Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és Atan neked is mentek a képek! :lol:
kanga_mama

Sziasztok!

egy hónapja olvasgatlak Benneteket és most bátorkodom írni is, mert egy kérdéssel fordulnék hozzátok, hátha tudtok segíteni...

röviden rólam, hogy 5 és fél éve próbálkozunk, hogy saját gyermekünk legyen. Lombikkezelésre járok, négy beültetésem volt. Mindketten egészségesek vagyunk, okot nem találtak eddig miért nem sikerült. Ezért is gondoltam arra, hogy benyújtom a kérelmem a TEGYESZ felé, mert gyermek nélkül nem tudnám leélni az életem.

Pest megyéhez tartozom, az eü vizsgálaton már túl vagyok, most kell mennem a pszihológiai vizsgálatra pár nap múlva. Ezzel kapcsolatban kérnék segítséget! Hogyan zajlik ez? Mit kérdeznek? Nagyon izgulok, hogy rosszat válaszolok. Egyedülállóként jelentkeztem, mert még nem vagyunk összeházasodva és nem tudom mennyire leszek hátrányban a házasokkal szemben. Úgy éreztem a hozzászólásaitokból, hogy ugyan itt mindannyian kisbabára vártok, de még sem vagytok egymás konkurensei és együtt örültök, ha valaki végre megkapja azt a kicset amire nagyon vágyott!
Segítségeteket előre is köszönöm. 8)
dezsina

Dezsina
Én tényleg nem akarok beleszólni, de a házaspárokat tényleg előnyben részesítik. Pl. a Gólyahír Egyesületnél csak házaspárok kaphatnak babát.

Kép
petyaanya

Csajszik! Le tudná írni valaki, hogy hogyan és mit kell intézni az örökbefogadás után? Még mindíg nem vagyok képben ebben a témában :)

Ahogy én értelmezem ... lehet igényelni a TGYÁS-t. Ugye? EZ a brutto fizu 70 %-a. Ez jár a baba 6 hónapos koráig?
Munkáltatónál lehet igényelni, be kell nyújtani az igényléshez a gyámhatósági határozatot /fénymásolatát???/ , és az örökbefogadási szándékról szóló igazolást ... ez utóbbi mi lenne?

Ezen kívül semmit sem kell benyújtani?

Másik kérdésem : a baba tajkártyája. Ez hogy zajlik?
Hátha tud valaki segíteni, most ez a téma foglalkoztat!! :wink:
Vendég

Sziasztok

Kangamama, köszönöm a képeket. Nagyon édes a kicsi lányotok. Igazán tündéri kisember, sok boldogságot, bár a képeken úgy látom ebben nincs hiány. Ja, és szép neve van. :lol: :lol: A mi kiscsajszink egyébként Ivett Anikó. :D :D

Ígértem képeket, remélem sikerül feltöltenem, mert már másodszor próbálkozom. Bocsi, hogy csak most, de a két gyerkőc minden energiámat leveszi. :D

Kép
szülinapi marcipánom

Kép
én is kaptam külön egy marcipánt

Kép
nagyon fini

Kép
Kép
atan

Újra itt vagyok :D

Talán részletekben jobban sikerül képeket feltenni.

Kép
ne zavarjatok, nem látjátok, hogy tortát eszem

Kép
jelmezpróba farsang előtt

Ildikó, nagyon aranyosak a gyermekeid, és mennyit nőttek, hihetetlen. Hogy bírod a négyesfogatot?

Kép
Kép
atan

Dezsina!
Először is nagy szeretettel köszöntelek körünkben!Bár mostanában nem nagyon pereg a topic,de azért mindig van,aki be-be néz hozzánk!

Kérdésedre válaszolva:
A pszichológiai vizsgálat minden tegyesznél más és más.eddigi tapasztalataim szerint.Volt ahol tesztet kellett tölteni,volt ahol rajzolni kellett,volt ahol beszélgetés volt!
Az a lényeg,hogy önmagadat add!Ha önmagadat adod,akkor nem lesz semmi probléma!
Mindenki fél,így mi is nagyon féltünk annak idején a pszichológiai vizsgálattól,mivel eddig nem volt szükségünk rá!
Féltünk,hogy nehogy elrontsunk valamit,mert ettől függ az életünk!
De túléltük,és mindenki túl éli,mert a gyerekünkért mindent túlélünk!

