Új privát üzeneted érkezett!

Andi

Gratulálok én is, csak így tovább! Ha nagyon kíváncsi vagy a nemükre, menjetek el 4D-s UH-ra, nekünk ott a betöltött 16. héten 150%-ra mondták a vegyes práost- és igazuk lett!!! :D :D :D Mi amúgy azért is mentünk el, az a simákból is kiderült, hogy egészségesek, de a nemüket nem tudtam kivárni, amíg ott is látszik. :lol: És utána persze rögtön készült a lista a nevekről. Külön írtam egyet én és klüön a párom, majd a közös pontokból egyértelműen kiderült, hogy csakis Niki és Dávid lehetnek. :D

Cat

Fú, ez rémesen hangzik! Pedig nagyon drukkoltam, hogy legalább te ne kapd el. :( Szerencse, hogy már jobban vagytok.
Olyan visszapillantó tükröt mi a MÁria bbboltban vettünk, a Visegrádi-Balzac sarkán. De tuti lehet még millió helyen kapni. Megkockáztatom, még a hiperekben is...Nem is egy egetverő összeg, egy ezres körül van. Persze, ha azt nézzük, hogy egy műanyagdarab, akkor elég szemtelen ára van. :roll:
Mi is betépőzáraztuk a szekrényeket, örök hála az ötletért!!! Hogy ezt eddig sose mondtad!! Pedig azért voltunk már párszor nálatok! Nade most már vége a ruhásszekrény pakolásának! :lol:

Annamari

Az enyémek se félnek semmitől. :roll: Az állatokra ezerrel rontanak rá, bár idegnehez én nem engedem oda őket. Szerencsére még bbkocsiban ülnek utcán, így ez megvalósítható. A mi cicánkat nyúzzák állandóan, az meg imádja őket. 8) Tegnap még a szobájukba is beengedték (feltolható a szúnyogháló a franciaablakon és vhogy sikerült beengedniük rajta). Én csak a nagy viháncolásra mentem be, hát ott kotor velük a macska is. :lol: Az a drága bármit eltűr nekik és még csak egyszer karmolta meg Nikit. Az uncsitesóék kutyáját terrorizálják, a spanci van megijedve tőlük, nem ők a kutytól. :lol: :lol: :lol:
A vau-vau pont tegnap séta közben került a szótárunkba... 8)
A porszívó a legkedvesebb játékuk- az orrszívós, merthogy nekünk is 2 van és a régivel szívjuk az orrukat. Az orrszívó fej a másik sláger. Persze az orrszívást nagyon utálják. De ha csak úgy porszívózok, jönnek oda és szerelik szét a szippancsot, cseppet se félnek.
Nem félnek az idegenektől sem, mindenkivel nagyon barátságosak.

Meme

Akkor most jön a sok megerősítés, hogy nemhiába neveled őket. :wink: Tök jó lehetett. Én is mindig irtó büszke vagyok, ha mások előtt ügyesek, okosak, jók. :)

Robi most vitte Nikcit szemészetre- most derül ki, hogy tényleg kell-e neki szemcsi. Tudom, hogy akkor sincs semmi vész, de úúúgy nem szeretném. Már csak azért se, mert ha rajtam van, azt is mindig leveszik, el nem tudom képzelni, hogy tudnám rajta tartani az övét. Drukkoljatok légyszi!!!

Amúgy lehet, hogy tegnap sikerült rávezetni, hogy tud már járni. Este nagyon sokat ment kettőnk között- kb 1-1,5 m- néha még meg is fordult egyedül és indult vissza a másikunkhoz. Aztán úgy beindult, hogy már másfelé is ment. DÁvid meg ment ugyanúgy ide-oda, csak négykézláb. :lol: Nagyon akar ő is, de még nem tart ott az egyensúlya.

Viszont ő meg értelmesebbnek tűnik. Nagyon sok mindent megért, nagyon gyorsan tanul. Pár hete rejött, hogy kell toporzékolni. Egyszer mondtam neki, hogy toporzékol és utána mikor napok múlva hisztizett, mondtam neki, hogy toporzékoljon is hozzá, úgy az igazi, hát megcsinálta! :shock: És azóta is csinálja kérésre. Meg a kis tanulófogkeféjével megmossa a fogát-ezt is tök magától tudja, egyszer kipróbáltam és megcsinálta. :lol: Még biztos tud ezer mást ilyet is, csak még nem jöttem rá. Nagyon élvezem!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Drukk ezerrel Nikcsinek! :wink:
Várjuk az eredményt!
Robi tök rendes, hogy ezt bevállalta!

Meme
szinta

Lilla :)
Remélem nem kell Nikinek szemüveg! Nagyon drukkolok!

Akkor veszünk ilyen visszapillantót. vettünk már a hiperben egy hasonlót, de az nem jött be, tök gagyi volt, pedig az is 1000 Ft körül volt. Ezért mondta, hogy nem kísérletezik tovább, kérdezzem meg Tőled.

Meme :)
Büszkeség és balítéletből megvan mind a kettő. Én is a Colin Firth-ösbe vagyok belezúgva, de a másikat is láttam már vagy 2*.

Olyan jó, hogy így beszélnek már a gyerkőceid, irigykedem. Az enyémek még csak pár szót mondanak, bár úgy veszem észre, hogy Samu most indul be. Oli meg mindent utána csinál pár hónappal. Bár mindent kifejeznek, és megértek, mert elmutogatnak pl. hogy hol fáj stb.

Készülsz már a 2. szülinapjukra?

Cat
Kép
cateye

Köszi Meme

eredmény nincs- nem látta rendesen a dokinő, még egszer el kell majd vinni. A fenébe, izgulhaok tovább! Az a helyzet, hogy Robi hozzá van szokva. Kisebb korukban is ő vitte őket, ha csak egyet kellett vinni vhova. Nem tudom, mért így alakult ki, végülis maradhatott volna ő is itthon a másikkal :? Mostanában viszont már egyenesen élvezi. Múltkor Niki nem aludt már, Dávid meg igen, meg beteg is volt, így elküldtem Nikit vele a Baumax-ba. Mindketten irtóra élvezték- pedig először nem nagyon akarta elvinni.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok :)

Cicamica :)
Tök ügyesek vagytok. Sztem még két hónap és azt sem tudod, hová kapj. Jó lesz, meglátod. :wink:
Én is mindig meglepődöm, hogy miket értenek. Néha úgy érzem nem is beszélek hozzájuk eleget, és akkor kiderül, hogy mindent tudnak.

Cat :)
Hát ez nem semmi, hogy te is elkaptad. :( Jobbulást mindenkinek.

Büszkeség és balítélet: én odavagyok a regényért, főleg eredetiben. Hajrá BBC-s változat!!

Pusz Mindenkinek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!
Köszönöm a gratulációkat!

Annamari,
igen,sokat kell feküdnöm,de már jobban kívánom a mozgást,mint az elején,így minden nap lesétálok a boltba,persze nem cipekedek.A mostani uh már a genetikai volt,mindent végignézett a doki.

Brigi,köszi.

Rillisz,
a görccsel kapcsolatban:nekem kb.2 hete begörcsölt a hasam,nagyon fájt.Dupla adag Mg-ot vettem be,vörösbort kellett innom,aztán a 3-4 napon már csak a bal oldalam szúrt,de nagyon.Aztán hirtelen elmúlt.Akkor gondoltam,hogy valószínű,hogy az egyik bébi nyomott egy ideget és igazam lett,mert most az uh-n tudtam meg,hogy az egyik baba a bal oldalon,alul csücsül.És nekem is csillapodott a fájdalom,ha úgy el tudtam helyezkedni,szerintem nálad is ez a helyzet.
A tüdőérlelővel kapcsolatban az a véleményem,hogy engem nem érdekel,hogy steroid,kaptam én már rengeteg hormont is,ami sokkal rosszabb,a babák érdekében mindenre képes vagyok!

Baba,
olyan jó,hogy írtál.Így tovább!

Cat,köszi.Jobbulást kívánok!

Meme,köszi.Sokat pihenek,így talán később kell kórházba mennem.

Lilla,mindenképpen mi is megyünk 4D-re,kb.1-másfél hónap múlva.Eddig nem is figyeltem a gyerekeid nevére,most tűnt fel,hogy a sorban nálunk is szerepel a Niki és a Dávid!Szép nevek!

Puszi,Andi
17+4
aanda

Sziasztok!

