Új privát üzeneted érkezett!

Ditke :)

Nekem nyugodtan írhatsz kézimunkával kapcsolatban. Bár nem biztos, hogy tudok válaszolni. Kíváncsi vagyok az elefántodra.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Anyósoméknál készült a fénykép.Nekünk sajnos nincs kertünk,a 4.-en lakunk,de októberban költözünk.Már alig várom,mert néha 20percig tart mire felérünk.Minden lépcsőfokon találnak valami érdekeset.

Nálunk Dominik nagyon apás.Szinte minden alkalommal én etetem én teszem tisztába(még akkor is ha a párom is itthon van),de ha meglátja az apját én mintha nem is léteznék.Ha megüti magát mindjárt az apjához szalad én hiába vígasztalom. Zsaklin viszont ugyanaz velem.Mindenki azt mondja,hogy a lányok inkább apásak,a fiúk pedig anyásak szoktak lenni.Na ez nálunk az ellenkezője.

Mindenkinek szép napot.
Emina

Kép
emina

Sziasztok

Ma vettünk új autósülést a csajoknak. Bent is hagytuk a kocsiban hazafelé, ha már egyszer beletettük. A lányoknak úgy láttam tetszett az új rendszer. Boróka egész úton kacarászott. Remélem hosszútávon is jól ellesznek benne. Sajna én nem férek el a két ülés között, de erre nagyjából számítottam. Elég keskeny a kocsink. Még a két hordozó között is csak éppen be tudtam ülni. Pedig nagyon vékony vagyok.
Ha valaki Römer ülést akar venni, annak ajánlom a www.roemer.hu oldalt, mert sokkal olcsóbb, mint a brendonban. Nagyon kedves fiatal házaspár csinálja és nekünk még engedményt is adtak, pedig eleve sokkal olcsóbb volt. Megígértem nekik, hogy kicsit reklámozom őket.

Szép estét!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Nálunk is hasonló a helyzet.Én éppen hogy beférek a két ülés közé de úgy elég kényelmetlen utazni.Mi sokáig úgy csináltuk,hogy az egyik ülést előre tettük abban ült Domi,mert vele sosem volt gond,ő nyugodtan elnézelődik,vagy elalszik.Én meg Zsaklinnal hátul voltam.Ő csak úgy tud elaludni ha fogja a kezem.Még mostanában is sokszor sírdogál mikor látja,hogy nem ülök hátra.De most már úgy vagyunk vele,hogy meg kell neki szokni.

Emina

Kép
emina

Sziasztok!

Cat

Nekünk is van 1 olyan úszógumink, de hiába keresek, nem találok még egyet. Ha nektek már úgyse jó, nem adnád kölcsön az egyiket? Remélem legalább Horvátországban jó idő lesz. :?

Tényleg: ki milyen vízbe merte engedni a babákat? Strand? vagy folyó/tó? vagy tenger? (leginkább a tisztaság miatt kérdezem, mert ők tutira inni fognak a vízből)

Ditke

Nem is gratuláltam az első helyezésekhez! Nálam mindketten elsők, tutira a bírák is csak kényszerből választottak.
Az enyémek sztem azért mondják, hogy anya, mert kissé tudathasadásosan beszélek sokszor: anya most ezt csinálja, anya így, anya úgy... De leginkább csak ha nyafi van, akkor "anyáznak". Dávid most éjjel is felsírt és hiába ment be az apja, csak ordított, hogy ajjjúúú és feszítette magát. Akkor nyugodott meg, mikor meghallotta a sötétben az én hangomat. Szóval hiába nem tisztán ejtik, én elég biztos vagyok benne, hogy ezzel az ajúú nyafival tényleg engem hívnak. :D

Apásság: Dávid mostanában mondja azt is, hogy appa-pappa, de ez nincs kontextusban, nem az apjára érti, csak most tanulja a p-t kimondani. Niki már 2-szer is kimondta teljesen tisztán, hogy Dávid, de mindig csak úgy, magának, vagy ismételt valakit. Ez még sajna nem az igazi beszéd, de így is irtóra tetszik. 8)

Bbszitter: Nálunk a takarítónéni az alkalmi bébisintér. Heti 1-szer jön és olyankor elszabadulok 2-3 órára. Már hónapok óta jár hozzánk- talán november óta- és imádják a gyerekek. Hiába csak heti 1-szer jön, őt mindig megismerik és nagyon örülnek is neki. Volt, hogy beteg volt 3 hétig és mikor újra jött, szinte rögtön felismerték.

Ami nekem még nagyon tetszik, az az, hogy anyukámat felismerik a webkamerán keresztül. Nem látták 3 hónapos koruk óta, Amerikában él. De szinte minden nap beszélünk Skype-on, a kamerán kersztül mindig megmutatjuk a babákat is. Dávid mikor meglátja vadul csápolni kezd, majd kibújik a bőréből úgy örül neki. Egyszer volt, hogy a férje ült a gép elé, Dávid csak lesett komoran, hogy mi van. Aztán mikor anyu helyet cserélt vele, rögötn csápolni kezdett. :D Remélem majd élőben is megismerik, ha jönnek haza nyáron. 8)

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Programajánló nyári hétvégékre.
Június 3-tól július 9-ig ismét T-com gyereksziget. Bővebb infok:
http://www.sziget.hu/gyereksziget
Sőt, ha mentek, regisztrálhattok T-Com ajándékpólóért!
http://www.sziget.hu/gyereksziget/hirek/74051.html

Mi tavaly többször is voltunk kint, nagyon élvezték a fiúk. :D Nem is akartak hazajönni, és még az eső sem zavarta őket. Kicsik és nagyobbak is találnak maguknak játékot.

