-et.
Télapó meg szegény olyan öreg, hogy csak apróságokat bír majd el..... :lol:
Samu jól van?

Kiliman!

Édesek a pasik!
Milyen nyugisnak tűnnek! Vagy csak a képeken?

Bocsi akinek nem írtam, mennem kell, valaki csenget....

Meme
szinta

:(
Tegnap este jól összekaptunk apával, persze megint a Zsófi súlya miatt. Szerinte ki kéne próbálnunk a tápszert, mert nem hízik rendesen. Kiböngészte a mérős füzetből, hogy az elmúlt két hét alatt mindössze 70g-ot hízott a Zsófi. Ez valóban kevés, de én meg ma reggel nézegettem, hogy az előtte lévő két hét alatt meg 380-at. Szóval nem tudom mi legyen. Mindig, mikor már épp megnyugodnék valami miatt, akkor felpiszkál és beleülteti a bogarat a fülembe. :(
Lehet, hogy az a baj, hogy mivel nem eszik egyszerre túl sokat, mindig a "levest" eszi meg, és a jó kis hátsótejhez nem jut el?

Anna amúgy tegnap este is megcsinálta a cicin üvöltős hisztijét, de nem adtam meg magam, letettem aludni, ma reggel kiürítette a mellemet úgy, hogy éjszaka nem keltem fejni, mert nem tudtam mi vár rám. :shock: :lol:
Ja, egyébként nem a szopizással van baja, mert tegnap "nagyvitaminos" nap volt, ezt cumiból szoktuk adni, és abból is úgy kellett beletömni, nem volt boldogabb a cumisüvegtől sem.
Lehet, hogy a tej nem ízlik neki valami miatt?

Ne haragudjatok már rám, hogy folyton a hülye etetés miatt nyafogok, de néha annyira nem tudom mi lehet a baj. Tényleg bocsi!!! :oops:

Kép
baba888

Sziasztok!

Mindjárt ébrednek a csajok, így csak Babának gyorsan:

Hozd fel példának Apa előtt az én Pepémet, aki 2 éves létére alig több mint 9 kilo. Na, szerinted ő mennyit hízott hetente? :wink:
Mégis egészséges, okos, szép ... :lol: és persze én is idealizálom a gyerekeimet :wink: de tény, hogy tényleg semmi baja :)
Ha nem méricskéltek és nem figyelitek a táblázatokat akkor nem lesz semmi gond. Egy beteg, éhező baba nem mosolygós, nevetős :)
Ja és Pepe még sosem érte el a percentilis táblázat alsó, 3 percentilis értékét (sem) :oops: :roll: :wink:
De mivel egyébként a mozgása, beszéde a korának megfeleően fejlődött, a gyerekorvos sem akart tápszerezni. Ha van tejcsi, úgyis eszik amennyit akar, attól, hogy tápszert adtok neki még nem fog többet enni belőle.
Az is lehet, hogy meg fog jönni a vérzésed (legalábbis nálunk állandóan erre hivetkozott mindenki, ha néhány napig rosszabbul ettek), mert akkor megváltozik a tejci íze. Nem tudom, sokáig nem jött meg, majdnem egy évig, amikor meg igen, egyáltalán nem zavarta őket :)
Ja, és még egy: ha arra gondolsz, hogy csak a híg első tejet szopizza akkor próbáld meg kicsit lefejni etetés előtt, és akkor ha ugyanannyit szopik mint máskor, akkor is a zsírosabból :wink:
Mennem kell, többieknek majd később .