Koszonom az informaciokat szteroiddal kapcsolatban.Ugy tunik mindenki megkapta,es mindenkinel segitett a babakon.Nekem csak az volt nagyon ijeszto ,hogy a picik igy inditsanak.Viszont ha az O erdekuket maximalisan szolgalja,es tenyleg nincs Rajuk karos hatassal,akkor igy azert megnyugtatobb. :)

Aanda,koszi a segitseget bal oldali gorcsok ugyeben.Biztos nekem is hasonlolehet,mert a babocik nalunk olyan erdekes felkorben helyezkednek el.+beszeltem egy belgyogyasz baratunkkal is,es O azt is mondta hogy a sok nyers gyumolcs is okozhat ilyen tuneteket,most inkabb kompotot egyek.Majd meglatom,mert a baboknak viszont kell a vitamin...
A 4 dimenzios UH egy csoda ,majd meglatod. :D

Szegeny Cat :cry: Nem irigyellek,szornyu nehez lehet most Nektek!
Mielobb gyogyuljatok meg!!!

Szinta igazad van,megfogadom a tanacsot es inkabb most pihenek sokat,itthon megis kellemesebb,es minel kesobb megyunk korhazba annal jobb,bar dec.elejenel tovabb nem maradhatok itthon.Az ugy a 29.het lesz
rillisz

Lilla!

Nem, hogy szegény dokinéninek kellene akkor szemüveg,ha nem látta? :lol:
De, ne izgulj, szerintem nincsen semmi.
Én is szemcsis voltam kislánynak.Annyi előnye volt, hogy komoly külsőt kölcsönzött.De, aztán ha megismertek... :lol:

CAt!

NAgyon várjuk a szülinapjukat, nagy zsúrt tervezünk.
Tavaly egy családi tragédia miatt később is tartottuk, meg nagyon visszafogottan. :cry:
Ti készültök? Gyorsan jöttök utánunk. :)
Az ajándékokat már saját maguk fogják kiválasztani.Zsófi már régóta egy kis biciklivel szemezget, Zsombi valami autót fog kérni, vagy legot, majd próbáljuk őket kicsit "segíteni" a választásban.
Nálunk is úgy kezdődött a beszéd, hogy ZSófi előbb kezdte, s Zsombi tanulta. :lol:
De, képzeld, hogy ez olyan gyors, hogy apukám ugye 1 hete nem látta őket, s teljesen letaglózta őt is, hogy mennyit tanultak, mennyivel többet beszélnek.

Brigi!

A regényért is, meg Colinért is... :lol: Lacikám, meg nem érti, hogy mit lehet ilyen filmen szeretni. :) :D :lol:
Amúgy szerintem nem azon múlik, hogy ők mikor kezdenek el beszélni, hogy mennyit beszélgetsz velük.
Bár, kétségtelen, hogy én reggeltől-estig szoktam nyomni nekik a rizsát!
Most meg mondogattatom is velük az új szavakat!
Zsófi ma elkezdte a kérdéseket is dobni: - Anya mit csinálsz? Anya mit csináltam? Anya, mi ez?
Viszont ezt tényleg korainak érzem, de csinálja.

Rillisz, Aanda!

Képzeljétek nekem már 12 hetes 4 D-s Uh-on megmondták, hogy vegyes-páros!
A neveket is akkor egyeztettük le. Mert, ha 1 baba lett volna ha fiú Kolos, ha lány CSenge. De, mielőtt kiderült volna ikres mivoltuk, már mondogattam, hogy ne Kolos, hanem Zsombor. Apa pedig azt mondogatta, hogy ne Csenge, hanem Zsófi. De, hallani sem akartunk a másik feltevéséről. Erre, mikor konkrétan kiderült, hogy ikrek és mellé, hogy fiú-lány akkor a Zsombor-Zsófi név mellett döntöttünk.

további szép napot:

Meme
szinta

Meme

Hát ez jó! :lol: (a névválasztás)

Rillisz

Ti már voltatok 4D-n? ÉS nem tudjátok a nemüket? Vagy már mondtad is csak én vagyok figyelmetlen? :oops:

Cat

Annyit áradoztatok erről a filmről, kezd érdekelni. Én nem láttam még, nem is nagyon hallottam róla. :oops: Megvan neked? Kölcsönadod? Mindjárt itt az október, te mész dolgozni, mikor fogunk mi találkozni?!! Most meg ezek miatt a hülye betegségek miatt nem lehet... aztán megkapjuk a 15 hós oltást, akkor meg azért nem...

Kismamik!

Vannak eladó kinőtt cuccaink!!! Ha vkit érdekel, szívesen részletezem mailben. Annyi van, hogy hármasikreknek is bőven elég. :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Meme

Ja, drnéni! Azt mondta, hogy lát vmit, de kell majd vmi szemcsepp és vizsgálat előtt csöpizni neki aznap párszor, kitágítja a pupillát és akkor látja majd rendesen. Nem akart hülyeséget mérni. Legalább lelkiismeretes.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Az igazsag az hogy mar vannak sejtesek a nemek ugyeben :wink:
de azert ez meg nagyon korai.Na jo megirom Nektek, :wink: de ez meg tenyleg nem biztos.
Szoval a mostani allas szeint 1 kisfiu es 2 kislany. :D :D :D
Nagyon boldogok lennenk ha vegyesen lennenek,de ha meglepinek mindenki azonos nemu lesz,az is ugyanolyan boldogsag nekunk :D :D :D :D :D
rillisz

Mi is készülünk már a szülinapra. Tőlünk kisbiciklit kapnak, és valami kisautót, mert nálunk az a favorit. A család többi részétől ruhát,cipőt kérünk, mert abból sosem elég. Kis vendégség is lesz, szendvicsekkel, meg persze tortákkal. Tavaly még nem igazán értékelték a dolgot, de szerintem idén már klasszabb lesz. Az egyik biciklit kaptuk egy kisfiútól aki 1 évig használta, de Hauser és semmi baja a verdának. Így csak egyet kell vennünk. :wink:

Rillisz :)
Nagyon kedves vagy, hogy ilyen szűk körben elárultad a sejtést. :wink: :) A fiúkat jobban el tudják találni, így szerintem Ő tuti, még az kisülhet, hogy egy fiút kislánynak néztek, de az csak a nemek arányán változtat, a vegyes trió meglesz. :lol: De ha nem az meg külön különlegesség. :) Egyébként olvastam, hogy 3-as ikreknél elég gyakori a 2 kislány 1 fiú felállás. Lásd Nettke is, de itt mögöttünk is ilyen 3-as család lakik. :D

Megvan nekem a BBC-s változat, de sok idő kell hozzá, mert 4 lemezes. :D Ha gondolod majd átvisszük. Valamikor ha szebb idő lesz szeptemberben, akkor szívesen átmennénk, de ha van kedvetek egyszer megbeszélhetnénk egy Állatkerti Játszóházazást is, természetesen a betegség és oltások után.

Cat
Kép
cateye

Enyém férj ottragadt a múltkor a tévé előtt, amikor ment a sorozat. Szóval ő csak nem vallja be, de szórakoztatta a dolog. :wink:

És ezt a szemcseppet nem tudta volna előre?? Így most akkor még egyszer el kell menni. Szupi szervezés!

Rillisz :)

Tök jó! Vigyázz magatokra!

Milyen ez az állatkerti játszóház? Enyém manók sztem élveznék?

Szép estét mindenkinek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Nem sikerül magamat utólérni mostanság, úgyhogy csak kutyafuttában tudok benézni, nagyjából olvasgatok, de írni... :?

Cat!

Nektek jobbulást, remélem nem tart soká és Apa megússza :)

Rillisz: Tüdőérlelőt én is kaptam, háromszor is, de örültem, hogy nem kell lélegeztetni őket :)
Jó hogy vegyestriós, én is azt szerettem volna:) illetve mit is beszélek, nekem egy vegyespáros is elég lett volna, így meg teperhetek Apánál (egyre reménytelenebbül :( ) egy kisfiúért ...
Az én hármasikres ismerősöméknél 2 fiú egy lány a felállás.

Baba!

Nehéz az elején, de ne add fel, idővel egyre könnyebb lesz. Mondjuk én sosem szzoptattam ilyen sokáig, az elején is max. fél óra. Úgy voltam vele, hogy ha ennyi idő alatt nem lakik jól, akkor után ais csak lóg a cicin, néha szívogat egy keveset és ennek nem láttam értelmét, inkább gyakrabban szoptattam. Így több időm volt a fejésre, mag magamra, a másik babára, stb.