Eri
simones

Fürdés: Én nem mer(t)em őket vinni. Egyik erre szalad, másik arra. Félelemérzétük nincs, vagy nagyon kevés. Én semmit nem pihentem volna, segítségem nincs, így inkább csak maradt az udvari medencézés a többi gyerekkel. Előbb megtanítom úszni őket, aztán mehetünk strandra. :D

Bébiszitter: Nem volt. Illetve tavaly mikor már nagyon kibuktam, kértem segítséget a családsegítősöktől, és egy tündéri pótnagyit kaptunk. :D "Csak" az volt a baj, hogy ő nem a mi nagyink volt. :( Idén már más ikreseknek segít. :)

Beszéd: Fiaim ebben nagyon lusták voltak. Csak 3 éves korukra voltak hajlandóak beszélni, addig csak néha szavakat mondtak, de inkább mutogattak. Zoli mindjárt mondatokat mondott, és Viki helyett is ő beszél még most is sokszor. Ennek ellenére mindenkivel megértették magukat.

Anya: Ők nagyon anyásak még most is. De ez nem csoda, hiszen 3 évig szinte csak velem voltak.

Apa: Imádják őt is, de másképp. :)

Eri
simones

sziasztok mamik :wink:
rég jártam felétek de mostanában mindig ezt mondom :( sajna :cry:
....

dalmát is sokszor nézik fiúnak. az elején nagyon zavart de már nem érdekel.
a kicsiket meg kék-rózsaszín pulcsiba öltöztettem és akkor megkérdik- úgye ő a fiú? jól gondoltam?
persze csak ilyen hülyeséggekkel ne fárasszanak már!!!!

na 2hete kezdte el dalma a bölcsit. és nagyon szereti!!!!! 3 nap folyamatos sírás volt de azóta semmi!!!!!
neki jó mert nem szállják meg a kicsik, tud játszani, nem kell rámvárni a míg a kicsiket ellátom,, nekem is jó ,mert eggyel kevesebb.
nagyon örülök :D :D :D

pusz: Vikta
(3 nap múlva) 9hó :) :) és 2év :)
vikta

Kép nati dalma bendi
vikta

Kép
vikta

Kép
vikta

Sziasztok!

Lilla!

Mi tavaly voltunk velük medencében is és tavon is.Akkor 8 hónaposak voltak és úgy fürödtek,hogy fogtuk őket,nem adtunk rájuk úszógumit.Nagyon élvezték a vizet,de nem maradtunk benne velük hosszú ideig,mindig attól féltem nehogy hideg legyen nekik a víz.Tavaly mi is terveztünk Horvátországi nyaralást,de a strandolás után úgy döntöttünk,hogy várunk vele még egy évet.Beláttuk,hogy egy percet sem tudtunk volna pihenni,habár ez az idei nyaralásra is vonatkozik,de a levegőváltozás miatt negyon szeretnénk menni.

Vikta!

Aranyosak a gyerekek.Gondolom neked sem sok a szabadidőd.

Emina.

Kép
emina

Sziasztok!

Mi nemsokara lekoltozunk a Velencei-to melle a nyarra, ugyhogy nalunk nem is kerdes, hogy mennek-e a vizbe. Mi az agardi vizisport telepre jarunk, ahol nagyon jo a vizminoseg, igy nem kell aggodni. A testvereimmel itt nottunk fel es szeretnem, ha ok is otthon ereznek magukat a vizben. Szerintem en majd ugy viszem be oket, mint a babauszason: csak kezbe. Vagy 6 honaposan mar tegyem oket karuszba? Mit gondoltok?

Na megyek. Strandidot a hetvegere mindenkinek!
Heszter

KépKép
heszter

Vikta :)
Nagyon helyesek a gyerkőceid! Nem is értem, hogy lehet Dalmát fiúnak nézni. :shock: Csak meresztem a szemem, hogy a kicsik már 9 hónaposak!

Lilla :)
Persze kölcsönadom az úszógumit szívesen.

Emina :)
Az elutazással mi is úgy vagyunk mint Ti. Vágyunk is a környezetváltozásra, de visszatart minket, hogy sokkal nehezebb velük idegen helyen. Fürödni nem szeretnek, na meg a hideg víz miatt nem is fürdetném élő vízben őket, a túrázást meg itthon is meg tudjuk oldani.

De ahogy a nyári időjárás előrejelzést nézem, nem sok napos, meleg idő lesz, jobbára sajnos esős hűvös idő várható. :evil: :twisted: Mondjuk én a hüvösebbel kiegyeznék, csak eső ne legyen!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lanyok!

Hiiidddeeeggg van! Nem is ertem, hogy hogy lehet juniusban ilyen hideg!! Lehet, hogy most hetvegen le sem megyunk a partra... :?

Viszont, a csuf ido mar megint "feltalalasra" osztokelt! Eddig mar feltalaltam a huvelyk-ujj ill. a jatszo-cumi izu tapszert. Most a futoszalas tangabugyin ill. a jeger-bikinin dolgozom. Tutti gazdagok leszunk! :D

Tenyleg, ti mit csinaltok a gyerekekkel amikor nem lehet oket kivinni? Az enyemek megszoktak, hogy min. napi 2-3 orat kint vannak a levegon. A zuhogo esore valo tekintettel mostanaban nem mindig jon ez ossze es latom (de foleg hallom :shock: ), hogy hianyzik nekik. Van valami jo otletetek 6 es fel honapos gyerekek "lekotesere"? Nagyon halasak lennenk barmilyen hasznalhato otletert!