Az biztos,hogy házaspárként nagyobb az esélye annak,hogy pici babát kapjatok,és persze nagyobb gyerkőcnél is a házaspárokat előnyben részesítik,mert a gyereknek keresnek családot,és nem fordítva!

Nem szeretnétek összeházasodni?Ez könnyebbé tenné az örökbefogadást számotokra.
Sok sikert kívánok nektek!

Lányok!
Engem Diadella által kérdezett dolgok mellett még az is foglalkoztat,hogy amikor megszólalt a telefon,hogy mehetünk,mert megszületett a kisbabánk,akkor szabadságra mentetek,vagy fizetés nélküli napokat vettetek ki,az ügyek intézésére?
Mert ugyanis addig ,amíg alá nem íródik a papír,sajnos még minden bizonytalan.

Szóval engem az érdekelne,hogy miként oldottátok meg a munkahelyen azt az egy-két hetet,amíg el kellett mennetek papírokat intézni?

Puszi:Kriszti
kkriszi

Igen ez lett volna a második kérdés, amit Kriszti feltett!!
De gondolom akinek van szabija, ilyenkor azt kiveheti.
Épp ezért kell, hogy tudjon róla a munkáltató, hogy mi elött állunk, mert nehogy ne engedjen el szabira. Mondjuk ez nálunk nem fordulhat elő ... nekem van a világon a legjobb főnököm :)

Még olyan kérdésem lenne, hogy mikor szóljak én a fönökömnek? Már az elején amikor beadtuk a kérelmet, mondtam neki, hogy mi elött állunk ... de mivel / nem titok sztem nyugodtan írhatok róla/ a különleges sorban is várunk így lehet, hogy sokkal elöbb fog ránk találni a kis Patrik mint gondoltuk ... tehát mikor szóljak a fönőknek, mikor keressem fel a védőnöt és a gyermekorvost??
Vendég

Sziasztok!

Lemondást követően lesz egy határozat,amiben gondozásotokba helyezik a babát,ez az első hivatalos papír,amivel már lehet ügyintézni.Nekem szerencsém volt,mert a munkahelyem gazdaságisa intézett mindent,kezembe nyomta a papírokat(anyasági,tgyás,családi pótlék igénylése) és csak ki kellett tölteni. Kellett hozzá a gyámhivatali határozat( a gondozásba vételről) és ennyi. Nagyon hamar megkaptam miden juttatást, flottul ment az ügyintézés. Ahol nem kifizetőhely a munkahely( asszem így mondják),ott a területileg illetékes MÁK-hoz(Magyar Államkincstár) kell bemenni.

TAJ-kártya: Mivel ezt az anya lakcímére kiküldik,így vagy a szülőanyával kell megoldani a dolgot, vagy,ahogy én csináltam,bementem az Egészségbiztosítóhoz és kértem egy újat.Kaptam. Oda is vinnem kellett a hivatalos papírokat. Aztán mikor meglett az új anyakönyv,akkor ezt a kört újból lefutottam :)

Munkahely: Na,ez megint csak érdekes volt,mert én tanítónéni vagyok,és ott ugyebár irányított szabadság van,vagyis évközben nem lehet szabira menni. Az első néhány hétben,amíg nem rendeződött anyukaként az új státuszom :D ,táppénzen voltam egy darabig,hamarosan meg már tgyás-on.Amúgy amíg haza nem hoztuk Laurát a kórházból(14 naposan),én addig dolgoztam.Jó is volt,mert rendesen el tudtam köszönni az akkori osztályomtól,meg összeszedni a cuccaimat. :D

Védőnő,gyerekorvos: Én már nagyon régen utánanéztem,hogy ki a körzeti orvosunk,aztán ki is derült,hogy ő az egyik legjobb itt Pécsett,aztán ennyiben maradt a dolog. Amikor megszületett Laura és aláírtuk a a papírokat,én csak akkor hívtam fel,és kérdeztem meg,hogy vállal -e minket(hihetetlenül kedves volt,boldogan vállalt minket,jól választottunk). Még aznap felmentem a rendelőbe és megkaptam egy nagy halom receptet,amit a doktornő felírt.Hétfői napon hoztuk haza Laurát a kórházból és kedden kijött a gyerekorvos meg a védőnő.
Szerintem nagyon előre nem érdemes szólni neki,mert úgyis akkor lesz dolgod vele,ha meglesz a baba,dehát ezt mindenki maga dönti el.
Egyenlőre ennyi,majd biztos a többiek is leírják saját tapasztalataikat.