Lilla!

Én is drukkolok, hogy ne kelljen szemüveg:)

Magunkról:
A csajok kimondták az első mondatokat: ot egy nyau (cica), ot a lába, stb. Minden mondat úgy kezdődik, hogy ott egy/a... :)
Egyre több szót hazsnálnak, már meg sem tudom számolni. A babajeleket még mindig használják, még akkor is, ha tudják a megfelelő szót :)
Viszont éjszaka állandóan körúton vannak, bejönnek a szobánkba, próbálják az ágyunkba befészkelni magukat, én meg nem győzöm visszacipelni őket.:( Leszokhatnának már róla...

Megyek, fáradt vagyok, bocs akinek nem írtam!

Ditke
ditke62

Sziasztok Lányok,

Már régen jártam erre.
Most vagyok 19. hetes és elkezdtünk körülnézegetni babágy meg pelenkázó ügyben, mert nemsokára nehezen fogok tudni megmozdulni.
Voltunk a Brendonban a hétvégén, de ott nem valószínű, hogy fogunk vásárolni, mert nagyon drága.
Bababútort megcsináltatom a sógorral csak ötletet kerestem, de nem találtam.
Tudtok nekem olyan üzletet mondani, ahol emberi árakon vásárolhatok a babáknak ruhákat meg miegymást ami kell majd nekik?

Köszi
Viki :lol: :lol:
nviki
Budapest III. kerület

Bocsika,
még egy gyors és fontos kérdés: Ti egy nagyobb babaágyba tettétek őket vagy külön-külön? Melyik a jobb?
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Lilla!köszi,de engem babaruha egyenlőre nem érdekel,mert rengeteg van.Ahogy ismerem a családot és a barátokat,el fognak minket halmozni mindennel.Kedves vagy,hogy felajánlottad.

Rillisz,olyan jó,hogy ti már tudjátok a nemüket!Mi is vegyes nemű babákat szeretnénk.Férjem szerint 2 lány,1 fiú lesz,Anyu 2 fiút és 1 lányt álmodott meg.De ha egyneműek lesznek,az sem "baj",fő hogy egészségesek legyenek!
Neked is már hatalmas a hasad?Nekem kb.akkora,mintha 6-7 hónapos lennék.Lassan be kell vallanunk az ismerősöknek,barátoknak a triót,mert nagyon csodálkoznak a hasam méretén.Egyenlőre azt mondjuk,hogy elmúltam már félidős,végül is így van!Én már elmondanám mindenkinek,a férjem szeretne még várni egy kicsit.

Ditke,és akinek még van 3-as ikres ismerőse!
Ők milyen babakocsit használnak?Adjatok légyszi ötletet,hogy érdemes-e venni 3-ast?Januárban vennénk csak babakocsit,akkor lesz valakinek eladó?Köszi!

Viki!De jó,hogy jelentkeztél!

Érdekelne még januári vétellel hordozós autósülés!2 db-ot vennénk,mert 1 már van.

Köszi,Andi
17+5
aanda

NViki!
Kiságyban ügyben, mi egy normál babaágyba tettük őket amikor hazahoztuk a kórházból (keresztben feküdtek), aztán kb. 3 hónaposan raktuk őket külön-külön. Addigra lettek akkorák, hogy már nem fértek el keresztben! Ekkor még velünk voltak egy szobában, aztán kb. 6 hónaposan kerültek külön szobába tőlünk. Most 11 hónaposak az ikreink, és eddig azt mondom ez bejött (talán így utólag egy kicsit előbb tenném őket külön szobába tőlünk, mert így nekik is, meg nekünk is nyugodtabbak az éjszakáink). Azt mondjuk vedd figyelembe, hogy így meg sétálok éjszaka, amikor a Fiam enni kér! Most úgy vannak az ágyaik, hogy ha felébrendek, akkor tudnak "beszélgetni", és bizony elég gyakran ébredek csevegésre.
(Persze mint mindenben, ágy kérdésben is minden baba és minden szülő más és más! Gondolok az eltérő babaméretre, az eltérő lakás adottságokra, nem is beszélve a szülők izgulási dolgaitól stb!)

Ami a vásárlást illeti, mi szinte mindent a Minimanóban (www.minimano.hu) vettünk. Nekünk azért jött be, mert nagy a választék, az eladók elég jól értenek a dolgokhoz és segítőkészek, valamint tudnak rendelni is árut. Nekünk pl. a bébihordozót rendelték meg az alapján, amit kinéztünk az Interneten. Ja, és árban sem rosszak. Valahol a Brendon, meg a sok kis bolt között vannak árban. És jó, hogy minden egy helyen van!

Jó beszerzést!
Vikóka
vikóka

Sziasztok!

Gondolom mindenki, de mi is kész vagyunk ettől az időtől!
Keményen október végét érzek.
A gyerekek is érzik sajna, de én jobban, fejfájás, türelmetlenség stb... :roll:
Nekem az ikrek születése előtt, sem front érzékenység, sem ilyen elviselhetetlen fejfájásaim nem voltak.Ez is akkor alakulhatott ki, és megmaradt?!?
Van még valaki így?
A hangulatomat az is rombolja, hogy holnap megkezdődik a suli, Kristófom megkezdi a 3. osztályt.Kellhetek fel minden nap 1/2 7-kor, ez nekem nagyon korai. Szégyen ide, szégyen oda, egész nyáron 8 körül kelltem csak fel, mormota vagyok.Meg szerencsére az egész család. :lol:

Kisruháim nincsenek, már eladtam vagy elajándékoztam őket.
Az autóshordozókat szintén.
Amit hirdetni akarok majd a babaszobán, és ide is leírom nektek, ha valakit érdekel, írjon privit.

- 2 db téli bundás on-tex-es bakancs
- 2 db nike edző cipő
- 2 db hálózsák ( téli )
- 2 db dundazsák, r.szín- v. kék zsákká ill. később anorákká is alakítható
- 1 db 35-ös téli nike cipő ( nagyfiamé volt)
- 1 db 35,5 nike air max ( szintén Kristófé volt)

Ditke!

Pont most gondolkoztunk el azon, hogyha költözünk az emeletre, akkor már nem visszük fel a kiságyakat, de mi is tartunk az éjszakai vándorlástól.
Gratula a mondatokhoz, mostmár csak hallgatni kell majd őket, de azt rendesen. :wink:

Viki!

Mi külön kiságyaztunk kezdetektől fogva, de csak azért mert 1 kiságyunk már volt, a másikat meg kölcsönkaptuk.
Vidéki lévén, talán boltot sem ajánlok.... :wink:
Kitartás, és sok-sok-sok fekvést kívánok.
Mik lesznek, tudjátok már?

Andi!

Edit biztosan tud neked segíteni babakocsi ügyben.A babaszobán egyébként szoktak árulni, nem tudom újat vagy használtat keresel.
Ott rátudsz keresni, és lehet még tanácsokat is kapsz ez ügyben.

Na, megyek mert kellene egy kicsit takarítani.
Csajok!
Ismeritek az RSI termékeket? Azok a mikroszálas törlőkendők, ahol elég a takarításhoz benedvesíteni őket?
Én, imádom őket!!!
Van, bútorhoz, ablakhoz, autóhoz, laminált laphoz külön.

Kitartást ehhez a fránya időhöz:

Meme
szinta

Sziasztok! :D
Olyan rosszul aludtam,hogy csak reggelizni keltem fel,aztan bujtam vissza az agyikoba.Mostmar azert jobb egy kicsit. :)

Nviki,
En az Arkadban(Ors vezer ter)nezelodtem a Kenguruban,es gyonyoru babaruhaik vannak,a masutt latottakhoz kepest egeszen turheto arakon.
Adnak torzsvasarloit is az elso vasarlas utan,ami azt hiszem 5% kedvezmenyre jogosit minden vasarlas utan :D

Masik hely,allitolag a Harsfa utcaban(VII.ker Rakoczi utrol nyilik,ha a Blahatol mesz a Keleti fele a bal oldalon,kb.2. vagy 3. utca)van egy pici butik es ott nagyon szep, jo minosegu babaruhak vannak 1000 ft alatt is. :D

Aanda,

En kerdeztem 3-as ikreseket,es altalaban az iker+kulon 1 szemelyes kocsit reszesitik elonyben,igaz akkor 2 ember kell hogy setaltasson,de a 3-as babakkal egyutt allitolag nagyon nehez.
Bar en kivancsi lennek egy 3-asra is.Allitolag a Brendonban lehet kapni.
rillisz

Hali,
Köszi a válaszokat!

