Sziasztok!
Közös ágy: nekünk eleinte egy ágyban voltak, aztán kb. 2 hónapos korukban külön tettük őket, addigra már zavarták egymást. Nekem volt könnyebb, hogy egyfelé kellettt menni, este altatni is jobb volt így, ha sírtak meg nem keleltt feltétlenül felvenni őket, elég volt, ha odahajoltam föléjük, azt meg csak egy ágyban lehet. Légzésfigyelőnk nem volt, én feleslegesnek tartom, illetve szerintem csak akkor kell, ha gond volt a légzésével, csak azért mert korababák, szerintem nem szükséges. Én ezt egy most divatos dolognak tartom, amivel egy csomó pénzt ki lehet húzni a zsebekből. Na, most tudom, hogy nem voltam túl népszerű
Visszatérve az ágyra, később úgyis kell kettő, érdemes most megvenni, aztán egyszerűen, ha megvannak, kipróbálod, hogy hogy jobb
Cat: nem értem, miért pénzkidobás a közös ágy?
Ruhák: vidéki lévén boltot nem ajánlok, de pl. a babaszobán tök jó dolgokat lehet venni és jóval olcsóbban mint a boltban. Olyan hamar kinövi a gyerek, hogy szerintem felesleges sok pénzt kiadni új és drága, márkás rucikra. Persze úgyis vesz mindenki újat is, meg kaptunk mi is párat, de szerintem semmi baja nem lesz a gyereknek ha veszel használtat vagy turisat is, én ott is tök jó dolgokat szoktam találni
Andi!
És azt sem tudják az ismerősök, hogy ikrek, vagy csak azt nem, hogy nem duo, hanem trio?
Megkérdeztem néhány dologról a hármasikres ismerősömet:
- babakocsi: neki PP triplett volt, ez egymás utáni ülésekkel van, annyi baja voltvele, hogy nem lehetett totál vízszintesig dönteni az üléseket a mögötte levő miatt, bár azt mondta nem volt vészes és így legalább nem buktak a kocsiban
Egyébként szerette, sokáig használták. Mondjuk babakocsiválasztásnál fontos szempont, hogy hogy lesz segítség, mert dupla+szimpla összeállításban csak ketten tudtok sétáltani. Én tuti nem vettem volona ilyet, de nekem nincs és nem is lett volna rendszeres segítségem. Márpedig egy séta "életmentő" lehet, sokszor nem érdekelt, hogy fagy, esik vagy fúj, inkább bevágtam őket a kocsiba, mert ott nyugi volt, nem nyafogtak, elaludtak, stb. És ilyenkor idegesítő lett volna számomra, hogy nem tudok menni, mert nincs aki segítsen:(
- szoptatás: ő 13 hónapos korukig szoptatta őket. Egyszerre szoptatott, a harmadik pedig üvegből kapta a tápot, fejni nem nagyon volt ideje, eleinte ugyan megpróbálta, de 3 gyerek mellett ez azért nem nagyon megy. Mindig váltotta, hogy ki szopik és ki kap tápot, így minden gyerek volt anyatejes
Ha egyedül volt, akkor úgy szoptatott, hogy kettő kétoldalt párnán, a harmadik meg félig ülve , megtámasztva párnával és ő meg középen üvegből. Ha a ciczős babák ügyesek, hozzájuk nem kell kéz, így a harmadikat tudta etetni. (Persze ez csak akkor volt, ha nem volt senki, azért nem ez volt a kedvenc pozítúrája
) Szerinte fontos az egyszerre etetés, különben egyfolytában etetsz és semmire nem lesz időd. Fürdetésnél mindig volt segítsége, napközben nem mindig, de az első évebn volt aki hetente többször járt hozzájuk besegíteni a gyerekek körül meg a házimunkában. Meg a védőnéni is sokat segített, ugyanaz volt a védőnőm mint neki
Még fürdetni is elment, ha kellett
- segítség: az előbb nagyjából leírtam, még annyit, hogy a család míg terhes volt (és ez nálam is igaz, meg még más ismerősömnél is) nagyon lelekes volt, mindenféle segítséget beígért, az elején talán túl sokat is, aztán eltelt 1-2 hónap, már nem volt meg a nagy izgalom, mindennapi rutinná vált és senkinek nem volt hirtelen kedve egy kialvatlan anyukához és három ordító manóhoz
Nekem is mindenki ígért mindent, aztán eltelt majdnem két és és anyukámék jó ha 10 elvitték ezalatt sétálni a gyereket, hogy mondjuk addig kitakaríthassak... Kozmetikusról, fodrászról már nem is álmodom. Kétszer aludt itt anyukám az elején, azóta is úgy emlegeti, mintha hónapokig itt éjszakázott volna
Ha valaki úgy hallgatja hogy nem tudja mi volt, úgy tűnik, hogy nélküle meghaltunk volna... a legfurcsább az egészben, hogy ő tényleg így is gondolja
Mikor mondtam a minap, hogy a barátnőnek csak egy babája van, mégis szinte minden nap megy valaki, hogy sétáltassa, etesse, stb., hogy addig anyuka pihenhessen, meg elmehessen tornázni, stb. , ráadásul apuka is hazamegy minden este, nem úgy mint nálunk, akkor arra az volt a válasz, hogy hát jönne ő is, csak hát nem ér rá...
bocs, csak kijött belőlem
már megint..
Lilla!
Ezután már nincs megállás
Meme!
Mi az az RSI?
Jó éjt és jó babázást mindenkienk:)
Ditke