Dezsina: Üdvözöllek én is. Mivel a tavalyi évben nagyot ugrott a várakozók száma,rengeteg házaspár vár babára, és még úgyis iszonyú sokat kell várni,biztosan könnyebb lenne,ha házasok lennétek. Minden jót nektek!

Atan:Gyönyörűek a gyerkőcök!

Remélem nem voltam nagyon zavaros.Puszi mindenkinek!

:D :D :D

Kép
csöpke

Csöpke, nem voltál zavaros, nagyon jó voltál!! Köszönjük szépen! :) Én meg szorgalmasan jegyzetelek :)

Dezsina én is üdvözöllek a csapatban. Ugyanazt tudom csak mondani amit a többiek már elöttem, sztem is könnyebben kapnátok úgy babát ha házasok lennétek!! Sok sikert nektek!
Vendég

Diadella!
Mi tavaly fogadtuk örökbe Bencikét. Én már elötte 2 héttel látogattam a kórházban az életadónkat. Én akkor táppénzen voltam. A körzeti orvosnak elmondtam, hogy minden másnap Pestre járok és hogy miért.(kb 300 km alkalmanként . Szó nélkül táppénzre vett..Bence 1 napos volt amikor a papirokat intéztük. Én attól a naptól voltam Tgyás-on. Ezt pár nappal később intéztük, de visszamenőlegesen.A munkahelyünkön tudták ( egy iskolában dolgozunk a férjemmel)hogy mire készülünk, de nem forszíroztuk nagyon a dolgot.Volt egy vak riasztásunk, hogy születik a Bencike rohantunk Pestre Ekkor még a legnagyobb főnökünk ( a fenntartónk) is megtudta.Hát néztek mint a vett malac mert elötte ecsetelte a gyermek fontosságát a családban a fő-fő főnökünk. Utána nem győzte kérni az elnézést :lol: Kolléganőim nagyon-nagyon rendesek voltak. Szó nélkül vették át az ügyeleteket addig amíg be nem álltak egy új rendszerbe.Mostanában ünnepekkor ki is megyünk az iskolába a gyerekekhez látogatóba. Gondolhatod mekkora sikerünk van. Míg kicsike volt addig mindig örködött egy gyerek, nehogy valamelyik felébressze, ha aludt Bence éppen.(
sérült és magatartás zavaros gyerekek)
Dezsina! Lehet, hogy nem jól tudom, de a Gólyahír nem is fogad el mást csak házaspár jelentkezését. A tEGYESZ-nél is azt hallottuk, hogy előnyben vannak a házasok, mert teljes családba akarják helyezni a gyerekeket. Nem biztos hogy így van!!!!!
sok sikert!!!!
szépnapot mindenkinek!!!! :lol:

Kép
ibi01

Pont ezért kérdeztem én is rá a szabadságolásra,mert én is úgy kapom a szabadságomat,mint a pedagógusok,vagyis nálunk is a nyári szünidő alatt kell letölteni az éves szabadságot!
De ez a táppénz ez nagyon jó ötlet,mert így megoldható a hiányzás!
Az orvosunk pedig remélem,hogy kiír ilyen esetben is táppénzre,ha majd mennünk kell a babához,és a papírokat intézni!
kkriszi

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást! :)

Kkriszi! Diadella! Ibi! Csöpke, Petyaanya!
valóban én is hallottam, hogy házasok előnyben vannak. Sajnálatosnak tartom, hogy ugyan hiába él együtt az ember és minden adott lenne egy kisgyermek örökbefogadására, mégis hátrányos. Mindegy... a törvényt be kell tartani és szükséges a házasság-levél.
Hát, úgy látom házasodni kell 8)
Megkérdeztem a TEGYESZ-nél, hogy mi van, ha összeházasodunk időközben :roll: Akkor simán csatlaokozik a párom hozzám, a sor végére nem kerülünk. Miután 5-6 év várakozási időt mondtak, nem kell sietnem :) De mindenképpen megfogadom a tanácsotokat.
Most már a pszihológiai vizsgálattól sem félek annyira. Nagyon köszönöm a jókivánságokat is!
szivesen megosztom Veletek majd, az élményeimet a pszihológusról, ill. a tanfolyamról (ha megengeditek) nem tudom mennyire ideillő téma.
Szép Napot!
dezsina

Megvolt az első tanácsadásunk: Ivett 3200 gramm, popsikáját pedig ecsetelnünk kell, még mindig az antibiotikumos kiütés látszik rajta. Szegénykém! :-(

Szabadság kérdése: nálunk a férjemet a főnöke egy szó nélkül elengedte, sőt mindenben maximálisan támogat minket. Én pedig ugyi felmondási időmet töltöm egyenlőre. Ha a jövő héten sikerül, akkor beadom a papírjainkat és megyek először TGYÁS-ra, majd GYED-re, Ivett 2 éves korában pedig kérem a nyugdíjamat és mellette GYES-re megyek. A családi pótlék pedig nem kérdés.