Aanda :lol:
Örülök, hogy hallak és hogy ilyen vidáman és jól viseled a kismamaságot, bár nekem is "csak" eggyel könnyebb :)

Vikóka :lol:
Én is a közös kiságyra gondoltam. A sógorral csináltatok egy normál nagyságú ágyat, amit később az egyikük már fog tudni használni egymaga is, így majd nem kell kidobni.
A mi hálószobánkba sajna nem fér be sem egy sem két babaágy, mert az sokkal kisebb, mint a gyerekszobák, így valószínű, hogy majd mi cuccolunk át, ha kellünk nekik.
A Minimanót már ajánlotta valaki, meg fogom nézni, köszi :)

Szinta :D
Köszönöm kérdésed, úgy néz ki hogy vegyespáros lesz, mert a 12.héten egy fütyist láttunk a 18. héten meg egy punist. :D , de azért biztos ez csak akkor lesz ha már kézzelfoghatóak.

Rillisz :lol:
Köszi a tippeket :)

Köszönöm a válaszokat, és jövök még, mert lesz millióegy kérdésem. :lol:
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Cat

Gyertek nyugodtan, egyszer már úgyis megbeszéltük, csak elmaradt. Már ha nem jön szeptemberben rögtön a tél. :? Jó volna még egyet sütögetni. A játszóházat inkább csak akkor vállaljuk be, mikor már stabilan mennek mindketten, remélem 1 hónapon belül meglesz. Inkább akkor fogják már élvezni, meg mi is. Utálok már mindenért hajlongani hozzájuk.
Szóval ez egy sorozat? Ment Tv-ben is?

Meme

Hát, nekem utólag rémlik vmi szemcsepp az első vizitről, Robinak nem annyira, lányeg, hogy elmaradt. Receptet lehet, hogy nem is írt a dokinő, már nem tudjuk. Koraszülöttekkel mindig millió vizsgálatra és kontrollra kell járni, még akkor is, ha nincs bajuk. BÁr én tulképp nem is bánom, legalább szem előtt vannak. A Dévényesnél is annyi időre jött gyereket láttam, akik túl későn kerültek oda, mert nem vette észre senki, hogy nincs rendben vmi.

kiságy: mi az elején 2 mózeskosárban altattuk őket, így nem volt túl nagy nekik a kiságy és mégis alájuk lehetett tenni a légzésfigyelőt. Végülis sztem ez a döntő szempont. Ha vki akar alájuk rakni, akkor muszáj külön rakni őket. Ha nem, akkor ízlés dolga. Én azért tuti megvenném rögtön mindkettőt, mert mi van, ha a bbk nem akarnak egyben aludni. A mieink pl állandóan túráztak le-föl már az inkubátorban is- így egy ágyban mindig egymásra másztak volna. De most se igazán tudnak jól aludni köztünk se, biztos zavarjuk őket. Én se szeretem, csak mikor már befagy a seggem éjjel és még mindig nem alszanak vissza, akkor viszem be őket hozzánk.

képeljétek, Nikici nagyon belendült. Tegnap már nemcsak, hogy ment oda-vissza közöttünk, de kapaszkodás nélkül le is hajolt-guggolt tárgyakért és felállt velük. Rájött arra is, hogy fel lehet állni úgy is, hogy nincs semmi kapaszkodó a közelben. De ha egyedül vagyok, nem jön oda hozzám lábon ha hívom, inkább mászik. Ma volt itt a barátnőm és járattuk így őket. Dávid is nagyon akart és neki is mennek a 3 lépések, bár egy cm-vel se több. De ennek is nagyon örülünk- ő is, meg én is. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Andi

Tuti le fog esni az álluk az ismerősöknek ha meghallják a 3-at. :lol: Megnézném a fejüket! :lol:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Andi,

Tenyleg hihetetlenek a reakciok.Mi mar elegge az elejetol kezdve beszelunk Roluk,eloszor csak baratoknak ,aztan egyre tagabb korben.Valahogy Nekunk igy volt jo.
Elmondhatatlan az a szeretet amivel mindenki korulvesz minket.Meg az alig ismeros emberek is.
Csodalatos erzes milyen sokat adnak mar most a babak nekunk. :D
Egyebkent sokan eloszor tenyleg elkepednek,pl.ikres anyukak is.Volt aki oromeben elsirta magat...Szoval ne fosszatok meg magatokat es a babocikat ettol a csodalatos kozos szeretettol.Hidd el minden rendben lesz!!! :D
rillisz

A lányok kikészítenek. :cry: Ma egész nap üvöltöttek kisebb megszakításokkal. Réka délután álomba sírta magát, miután nem bírtam tovább és lefektettem. És fogalmam sincs mi baja. Éjjel is felébredt egyszer és még a mi ágyunkban is randalírozott, de végül mikor rájöttem, hogy csak a hálózsák nem tetszik neki, akkor nagyon szépen elaludt. Nyáron nem abban aludt persze és lehet, hogy mostmár nem tudom visszaszoktatni bele?? :cry: Nem igaz milyen hisztit vágnak most is le. Tűnjön ez a rossz idő, mert bedilizek.

Viki :)
Mi az elején együtt altattuk őket, csak pár hónapos korukban kerültek külön ágyba. Mi használtunk légzésfigyelőt így is, de nekem az a tapasztalatom, hogy 100 %-os biztonság akkor sincs, ha külön ágyban vannak, mert az épület-mozgásokat (pl. elmegy a villamos), meg a szomszéd kiságy mozgásait is felveszi. De lehet, hogy csak nekünk volt béna készülékünk.
Boltot sajnos én sem tudok, mert én olyan korán kerültem kórházba, hogy nálunk mindent férj vásárolt és ott, ahol érte. De egyébként ő a Kenguru Goldban vette a ruhák nagy részét. Egyébként lehet, hogy ez szentségtörés, de az elején annyira gyorsan nőnek a babák, hogy nálunk a Corás, Auchanos, stb. babaruhák is beváltak arra a rövid időre. Pont hétvégén jegyezte meg a sógornőm, hogy a kis bodykat, amiket ők vettek (azt hiszem Corában), biztos nem is használtuk, olyan szépek maradtak.

Nagyon gyorsan beindult a kiscsaj. Azért még a négykézláb a biztos. :lol: A lányok most is szoktak négykézlábazni, pedig már közel 4 hónapja mennek. Persze mostmár inkább poénból. Mindig mondom nekik, hogy kiskutyák mennek négykézláb, babák két lábon. :lol: :lol: :lol:

Szép estét. Apa lassan befejezi a fürdetést, mennem kell.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nviki :)
Én a ruhákat főleg a C und A-ban és a H und M-ben vettük, ott gyönyörűek vannak. Nem érdemes sokat venni, mert tényleg nagyon hamar kinövik. Én turkáltam is nagyon szép rucikat. Egyébként a többi dolgot én is a Mini Manóban vetterm, ott ikrekre alapból van kedvezmény, és mindent egy helyen meg lehet venni a babaforgótól a mellszívóig, és elég jó áron. Ruhákban azért vettem inkább márkásakat, mert mi nem terveztünk több babát, és eladtam utána elég jó árban őket, és visszaforgattam nagyobb rucikba.

Nem ajánlanám a közös ágyat a piciknek, mert felesleges pénzkidobás. Egyrészt a légzésfigyelő eleve kizárja a közös ágyikót, másrészt olyan hamar elkezdenek pörögni, forogni, hogy zavarni fogják egymást a kiságyban.

Eleinte sokat másznak a babák még, mert stabilabb mint a járás, de a kíváncsiság hamar rá fogja vinni, hogy többet járjon mint másszon.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Közös ágy: nekünk eleinte egy ágyban voltak, aztán kb. 2 hónapos korukban külön tettük őket, addigra már zavarták egymást. Nekem volt könnyebb, hogy egyfelé kellettt menni, este altatni is jobb volt így, ha sírtak meg nem keleltt feltétlenül felvenni őket, elég volt, ha odahajoltam föléjük, azt meg csak egy ágyban lehet. Légzésfigyelőnk nem volt, én feleslegesnek tartom, illetve szerintem csak akkor kell, ha gond volt a légzésével, csak azért mert korababák, szerintem nem szükséges. Én ezt egy most divatos dolognak tartom, amivel egy csomó pénzt ki lehet húzni a zsebekből. Na, most tudom, hogy nem voltam túl népszerű :roll:
Visszatérve az ágyra, később úgyis kell kettő, érdemes most megvenni, aztán egyszerűen, ha megvannak, kipróbálod, hogy hogy jobb :)
Cat: nem értem, miért pénzkidobás a közös ágy? :?

