Sziasztok!
Lemondást követően lesz egy határozat,amiben gondozásotokba helyezik a babát,ez az első hivatalos papír,amivel már lehet ügyintézni.Nekem szerencsém volt,mert a munkahelyem gazdaságisa intézett mindent,kezembe nyomta a papírokat(anyasági,tgyás,családi pótlék igénylése) és csak ki kellett tölteni. Kellett hozzá a gyámhivatali határozat( a gondozásba vételről) és ennyi. Nagyon hamar megkaptam miden juttatást, flottul ment az ügyintézés. Ahol nem kifizetőhely a munkahely( asszem így mondják),ott a területileg illetékes MÁK-hoz(Magyar Államkincstár) kell bemenni.
TAJ-kártya: Mivel ezt az anya lakcímére kiküldik,így vagy a szülőanyával kell megoldani a dolgot, vagy,ahogy én csináltam,bementem az Egészségbiztosítóhoz és kértem egy újat.Kaptam. Oda is vinnem kellett a hivatalos papírokat. Aztán mikor meglett az új anyakönyv,akkor ezt a kört újból lefutottam
Munkahely: Na,ez megint csak érdekes volt,mert én tanítónéni vagyok,és ott ugyebár irányított szabadság van,vagyis évközben nem lehet szabira menni. Az első néhány hétben,amíg nem rendeződött anyukaként az új státuszom
,táppénzen voltam egy darabig,hamarosan meg már tgyás-on.Amúgy amíg haza nem hoztuk Laurát a kórházból(14 naposan),én addig dolgoztam.Jó is volt,mert rendesen el tudtam köszönni az akkori osztályomtól,meg összeszedni a cuccaimat.
Védőnő,gyerekorvos: Én már nagyon régen utánanéztem,hogy ki a körzeti orvosunk,aztán ki is derült,hogy ő az egyik legjobb itt Pécsett,aztán ennyiben maradt a dolog. Amikor megszületett Laura és aláírtuk a a papírokat,én csak akkor hívtam fel,és kérdeztem meg,hogy vállal -e minket(hihetetlenül kedves volt,boldogan vállalt minket,jól választottunk). Még aznap felmentem a rendelőbe és megkaptam egy nagy halom receptet,amit a doktornő felírt.Hétfői napon hoztuk haza Laurát a kórházból és kedden kijött a gyerekorvos meg a védőnő.
Szerintem nagyon előre nem érdemes szólni neki,mert úgyis akkor lesz dolgod vele,ha meglesz a baba,dehát ezt mindenki maga dönti el.
Egyenlőre ennyi,majd biztos a többiek is leírják saját tapasztalataikat.
Dezsina: Üdvözöllek én is. Mivel a tavalyi évben nagyot ugrott a várakozók száma,rengeteg házaspár vár babára, és még úgyis iszonyú sokat kell várni,biztosan könnyebb lenne,ha házasok lennétek. Minden jót nektek!
Atan:Gyönyörűek a gyerkőcök!
Remélem nem voltam nagyon zavaros.Puszi mindenkinek!