Na, tessék Atan, nem tudtam, hogy Ivett Anikó is, az pedig majdnem Anna. Egyébként én esküszöm, amióta Ivett van, hogy véletlenek nincsenek, mindennek megvan az oka.

Lányok, várakozók! Már akartam írni, hogy eddig én nem nagyon hittem el, de tényleg így van, az ember totál érzi, hogy mikor jön a baba. Emlékezzetek rá, hogy velem már 19-én alig lehetett bírni, olvassatok vissza és 21-én megszületett Ivett. Azon kívül higyjetek az álmaitokban, vágyaitokban! Ugye, hogy megálmodtam? Ugye, hogy azt kértem, hogy a 20. házassági évfordulónkra megjöjjön a baba és így lett. De még milyen baba! Imádom!!!!! Ma mindenkit levett a lábáról a tanácsadáson. A kis huncikám! Odapisilt a vizsgálóasztalra, még jó hogy egy textil pelust vittem és arra pisikélt a kis angyalom, mert ugye meztelenül mérték meg, és a doki bácsi meg is vizsgálta, meghallgatta, megnézte a kis száját, hogy nincs-e szájpenésze - NINCS!!! -, a kis torkába is belenézett. Az én lányom meg mosolygott és pisilt! :lol: :lol: :lol: A védőnéni szerint nagyon szoros kötelék alakult már most ki Ivett és köztem, ez nagyon jól esett! :lol:

A már gyermekesektől kérdezném, hogy hozzátok mikor jött kis a gyermekjóléti, miután haza értetek? :roll:
kanga_mama

Dezsina, hozzád külön szólnék. Szeretettel köszöntelek kis csapatunkban, nagyon jó helyen vagy. Ha esetleg van kedved olvass bele a Gólyahír Egyesület honlapjába, sok információt találhatsz ott is és a fórumot is érdemes átolvasni! A lányoknak igazuk van házaspárok előnyt élveznek! Van azonban itt közöttünk egy boldog anya, aki nem sokkal előttünk lett anya, ő is egyedül indult neki a hosszú útnak és a férje csatlakozott hozzá, a férjének is tanfolyamot kellett végezni, ugye jól mondom, Dnkata! :lol:
kanga_mama

Atan! Szióka! Rég hallottam rólatok! Nagyon szépek a gyerekek!!! :D :D

Dnkata! Csiripelték a madarak, hogy milyen nagy örömötök van! Hatalmas gratula!!!! :D :D :D
steiff

Ibi: Nagyon édes a kis szülinapos! :)

Atan: Hát, Peti és Ivett is hatalmasat nőtt!!! Nagyon helyesek, jó, hogy hoztál róluk képeket! :)

Köszönöm kérdésedet, általában jól bírom a "négyes fogatot" :) de azért természetesen vannak nehezebb időszakok is. Veronika mostanában nagyon próbálgatja a határait, huncutkodik, rosszalkodik egyfolytában. Bálint és Vivien egymást "öli", nem telik el úgy 5 perc, hogy ne civakodnának, de azt mondják, ez természetes.... :? Sebestyén szépen fejlődik, jó baba, rengeteget mosolyog és gagyarászik. Tegnap fogta meg először a játékait, tök jól eljátszott egy félóra hosszát :)

Ami megnehezíti egy kicsit az életünket, az az építkezés. Mivel férjem és apósom építik a leendő házunkat, rengeteget kell dolgozniuk, és ezt a férjem munka (és család) mellett teszi. Nehéz neki, és nekem is. A célra nézünk, mert az, hogy talán ősszel átköltözhetünk, sok erőt ad és lelkesít :)

Kanga_mama: De jó, hogy ilyen jó élményben volt részed a tanácsadáson! :)
ildi_ko

Kanga-mama: Az én tapasztalatom a gyermekjólétissel igen érdekes,de lehet,hogy emlékszel is a mi sztorinkra. :D Ha jössz msn-re,beszélünk.Puszi

Kép
csöpke

Ildikó :)
Minden tiszteletem a tiéd!! Négy gyerek, építkezés... Estére ettől az egy huncutkámtól elfáradok. :roll:

Dezsina :)
[quote]H írta:át, úgy látom házasodni kell

Ne félj, nem fog fájni! :lol:

Kép
petyaanya

Dezsina!!