Ruhák: vidéki lévén boltot nem ajánlok, de pl. a babaszobán tök jó dolgokat lehet venni és jóval olcsóbban mint a boltban. Olyan hamar kinövi a gyerek, hogy szerintem felesleges sok pénzt kiadni új és drága, márkás rucikra. Persze úgyis vesz mindenki újat is, meg kaptunk mi is párat, de szerintem semmi baja nem lesz a gyereknek ha veszel használtat vagy turisat is, én ott is tök jó dolgokat szoktam találni :)

Andi!

És azt sem tudják az ismerősök, hogy ikrek, vagy csak azt nem, hogy nem duo, hanem trio?

Megkérdeztem néhány dologról a hármasikres ismerősömet:
- babakocsi: neki PP triplett volt, ez egymás utáni ülésekkel van, annyi baja voltvele, hogy nem lehetett totál vízszintesig dönteni az üléseket a mögötte levő miatt, bár azt mondta nem volt vészes és így legalább nem buktak a kocsiban :)
Egyébként szerette, sokáig használták. Mondjuk babakocsiválasztásnál fontos szempont, hogy hogy lesz segítség, mert dupla+szimpla összeállításban csak ketten tudtok sétáltani. Én tuti nem vettem volona ilyet, de nekem nincs és nem is lett volna rendszeres segítségem. Márpedig egy séta "életmentő" lehet, sokszor nem érdekelt, hogy fagy, esik vagy fúj, inkább bevágtam őket a kocsiba, mert ott nyugi volt, nem nyafogtak, elaludtak, stb. És ilyenkor idegesítő lett volna számomra, hogy nem tudok menni, mert nincs aki segítsen:(
- szoptatás: ő 13 hónapos korukig szoptatta őket. Egyszerre szoptatott, a harmadik pedig üvegből kapta a tápot, fejni nem nagyon volt ideje, eleinte ugyan megpróbálta, de 3 gyerek mellett ez azért nem nagyon megy. Mindig váltotta, hogy ki szopik és ki kap tápot, így minden gyerek volt anyatejes :) Ha egyedül volt, akkor úgy szoptatott, hogy kettő kétoldalt párnán, a harmadik meg félig ülve , megtámasztva párnával és ő meg középen üvegből. Ha a ciczős babák ügyesek, hozzájuk nem kell kéz, így a harmadikat tudta etetni. (Persze ez csak akkor volt, ha nem volt senki, azért nem ez volt a kedvenc pozítúrája :D ) Szerinte fontos az egyszerre etetés, különben egyfolytában etetsz és semmire nem lesz időd. Fürdetésnél mindig volt segítsége, napközben nem mindig, de az első évebn volt aki hetente többször járt hozzájuk besegíteni a gyerekek körül meg a házimunkában. Meg a védőnéni is sokat segített, ugyanaz volt a védőnőm mint neki :)
Még fürdetni is elment, ha kellett :)

- segítség: az előbb nagyjából leírtam, még annyit, hogy a család míg terhes volt (és ez nálam is igaz, meg még más ismerősömnél is) nagyon lelekes volt, mindenféle segítséget beígért, az elején talán túl sokat is, aztán eltelt 1-2 hónap, már nem volt meg a nagy izgalom, mindennapi rutinná vált és senkinek nem volt hirtelen kedve egy kialvatlan anyukához és három ordító manóhoz :(
Nekem is mindenki ígért mindent, aztán eltelt majdnem két és és anyukámék jó ha 10 elvitték ezalatt sétálni a gyereket, hogy mondjuk addig kitakaríthassak... Kozmetikusról, fodrászról már nem is álmodom. Kétszer aludt itt anyukám az elején, azóta is úgy emlegeti, mintha hónapokig itt éjszakázott volna :roll: Ha valaki úgy hallgatja hogy nem tudja mi volt, úgy tűnik, hogy nélküle meghaltunk volna... a legfurcsább az egészben, hogy ő tényleg így is gondolja :?
Mikor mondtam a minap, hogy a barátnőnek csak egy babája van, mégis szinte minden nap megy valaki, hogy sétáltassa, etesse, stb., hogy addig anyuka pihenhessen, meg elmehessen tornázni, stb. , ráadásul apuka is hazamegy minden este, nem úgy mint nálunk, akkor arra az volt a válasz, hogy hát jönne ő is, csak hát nem ér rá...
bocs, csak kijött belőlem :( már megint..:(

Lilla!

Ezután már nincs megállás :D

Meme!

Mi az az RSI?

Jó éjt és jó babázást mindenkienk:)

Ditke
ditke62

Cicamica,Pbrigi,Ditke és Cateye :lol:
Üdv. Mindenkinek!

Most aztán jól össze vagyok zavarodva :lol:
No, nem baj, majd kitalálom mi legyen :)
Azért, köszi, hogy válaszoltok.

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Mindenki úgy tudja,hogy 1 baba lesz,nagyon rossz letagadni Őket és egyes számban beszélni,mindig koncentrálnom kell,hogy nehogy elszóljam magamat.Utána bocsánatot kérek tőlük.Én már elmondanám mindenkinek a triót,csak sajnos a férjem még várni akar,ezért minden nap összezördülünk egy kicsit.Sajnos ez van.Pedig sokáig már nem lehet tagadni,nem hülyék az emberek,a hasam hatalmas.

Ditke,
az ismerősöd eladta már a PP 3-as kocsiját?Sétáltatás szempontjából mindenképpen ilyen kocsi lenne a jó.

Andi
aanda

Sziasztok!

Jövök dicsekedni! Dávid nagyon beindult tegnap este! Egyfolytában csak menni akart és egyre jobban sikerült is neki!!! :lol: Annyira ügyes és lelkes volt! Meg kell zabálni! Ha leült és nem állította fel senki sírt- magától még nem tud felálni kapaszkodás nélkül- egyértelműen gyakorolni akart még. Ha ment, közben hangosan nevetett és sikongatott. Azt hiszem, ez a járni tanulás a csúcs. Rég éreztem ilyen felhőtlen örömet, mint amikor valamelyikük odabilleg a karomba és közben kacag! :D És Dávid sokkal merészebb, mint Niki, ő bizony már próbálgatja bútoroktól indulva is a közlekedést, most is megpróbált eljutni hozzám az asztaltól. Most látom igazán, hogy mennyire megérte hordani őket Dévényezni hóban-fagyban egyedül. A régiek emlékezhetnek rá, hogy Dávid azinte 1 hónappal később volt hajlandó megfordulni hasról hanyatt, 3 héttel később állt fel és most szinte egy időben indult el Nikivel. :D

Babarucik: én is nagy turis vagyok. Sajnos terhesség alatt még nem jöttem rá, hogy milyen jó cuccok vannak ott. Így a picikből legtöbb új, bár sokat kaptunk kölcsön is. Pedig a jó turikban negyed áron meg lehet venni a sokkal jobb minőségű és ötletesebb cuccokat. Van amelyik szinte új, mégis párszáz Ft-ba kerül. Én most már csak body-kat veszek boltban, mert abból viszont nehéz nem kinyúltat találni turiban. A body-ból én az Auchanos-ra esküszöm. Ált több(2/3/4) van egybecsomizva és így 200-400 Ft-ra jön ki darabja. Első ránézésre jó szarnak néz ki, de meglepően jól bírja utána. Én még nem tudtam elhasználni egyet se, még tovább is adom őket és onnan is jó állapotban jönnek vissza. És az első hónapokban hiába növik ki hamar, elég sok kell belőle, mert lebukják, összekakilják, stb.

A légzésfigyi témát már párszor kiveséztük: én nem éreztem pénzkidobásnak, akkor is lett volna, ha nem korák. Főleg, mikor külön szobát kaptak, akkor nagyon megnyugtató volt a tudat, hogy szólna a gép, bármi történne. Nekünk nagyon jól működött, sokszor teszteltem, tényleg csak akkor riasztott, mikor kivettük a bbt, de akkor mindig, megbízhatóan. Lehet, hogy divat, de sztem egy friss anyuka amúgy állandóan azt nézegeti, hogy él-e még a gyerek. Így én meg legalább akkor aludtam, mikor hagytak. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ez a Geoduo ti vagytok? Csak az Oli-Samu páros miatt gondolom.