Ja, és gratulálok hogy nem használtál mérleget :wink:

Ditke
ditke62

Erre az a megoldás, hogy nem méritek őket. :) De visszakerestem az enyémek hízását. És pont ugyanebben az időszakban, tehát a betöltött három hó utáni öt hétben Réka pl. összesen 510 g-ot hízott. Ez nektek már akkor is megvan, ha a következő héten csak 60 g-ot hízik. A doki szerint nem volt, és nincs is vele baj. De ezt nektek is érezneketek kell. Egy éhező gyerek azért másképp viselkedik. És a babák nem buták! Tudják, hogy mire van szükségük. A szervezetük nem csak térfogatra mér, hanem tartalomra is. Ha kevés a tartalom, akkor kér még. De ezek szerint most ennyi elég neki. Hidd el, hogy a tejed tökéletes a kisbabádnak, és attól, hogy a tápszertől esetleg jobban hízna (bár az enyémek tápszert is kaptak és mégis) még nem lenne jobb neki, sőt! NE HAGYD MAGAD! Az időnként persze előfordulhat, hogy nem ízlik neki, amit ettél, és ezért nem eszik sokat, de ez nem lehet folyamatos. Azt mondják, hogy a mensi miatt is elutasíthaják a tejet, de ezt nem tudom, mert enyémek már elmúltak egy évesek, mire újra kezdődött.

És nem haragszunk. Neked most ez az életedben a központi kérdés, és azért még nekünk is rémlik valami a mi babáink első hónapjaiból. :lol: FEl a fejjel. KÜlönben is, tök jól csinálod!

Kipróbáltam a receptet. Nagggyon finom lett. :lol: Olyan lett, mint a recept alapján gondoltam, de ettől persze nem rosszabb. :wink:

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Na végre itthon! :D

Brigi :)
Duplobol nem csak figurásak vannak, hanem van alap építőkocka készlet is. Nekünk olyan nincs, mert Megablocks sima építőkckáink vannak, és azt nagyon szeretik.

A babakocsi nekünk is nagy sláger, mindig mennek Berci babát sétáltatni, de néha kis gonoszok, és direkt kiborítják.

Köszönjük jól vannak most a fiúk. Kibírtak egy hetet betegség nélkül. Remélem a jövőhét is zökkenőmentes lesz. Készültek a böliben képek róluk, este beszkennelem és teszek fel belőle. :D

Úgy látom a Duplo univerzális ajándék ennek a korosztálynak. Télapóra mi csak egészen pici dolgot adunk, leginkább kis csokit, gyümit, és persze virgácsot. :D

Mi az az MP4, amit Kristóf kap? :oops: Az MP3-at azt tudom.

Szerintem ne aggódjatok, hogy nem eszik eleget Zsófi. Ha éhes lenne jelezné. Elképzelhető, hogy Ő kis filigrán alkat lesz, mint Ditke lánykái. Ha kiegyensúlyozott, akkor tuti nem éhes.

Természetes, hogy most ez foglalkoztat téged, nem kell szabadkoznod. Nekünk sem halványult még el az emlék, hogy nemrég hasonló gondokkal küzdöttünk. Én is lázasan mérlegeltem 3 hónapig, de megbántam. Ha lenne még egy picim, eldobnám a mérleget.

Pusza

Cat
Kép
cateye

Legokeresés közben megtaláltam neked a karikadobálót.

http://www.aruhaz.jatekpalota.hu/index. ... FA&cur=160

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Köszi. Ez az a játék, csak azon az oldalon ahol megtaláltam sokkal pofásabb volt. Olyan Haba típusú. :D

Cserébe adok szuper lego oldalakat. :wink:

A legolcsóbb pesti legobolt: http://www.legomarkabolt.hu/adat/index-2006teljes.html

lego webáruház:

http://www.kockabolt.com/store/

Dobok a fiúkról egy bölcsis képet:

Kép

Cat
Kép
cateye

Köszi, annyira rendesek vagytok!
A mensim nekem már megjött a múlt hónapban is, :( a mostani meg alig két hete múlt el, de ezeknél pont nem volt egyiknek sem baja az evéssel. Amúgy olyankor meddig tart a változás? Pár nap? És minden hónapban?
Jövő szerdán megyünk a dokinénihez, kíváncsi vagyok ő mit mond majd.
Apának most felolvastam amiket írtatok, és némiképp megnyugodott. Csak kitartson ez egy ideig! :wink:

Brigi,
örülök, hogy ízlik a süti! :D Ugye milyen gyorsan megvan? És milyen gyorsan elfogy... :lol:

Kép
baba888

Sziasztok!