Sziasztok,
Heszter

KépKép
heszter

Heszter!

Mi is nagyon sokat vagyunk kinn a levegőn.Ők is nagyon rosszul viselik ha az eső miatt nem tudunk kimenni.Próbálom őket lekötni,játszunk,mesélek de ezt nagyon gyorsan megunják.Egyszer a sapkájukat egyszer a cipőjüket hozzák és mondják hogy pá-pá és mennek az ajtóhoz.Nem értik meg,hogy esik az eső és nem mehetünk ki,így ők is nyűgössek,nyafognak.Tegnap még esőben is ki kellet,hogy vigyem őket,mert nem bírtam velük.
Szerencsére ma délelőtt elég jó idő volt ,így kihasználtuk és már reggeli után útnak indultunk.
Üdv.
Emína.

Kép
emina

Sziasztok!

Egyre kevesebbet vagyok a babanet előtt amióta megváltozott a design, nekem valahogy nem jön be. Ráadásul beteszem a kedvencekbe és úgy marad frissületlenül, azaz, ha belépek, akkor rögtön lapoznikell a végére, hogy olvasni is tudjak.

Tulajdonképpen nincs is nagy forgalom, de azért olvasgatok.

Mi sem jártunk ki már majdnem két hete, a gyerekek teljesen meg vannak kergülve, különösen Ádám. Állandóan bömböl, teljesen kivagyok tőle. Tudom, hogy, de valahogy most nem is szeretem annyira mint korábban. Közben meg ez sem igaz, mert imádom, de tiszta ingerült leszek tőle ahogy elkezd üvölteni.

Most már kimerült is vagyok, hosszú volt ez a 14 hónap segítség nélkül. És még mindig kelek éjszaka többször, amit nem sajnálok, mert nagyon nagy kincs, hogy még mindig tudok szoptatni. Csak most már kezdek szétesni egy kicsit.

Heszter!
Sajnos nem tudok tanácsot adni, az enyémek 6 hónaposan jól elvoltak egy szál csörgővel meg a zenélő forgóval. Kellett ugyan velük foglalkozni, de messze nem ennyit. Mindent el kell pakolni előlük és még Péter sem figyel oda, hogy mit hagy kint. Tisztára nyűg, hogy utána is pakolni kell. Olyan, mint egy harmadik gyerek.

Na, megyek, mert nem akarnak aludni, és bömböl mind a kettő.

Bocs, hogy így rátok zúdítottam a panaszt, de most nagyon kivagyok.

Puszi mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari!

Sok-sok türelmet és kitartást kívánok Neked! Át tudom érezni, hogy most hogy érzed magad, mert az enyéim is másfél éves korukig ettek éjszaka. :( És a sárga irigység majd megölt, mikor mások azt mondták, hogy már 6 hetesen átaludta az éjszakákat a baba. :( És szörnyen hülyének éreztem magam, hogy én miért nem tudom őket leszoktatni az esti felkelésről :cry: De úgy voltam vele, hogy olyan picikén születtek, hagy egyenek stb., de én is ki voltam merülve, sík ideg voltam napközben is, semmi türelmem nem volt hozzájuk.

Mikor mások (az okosok) azt mondták, hogy ez csak rosszabb lesz, teljesen elkeseredtem. De ez nem igaz. :D Lesz még húzós időszak, amikor elkezdenek mindenre felmászni, mindent lerángatni, mindent kipakolni, :P de ha ezen nagyjából túlvagytok, onnantól szerintem már sokkal könnyebb. Hiába hisztisebbek meg dacosabbak lesznek, az már másabb probléma, mint most.

Szóval még egy kis türelem, lesz még ez jobb is.

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Nekem sem tetszik ez az új babanet:(

Annamari!

Nekem is 1 éves korukig szoptak éjszaka is, illetve hajnalban, de aztán szépen lassan kitolódott és most ott tartunk hogy reggel kb. 6-ig alszanak. Persze attól hogy nem ettek még ébredtek éjszaka , kb. 3 hónapja mondhatom hogy nyugisak az éjszakáink. szerintem nemsokára nektek is rendbejönnek, biztos meg kell érniük rá. Ráadásul már vagy 8 hónapja úgy altattam hogy fogni kellett Csenge kezét és az elmúlt 2 hét nagy változás volt, mert magátol kitolta a kezem az ágyból én meg vettem az adást és azóta csak a kanapéra ülök le fektetéskor egy kicsit, de ki tudok jönni még azelőtt hogy elalszanak. Ébredni is egész ritkán ébrednek már sírva, dumálnak az ágyukban, délután is kb. 20 percet elvoltak mire bementem. Ez már nagyon nagy könnyebbség nekem. Segítségem nekem sincs, bár a férjem kezdi összekapni magát, már van hogy átvesz ezt-azt :)
Most ugyan egy hete elment Spanyolországba, így megint egyedül kinlódtam végig az esős időt :( Ott bezzeg hétágra süt a nap, még van képe panaszkodni hogy meggyullad...De csütörtökön már jön haza, azt hiszem rá is sózom a két gyereket :D
Mióta meg mindent utánoznak amit csinálok már különösen jó, nem kell egész nap mesekönyvet lapozni meg kockákat pakolni, hanem jönnek velem, csinálom a dolgom ők meg segítenek (no persze százszor hamarabb végeznék nélkülük, de nekem ez már nem olyan monoton mint eddig. Pakolják a ruhát a mosógépbe, velem állnak a mosogatónál mikor mosogatok, törölgetnek, sepregetnek :D )
A szókincsem viszont ennyi: Rakd vissza, Ne nyúlj hozzá, zárd be, csücsülj már le...mindezt napontta 500x :(

Emina!