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=1432&show_logs=i

Amúgy sztetek késő már a háti hordozós dologba beruházni, vagy az még sokáig használható? Most kb. 10 kg körüliek a lányok. Még talán nem egészen.

Szupi a Dávid. Nálunk is nagy különbség volt fordulásban (vagy két hónap), de az elindulás az ugyanígy kb. 1 hét különbséggel. Nálunk Réka a nagy gyakorlós. Addig csinálja míg jól nem megy. Visszamegy tucatszor, hogy egyre ügyesebb legyen.

Mondj nekem ilyen párszázas turit, mert éppen most vagyok kiábrándulóban. Eddig nagyon sok mindent ott vettem, de egyre drágábbak. Szinte mintha a kilósokba, ami olcsóbb, csak az menne, amit nem visz el a vállfás turi drágábban. :(

Andi :)
Sztem beszélj Edittel a babakocsiról. Nekik azt hiszem elsőre PP volt, de aztán váltottak, mert nem vált be. Ami most van, azt szereti. Valahol előrébb van is róla kép, nagyon arik benne a fiúk.

Na gurulok tovább. Mindenkinek szép napot.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi

A Nagy Lajos király útján van egy angol turi, H-Sz-P van bálabontás, reggel 9-től. Én mostanában simán el tudok velük menni oda, adok neki vmi nasit a bbkocsiban. Kb 10-re érünk oda és még sok minden elég jó cucc van. Pólópulcsikat, joggingalsókat, farmereket mindig lehet kifogni. Nem a legeslegextrábbakat, de simán elhozok 5-6000-ért folt nélküli, nem agyonhasznált göncöket. És azért elég sokszor ki lehet fogni egy-két igazán szupi darabot is. A nem a legextrábbnál arra gondolok, hogy pl a lány farmer nincs telehímezve, hanem csak egy szimpla farmer. De annak teljesen hibátlan. 1990 kilója

A legjobb turi nálunk van a 17. kerületben. :D Ez is kilós, de vmi irtó jó minőségű cuccok vannak benne. Egy csajé, aki szintén ikres, mi nagyon jóban lettünk, tavasszal minden szombaton lementem hozzá, amíg Robi vigyázott a gyerekekre. Nagy előny, hogy mindig tudom, mikior ra ki új árut. Legtöbbször a kedvemért szombatra időzíti, ilyenkor nincsenek is olyan rengetegen és legtöbbször egyenesen a bontatlan zsákból nézegetem a cuccokat. Így azért nagyon jó kis cuccokat ki lehet fogni. De még másod-harmadnap is lehet találni szépeket. Nála 2500 kilója, de így is egy kis póló, vagy pólópulcsi kb 300 Ft-ra jön ki és tényleg gyönyörű, a legextrább belvárosi turi minőségével egyszintű. Szinte mindenük onnan van, idén overallokat, kabikat is ott fogok keresni nekik. Nem tudom, merre laksz, de ha arányleg közel, megéri eljönni- már csak azért is, mert akkor talizhatunk.

Ezen kívül és még néha, ha beszabadulok, körül szoktam nézni a Renoválásban és a Rákóczi 86-ban. De egyre kevesebb értelmét látom, mert itt nálunk tényleg mindent megkapok feléért.

Háti hordozót még megéri nektek is venni, ha cipekedős fajta vagy. Nektek már úgyis csak arra kellene, ha a csajok elfáradnak, nem állandóra. Nekünk is van, remélem szép hosszú őszünk lesz és sokat fogjuk használni. :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Brigi :)
Igen, ezek mi vagyunk. Nagy geocaching fanok vagyunk, régóta járunk túrázni.

Szerintem is megéri háti hordozót venni ha csak 10 kiló körül vannak a lányok. Ha 13 körül lennének akkor azt mondanám, hogy már ne vegyetek, mert az már nagyon nehéz, hosszabb távon nem tudod cipelni. Mi már Sherpával megyünk, az egyik gyerkőcöt a párom barátja viszi, én meg az elemózsiát. :D Bár nálunk is a fiúk már jönnek pár száz métert, ha nincs szintemelkedés.

Én is nagy turi párti vagyok mint Lilla. Tényleg gyönyörű dolgok vannak, főleg egész pici babáknak. Sok teljesen új darabot lehet kifogni. A Renoválás nagyon jó volt régen, de sajnos elkurvult. Már elég drágák ott a cuccok. Jó még szerintem a Bakáts téren az Ármánia is, de rengeteg angol turi nyílt Budapesten, csak idő kell hozzájuk, ami nekünk ugye nincs. :?

Cat
Kép
cateye

Lilla, Brigi, Cat!

Angol turi? Ma is ott voltam. :lol: :lol:
Engem kettő dolog vonz, egyik az egyedi szép márkás darabok, másik mindez olcsón.
Már Kristóf is imád járni, bár mostmár, hogy iskola van nem tud.
Pedig hihetetlen érzéke van, olyan adidas, umbro cucokkat kikap, csak nézek.
Én is mindig bála-bontás, nyitásra megyek.
PAkson nagyon jó a kilós.

A hátihordozókról a súlyok eszembe jutottak. Kiváncsi leszek a 2 éves tanácsadáson mit mérnek.Ugyanis nálunk nincs itthon mérleg elvből.( nálam keveset, LAcikámnál sokat mutatna)

Ma egész délelőtt kimenős voltam. :lol:
Apa olyan remekül elboldogult, hogy gyakrabban teszek ilyen hosszabb kimenőket!

Lilla!

Kíváncsian várom majd a véleményed a jól "beharangozott" filmről. :lol:

Mindenkinek kellemes estét, éjszakát:

Meme
szinta

Ditke!

Az RSI az a márkanév, Royal Cleaning termékek.
A mikroszálas törlőkendőket csak be kell nedvesíteni és könnyen és gyorsan lehet takarítani.
Az ablaktörlő a kedvencem... :lol:
Imádom, hogy nincs ezer féle tisztítószer itthon,csak ahova nagyon muszály, wc, mosdó stb.
Vitaminokat, krémeket is forgalmaznak, de azokat én nem használom.Anyukám pl. azokat is.

Jó éjt.

Meme
szinta

Sziasztok!

Meme!

köszi :), a mikorszálast ismertem, csak az RSI-t nem tusdtam hová tenni :oops:

Irigylem a kimenős napodat :roll:

Cat!

Megnéztem, tök jók a képek :)
De jó turik vannak felétek:) Nálunk ahol tényleg jókat lehet kapni, az 3500/kg, ami 1800, ott már nagyon kell válogatni és nehéz kifogni. Persze akinek van ideje ott is lehet találni, de én ált. csak alkalomszerűen beesek és akor nem nagyon :(

Anda!

Nem tudom, hogy eladta-e, majd rákérdezek ha talákozom vele:)
Hú, nem lehet egyszerű egyes számban beszélni róluk, én már a barátaim egyszem gyerekéről is többes számban beszélek :P
Nagyon meg fognak ám lepődni amikor megtudják, hogy nem egy, de mindjárt három... azért megnézném azokat az arcokat :D
A szüleitek, közeli barátok, rokonok sem tudják, vagy csak a szomszédok, ismerősök nem?

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Lilla,
Dávid nagyon édes lehet.A tesóm kisfia 2 és fél éves,hát meg lehetett zabálni,amikor elindult.
Légzésfigyelő ügyben totál egyetértek veled,szerintem ez nem divat,hanem megnyugvás a szülőknek.

Brigi,
pont most beszéltem Edittel,úgy néz ki,hogy a télen megvesszük a babakocsijukat.
Ditke,azért kérdezd meg légyszi a PP-t,köszi.

A turizás tényleg jó dolog,majd élek vele én is.