Persze,hogy várjuk,és szívesen olvassuk,hogy milyen volt a pszichológusnál,és a tanfolyamon!Gyere bátran,hisz azért vagyunk,hogy beszélgessünk,meghallgassuk a másikat!!Jó kis csapat van itt!
Szerintem is a férjednek is el kell végeznie a tanfolyamot,és a többi vizsgálatot is,ha összeházasodtok!De ez csak az én véleményem,nem tudom pontosan!

Kangamama!!

Nagyon cuki lehetett a kicsi Ivett,amikor lepisilte a dokibácsit!Nagyon édes lehet már!

Azt mondod,hogy az álmok valóra válnak,és a vágyaink,megérzéseink teljesülnek??
Háááát,nem tudom!!
Jó,lenne!!!
Majd kiderül,de addig is nagyon-nagyon várjuk a mi kis Picurkánkat!!

Minden gondolatunk körülötte forog!!Annyira hiányzik,hogy néha már fáj!!Ekkor megnyugtat,ha odaállok a kiságyhoz,és elképzelem,hogy milyen lesz majd,amikor majd ott fog szuszogni a mi kis Drága Életünk!
Van,amikor felhúzom a körforgót,és hallgatom a babazenét,és ez annyira jó érzés,hogy egyszer majd nem nekem fog zenélni ez a forgó,hanem majd Gergőnek,vagy Rékának.A mi kicsi babucinknak!!

Ahogy telnek a napok,hetek,hónapok,egyre csak közeledünk hozzá!!
Egyszer csak majd egymáshoz érünk,és akkor majd mi leszünk a világ egyik legboldogabb párja,mert megszületik majd a kisbabánk!Istenem,annyira jó lesz majd akkor!!

kkriszi

Ibi! Köszi, hogy leírtad!! Az n főnökömmel sem lesz baj, nagyon emberséges és a kolleganőim is rendesek!
Drukkolnak nekünk, mert én sem csinálok ebből titkot!

Atan!
Éééédesek a gyerkőcök!!! :wink:

Kangamama! Jajj de aranyos a kicsi Ivett!! Reméljük hamarosan mi is átélhetjük ezt a boldogságot amit most Te érzel!!
Vendég

Vendég

Sziasztok!

Kkriszi!
mindenképpen beszámolok akkor, már nem izgulok annyira... :)

Petyaanya!
:) tudom, hogy nem fáj, csak nem így képzeltem, hogy a TEGYESZ miatt házasodom :) Persze ráérek, hisz éveket kell várni a sorunkra 8)

Kanga-mama!
köszönöm a külön szíves fogadtatás! Külön örülök neki, hogy írtad, van itt a topicban olyan szerencsés, aki egyedül indult és csatlakozott hozzá a párja és már kisbabája is van! Türelem, türelem... azt hiszem itt szükség van rá. 8)

Jó hétvégét kívánok mindannyiatoknak!
dezsina

Lányok! Szilikonos vagy latex cumi jött be a babátoknak? / etető és játszócumira egyaránt kíváncsi vagyok :lol: /
Vendég

Sziasztok Lányok!

Látom, megszólítattam (Kanga mama :P ), és elnézést a hosszú hallgatásért. De előbb a hosszú várakozás miatti hullámvölgy miatt voltam hallgatag, most meg az időhiány miatt! :lol:

Kata 3 hete hazaérkezett! :P :lol: :P
3 hetesen hoztuk haza a kórházból, nyílt öf. Azóta egyetlen percet sem akarok elmulasztani nélküle. (Most is itt alszik a bal karomban :D Még jó, hogy jobbkezes vagyok, most tanulok egy kézzel gépelni...) Kanga mamához kicsit hasonlóan én is 20 évet vártam az anyaságra.

Steiff! :lol: :lol: :lol: Remélem hamarosan találkozunk újból! A várakozás alatt - ha hiszed, ha nem - sokszor jutottak eszembe a szavaid, amit az egyik klubbnapon mondtál.