Az eső őket sem állíthatja meg a sétától. Igaz, én már a végén azt csináltam, hogy felöltöztettem őket, kivittem a garázsba és ott mászkálhattak. Kint is voltunk meg nem is. Elvoltak egy darabig és ez a lényeg.

Heszter!

Az a nagy igazság hogy már alig emlékszem mit is csináltak 6 hónaposan:( A zenét mindig nagyon szerették, azt sokat hallgattunk, meg a flakonok, kanalak, csörgők örök játékok. Azt hiszem akkortájt tanultak meg forogni és ezt nagyon élvezték. (de lehet hogy az korábban volt...Azt hittem sosem fogom az ilyesmit elfelejteni és tessék:( Mégiscsak jó lett volna babanaplót írni:( )

Vikta!

Nagyon aranyosak a gyerekek! Látom a porszívó nálatok is nagy sláger:)
Szerintem élvezi Dalma hogy végre saját korú gyerekekkel van, "nagyos" játékokat játszhat, biztos jó lesz a bölcsi.

Brigi!

A férjem kint van Madridban, elvitte a fényképezőgépet így nem tudom most megmutatni az elefántomat, de ha hazajön lefotózom:)
Azóta nekikezdtem egy másik képnek is, remélem addig alakul valamit és akkor azt is megmutatom! Tetszik ez a keresztszemezés, talán még jobb is mint a goblen:)
Mindjárt írok privit egy pár buta kérdéssel :oops:
Autósülés: én csak a hordozó közé ültem be míg háttal voltak, hogy lássanak, mióta előre néznek elől ülök (végre :D ) Szokott nyafi lenni, bár nálunk inkább a kiszállás a gond, egyszerűen hiába kötöm be őket, egy perc alatt kihámozzák magukat. Csenge csak a karjait, így azonnal 3 pontossá alakítja az övet, Petra viszont egy pillanat alatt fent van a hátsó szélvédőnél :( gondolom a mögöttünk jövő autós gonndolja hogy micsoda feleőtlen szülő... Igywekszem visszarángatni, de ez az első ülésből nem könnyű, ha meg én vezetek akkor sehogy sem megy. Épp ezért nem is nagyon indulok el egyedül velük mostanság :(

Fürdés: mi július végén megyünk a Balatonra, majd meglátjuk hoyg birjuk. Tavaly még nem mertem velük vízbe menni, féltem hogy elkapnak valami kórságot, felfáznak, stb. Most már azért nagyobbak, bár lehet hogy így lesz a nehezebb. Igaz, a séták alkalmával nagyon fegyelmezettek, már sokat sétálunk babakocsi nélkül, fogják szépem a kezemet, nincs komolyabb probléma. Persze előfordul hogy el akarják engedni és mivel nem hagyom, hát sztrájkolnak, leülnek a földre. De megunják és rájönnek hogy érdekesebb tovább menni:)

Képzeljétek, van a szomszéd utcában egy anyuka, a legnagyobbgyerek 4 éves, a középső 2, az ikrek meg 3 hónaposak :roll: Én azt hiszem felkötném magam:(

Bocs hogy hosszú voltam, de mostanában úgyis haldoklik ez a topik (is)

Szép időt mindenkinek és igazi nyári kánikulát!!!

Ditke
18,5 hó:):)
ditke62

Annamari!

Azt hiszem ez a kiborulás természetes.Nálam is néha elszakad a cérna!Az én gyerekeim is még mindig fel-fel ébrednek éjjel,hajnalban tejet isznak és utánna alszanak tovább kb 7,15-ig.A párom minden nap 4,50-kor kel,így ő is sokszor annyira fáradt,hogy éjjel nem is ébred fel ha sír valamelyik gyerek.Néha én is úgy szeretnék pár nyugodt,csendes órát,de a közelben nincs senki,akire otthagyhatnám a gyerekeket.De én nem panaszkodhatom,hiszen hérom het volt három szabadnapom.Akkor pedig annyira hiányoztak,hogy naponta ötször hívtam anyukámat,hogy mit csinálnak.
Kitartás!!!!!!!!!

Jó éjt mindenkinek!
Emína.

Kép
emina

Sziasztok!

Ezt egy másik fórumban olvastam itt.

"Ezt a babaszobán találtam! Ha gondoljátok, írjátok alá ti is, hátha tudunk segíteni ezeknek a babáknak és szüleiknek, hogy többet lehessenek együtt! Én már aláírtam!

Sziasztok!

Mint azt tudjátok, Áron kisfiúnknak shunt-je van, sok más kisgyerekkel, babával egyetemben. Ezt az idegsebészeti beavatkozást az Amerikai úti Idegsebészet gyerekosztályán végezték. A műtét mellett lelkileg a legnehezebb az volt, hogy csak keveset lehettünk Áron mellett. A házirend a kórházban nem engedi a látogatást a műtét napján, egyébként pedig napi kétszer két órát. Ezt be is tartják.
Ezért szeretnénk egy petíciót benyújtani a kórház vezetőségének. Ebben azt kérjük, hogy biztosítsák a lehetőséget, hogy gyermekünkkel együtt maradhassunk. Ezt a jogot a törvény is kimondja. Csak egy sámlit szeretnénk...
Ehhez gyűjtünk aláírásokat, amihez ti is hozzájárulhattok, bárki aláírhatja. Ha van két percetek, és egyetértetek a leírtakkal, elektronikus úton ti is hozzájárulhattok a kezdeményezéshez. Ha van öt percetek, továbbküldhetitek jóbarátoknak...
Sajnos csak ilyen módon tudunk lépéseket kikényszeríteni a vezetőségből. (Reméljük!)

http://www.petitiononline.com/oiti/petition.html

Köszönjük mindenkinek! "

Eri
simones

Annamari!