A karis játékokat, most utólag látom, hogy szépen rázúdítottam Cat-ra, pedig ezt a közösbe akartam írni, mivel ez is egy olyan téma volt, amihez még nem írtam.Nem csak a gyerekek, hanem én is "dilis" voltam ma. :oops:

Cat!

Hát, az mp4-et én sem tudta, eddig... :oops: Az mp3 nagytesója, plusz videót is lejátszik.Akciósan nem sokkal volt több, mint az mp3, s Kristóf ki fog ugrani a bőréből örömében. :wink: :lol: Mivel ez eddig duplája volt, nem is merte remélni.
Mivel a számítógépe is cserés lesz karira, így nem akart mellé bekérni ilyet....
Jaj, ezek a pasik, szavakat nem találok.... :lol: Hát nem 2 évesnek néznek ki.
De, látom anyuka itt is szereti a divit a fiúkon...

Baba!

Ahogy a többiek is írták, mi is lenne a problémád, így 3-4 hó környékén? Csak ez, ettek-e eleget, aludtak-e , volt kaki, meg ilyesmik... Na, aztán ha nőnek, ez egy szép hosszú listává fog hízni....
Figyu, nálunk is férjemmel központi vita téma volt a kaja, szopi, tápi... Aztán egy szép nap rájöttünk, nem ér annyit... Nem terheltem vele, hanem szépen én döntögettem el az ilyen dolgokat. Sajnált engem is, de a babáknak is jót akart, de hiába ezeket az ösztönös dolgokat, ők biológialig nem érezhetik.
Ez az én story-m ehhez...
Tudod, mit mondott erre? Olyan édes volt. ( hozzá tartozik, hogy iszonyatos megérzéseim vannak...) A megérzéseimnél egy dolgot irigyel jobban, azt, hogy a hasamban mozogtak a lurkók. Ezt az érzést, nagyon kipróbálná. Igaza van, nagyon jó volt.azt nem kérdeztem, hogy a kijövetelt, úgy "biológiailag" nem irigyeli? :wink:

Brigi!

Csajoknak is tetszett a süti?

Ditke!

Lehet, hogy Pepe méretileg még nincs 2 éves, de azok a story-k amiket írsz róla, az sok 4-5 évest megszégyenít! Nekem pl: gumi macis nagyon bejött a szekrényes... :D
Az enyémek meg akkorák, hogy a derekam lassan felmond!
Zsombor 94 cm és 13,20 kg, Zsófi 91 cm és 13,90 kg.
Kristóf 3 évesen volt ekkora, vagy kicsit még kevesebb!
Meg még hozzá tartozik, hogy Kristim is mindig kis vékony gyerek volt, most meg?! Vitamin bomba! Tiszta izom, volt olyan aki megkérdezte, hogy milyen szereket adok neki.... :roll:
Szóval sose tudni.
Én 3 évesen 15 kg voltam, mostmeg jó ha 50 kg vagyok...

Délután a festő srác jött, hogy holnap nem tudnak jönni, befejezni a munkát. Nem is tudom minek örültem jobban, hogy kapok egy kis pihit, és senki nem lesz itt, vagy, hogy jó lett volna. :?:

Hú, de hosszú lettem, bocsi..

Mindenkinek nyugodalmas, pihentető jó éjszakát:

Meme
szinta

Sziasztok!

Ma Apa itthon volt, egész nap csavarogtunk. Vettünk Supy szandit Nikinek és rendeltünk egyet Dávidnak- az ő méretében nem volt raktáron olyan, ami tetszett volna. Egész szép, kipróbáljuk mit tud. Nagyon ezt ajánlgatják mostanában. Aztán megsétáltattuk őket Normafánál. Ez volt az első gyalogos kirándulásuk. Egész jól ment, bár nem mondhatnám, hogy sokat haladtunk. Még nem éreztek rá az ízére, hogy csak úgy menni kell az úton. :D Délután pedig kikötöttünk a kedvenc mexikói éttermünkben és jól bekajáltunk. Ott is elég jók voltak, bár voltak már jobbak is. Persze a végén egy szemétdomb tetején ültünk velük. :roll: Remléjük, legközelebb sem lesz kint a tábla a fényképünkkel, hogy Nikit és Dávidot behozni tilos. :wink:

Cat

De jó, hogy előkerültél! Elhagytad a mobilodat? Akkor ezért nem tudtalak utolérni. Sajnálom, hogy nem tudtunk talizni. Örülök, hogy tetszik a visszatérés. Egyelőre nem irigyellek, bár nekem is nagyon jól esik visszamenni arra a pár alkalomra a sulimba. Én most azért épp ott tartok, hogy marhára élvezem őket, annyira okosak és ügyesek lettek. :D (csak azért, hogy én is idealizájam őket kicsit. :wink: )
Aranyos a fénykép. Samu eléggé megváltozott, vagy csak a képen látom úgy? :oops:

Baba

Én is csak azt tudnám mondani, amit a többiek-ezért nem mondom. 8) Megbízol a gyerekorvosotokban? Ha igen, csak akkor kérd ki a véleményét. A mienk nagyon jó, én mindig hallgatok rá. De pl a védőnőnkre sose. Koraszülött kontrollra jártok? Őket is érdemes megkérdezni. Amúgy tuti biztos, hogy ha nem jutna elég kajához, ordítana egész nap, vagy túl bágyadt lenne. A hízás sosem egyenletes. Amúgy is, 3 hó után már bőven elég havonta rádobni őket a mérlegre. Bár én se tudtam szabadulni tőle, csak olyan 5 hós korukban. De tényleg sokkal jobb volt utána.
A másik kiscsajjal meg akkor tényleg nem tudsz mit tenni. Ha még a cumiból se issza lelkesebben, akkor egyszerűen ilyen passzban van. Majd legközelebb többet eszik. Ez később még inkább elő fog jönni a hozzátápinál. Én ott is hónapokig szenvedtem, hogy egyenek annyit, amennyit szerintem enniük kellene, főleg, mert ők se voltak egy hízásbajnokok. (Na látod, az enyémek a kajáktól se híztak többet, pedig degeszre ehették volna magukat. Ez sem megoldás legtöbbször.) Szóval, könyörögtem minden kanál kajáért, millió féle játékot adtam a kezükbe, hogy amíg azzal szórakoznak, etethessem őket. Most már csak kanalat kaphatnak a kezükbe, semmi játékot. Esznek amennyir akarnak, nem tud érdekelni. Még nem haltak éhen, híznak ugyanannyit, mint mikor szenvedtem velük, nagyjából esznek is annyit, csak hiszti nélkül. Ez a para a kajával elég korán jó manipulálási lehetőséget biztosít nekik. El se kezdd! Hagyd, hogy ők döntsék el, mikor mennyit esznek, ne kínálgasd őket agyba-főbe. Szopinál legyen mondjuk másfél-két óra a két etetés között és ha a fene fenét eszik is, ne adj nekik hamarabb. Különben tényleg 50-enként fogják kiszopizni az adagjukat és egséz nap rajtad lógnak. :roll: A gyerekeknek tényleg kellenek szabályok, korlátok már pici korban is. Azt írják az okosok, hogy ez biztonságot ad nekik, kiszámíthatóvá teszi a dolgokat.
Na, hagylak békén!!! :D

Brigi

Interneten nem láttad vhol a játékotokat? Úgy tetszik. De nem nagyon járunk arrafelé.
A formabedobónk el volt most pakolva egy ideig. Este elővettem nekik, hát ezerrel pakolásztak bele mindketten. Persze a tetején keresztül is, de mikor mutattam nekik, hogy melyiket hova, próbálták a lyukakba is tömködni. Pár napja én is azt csinálom, hogy összerakom többször is a játékaikat és így tényleg jobban játszanak vele. Milyen jó, hogy vagytok! Nekem ez magamtól nem esett le, hogy összekeverve nem játszanak velük. És mostanában megint haszálják a karámjukat. Kb 1 hétig ki voltak belőle zárva, mert ott rakosgattam a még nem jó turis cuccaikat. Most mindig bemásznak és eljátszanak kicsit egyedül. Természetesen nyitott ajtónál, ki-be járkálva, ahogy tetszik. Egyébként az egész nappalink egy csatatér, sőt, hordják ki az előszobába is a játékaikat. Rémes!