Képzeljétek,tegnap este végre megtört a csend!!!
A mamám elszólta magát a férjem haverja anyjának!Tegnap a férjem kanbuliban volt,mert az egyik haverjának megszületett a kisfia,reggelig ittak.A srác rákérdezett,hogy tényleg ikrek?A férjem meg rávágta,hogy igen,de 3-as ikrek!Ezt meghallotta mindenki,hát az elmondása szerint nyitva maradt a szájuk!Annyira megnéztem volna a fejüket!Ma este buli lesz a községben,találkozom már én is velük és a feleségekkel,gondolom,mi leszünk a téma.Már alig várom!A férjem végül is boldog,hogy kiderült az igazság!
Eddig csak a szülők és 1-2 rokon tudott a trióról,gondolom futótűzként fog terjedni a jó hír a lakótelepen.
Nem így képzeltem a nagy leleplezést,de mindegy.
Nagyon várom az estét,végre ma jó idő lesz.

puszi,Andi
18+0
aanda

Sziasztok!

Cicamica,
Meg tudnad adni a 17.keruleti turi cimet,meg varunk egy kicsit a ruha vasarlassal,de szerintem mi is gyakran latogatunk majd oda,eleg kozel van hozzank.KOszi. :D
rillisz

Andi

Na, kibújt a szög a zsákból! :wink: Nem lehetett könnyű idág sem titkot tartani. Az elején én se mondtam fűnek-fának, de olyan rosszul éreztem magamat utána mindig- olyan árulónak. Mindig féltem is, hogy majd az egyik azt hiszi, hogy nem kell csak egy. Mindig mondtuk is nekik este Robival, hogy maradjanak meg mind a ketten. Úgy vártam a 13 hetet, mint a messiást. :) Utána már elmondtuk mindenkinek. Az volt a legviccesebb, ahogy a nagynénéméknek elmondtam. Az unokatesóm ajánlott egy rakat bbrucit, én meg ártatlanul rákérdeztem, hogy van-e olyan sok, hogy kettőnek is elég. 8) Először csak helyeseltek, hogy annyira sok, hogy elég egy hadseregnek is, aztán leesett nekik. :lol: Képzelem, mit szóltak volna 3-hoz. :wink:

Rillisz

a turi a Kucorgó téren van, a Pesti út és a Zrínyi u kereszteződésénél. Majd szólj, ha menni akarsz, én meg leadom a drótot, hogy mikor kap új árut, oké?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nekem ez a turi a világvégén van. :( Egyszer-kétszer tali kedvéért esetleg, de rendszeresen tuti nem. Tényleg szomorú vagyok. Egyébként XI. kerben lakunk. De remélhetőleg már nem sokáig.

Andi :)
Én tényleg nem tudom, hogy bírtátok. Én is, mint Ditke minden ismerős gyerekről többesszámban beszélek. Mindig javítgatom magam. :lol:

Van valami konkrét kritérium, aminek meg kell felelniük? Már kényelem, meg egyéb szempontból. Azért elég nagy a szórás árban, meg gondolom minőségben is. Ha csak a drágákat érdemes megvenni, akkor tuti lemondok róla, mert ennyit nem tudunk rászánni. :cry: Esetleg nem tudtok használtan eladót? Tiétek hány kilóig jó? Bár, ahogy láttam az inkább a drágább fajta. Csak gondolom később is könnyebb hátra kapni őket, mint nyakban, vagy ölben cipelni??? Szomszéd kislányt még óvodás korában is felhozta az anyja időnként a harmadikra. Férj ellenkezik, meg a józan eszem is, de meglátjuk. Ahogy néztem használtan inkább belső berkekben terjed, mert mindig csak kereső hirdetéseket találok, csak elvétve kínálnak.

Mindenkinek szép estét, meg jó hétvégét. Mi holnap elutazunk, úgyhogy most sokáig nem leszek. Hiányozni fogtok!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi :)
Ebből sajnos csak a drágább árkategória a jó, és nem érdemes olcsót venni. Ez 21 kg-ig szavatos, de nem hiszem, hogy akkor még elbírja valaki a gyerkőcét. Nálunk a baráti körben van 19 kilós kisfiú, és Őt már nem bírja az Apukája sem cipelni ebben.

Csak akkor érdemes megvenni, ha rendszeresen jártok vele túrázni, mert tényleg elég drága. Legolcsóbban a Decathlonban láttam 23.000Ft/db áron. Mi a kenguruikat adtuk el, ami szintén elég profi volt, és azt pótoltuk ki, de az én párom megszállott geocachinges.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Andi!

Szerintem jobb, hogy kitudódott a dolog, Te is felszabadultabban beszélhetsz róluk, meg hát ilyenkor szerintem egész nap tudna lelkesen beszélni az ember lánya, hogy melyik hogy mocorog, milyen édes az UH-on...
Tényleg , nem mocorognak még? :)
Az enyémek már 16 hetesen kezdtek ficánkolni, gondolom a hármasikrek még kevésbé férnek el, hamarabb érzed, nem?

A babakocsit megkérdeztem, ők már eladták, de azt mondta, van olyan hármasikres ismerőse, aki még ne, de lassan eladósorba kerül, majd rákérdez. Ha megtudok valamit, majd írok :)

Légzésfigyelőhöz még annyit, hogy az egy dolog, hogy riaszt, de tudsz is kezdeni majd valamit a babával, ha tényleg baj van? Felismered, hogy tényleg leállt a légzése vagy csak mondjuk hátraesett a nyelve? Ha felismered, tudsz szakszerűen elsősegélyt nyújtani? Bocs, nem akarok kötözködni, csak bennem mindig ez merül fel, mikor hallom az ismerősöket, hogy vettek légzésfigyelőt. Mert az egy dolog, hogy elmész egy tanfolymra, de egyáltalán nem biztos, hogy hónapok múlva, élesben bármi is eszedbe jutna... Én orvos vagyok, régen sokat mentőztem, és sajna azt kell mondjam, hogy az esetek 99%-ban isten ments a "laikus" újraélesztőktől :( Voltam kint 8 hetes babánál, akinek ripityára törték a mellkasát, mert elkezdték újraéleszteni a szülők, mert beriasztott a monitor. :( Tudom, hogy jó szándékból, meg minden, de szerintem többet ártanak az ilyenek mint használnak. Újraéleszteni nem olyan könyű mint a filmekben, sajna.
És saját tapasztalat, mikor a PIC-en voltak még a csajok, Petrának egyszer csak elkezdett visítani a monitor. Ránéztem, láttam, hogy irtó gyorsan esik a szaturációja. Egy pillanatig totál leblokkoltam, annyira megrémültem. Pedig ha ez bármelyik betegemmel történik meg korábban, vagy más babájával, akkor nyugodtan megnéztem volna, hogy mi a baj, így meg csak megijedtem. Persze aztán rájöttem, hogy csak leesett a lábáról a pulzoxi, de akkor is. Pedig azért én már láttam ilyet, aki először kerül ilyen helyztebe legalább ennyire, ha nem jobban megrémül, szerintem:(

De nam akarok lebeszélni senkit, ha ettől nyugodtabb vagy, vegyétek meg nyugodtan, az fontos, hogy ne rohangálj be folyton, hogy megvannak-e még:)
Csak azért 3 légzésfigyelő sem olcsó mulatság. Meg mondjuk a babakocsiba nem tudsz tenni, vagy az autóba, pedig ott is történhet bármi, nem csak éjszaka.

De ez szigorúan magánvélemény, ne kövezzetek meg érte :oops:

Ditke
ditke62

Sziasztok!
Tegnap jó kis buli volt,de én csak 6-9-ig bírtam,így hazajöttünk.Sok baráttal találkoztunk,csodálkoztak a hasam méretén,így boldogan mondhattam el a jó hírt.Haláli fejeket láttam,le kellett volna fényképezni őket.Sokan felajánlották,hogyha nem bírom,egyiküket átvihetném hozzájuk,biztos majd élni is fogok a lehetőséggel.

Ditke,sajnos még csak ritkán érzek valami mocorgásfélét,pedig már beindulhatnának rendesen.Babakocsi ügyben köszi az intézkedést.

Brigi!Jó utazást kívánok!

Holnap reggel fekszek be méhszájvarrásra,úgyhogy pár napot nem leszek.puszi mindenkinek,Andi
aanda

Sziasztok!

Olyan sok, jó témáról írtatok, nekem meg nincs időm írkálni. Ha van időm, max. olvaslak titeket, de leginkább pihenek. :?