Dezsina!
Hivatalosan 28 hónapot vártunk erre a kislányra úgy, hogy én egyedülállóként jelentkeztem a tegyesznél, miután felszámoltam egy nagyon-nagyon hosszú kapcsolatot éppen azért, hogy legyen gyerekem még ebben az életben. Csak ez hiányzott - úgy látszik -, mert onnantól beindult a csoda-eső. Hamarosan rátaláltunk egymásra a gyermekem apjával, összeházasodtunk, és mintegy az én határozatom felülvizsgálataként új, már közös határozatot kaptunk. Ehhez mindent újból meg kellett nekem is csinálnom most már a párommal együtt, kivéve a tanfolyamot (bár önszorgalomból azon is hellyel-közzel részt vettem). A lényeg, hogy az én eredeti jelentkezésem dátuma maradt érvényben a tegyesznél, nem pedig a későbbi közös. Bár így visszamenőleg már nincs jelentősége, mert végül nem a tegyesz útján talált meg minket a gólya :P De különben nagyon is számított volna, hiszen a területi tegyesznél most "van soron" az az év, amikori az én eredeti jelentkezésem.
Na, jó hosszú lettem (csak azért tudtam, mert a kisasszony nagyot szundít :wink: ), szóval HÁZASODNI!

dnkata
dnkata

Dnkata!
Nagyon köszönöm a kimerítő leírást! ezek a történetek igen nagy pozitiv hatással vannak rám! Reménykedem. 5-6 év várakozást mondanak a házaspároknak. De még, amint a vonalzómon látod, most kezdtem bele. 8) De már látom, hogy nem csak Te, hanem a lányok is azon vannak, hogy házasodni! :) Ez nem lehet akadály :D
Gratulálok a kisbabához! :) Kivánom, hogy nagyon sok örömöd legyen az anyaságban és a kislányodban :) :wink:
dezsina

Dnkata! Még egyszer gratula a kisasszonyhoz!! Láttam ám képeket, csoda szép kislány!!!! Jó lenne majd találkozni valamikor, megnézném a kishercegnőt, hogy élőben is olyan gyönyörűséges-e mint a fényképeken!! :wink: :wink: :wink: :wink:
steiff

Kata!!! Ez csodálatos!!! Szívből gratulálok!!! Hol lehet megnézni a képeket??
Vendég

dezsina! nem tegyesz miatt, hanem gyermek miatt kell házasodni. meglásd, úgy érzed majd, már ettől rengeteget ugrottatok előre a sorban, holott igazán nem változott semmi. csak tettetek egy lépést annak érdekében, hogy a gólyamadár listáján felkerüljetek az első lapra. nézzetek előre, mosolyogva és hamar itt az idő, hogy kapkodni kell össze a cuccokat, mert "nincs még kékruha és fiú lett" :)

krisztikém! egy ideje folyton veletek álmodom, kisfiúsat. ne menjetek mostanában világkörüli útra, mert még nem ér el az a bizonyos telefon. :oops:

boldog napot, nevetést,
t.
bimbócska

Bimbócska!!!

Ez komoly????Ó ,Istenem csak valóra válna az álom.Én is álmodtam a múltkorában egy szőkésbarna hajú,csudaédes totyogó kisfiúról!!!

Bárcsak igaz lenne,nekem is van egy megérzésem,ami év vége felé lenne,de nem tudom,hogy valóban igazak-e a megérzések!!!Na majd meglátjuk,addig is álmodozunk,vágyakozunk,és várakozunk!!

Puszillak benneteket,remélem jól van a kisfiatok!!!
Kriszti
kkriszi

sziasztok

Szóval mivel ugy gondolom hogy nem kell ahhoz nekem titokban szervezkednem, hogy egy találkozót összehozzunk igy aki a holnapi napban érintett az jelezze kb mikor ér ide , mert ha mindenki csak fél 10 -10 körül ér ide akkor én sem megyek kinyitni 9 re.
De mivel ma késő estig suliban vagyok és telefonon nem érhető el igy vagy ide vagy a gólyásra kérnék szépen egy időpontot .
Köszi mindenkinek

Naninga
naninga

Sziasztok Lányok, (fiúk és babák)!

Szép napot, jó babázást és eszmecserét holnapra!
fitgabi

Naninga!

