Sziasztok!
Nekem sem tetszik ez az új babanet:(
Annamari!
Nekem is 1 éves korukig szoptak éjszaka is, illetve hajnalban, de aztán szépen lassan kitolódott és most ott tartunk hogy reggel kb. 6-ig alszanak. Persze attól hogy nem ettek még ébredtek éjszaka , kb. 3 hónapja mondhatom hogy nyugisak az éjszakáink. szerintem nemsokára nektek is rendbejönnek, biztos meg kell érniük rá. Ráadásul már vagy 8 hónapja úgy altattam hogy fogni kellett Csenge kezét és az elmúlt 2 hét nagy változás volt, mert magátol kitolta a kezem az ágyból én meg vettem az adást és azóta csak a kanapéra ülök le fektetéskor egy kicsit, de ki tudok jönni még azelőtt hogy elalszanak. Ébredni is egész ritkán ébrednek már sírva, dumálnak az ágyukban, délután is kb. 20 percet elvoltak mire bementem. Ez már nagyon nagy könnyebbség nekem. Segítségem nekem sincs, bár a férjem kezdi összekapni magát, már van hogy átvesz ezt-azt
Most ugyan egy hete elment Spanyolországba, így megint egyedül kinlódtam végig az esős időt
Ott bezzeg hétágra süt a nap, még van képe panaszkodni hogy meggyullad...De csütörtökön már jön haza, azt hiszem rá is sózom a két gyereket
Mióta meg mindent utánoznak amit csinálok már különösen jó, nem kell egész nap mesekönyvet lapozni meg kockákat pakolni, hanem jönnek velem, csinálom a dolgom ők meg segítenek (no persze százszor hamarabb végeznék nélkülük, de nekem ez már nem olyan monoton mint eddig. Pakolják a ruhát a mosógépbe, velem állnak a mosogatónál mikor mosogatok, törölgetnek, sepregetnek
)
A szókincsem viszont ennyi: Rakd vissza, Ne nyúlj hozzá, zárd be, csücsülj már le...mindezt napontta 500x
Emina!
Az eső őket sem állíthatja meg a sétától. Igaz, én már a végén azt csináltam, hogy felöltöztettem őket, kivittem a garázsba és ott mászkálhattak. Kint is voltunk meg nem is. Elvoltak egy darabig és ez a lényeg.
Heszter!
Az a nagy igazság hogy már alig emlékszem mit is csináltak 6 hónaposan:( A zenét mindig nagyon szerették, azt sokat hallgattunk, meg a flakonok, kanalak, csörgők örök játékok. Azt hiszem akkortájt tanultak meg forogni és ezt nagyon élvezték. (de lehet hogy az korábban volt...Azt hittem sosem fogom az ilyesmit elfelejteni és tessék:( Mégiscsak jó lett volna babanaplót írni:( )
Vikta!
Nagyon aranyosak a gyerekek! Látom a porszívó nálatok is nagy sláger:)
Szerintem élvezi Dalma hogy végre saját korú gyerekekkel van, "nagyos" játékokat játszhat, biztos jó lesz a bölcsi.
Brigi!
A férjem kint van Madridban, elvitte a fényképezőgépet így nem tudom most megmutatni az elefántomat, de ha hazajön lefotózom:)
Azóta nekikezdtem egy másik képnek is, remélem addig alakul valamit és akkor azt is megmutatom! Tetszik ez a keresztszemezés, talán még jobb is mint a goblen:)
Mindjárt írok privit egy pár buta kérdéssel
Autósülés: én csak a hordozó közé ültem be míg háttal voltak, hogy lássanak, mióta előre néznek elől ülök (végre
) Szokott nyafi lenni, bár nálunk inkább a kiszállás a gond, egyszerűen hiába kötöm be őket, egy perc alatt kihámozzák magukat. Csenge csak a karjait, így azonnal 3 pontossá alakítja az övet, Petra viszont egy pillanat alatt fent van a hátsó szélvédőnél
gondolom a mögöttünk jövő autós gonndolja hogy micsoda feleőtlen szülő... Igywekszem visszarángatni, de ez az első ülésből nem könnyű, ha meg én vezetek akkor sehogy sem megy. Épp ezért nem is nagyon indulok el egyedül velük mostanság
Fürdés: mi július végén megyünk a Balatonra, majd meglátjuk hoyg birjuk. Tavaly még nem mertem velük vízbe menni, féltem hogy elkapnak valami kórságot, felfáznak, stb. Most már azért nagyobbak, bár lehet hogy így lesz a nehezebb. Igaz, a séták alkalmával nagyon fegyelmezettek, már sokat sétálunk babakocsi nélkül, fogják szépem a kezemet, nincs komolyabb probléma. Persze előfordul hogy el akarják engedni és mivel nem hagyom, hát sztrájkolnak, leülnek a földre. De megunják és rájönnek hogy érdekesebb tovább menni:)
Képzeljétek, van a szomszéd utcában egy anyuka, a legnagyobbgyerek 4 éves, a középső 2, az ikrek meg 3 hónaposak
Én azt hiszem felkötném magam:(
Bocs hogy hosszú voltam, de mostanában úgyis haldoklik ez a topik (is)
Szép időt mindenkinek és igazi nyári kánikulát!!!
Ditke
18,5 hó:):)