Ancsúr: Jót nevettem én is apa pelelenkázási kalandjain
Nálunk a férjem járt egyszer úgy, hogy Bálintot tette tisztába és a fia szó szerint arcba kakilta
Szavaztam én is Vikire!
kkriszi: Szóját nem mindig szoktunk tenni a töltött káposztába, hús helyett pirított kenyérkocka, különböző gabonapelyhek kerülnek és dúsításnak épp, amit itthon találok
A töltött paprika töltelékének lényegét pedig a hagymával együtt sült tarhonya alkotja
Ha gondoljátok, tudok hozni családi receptet, kísérletező kedvűek megpróbálkozhatnak vele egyszer!
A gyerekeink itthon nem kapnak húst, mivel nem tartunk ilyesmit itthon és nem is akarok venni, de oviban, rokonoknál, vendégségben, étteremben ehetnek. Viviennek volt úgy kb. 2 évesen egy pár hónapig tartó korszaka, amikor nagyon tömte magába a pulykasonkát, baromfivirslit, szinte kenyér nélkült, kétpofára
Nem szóltunk rá soha, engedtük, aztán lecsengett nála. Szívesen eszik alkalmanként a húsfélét, de itthon nem kérik (valószínűleg, mert így szokták meg). Egy dologra azért figyelünk, disznóhúst nem ehetnek, ez számunkra vallási és egészség-megőrzési kérdés. Veronikának vegyesen adok húsos és húsmentes bébiételt, illetve most már lassan egyre többmindent eszik a mi ételeinkből.
A
tápszerhez mindig előre felforralok úgy kb. másfél liter vizet (ekkora az edénykém, amit elkülönítettem erre a célra), aztán amikor etetés van, kimérek a cumisüvegbe annyit, amennyi kell, megmikrózom és utána teszem hozzá a tápszerport. Összerázom és kész is. Amikor picibaba volt, többször készítettem én is este 1-2 adagot és betettem a hűtőbe, etetéskor csak meg kellett melegíteni, bár tényleg nem sok időmegtakarítással jár, kb. ugyanannyi, mint frissen készíteni egy adagot
dotti: Nem, nem akarunk mi gombával foglalkozni! Csak a férjem és anyósom nagyon szeretik a vargányát, ezért volt most az a nagy mennyiség
Én amúgy utálok minden erdei gombát, csak a "boltit" eszem meg, férjem pedig azt nem szereti, szóval nagyon ritkán van nálunk gomba-étel
Azzal a rengeteg vargányával az történt, hogy egyrészét lefagyasztotta, másik részét megaszalta, a többit pedig megfőzte pörköltnek. Még a szagát sem szeretem
Aranyos vagy, köszi, bírom még, a mindennapos főzés és a romeltakarítás okozza a legtöbb problémát számomra
Állandóan 2-3 férfival több van nálunk a "szokásosnál", ezért tényleg minden nap jó nagy adag ételt kell főznöm. A hagyományos ételeket szeretik (krumpli, hagyma, bab legyen benne lehetőleg...), mondjuk ez legalább költséghatékony, de számomra szörnyen unalmas
De tudod, a cél lebeg a szemem előtt és baromira lelkesít látnom, hogy épül a házunk, azért ez olyan jó érzés és erőt ad ám!
Jók a fotók nagyon, édesek az ikrek!
olasz erika: Tényleg gyönyörű helyen lakunk! Amikor ideköltöztünk (én budapesti vagyok, férjem egri), szörnyen utáltam, mert óriási változás volt az addigi pörgős életemhez képest, aztán megszoktam, később meg is szerettem. Most már nagyon szeretek itt élni, ezért is választottuk, hogy itt telepednénk le
Most is kinézek az ablakon és látom a gyönyörű őszi erdővel borított hegyeket - hát nem semmi!
kizsó: Köszi Vivi nevében is!
Mesélj az oviról!! Hogy illeszkedtél be? Megszoktátok már, hogy dolgozol? Lányokat nem viselte meg túlságosan?
Látom, hogy írtatok az időbeosztásról. Szerintem is nagyon fontos (mondom én, aki Viviennél még szinte mindent kaotikusan és kedvem szerint csináltam) és biztonságot, megnyugvást ad a gyereknek! Olvastam a Suttogó című könyvet, ami nekem nagyon tetszett, szívesen ajánlom olvasgatásra! Nem kötelező ebből sem mindent elfogadni (én sem tettem), de irányadónak szerintem szuper! Meg sok jó ötlet van benne és nagyon családbarát szemléletű (tehát foglalkozik a felnőttek életével is, nem csak a "baba mindenekfelett" olvasható benne). Az este 8 előtti fektetés számomra azért is nagyon fontos és kívánatos, mert az egésznapi robot után eléggé elfáradok és ha nem alszanak 8 körül a lurkók, akkor apára semmi időm nem marad, mert bealszom
De ha elalszanak időben, akkor még 1-2 órám marad arra, hogy egymással foglalkozzunk, megbeszéljük a napi eseményeket, fontos dolgokat és ez nagyon jó! Ha pár napig ez elmarad, szörnyen hiányzik és fusztrált vagyok. Érdemes ezzel is foglalkozni!
Végül pedig egy kép a házunk (majdnem) mostani állásáról. Azért csak majdnem, mert azóta megint haladtak ám!