Fel a fejjel! :) Lesz ez jobb is. :)
Nagyon különböző, hogy melyik gyerek mikor alussza végig az éjszakát. Az enyémek csak 3 éves korukra, ha nem voltak betegek. :( Sokszor éreztem én is úgy, mint te. De most már sokkal jobb. :) Kívánom, nálad hamarabb jöjjön el ez az időszak. :)

Eri
simones

Ditke!

Így készül a legújabb munkám. 1 minta kb. 1 hónap :D Így jövőre talán be is fejezem :D

Kép

Kép

Nem valami jó minőségű a kép, de azért remélem látszik belőle valami. :)

És ilyen lesz majd egyszer (talán :D )

Kép

Andi

Kép
gandi75

Ditke, Andi!

Nagyon ügyesek vagytok.Csodálkozom hogy van még időtök ,meg energiátok kézimunkázni is.
Emína.

Kép
emina

Andi!

Ez csodaszép!!! :D
Azt hiszem ha kész leszek a magasságmérőkkel lenyúlom a sablont tőled :roll:
Ha hazajön az uram és lesz fényképező megmutatom én miket csinálok, bár nekem mindig van egy fél tucat megkezdett dolog :( De aztán jó mert egyszerre lesz kész egy csomó :)

Emina!

Engem az ilyesmi tölt fel energiával. Lehet hogy nem szoktak ilyet mondani, de engem a gyerkőcök a nap végére inkább lefárasztanak és örülök ha végre elaludtak :oops:
Egyébként apránként szokatam csinálni, pl. napközben mikor altatok, úgyis ott kell ülni 5-10 percet a kanapén, vagy a Barátok közt alatt, esetleg ha nagy ritkán megnézek valami másik filmet akkor tv-nézés közben. Mindig is az a fajta voltam, aki állandóan több dolgot csinált egyszerre. Pl. suliban órán ha volt valami feladat és én kész voltam, a többiekre meg várni kellett már nyúltam is be a padba és vettem elő a regényt amit épp olvastam, nehogy már két percig ne csináljak semmit :lol: Vagy reggel suliba menet 20 percet utaztam, addig is olvastam. Így a Nyomorultak 4 kötetét pl. 5 nap alatt "megettem". A könyvtáros eleinte el sem hitte hogy tényleg elolvasom azt a rengeteg könyvet amit hozok-viszek. Vagy volt egy magyartanárom, aki tudta hogy rengeteget olvasok de egyébként sosem tanulok semmit :oops: . Az volt a szokása hogy mindig két címből lehetett választani feleléskor. Másokinak egész normális címeket adott, nekem mindig valami olyan volt az egyik amit magolni kellett volna (költő életrajza) a másik meg valami olyan könyvből egy szereplő jellemzése, valami amit nem vettünk órán, még véletlenül sem volt kötelező, stb. Persze úgy volt vele hogy majd nem tudom és akkor "belebukom", de pechje volt mert minden sz*rt olvastam :lol:
Rá is akart beszélni a magyar szakra de szerencsére nem sikerült :P

Ma egyébként engem készítettek ki a gyerekek. Ebédnél míg fél percre elfordultam kiborították a poharukból az asztalra a vizet és szépen kenegették szét a kezükkel. Feltöröltem, közben dühöngtem hogy már megint csurom vizesek és öltöztethetem át őket, aztán odacsaptam a poharukat az asztalra. Elezdtek röhögni és mind a kettő elkezdte az asztalt verni a poharával :( Hát igen, a gyerek a példa után tanul... Én meg már nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek :?

Ditke
ditke62

Ditke!

Már annyiszor akartam kérdezni,de már mindig akkor jut az eszembe mikor elküldtem az üzenetet,hogy haladnak a lányok az angollal?

Emína.

Kép
emina

Emina

Végül mégsem járunk, szerintem még kicsik hozzá. A csaj aki tartja próbál külön-külön foglalkozni a gyerekekkel, de ha nem kifejezetten rájuk figyel az enyémek azonnal ketten háromfelé mennek a teremben, nem arra figyelnek amit a tanár mond-mutat. Így meg nem igazán éri meg azt a havi tíz rugót:(
Megvettük a CD-ket, itthon szoktuk hallgatni, azt nagyon szeretik. Van egy dal amin a száját-orrát-lábát kell mutogatni (here is my mouth, nose, stb...) azt már ha hallják próbálják velem mutatni meg amiben van ilyen hogy "up, down, turn around" azt csinálják maguktól is. Nem tudom hogy mennyire értik vagy csak megismerik a zenét és azért, de olyankor is csinálják ha én nem:)
De szerintem majd olyan 1-1,5 év múlva megint megpróbáljuk:)
Megyek, hímezgetek kicsit:)

Ditke
ditke62

Ditke,

Hova jarattad oket angolra? Nalunk az angol remelhetoleg konnyen megy majd, de lehet hogy ra kell segiteni, ezert kerdezem.

