Sziasztok
A másfél éves oltásra én is egyedül vittem őket, de nem volt semmi gondunk. Persze tovább tartott, mintha ketten lettünk volna, de attól, hogy ikrek még nekünk is jár fejenként egy negyed óra, vagy nem?
Így sem volt több, mint két egy szem gyerek. De szerencsére az enyémek tényleg nyugodtak, az oltás utáni egy perc kivételével elég jól elvoltak. A vizsgálatot utálták ugyan és sírtak, de borzasztó könnyű volt őket megvígasztalni. Boróka mindig vissza is akar menni, miután kijöttünk. De nálunk azért a védőnéni besegített, pl. nem hagyta, hogy az éppen nem "műtött" benyúlkáljon a szekrényekbe, meg a kukába.
Andi
Éljenek az ikrek.
De azért gondolom, ha nem ikreid lennének, akkor is lenne egy tesó, és akkor már ugyanott lennétek! Sztem az ikrek csak az elején gáz.
Bár sógornőm, mint végül kiderült úgy gondolja, hogy nekem könnyebb volt a kettővel (mert volt segítségem), mint neki az egyel (mert neki nincs, vagy nem annyi), meg különben is az ő kisfia nyűgös fajta, enyémek meg nyugodtak.
Szerinte.
Persze kívülről azért másnak látszik minden. Én az övét nem hallottam még sírni.
Lilla
Nem lehet, hogy most vannak a gyerkőid abban a korszakban, amiben az enyémek úgy egy éves koruk körül? Mert akkor nálunk is sokkal rosszabb volt a helyzet. Na nem annyira, de azért utáltam. Szerencsére a Jóisten tudta, hogy milyen fajta gyerekeket lehet a gondjaimra bízni.
Én még így is sokszor kiakadok rájuk, nem ha még rajtam lógnának egész nap.
Én úgy próbálom időzíteni a kimenéseket, hogy a nyűgös időszakokra essen, mert akkor a sok kinti dolog eltereli egy kicsit a figyelmüket. A játszón mindig elvannak, akár hullafáradtan is. Ha meg vásárolunk, akkor kapnak valami rágcsát.
De ha nagyon álmosak még mindig elalszanak a babakocsiban is. Ha kimegyünk délelőtt, akkor vagy tízórai előtt megyünk, és akkor utána főzök, vagy fordítva. Nyárom mondjuk könnyebb volt, mert az esti nyűgi lement a játszón és után mentek aludni. Ami szintén könnyebben ment, mert jól elfáradtak. Dehát nem lehet mindig nyár.
Én azért próbálnám ezt a feladatosztogatást.
-Keresd meg a Nyuszit, biztos fél egyedül és sír. Simogasd meg!
-Keress nekem egy csillagot, és hozd ide.
-Mutasd meg a ... (könyvből, kirakóból)
-Adjál inni/enni a babának! Biztos nagyon szomjas!
Én ezekkel szoktam próbálkozni. Meg hasonlókkal, éppen ami eszembe jut, vagy ami tetszik nekik.
Nálunk Boróka tud krokodilkönnyeket hullatva takonyban úszni másodpercek alatt, de ezzel nem hat meg és már elég okos is, hogy csak rövid ideig próbálkozzon. De mondom, nekem szerencsém van, mert csak akkor nem tudom leállítani, ha nagyon fáradt. De akkor meg megy aludni.
Ha kimész bezárod őket a karámba, vagy szabadon lehetnek? Mert sztem ez is számít. A lányok a karámban már egy évesen is unatkoztak. Szabadon kellett őket eresztenem. Most éppen a következő helyiség birtokbavétele jönne, ha nem költöznénk. Akkor megint ellennének egy darabig az újdonságok miatt.
Az ajtóra próbáltad az ikeás kitámasztót? Nekünk nincs, nem tudom hogy műxik-e, de ha igen, az biztos megoldaná a csapkodást. Én is a másik oldaltól féltem jobban őket, mert arra nem számítanak, de szerencsére még soha nem volt gond.
Az építőt a Villányin vettem egy kisebb játékboltban, ahol főleg ilyen fajátékok vannak. Azt hiszem, hogy az Ábel Jenő u. és a Tarcali u. közötti szakaszon van.
Ilyen használatban. Réka építette, sztem tök jó. Belekombinálta a montessorit is. Végülis azon is van lyuk. És a végén már az sem zavarta, hogy vége a rúdnak.
Ja és felfűzögetni is szokta, ha éppen az akad a kezébe.
Nekünk ezek szerint egy primkó karikás montessorink van, mert nem szűkül az oszlop, meg a lyukak és bármilyen sorrendben rámegy. De a tied jobb, mert ott muszáj jobban figyelni.
Egyébként Réka újabban megtapsolja magát, ha tornyot épít. Olyan aranyos, minden új elem után rém büszke és tapsol.
Ditke
Sztem egy leejtett fedőre még a halottak is felébrednek.
És érdekel mi az? Egy rém egyszerű angol édesség (nem tudnak ugyanis sütni
) Valami gyümölcsből, vajból és lisztből, ha jól emlékszem. Fagyival, vagy öntettel tálalják.
És még én aggódom, hogy soványkák a lányok. Mi már meghaladtuk a 10 kilót. Juhéj!
Baba
Azért ne lombozódj le! Vannak jobban alvó babák is. Biztos részben örökletes is. Az én lányaim még most is elég jó alvók. Persze sok minden függ attól, hogy melyik alvásfázisban kapják a zajt, de tévézni, beszélgetni, zenét hallgatni minden gond nélkül lehet. A fedőket meg nem dobálom.
De az anyjuk egy rém jó alvó. Iskolás koromban a tesóm keltett reggel, ha anyuék nem voltak otthon, mert nem hallottam meg az óracsörömpölést. Tudjátok, azt a hagyományos vekkert. De még gimis koromban is elaludtam egy discoban.
De a kutyáktól biztos nem fognak félni a gyerekeid, ezt megígérhetem. Nekünk is van kutyánk és a lányok fajtára és méretre való tekintet nélkül minden kutya után elindulnak.
Na mára elég is ennyi belőlem. Ma amúgy is elég rémes napunk volt, mert Réka nem akart enni, Borka meg rákattant a DVD-re és mivel nem akarom, hogy rászokjon, nem kapcsoltam be neki. Na ettől persze olyan hisztis lett, hogy már csak a fürcsinél hallgatott el.
Jó éjszakát nektek.