Na, megyek fürcsizni. Jó éjt!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Interneten sajnos nem láttam, pedig végigböngésztem már szinte az összes játékboltos oldalt. :) De persze ettől még lehet. Amúgy érdemes megnézni felétek is a játékboltokat, mert én két játékboltból kettőben találtam. :)
Viszont ha neked esetleg jó a VI. kerületben a Bajza utca, akkor ha megyek az Auchanba akkor vehetek neked és bevitetem a férjemmel a munkahelyére. De nem ígérem, hogy jövő héten, mert elég rendszertelenül járok bevásárolni.

A srácokra meg csak panaszkodni kell. Az nálunk is bejött. :wink: Azóta ezerrel nézegetik a könyveket, és babáznak, és mindent csinálnak, amiről azt mondtam, hogy nem szokták. És ma kiderült, hogy a kirakóról is tudják, hogy melyik kép hová való. :shock: Sőt, ha csak Rékával játszom, akkor a helyére is tudja illeszteni. Persze nem a formája alapján jegyzik meg, hanem a helye szerint, de nagyon örülök ennek is, és rém büszke vagyok rájuk. :lol:

Borkának nagyon, de Réka megkóstolni sem volt hajlandó. A sütit meg azért nem fogom erővel a szájába nyomni, mint a rendes kaját, hogy legalább kóstolja meg. Ha kihagyja, hát kimarad. :wink: De egyébként ő olyan óvatos, hogy semmi ismeretlen eredetű ételt nem eszik meg, sőt ha ismerős, akkor is sokszor hezitál, hogy szereti-e vagy sem. Tiszta anyja. :roll: :)

Annyira "nagyok" a fiúk. Már tisztára ovódásnak néznek ki, nem bölcsisnek. Helyesek, majd bemutatom nekik a lányokat. :wink:

Na, elindulok fürdetni, illetve elindítom apát. :lol:

Jó hétvégét nektek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Ha már ennyire belejöttünk a karácsonyi hangualtba, 1-2 ajándékötletet tudnátok mondani felnőtteknek!!!!Ki mit vesz a rokonság felnőtt részének????

Nálunk a rajzolás lett nagy sláger!!!Azóta nem érdekes a konyhaszekrény. Szétszedtük a konyhai járókát,mert már hónapok óta nem jártal benne a srácok.Helyére egy asztal került meg 3kisszék. Az asztalt lefedtem csomagoló papírral,így az egészet használhatják "alkotásra". A nagytesónak van egy csomó félig elhasznált színese,jobbára háromszög alakú,vastag, hajlékonybelű ( a diszgráfiája miatt még most is ezt használja). Ez most kitűnően meg is felel a célnak. A marci egész jól fogja a ceruzát,viszont a Beni kitartóbb.Olit inkább csak a ceruza rágása érdekli,de majd ő is ráérez a szépségére.
És azóta,hogy odakerült az asztal,ha beengedem őket a konyhába,rohannak rajzolni! :P Rá se néznek a sütőre vagy a szekrényre! :lol:

Cat!
Édesek a fickók! Igazán férfiasak ebben a szerelésben!!!

Meme!
Milyen érdekes,az enyém nagyot még ezek a dolgok egyáltalán nem érdeklik!!!Bár új számítógépnek bizti örülne,de azt most egy ideig nem fog kapni! Mi megint lego őrületben élünk,mindenkitől ezt kért karira. Kivétel anyósom. Ők meg se kérdezték,mit szeretne (szeretnének a gyerekek).Megint anyós találta ki az ajándékukat. Ez minimum ducoggással (anyós részéről) és sírással ( a Dávid részéről) szokott járni,mert halvány gőze sincs róla,melyik fickó mit szeret,mi érdekli. (ez a sogoromék fiára is vonatkozik).Már most borsózik a hátam a velük való karácsonytól. Nem győzöm okítani a Dávidot,hogy mit nem szabad mondani,meg hogy kell ilyenkor viselkedni.

