Új privát üzeneted érkezett!

Kanga mama! Válasz ment! :cry:
steiff

Képzeljétek tegnap volt tegyeszes környezés nálunk és a nagy sorban 52.-ek vagyunk a toleránsban meg 3.-ak, de akik előttünk vannak másmilyen babát szeretnének, mint mi. Már csak röpke 8-10 év és sorra is kerülünk... :twisted: :twisted: :twisted:
steiff

Kizsó! Örülök,hogy a lányok már jól vannak!!! :lol: :lol: :lol:
Megnéztem a kismama magazint,sajnos csak az előfizetéseseknek küdtek kedvezményes belépőt!!Hát nem tudtam segíteni!Bocs! :cry: Hátha lesz valakinek!Te kiszoktál járni vagy csak most látogatsz ki először??Jó cuccokat lehet kifogni???
dotti

Steiff!

Na most mit jelent a nagy sor és toleráns???Milyen babát szeretnétek öribefogadni???? :o
dotti

Kriszti!

Köszi,hogy utána jártál a dolgoknak!Így szerintem mindenki előtt világossá vált a válasz!Sok gyerkőc volt az oviba!Anyukáméknál 20-an voltak egy nagy intézményben!!
dotti

Lányok köszi, az infókat a jegyekkel kapcsolatban!Ezer hála érte!
dotti

Kriszti!

Már akartam tőled kérni,kérdezni, megnézhetjük milyen zenélő forgót vetettek???????Én ma egy aranyos kis badyt vettem,amit kisfiú és kislány is hordhat,egyszerűen nem tudtam ellenállni!
dotti

Dotti! 0-1 éves korig elsősorban roma származású kisfiút szeretnénk majd örökbefogadni. A nagy sor az összes öf-ra jelentkezőt tartalmazza és abból tudja kiszűrni, hogy ki toleráns a származásra. Nincs kifejezetten toleráns sor, de ha végignézi ki tudja belőle válogatni, hogy pl. ki vállal be roma, vagy koraszülött, vagy pl. nagyobbacska babát. :wink:
Mondjuk voltunk mi már előrébb is ,de jönnek mennek előttünk az emberek.... :roll:
steiff

Steiff!

Én is erre gondoltam,már mint a származásra!Én mindig is azt gondoltam,hogy roma származású gyeremekek öribefogadása könnyebb!Ezek szerint nem!Na de azt ,hogy lehet megtenni,hogy hátrább kerültök????Szerintem még az okés ha valakinek a száma stagnál ,de hogy növekedjen??Na ez túlzás!
dotti

Krisztikém!

Láttalak ám a gólyahíren már hazaérkeztél!!!!!Hiányollak, hol vagy??
dotti

Sziasztok !!!!

Már hazaértem a munkából,ugyanis ma csak délig volt ovi!!A mi óvodánk nagyon kicsi,összesen 30 gyerek jár két csoportba!!Ma,attól függetlenül,hogy hétvége van 17 kisgyerkőc jelentkezett be,hogy szeretne szombaton is jönni oviba!!
Nem volt rossz,csak nyűgösek voltak egy kissé,mert érezték ők is a hétvégét!!

Kangamama!!!
Írtam privit!!!

Ma én is megkérdeztem Gabikát,mert nem tudtam,hogy még az este válaszoltok is a jegykérdésre!Szóval,mint írtátok a csekkre rá kell írni,hogy támogatójegy,így nem fognak félretenni jegyet részünkre!!!

A tegnapi gyámügyes telefonbeszélgetésem azzal az ügyintézővel zajlott,aki nem akarta elhinni,hogy rá kell vezetni a hiányzó adatokat a határozatunkra!!Ezért remélem,hogy ebben a munkáltatói igazolásban remélem,hogy minden stimmel amit mondott,ert nem szeretnék senkit sem félrevezetni!!Nekünk ezt így mondta,de szerintem ez ebben az esetben most valóban így van!!!

Dotti!!!
Kérésed számomra parancs!!Előkaptam a fotómasinámat,és rögtön lefotóztam a múltkorában vásárolt bébicuccokat!!!
Íme a zenélő forgó,és néhány body!!!
Kép

Body a cumikkal!!
Kép

A zenélő forgó!!Bár azóta már másikat is láttam!Plüss malackát,és az zenélt,és szerintem az is a kosaramba fog kerülni!!Meg még mennyi minden zenélő kütyü!!Imádom a dallamukat!!!
Kép

Puszi nektek!!Kriszti

Én is szeretném megnézni,hogy milyen babaholmikat vásároltatok már meg!!!Aki szeretné nekünk bemutatni,az tegye fel ide!!!
kkriszi

Szia Kriszti!

Nagyon aranyos vagy !!!!És nagyon szép cuccokat vettetek már!A zenélő forgő nekem nagyon bejön!!!Jó kis vidám színekből áll, ezt tényleg fiúsra sikeredett!!Nem baj tudod ahogy mi beszéltük útközbe, majd erősítjük a fiús anyukák táborát?????!!!!!! :lol:
A másik fogót Zolinak veszed??Ez csak poén volt!Na mi is tele leszünk zenélő kütyükkel!!
dotti

Akkor megmutatom mi ,mit vettünk!

Kép

Kép

Kép

Kép [/img]
dotti

A két macis játékot a kerifiam (náluk volt megörzésen) elsőként ki is próbálhatta!