Koszi,
Heszter

KépKép
heszter

Heszter

www.hwlwndoron.hu

azt hiszem itt mindent megtalálsz róla, úgy emlékszem benne vannak a helyszínek is hogy mihez vagytok közel:)

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Képzeljétek az utóbbi pár napban Zsaklin egyre többet kezd beszélni.Igaz sok mindent úgy mond,hogy csak én értem, meg tudom,hogy mire mondja de már ez is haladás.Ha mondok neki valamit próbál utánnozni.Délelőtt odajött mellém a konyhába és mondtam neki,hogy anya főz,akkor mondogatta ő is.
Dominikkal valamin összevesztek és gondolom Domi rávágott,mert akkor is szaladt hozzám és mondta:anya Dodo(így hívaja Dominikot) dádá.Olyan aranyosan mondta.Dominik pedig Zsazsának hívja.
Séta közben az utcán is mondogatja mi micsoda:virág,galamb,pepi=repülő(Dominik pedig tepcsinek mondja)de ezt fogalmam sincs miért így nevezték el.Mikor szólítom apát a nevén(Zsolti),akkor ők is mondják neki Csolti.
Sokszor olyan jókat mulatunk rajtuk,mikor akarnak valamit mondani de nem úgy jön ki a kis szájukon.Gondolom még csak ezután következnek a muris dolgok.

Ma elég szép idő volt délelőtt,jó lenne már ha jönne az igazi nyár,ha nem is a kánikula,de legalább ne essen az eső.
További szép napot.
Emína.

Kép
emina

Heszter!

Bocs, az előbb elgépeltem :oops:

www.helendoron.hu

Na, itt tényleg megtalálsz mindent :)

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Régen jártam már erre!!!Sok minden történt azóta mifelénk.
A fiúknak jönnek a rágó fogai,így elég darabosak az éjszakák.Olivér kedd reggelre bárányhimlős lett.
Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni tőletek:
Nekünk azt mondta a dokinéni,hogy ne fürdessem,csak gyors zuhany és szappan csak a pelenkás részen illetve cink-rázót írt a kiütésekre.Viszont az interneten azt olvastam,hogy kenni csak mentolos hintőporral,semmi krém (még cunk-rázó sem) illetve ajánlott a gyakori zuhanyozás+szappan ( a mi esetünkben mosdókrém) a felülfertőzés miatt. Szóval nem tudom mit tegyek.Pl: megmosnám mosdókrémmel a haját,mert lázas volt,megizzadt,belekeni a kaját és még tele is van kiütéssel,így agyon van kenve a rázóval. Mit tegyek?
Kinek van ilyen tapasztalata???

Itt voltak nálunk hétfőn Nettkéék családostul (remélem,nem fertőztük meg őket).Néhány képet mutatnék róla,annyira édesek!Nagyon jól éreztük magunkat!remélem,lesz folytatás!!!

Balról jobbra:Olivér,mi Benink,Nati,Marci,Benji,Sári és Nettke
Kép

Beni,Oli,Nati és a "vendég" Beni
Kép

"vendég "Beni,Nati,Sári és a fotelon Marci
Kép

"vendég" Beni,Marci,Nati
Kép
edit73

Még néhány kép:

Nati,Oli,Sári és a háttérben Beni
Kép

Beni,Oli,Sári,Nati és háttal a "vendég" Beni
Kép

mi Benink Nettkével
Kép

távozóban:Olivér Natival, a háttérben a "vendég" Beni
Kép

Csak a pontosítás kedvéért: Sári?nati és "vendég" Beni Nettke ikrei, a másik 3fiú az enyém

Edit
edit73

edit!
sajnálom a kis báránykát!
nekem saját tapasztalatom nincs, de fel vagoyk készülve rá, hogy bármelyik nap előjöhet a bárányhimlő nálunk is. nekem is ugyanezt mondta a dokinőnk és barátnőm is ezt tette a két fiával, amit hallottál, hogy mentolos hintőpor és kétóránként zuhany. újra hintőpor. lehet adni neki fenistilt, ahány kg, annyi cseppet, és léteznek homeopátiás bogyók is. rhus toxicendron: a viszketés enyhítésére és a hegesedésre is ajánlottak valamit, de azt most nem találom. gyógszertárban tudnak róla, de általában nem tartanak, berendelik.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Edit!
A fiúk márciusban voltak báránykásak. Zoli volt az utolsó a bölcsiben, aki elkapta. Egyébként január elejétől voltak megbetegedések a bölcsiben, de nagyon sokan nem kapták el. Sajnos Zolinak olyan sok pöttye volt az arcán, hogy csak 3 hét után mertem őket újra bölcsibe vinni. Sokan még akkor is azt hitték, hogy fertőz. :(
Szintén mentolos hintőporoztam őket, a dokinőnk szerint ez a cinkrázó nem jó. Fenistil cseppet is felírt, de azt csak akkor kellett volna adnom, ha nagyon viszket nekik és lázcsillapító kellett, mivel sokat voltak lázasak. :(
Húgom gyerekei előttünk voltak betegek, de nem egymástól kapták el. Nekik még lázuk sem volt, és csak nagyon kevés kiütéssel megúszták. Ők is csak hintőporoztak és az unokahúgom 1,5 hét után ment újra oviba.
A bárányka állítólag az 1. kiütés előtt pár nappal, ill. amíg jönnek ki az újabbak, addig fertőz.

Jobbulást a kisbetegnek! :)

Eri
simones

Edit!

Először is az első gondolatom az volt a képek láttán, hogy Istenem ennyi gyerek egy rakáson... :D :D Jó türelmetek lehet. :P

A másik a bárányhimlő: mi átestünk rajta most tavasszal. Gréti kezdte, nagyon sok pötty volt rajta, és hőemelkedése is volt 1-2 napig. Mire meggyógyult (kb. 2 hét), addigra Gergő kapta el :) Újabb 2 hét gyógyulás. A mi dokink azt mondta, hogy ne fürdessük, csak zuhanyoztassuk le őket akár naponta többször is. Ha megizzad, akkor zuhanyoztassam le őket, mert az izzadságtól még jobban viszketnek, meg egyébként is hagy legyen tiszta a bőrük, akkor nem viszket annyira. Fenistil cseppet írt viszketésre. Ezt nem tudom, hogy használt-e, Grétinek így is viszketett (ő a szúnyogcsípést is véresre vakarja :( ) A Gréti pöttyei nagyon besebesedtek, Gergőé nem volt annyira vészes.
Azt is mondta, hogy vigyem ki őket nyugodtam a levegőre (régen még ezt sem lehetett, csak a meleg szobában tartani a gyereket), mert amíg az udvaron van, addig sem gondol arra, hogy viszketnek a pöttyök.