Brigi!
Ez a meg sem kostolom,nagyon ismerős. Nekem a 4-ből 3 ilyen.( Oli a kivétel) Szó szerint bele kell tömni az első falatot,hogy rájöjjön,hogy az finom.
Ma a spenótos nokedlivel jártam épp így! :roll: :lol:

Na elteszem magam mára!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Cat!

El vagyok ájulva a fiúktól, két okból is: egyrészt, mert szerintem rengeteget nőttek "férfiasodtak" :), másrészt mert így beállni egy fotóra... minden elismerésem :)
a csaokról a szülinapjukon nem bírtam egy normális képet csinálni, pedig olyan csinin felöltöztettem őket :(

Edit!

Karácsonyi ajándékötlettel én is bajban vagyok... minden évben...
mondjuk idén a hugommal egyszerű, mert nyertem egy mp3-t és közölte, hogy azt kéri karácsonyra :) Anyukáméknak meg összefogunk a hugommal, a Reader's digesttől küldtek egy ajánlatot ami tetszett: egy cd csomag, azt hiszem 6 cd, de ha érdekel valakit pontosan utánanézek, a régi táncdalfesztiválok slágerei minden évből összeválogatva. Egy kis nosztalgiázás :wink: Anyukám imádni fogja, az tuti, de szerintem apu is fog neki örülni, ő is mindig mondja bezzeg mikor x meg y énekelt a táncdalfesztiválon... az zene volt, nem úgy mint ma. (Némely mai zenekar hallatán mélységesen egyetértek :roll: )
Anyósoméknak nem tudom mi lesz, azt rá szoktam bízni a férjemre, aki rendszerint előrukkol az előre csomagolt arcszesz-borotvahab-arckrém-tusfürdő kombinációval, jobbik esetben anyósnak fazék, apósnak fúró... :roll:

A rajzolás nálunk is megy, bár nem ceruzával, hanem a mágneses táblával, a ceruzának folyton kitörik a hegyét. A tollat meg már menekítem a közelükből, az ülőgarnitúránkon sajnos lemoshatatlanul megjelent a gyerekek alkotása :(

Brigi!

Örülök, hogy megy a kirakó :) Nálunk is elsorolják sokszor fejből, hogy mit hova kell tenni, szerintem sem a forma alapján találják meg hanem, hogy tudják mi hova való :? Lehet, hogy kellene venni egy újat, akkor kiderülne :)

Meme!

Tényleg jó nagyok a gyerekek, nem csodálom, ha nem bírod őket, én már a csajok súlyától is kiakadok, ha mind a kettőt fel kell venni. (Mostanában már csak végszükség esetén :lol: )
Pepe egyébként tényleg sokszor csinál olyasmit, amit nagyobb gyerektől várnék, illetve Csenge nem csinálja és ezért vagy ő van lemaradva, vagy Pepe jár előrébb :?: Csenge pl. csak firkál rajzolás címén, legtöbbször még most is marokra fogja a ceruzát, Petra sosem fogta marokra, mindig is szabályos tollszár fogással rajzolt, már 1 évesen is, most meg valamelyik nap jött, hogy rajzol egy napocskát: és tényleg, a táblán valami kör-szerű volt kis csápokkal - lelkes szülőként beleláttam a napocskát :) :wink:
Azóta szokta hozni a rajzát és kérdezi, hogy mit rajzolt - bevallom nem szoktam eltaláni, pedig a végén elárulja, hogy mondjuk cicát... hát, én is rajzoltam a múltkor békát, erre lelkesen közölte, hogy "kacsa!" szóval ennyi erővel az ő rajza is lehet cica... :oops:
Viszont mostanában folyton a betűket kérdezi... és mindig Pepe betűt, Csenge betűt meg Anya-Apa betűt kell rajzolni :shock: Szerintem ez nem teljesen normális :( Állítólag a dislexia meg a hiperaktivitás is kezdődhet ilyen jelekkel... nem?
Csengének meg lehet, hogy a szemével lesz baj :( Mostanában többször észrevettem, hogy hunyorog olvasásnál, meg mióta figyelem, már kicsit kancsalnak is tűnik :( Kezdek paranoiás lenni :(
Jövő héten el kellene mennünk szemészetre, bár fogalmam sincs hogy vizsgálják meg, ahogy belépünk a rendelőbe, tuti ordítani kezd és rá se néz a dokira :(