Nálunk evésügyben: Az Espumi nagyjából bevált, bár még így is néha nehézkesen büfizik Zsófi. Viszont sok átszenvedett éjszaka és nap után úgy döntöttem önző dolog, hogy "hagyom" szenvedni a gyereket csak azért, mert én azt szeretném, hogy ciciből egyen, ha egyszer a cumival nem fáj annyira a pocija, mert nem nyel olyan sok levegőt. Így aztán felraktam cicire, amennyit evett, annyit, mikor meg nagyon sírt, elkezdett szenvedni, megkapta a maradékot cumiból. Már kezdtem feldolgozni lelkileg, hogy Zsófi többé nem fog szopizni, erre a napokban tök szépen rajta maradt a cicin, nem kellett a cumi, vagy csak ritkán. Lekopogom. Most nem tudom így mit hoz a jövő, egyenlőre örülök, de már nem "értek" semmit. Minden lehetek, csak okos nem! :? :D :shock:

Viki,
a többiek már jól kivesézték az ágy témát, nálunk a szobájukban alszanak külön ágyban az első naptól kezdve, főként a külön légzésfigyelő miatt.
baba888

Sziasztok, :D

Lilla ,
koszi az infot,most begyujtogetem a baratoktol kapott rucikat,aztan meglatom mire lesz meg szukseg s gondolom ugy 3-4 het mulva mar ellatogatnek a turciba :D Annal is inkabb,mert nekunk ugye foleg teli kisruhak kellenek majd es gondolom addigra az az aru is megerkezik.
Tenyleg,lehet ott egeszen pici ruhakat is kapni?Mert ugye nem gondolom hogy rogton orias babucik lesznek Ok harman,bar mindent megteszek hogy minel nagyobbra nojenek :wink:
Sajnos eddig csak francia ruhaboltben lattam 460os koruli mereteket szoszerint vagyonokert. :( Nem hinnem hogy ott fogunk vasarolni,megfizethetetlen.Nem is ertem :(

Andi,
Vegre biztosan nagy ko esett le a szivedrol,hogy elmondhattad mindenkinek a harom babot :D
Nekem az a legjobb sztorim,amikor egy neni megkerdezte:-Elso babat varja?En meg valaszoltam:-Az elso harmat : Nagy elkepedes volt. :o :lol:
Holnapra minden jot,es remelem minden rendben lesz :D
rillisz

Ditke,
hát igen, normál esetben nálunk is max. fél óra alatt kiszopizzák az adagot, csak Zsófinál amiatt, hogy nem tud(ott) büfizni tartott néha olyan baromi sokáig. De annyira boldog lennék, ha ez most így maradna. :)
baba888

Baba

Ne izgulj, nem kell mindent érteni! :wink: Fő, hogy működjön a dolog. 8) Én se tudok sokszot kiigazodni rajtuk- már megszoktam.

Rillisz

Igen, ki lehet fogni egész pici cuccokat is, de azokat azért vadászni kell. Viszont C& A-ban van 42-estől, Kenguru Goldban 46-ostól ruci, body- tudom, nekünk is az kellett. Azonkívül- egy kis ingyen reklám: :D Ha van kedved, csekkolj be az ikresek.hu-ra- ott is nagyon sok ikres van. Ott elindítottak egy "Manó csomagot"- leginkább a koraszülött v nagyon pici babáknak. Mindig megkapja akinek szüksége van rá. Nekem is van egy-két darab- bár azok inkább nyáriak.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Nagyon régen jártam erre! A nyár igen húzósra sikerült.4gyerek+háztatrás - nekem nem megy egyedül!!! De a héten már jön az egyik segítségem és remélem a jövő héttől tud jönni a másik is! Mert 2hete már az idegösszeroppanás határán álltam.Sikerült is egy jó nagy családi balhét kavarnom,amikor egyik rokon megjegyezte,hogy lehetnék türelmesebb,megértőbb is! :evil:

Már nem tudom pontosan ki mit kérdezett,mondott,csak 1-2 gondolat maradt meg bennem!

Ditke!
A segítséggel én is úgy jártam,mint te! A terhesség alatt mindenki fűt-fát ígért,aztán amikor segíteni kellett volna.... Pedig a rokonság nagy része pedagógus,tehát egész nyáron otthon vannak. Én meg végigcsináltam a nyarat tök egyedül,bárányhimlőstül,mert az uramat nem engedték el szabira. (Igaz az elmúlt 1évben nem volt itthon folyamatosan,csak mindig 1-1napot! :wink: )

Légzésfigyelő: sokban egyetértek Ditkével.Nekünk volt,igaz mi kölcsönbe kaptuk.De már a kórházban se volt a fiúk alatt,így itthon se használtuk.Engem ez nem idegesített.

Andi!
Bár már a kórházban vagy,de később biztos olvasod. Győrbe be lehet vinni a PIC-re légzésfigyelőt.Ha vesztek,már ott lehet tesztelni.Nincs nekik elég,így amikor kikerülnek a babák az inkubátorból és van saját l.figyelő,azt alájuk teszik.És akkor már ott is ki lehet tapasztalni,hogy mennyire megbízható. Amikor én ott voltam,volt egy ikerpár,akiknél sok gond volt a légzéssel és az egyik l.figyelőt vissza is vitte a csaj,mert gyakran tévesen beriasztott.Ez azt gondolom,jó ,hogy már ott kiderült.
Aztán ami még eszembe jutott,hogy pelust,meg törlőkendőt is vigyél a babáknak,mert a kórházban csak napi 3db/fő jár.És ha nincs saját,akkor nem teszik tisztába minden etetésnél. Törlőkendő nélkül meg alávágják a csap alá. De egyszerre csak 6-8db-t vigyél be a pelenkából minden gyereknek,mert különben elhasználják másnál,ha sokat viszel be. Inkább naponta vigyél az osztályra pelust.Törlőkendőből elég 1doboz,azt tudják mindháromnál használni.

Andi majd küld sms-t a kórházból valamikor a műtét után,majd írok nektek,hogy hogy van!!!!

Turi: totál megfelelő a turis ruha.Bár én nagyon ritkán jutok el a turiba,de a nővérem nagy turis,így rengeteg ruhát hoz nekünk.Nekem nagyon megfelel és potom árért fel lehet szépen öltöztetni a babákat. Nekünk egy halom farmerunk van,darabja 100-300ft-ért.És itthonra nagyon jók csúszni-mászni!

Na egyenlőre ennyi jutott eszembe!
Edit

Kép

Kép
edit73

Ja!Még valami!

Cipő: azt mondta a minap a dévényesünk,hogy ne betétes cipőt vegyünk a fiúknak,mert arról kiderült,hogy nem olyan jó.Hanem azt amelyiknél a belső talpélen meg van magasítva a talp (mondta,hogy milyen típusnak majd ezt,de nem bírtam megjegyezni). Ismerem ezt a fajtát,volt a Dávidnak is.Nálunk a gyógyászati segédeszköz boltban árulnak is ilyet,bár ez nem gyógycipő!Még árat nem tudok. Valaki hallott erről valamit?

Kép

Kép
edit73

sziasztok!
átvészeltük a nyarat :)

edit!
"salus" vagy "dr. leo" márkanevek ugranak be nekem.

szegénykém! annyira megértelek... és bárcsak jelentős mértékben növelni tudnánk az energiaszintedet, jókedvedet mindannyian itt a topikon, akik szerintem csodálunk mindazért, amit a népes gyerektársaságoddal teszel és gondolsz és fáradhatatlanul biztatod, segíted a hasonló cipőben járókat :):D:lol::P
hát, elkelne sajnos egy jóadag empátia a rokonságnak is.

brigi!
jó pihenést így gondolatban is nektek! és köszi a túrajavaslatot. mi mindenképpen nekivágunk majd. pécsiek lévén a mecseket úgy ismerjük, mint a tenyerünket, de a budai kisebb kirándulóhelyeket kb. 10 éve látogattuk utoljára még együttjárásunk alatt :) és totál ismeretlen már...

lilla!
gratula a járáshoz! ez akkora változás és olyan fantasztikus!!

cat!
még időben volt ez a fránya betegség ahhoz, hogy a srácok is meg te is új erőre kapjatok. tömjed a fiúkat gyümölccsel, és így nyár után szerintem lehet multivitamint is adni nekik. létezik egy yayabär nevű (haribo-szerű) gumicukor vitamin család. én azt adtam a fiúknak tavaly. napi 1-et. és miután visszamentem dolgozni, én is mindent elkaptam, amit a fiúk, sokkal betegesebb voltam úgy 4-5 hónapig (én is szeptemberben mentem vissza és persze beleestek a téli betegséges hónapok is) szóval nem árt, ha te is erősítesz...

m.

KépKép

KépKép
2in1

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?