Én is úgy hallottam, hogy a pöttyök megjelenése előtt + amíg új pöttyök jönnek ki, addig fertőz.

Egy ismerősöm szódabikarbónás vizben fürdette meg a gyereket, állítólag az leszárítja a pöttyöket. Óvatosan kell megtörölni, puha, laza ruhát rájuk adni.

Szerintem marha ronda betegség, úgyhogy készülj fel.

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Edit!

Ennyi gyerek együtt nem semmi!
Sajnálom a bárányhimlőt.Akkor gondolom a többiek sem fogják megúszni.
Emína.

Kép
emina

Sziasztok!

Hát tényleg sok volt a gyerek,a hely meg kicsi.De érdekes módon egyszer sem vesztek össze. Bár az igazat megvalva 11-től 4-ig voltunk együtt. De tényleg jó volt!!!

Kösz a bárányhimlős tippeket! Holnap veszek mentolos hintőport,mert az Olivér sír,ha kenem be ezzel a löttyel.Bár ennek is mentolos illata van,mégis valamiért nem szereti.Lehet,hogy nem élvezi,ahogy hűsíti a bőrét???! Bár nekem azt mondta a dokinéni,hogy az ilyen piciknél még alig viszket.Mi jobban tartunk attól,hogy mi lesz ha a nagyfiú elkapja.Ő alapból olyan férfiasan kényes (azaz nyafog).Ezért is gyűjtöm az ötleteket.

Emina!
Szeretném,ha mindanyian átesnének rajta és akkor erről le lenne a gond.

Andi!
Mi is kaptunk Fenistil cseppet.Én adom neki (3*3 cseppet),mert ártani nem árthatok vele. A fertőzéssel kapcsolatban én is ezt olvastam. És pont ez a gáz!Ugyanis Nettkéék pont a pöttyök megjelenése előtti napon voltak itt.Bármennyire vigyáztunk,elvették a cumit egymástól illetve a szájukba vették a játékokat. Szóval cseppfertőzés megvolt.
Levegőre viszem az Olit,ha elmúlik a láza.Mert még ma is volt neki.Remélem,holnap már nem lesz. Én is úgy tudom,hogy tévhit a melegen tartás ilyenkor.Ma frankót zuhanyoztunk,sőt a koszos,kajás,izzadt fejét is megmostam és láthatóan élvezte!

Edit
edit73

Edit

Sajnálom a betegséget! Én beoltattam őket.
Tök jó lehetett Nettkéékkel. Ha meggygógyultok, nem jöttök fel hozzánk? Igaz, nem lennénk párosan, de azért úgy is elég sokan lennénk. :wink:
Nettke gyerekei már járnak? A tieid még nem, ugye?

Egyébként Dávid is beteg, náthás. Pont hétfő, a szülinapjuk előtt tört ki rajta. :x A hétfő éjjel vmi katasztrófa volt, alig kapott levegőt, egész éjjel köztünk hánykolódott, csak függőlegesen tudott vmennyit aludni. Azt mondják, enyhe kruppos rohama lehetett. Azóta szerencsére már jobban van, már 2 éjjel óta alszik is. Viszont azóta nem akar szopizni, ami nagyon bánt, mert úgy terveztem, hogy még sokáig szophatnak. :cry: Meg marha kényelmetlen is, mert az üveget hónapok óta nem fogadja el, pohárból meg nem iszik egyszerre sokat és nem is hajlandó sokszor egyáltalán inni. :evil: Pedig folyadékra szükség van. Még látok rá némi esélyt, hogy mikor meggyógyul visszatér, de egyre halványabbat. Eddig bármilyen náthás volt, mindig sokat szopott, szinte többet, mint amúgy. :cry:

Szülinapot vasárnap ünnepelnénk, de lehet, hogy így nem lesz belőle semmi. :(

Lilla

Kép

Kép
cicamica

sziasztok!

S.O.S.!Ha tudtok, akkor segítsetek!
Esernyőre csukható nagyon olcsó használt ikerbabakocsit keresek!
A küllem nem számít, mert a kertben akarom használni.
Köszönettel: Noémi
szabonoemi

Sziasztok!

Hát a helyzet egyre tragikusabb!!! Oli még mindig lázas, 38.7 volt neki ma. Össze-vissza alszik (most is üvölt az ágyában,mert éppen nem akar vagy tud aludni). Nem eszik,még inni is csak nehezen a szájában lévő pöttyök miatt. Láthatóan viszketnek neki.
Vettünk mentolos hintőport,ezzel már engedi,hogy bekenjem.

Lilla!
Taliban benne vagyok!Ha túl vagyunk ezeken a barikon,akkor priviben megbeszéljük.Szoríts,hogy a másik három gyereken egyszerre jöjjön ki.Mert ha 2 hónapig ez lesz, én világgá megyek. Ezt a tehetetlenséget nem bírom!!!!
Nettkének már mindhárom csemetéje szépen megy.Nálunk Oli most indult el 2napja, 3-4 lépést tesz meg.De most ez a betegség és főképp a láz visszafogta.