Mi előre láthatólag 10 körül érünk oda,mert több mint 3 óra hossza az út,és előtte szavazni megyünk!
Puszi,és holnap találkozunk,na és persze már a kicsi Zalánra is nagyon kíváncsiak vagyunk,hogy mennyit nőtt már!!

Kriszti
kkriszi

Sziasztok!!

Mi sem érünk oda 10 óránál elöbb!
Vendég

Köszönjük a gratulációt! Ha hiszitek, ha nem, még akkor is büszkeség fog el, ha éjszaka ordít a lányom, mert így legalább az összes szomszéd csalhatatlanul tudomást szerez arról, hogy BABÁNK VAN! Na persze, azért rögtön megpróbálom megvígasztalni a kisasszonyt (nagy büszkén :lol: )

Steiff! Igen, gondolom, hogy milyen körből tudtad meg a fényképek elérhetőségét. :wink: Igen, jó lenne találkozni, talán lassacskán már mi is mobilabbak leszünk. Írok mélt.
Azért én is követem az eseményeket, és láttam ám a farsangi készülődés képeit! Hatalmasat nőttek a gyerkőcök!

Diadella! Mél megy a fotók miatt.
Még nem vagyunk jogerősek, sőt még az a bűvös 30 nap sem járt le, ezért csak részleges a nyilvánosság. :roll:

Cumi téma. Nekünk mindkettő van. Talán a szilikonos esztétikusabb, a gumi a sterilizálástól kissé patinásabb lesz. De azt nem látom a lányomon, hogy különbséget tenne. Inkább a cucli kiképzése "érdekli". Persze a hipi-szupi, ergonómikus (na és emellett méregdrága) anyamell formájút köpi ki, még akkor is, ha jön belőle a tápi. A sima, egyszerű, jó nagy kerek bumbszlijú cumi jön be etetésnél. A nyugtató cuminál néha a fogszabályzós, NUK, vagy MAM féle is "bennmarad".

dnkata
dnkata

Dnkata!!

Annyira jó olvasni boldogságotokat.Legyetek mindig ilyen boldogok a Ti kis Hercegnőtökkel,aki megszépíti életetek minden egyes napját!!!
Mégegyszer sok-sok boldogságot kívánok nektek!!

kkriszi

dnkata! Szívből gratulálunk kislányotokhoz :lol: :lol:
lányok!! jó talizást!! Érezzétek nagyon jól magatokat!!!

Kép
ibi01

Dnkata! Várom a mélt!! :wink:
Mit mondtam ami eszedbe jutott sokszor??? Furdal a kiváncsiság... 8)
steiff

Sziasztok Lányok!

Nem tűntem ám el,mindig olvastalak benneteket,csak lustika voltam írni!!Az újakat szeretettel köszöntöm én is ,nagyon jó helyre kerültetek,ez egy szupi csapat!!

dnKata!

Gratulálok a gyönyörű kislányodhoz és az írásodból is a boldogság sugárzik!!Nagyon jó babázgatást és sok szép együtt töltött perceket kívánok nektek!!Már mi is nagyon várjuk már,hogy szülők lehessünk,de majd csak eljön a mi kisbabánk is!!

Kriszti!

Hűűű,én nagyon örülnék,ha már a közeljövőben csörrenne nálatok a telcsi,hogy megszületett a babátok!!De izgi egy év előtt állunk!!

Diadella!

Veletek mi újság,olyan hallgatag vagy!!Cicusod??,biztos nagyon aranyos lehet!!

Atan Ivettkéje!Boldog szülinapot kívánok kicsi lány!

Kép

A Zoltánokat és az Ildikókat névnapjuk alkalmából az Isten éltese!

Kép

Kép
dotti

Dotti!!

Az én Drága párom Zoli köszöni a köszöntést,és köszöni a képeslapot is,amit küldtél!!Nagyon aranyos vagy ezt üzeni!!

Dottikám!!Én lennék,vagyis mi lennénk a világ egyik legboldogabb házaspárja,ha a megszületne a pici babánk!!
De még nem jött el a mi időnk,de minden nap emlegetjük Őt!!
Erősnek kell lenni,mert hozzánk is el fog jönni a pici babánk,na és persze hozzátok is!!
A Kicsikénk tudni fogja,hogy mikor kell megszületnie,és akkor el is érkezik majd hozzánk!
Mi felkészülten várunk Rá,hogyha jönni akar,és meg szeretne már ismerni minket,akkor rohanhassunk érte!!
Nagyon hiányzik,és mindennél jobban szeretnénk már szülők lenni,de türelmesnek kell lennünk,mert a Kicsikénk meg fog születni egyszer,és mi is Boldog Családdá válunk!!!
Csak még nem érkezett el az időnk!!