Na, megyek, Apa reklamál, hogy ha itthon van legalább olyankor foglalkozzam egy kicsit vele is :)

Ja, még annyit, hogy ma a suliban egy olyan-de-olyan helyes pasi tartotta a társasági jogot, hogy... :oops: Teljesen feldobta a napom, pedig semmi kedvem nem volt menni reggel :) És még humora is volt :)

Na, eldugulok, jó éjt mindenkienk!

Ditke
ditke62

Nálunk Oli olyan mint Rékád. Semmi új dolgot nem hajlandó megkóstolni,l nem fogad el senkitől semmi ismeretlen, tök bizalmatlan. Például Ő csak a vizet fogadja el, és ha valaki megkínálja valami itókával először a kezére önti, hogy tuti átlátszó-e. :D A bölcsiben egyszer becsapták, kérésem ellenére teát adtak neki víz helyett, és véletlenül beleivott. Kapásból kihányta a reggelivel együtt, így azóta csak vizet kap. :D Ebben van ám jó dolog is azon túl, hogy nem iszk cukros löttyöket, mégpedig az, hogy nem fog talált gyógyszert megenni sosem. Mindig odahozzák bármit találnak, nem kóstolgatnak.

A képen nekem is nagyon nagynak tűnnek a fiúk, olyan mintha nem 2 évesek lennének. :? Szerintem ez a fotós hibája.

Én sem tudom, hogy vették rá a fiúkat, hogy kézenfogva odaálljanak a stúdió vakuk elé, és hogy nem bőgnek. Mondjuk Oliról 2 kép sikerült összesen, és amikor megkérdezem tőle, hogy mosolygott a fotósbácsira, akkor mutatja, hogy vicsorog és behunyja a szemét. Na ezért nem sikerült a kép. :D A csoportképen meg minden gyerek szeme ki van sírva. :D

Szerintem Pepe bőven előrébb jár a kortársainál. Ilyenkor még nem szoktak formákat rajzolni a gyerekek, és főleg nem kérdezik a betüket. 3 éves korban már hallottam ilyen kislányról, de 2 évesen azért nem. :D Szóval büszke lehetsz rá! Ne képzelj mögé semmi "betegséget", egyszerűen csak fejlett az ilyen jellegű képessége.

Igen, elhagytam a mobilomat az Árkádban valahol, és beadták a T-Mobile-hoz az Árkádban. Onnan értesítettek levélben, hogy náluk van. :)

Samu nem változott semmit, csak most hosszú a hajuk. Nekik a rövid áll igazán jól, akkor golyófejűek, de a tél miatt hosszúra hagytuk nekik.

Tegyél már képet fel a gyerkőcökről, mert még ne is láttam őket azóta amióta járnak. :D

Edit :)
Nálunk a felnőttek Nők Lapja előfizetést, DVD-t, könyveket kapnak. A család egyik fele meg megmondja majd, hogy mit kér, és azt veszünk, mert halvány gőzünk sincs.

Én is segítséget kérek:
Szakítva az eddigi tradiciókkal 24-én este 4-en itthon szeretnénk maradni, és együtt ünnepelni. Ez magával vonja, hogy elveszítjük azt a kényelmet, hogy nem kell főzni, így készülnöm kell. Ki mit főz szenteste? Nehogy halászlét írjatok, mert nekem egyszerű de ünnepi ebéd kellene. :D

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?