Edit
edit73

Sziasztok!

Edit!
Sajnálom, hogy nálatok is ilyen magas lázzal jár. :( Gondolom, amint lehet adsz neki lázcsillapítót.
Ha vége a láznak, onnantól már gyógulni fog :)
Azt elfelejtettem írni, hogy Zolinak még a fütyije is pöttyös lett. :(
Gyakran zuhanyoztam én is őket, és mostam a hajukat is. :)
Ha nincs étvágya, az még attól is lehet, hogy belül is tele van pöttyökkel.
Készülj fel, hogy ha a többiek is betegek lesznek, nekik még több pöttyük lesz. De addigra már rutinos ápoló leszel. ;)
Ha jól emlékszem 21 napot írnak lappangásra, de mindkét fiamnál 2 hét múlva jött ki.

Lilla!
A bölcsiben olyan gyerek is báránykás lett, akit beoltattak.

Eri
simones

Edit!
Ti voltatok bárányhimlősek? Ui. felnőttkorban nagyon durva tud lenni.:(
Mi szerencsére voltunk :).

Eri
simones

Eri!

Mi voltunk báránykásak,de a nagyfiúnk még nem.
Olinak is tele van a fütyije,herezacskója,feneke is.De a feje iszonyú.Az még csak hagyján,hogy a hajas részen milyen,de a homloka,szeme és a szája környéke is nagyon ronda. Ráadásul állandóan cumi van a szájába,folyik a nyála.Nedvesen tartja a pöttyeit, a cumi meg dörzsöli. Már van egy nagyon csúnya a szája alatt.Pedig folyamatosan hintőporozom neki! Az nem zavarna,ha a testén valamelyiknek nyoma lenne,de az arcán?!!!
Lázacsillapítózom folyamatosan (Germicid c kúppal),de már ötödik napja lázas.Az idegesít inkább,hogy a Marcinak tüszős mandula-gyulladása van és nehogy elkapja tőle.
Amúgy a szájában,a nyelvén is van.
Szeretnék már túllenni ezen.Nem ilyen programot terveztem a nyárra!!!

Edit
edit73

Edit,

Az en Anyukam mar anno se kovette az eloirasokat, ugyhogy mi nagyon gyorsan megusztuk a baranyhimlot. A titok: kalium-permanganatos vizben furdetett minket. Ez egy patikaban kaphato kristaly, amit a vizbe kell szorni es igy fertotlenit. A vizet elenk lilara (fukszia sziunre) festi, ugyhogy meg jol is nez ki, a gyerekek szivesen mennek bele a "festekes" vizbe. Anyu vegyesz, ugyhogy meg egy sajat maga altal kevert kremmel is kent minket (a receptet megszerzem, amint tudom.)
Nem maradt rajtunk egyetlen krater sem es par nap alatt tulestunk az ugyon, ugyhogy mukodik a dolog.

Remelem gyorsan javul a helyzet. Kitartas,
Heszter

KépKép
heszter

Edit!

Nagyon sajnálom,hogy így szenvedtek.Én emlékszem arra mikor én bárányhimlős voltam,hogy mennyire viszketett.Mindig csak azt mondták,ne kaparjam.Sírta tehetetlenségemben,hát még egy ilyen pici,aki nem is érti meg.
Gyógyuljatok meg minél hamarabb!!!

Emína.

Kép
emina

Sziasztok!

Kösz,hogy gondoltatok ránk.6nap után úgy néz ki,hogy javulóban a helyzet.Ma már láztalan volt az Olivér,a kedve is jobb. Még ramatyúl néz ki,de remélem,a nehezén túl vagyunk.

Heszter!
A receptet meg az ötletet megköszönném!Olinak nagyon csúnya az arca.Tartok tőle,hogy nyoma marad rajta.Pedig nem vakarja,de dörgöli a kis kezével meg a párnával.És hát a cumi se tett jót neki.
A többieknél (ha elkapták) ki fogom próbálni,amit ajánlottál a fürdővel kapcsolatban. Mennyi ideig kell ülni ebben a fürdőben?

Edit
edit73

Sziasztok!

Nem győzök visszaolvasni...
Bárányhimlő :( nekünk úgy tanították hogy csak a hintőport szabad mert a cinkes rázó lefedi a pöttyöket és alatta örömmel szaporodnak a bacik, begennyesedhet, stb. Gyakran zuhanyozni kell, áztatni szintén nem szabad.
A permanganátot nem hallottam, de elvileg tényleg jó lehet.

Néztem a sok babás fotót, kész bölcsi:) Mindig elcsodálkozom hogy bírjátok :)

Andi, Brigi

A férjem ugyan hazajött Madridból de ma meg ügyel és nála maradt a fényképező úgyhogy a kiselefánt még várat magára, de ami késik nem múlik:)

Jó éjt, legközelebb majd bővebben.

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Dominikot megcsipkodták a szúnyogok és allergiás a csípésre.Nagyon csúnya a lába és viszket is neki.Tavaly is volt ilyen gondunk,de úgy emlékszem akkor nem kaparta ki.Olyan tíz forintos nagyságúra megnő a csípés helye,piros és kemény.A közepe kifakad és folyik.Mindig azt kaparja szegénykém biztos nagyon viszkedhet neki.Nem tud valaki erre való krémet?

Emína.

Kép
emina

Emina

Fenistil?

Vasárnap lezajlott a szülinapozás, nagyon jól éreztük magunkat. 8) Dávid elképeaztő, hogy mit művelt a tortaszeletével. :D :shock: Mindjárt megmutatom!
Kép
Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?