Naninga!!
A kicsi Zalán megint elbűvölt bennünket.Zoli azóta is emlegeti a kis Haverját!!!

Nagyon jól éreztük magunkat,gyönyörűek a gyerekek,és nagyon édes mindegyik!!Tündériek voltak,ahogy játszottak,szaladgáltak,és boldogok voltak!!Le sem tagadhatja egyik gyerkőc sem,hogy milyen boldogságban nevelik!!

Remélem,hogy majd a mi gyerekünkről is látszani fog,hogy mennyire imádjuk majd!!Már most imádjuk,ha rá gondolunk,pedig még csak a szívünkben él!!

kkriszi

sziasztok

KKKriszti

Jó volt talákozni veletek.
És örülök hogy ilyen jól el voltak a pasijaink :):):)
Szóval én tuti vagyok hogy hozzátok nagyon jó helyre fog kerülni a Ti babátok még ha kicsit utóbb is :)
Zalán már nem megy mindenkihez de Diadella párjával együtt Zolit is kiszúrta magának :):):)

A többiekkel is jó volt ám,én legalábbis nagyon jóléreztem magam a hagzavar ellenére. Nem semmi lehet nagycsaládosnak lenni vagy ovónőnek ugyi ???

Naninga
naninga

Sziasztok!!

dnkata!! Ment a válasz mail!!

Dotti!!! Igen, picit eltűntem és igen picit hallgatag vagyok, mert alig bírok megszólalni, hatalmas nagy boldogság vár ránk nemsokára. Még nem tudni, hogy mikor de a közeljövőben az biztos!!! :wink:
Az időnket most a babaholmik beszerzésével töltjük! Ma megvettük már a cumikat, cumisüvegeket!
A héten pedig meglesz a kiságy és veszünk pelenkázó komódot!
Már van sok apróság, de kell még bőven, már listám van és úgy megyünk beszerző körútra!! :lol:

Nagyon jól éreztük magunkat a talin! Szuper volt!!
Nagyon jó volt veletek dumcsizni!! A gyerekek egytől-egyig gyönyörűek!!!
Remélem mindenki épségben hazaért!!!
Vendég

Petyaanya, Ildikó!

Boldog névnapot kívánok!
simineni

Köszönöm a névnapi köszöntéseket, Ildikóknak én is boldog névnapot kívánok! :)
ildi_ko

Ildikó! Boldog Névnapot!!

Naninga!Zalán egy tünemény! Sokat emlegettük még őt itthon tegnap este! Akárcsak Noriszt! Vele is összehaverkodott Andor! :lol: De egytől egyig minden gyerek tünemény!! Hangzavar???!!! :roll: :lol: Milyen hangzavar???!! :lol: :lol: én észre sem vettem! :wink:
Vendég

Diadella!

Nagyon örülök a jó hírnek! :lol: :lol: :lol: És nagyon-nagyon drukkolok nektek! :lol:

Kép
csöpke

Diadella

Jahh csak arra a kis alapzajra gondoltam :):):)

Ildi_ko és Más Ildikók

Nagyon boldog névnapot kívununk

Naninga
naninga

Diadella!!! Nagyon-nagyon szorítunk, hogy minden rendben legyen!!!!

Ildikók!
Boldog névnapot kívánunk utólag is
Ibolya Bence :lol:

Kép
ibi01

Ibi, Csöpke! Köszi :)

Lányok! A gyerekorvoshoz mikor kell elmenni, hogy felírja a dolgokat? Ha megszületik a baba, akkor abban a pár napban amíg korházba van?
Hogy fér bele ebbe a pár napba minden? :lol:
Várom az okosságokat!! :lol:
Vendég

Diadella

Mi beszéltünk a dokival előtte már, hogy majd ez fog történni, vállal-e.
Majd biztos van helyben valaki rokon aki mozgósítható , mi amikor elindultunk a kórházból rácsörögtünk és szaladt a receptekért.
Sajnos sokan csak igy amikor már megvan a baba akkor irnak fel dolgokat de meg lehet vele beszélni, másnap ugyis ki kell mennie megvizsgálni a picit .
Van ahol a kórház is ír fel tápszert , nekünk nem írt de mi megoldottuk igy.

Naninga
naninga

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?