Puszi Rita
dotti

Dotti!!

Nagyon tündéri kis cuccok!!!Csak azt figyeltem,hogy a rózsaszínű kis rucit,ha kisfiatok születik nem nagyon tudod ráadni!!
Amúgy nagyon cukik!!

Nekem is vannak már nagyon sok kisbaba cuccaim,ugyanis sok-sok rucit kaptam már mostanában innen-onnan!!Vannak szebbnél-szebb tipegőim,kispulcsikák,kocsikabátok,vannak vadiúj textilpelenkák is!!
Legalább akkor azokat sem kell vennem,mert abból is kell egy jó pár darab(pl.a kis feje alá,büfiztetéshez stb....)

Amiket még mi vettünk az csak az a pár cucc,amiről beszéltem!!
Van egy pár darab 56-os,62-es,és nagyobb tipegőim!!Nagyon szépek,alig használták őket!!Ismerőseimtől kaptuk!!
Mi még szeretnénk venni vagy két-három kisebb méretű kistipegőt,hogy legyen cserélgetni majd!!
Sokat nem akarok venni,mert ha olyan ütemben nő mint Viktória Hercegnő,akkor hamar kinövi majd!!!

Most délután elmentünk volna Debrecenbe a Baby Centerbe,de sajna Zolinak dolgozni kellett menni!!
Na majd legközelebb!!Szét szerettem volna nézni,hogy milyen babakocsik vannak.

A malacka az nem forgó volt,hanem csak fel lehetett húzni,és úgy zenélt!!
Már előre látom,hogy a babucink ágyikója milyen kütyükkel lesz felszerelve!!!

Puszika:Kriszti
kkriszi

Dotti!

Én, ha tehetem, mindig ott vagyok ezen a bababörzén! :lol: Már megvan a baráti kör, akikkel megyek, 6-kor indulunk itthonról, hogy még a tömeg előtt álljunk, és hogy a kocsival ne kelljen órákig várakozni a bejárat előtt! :lol: Arra gondoltam, akinek előfizetése van, és esetleg nem megy börzézni, attól átvenném szívesen! :lol:
Azért köszi! Én mindig nagyon jó dolgokat találtam eddig! :lol:
Ha esetleg mentek, egy jó tanács: alkudni, alkudni, alkudni!!! :lol:

Nagyon szép kis babarucikat gyűjtöttetek már be! Jó őket nézegetni! :D

kizsó

Kriszti!

Igen több kislányos cuccot vettünk!Igazad van!Próbáunk azért úgy vásárolgatni ,hogy kisfiúra és kislányra is felkészüljünk!Pl a két kis pulcsika az kicsi fiúnak is jó de kislánynak is!Amit ma vettem badyt az a fehér kék kockás szélű szerintem mindkettőnek jó lesz majd!Még nekünk is kell majd badykat venni meg egy-két rugit!Csakhát így még picit nehéz míg nem tudjuk milyen babánk születik majd!Tök jó a ti macis badytok,nagyon vagány !!!!Mi még nem vettük meg és még ideje sem volt a férjemnek,hogy megnézhesse a forgót amit kinéztem!Az hittem,hogy a malackás is forgós!Bocs!Amúgy az interneten szoktam nézegetni a kütyüket meg a babakocsikat stb..De gondolom ezzel te is így vagy!!

Puszi Rita
dotti

Kizsó!

Én még soha nem voltam bababörzén de ha majd egyszer elmegyek megfogadom a jótanácsodat!!!Biztos, nagyon jókat ki lehet fogni és érdemes is kihasználni!!
dotti

De jó lenne egy ilyen bababörzére beszabadulni!!!De sajnos elég messze van tőlünk,így sajna nem tudunk elmenni!!!

Ha nem unjátok,van még egy pár babarucis képem,és felteszem!!!
Kép
Kép
Kép
Kép

Remélem,hogy nem haragszotok ezért,hogy betöltöm babarucikkal a topicot,de imádom nézegetni,és mutogatni őket!!!

Puszi mindenkinek:Kriszti
kkriszi

Dotti! Úgy lehet hátrébb kerülni, hogy előfordul, hogy valaki korábban csak magyar babát fogadott el, de mióta régen sorban áll mégis bevállal félroma babát (ez a gyakoribb), hátha így hamarabb sorra kerül.
steiff

Kangamama!!
Ment a privi!!!

kkriszi

Elnézést kérek azoktól, akik a koncerttel kapcsolatban kérdeztek, s nem válszoltam, de két napig nem tudtam kinyitni a gépet. Anyukám lebetegedett,s így nem tudtam rábízni egy órára sem Dorkát, a zuram természetesen éjjel nappal dolgozik, s akét prücsök mellett örültem, ha levegőt kapok.
Még jó, hogy ennyien olvassák a fórumot, így nagyjából minden kérdés tisztázódott. :lol:

Napsi, tök igazad volt a hozzászólásoddal, hogy írjunk a meghívó elé 1-2 sort. Most már megteszem. Mondjuk eddig sem tettem be olyan fórumba, ahol éppen szörnyű tragédiákról írtak, pl. vetélés meg ilyesmi.

Remélem sokatokkal találkozunk a koncerten, mi ott leszünk. (Igaz, a bankba sem jutottam el, hogy átutaljam apénzt) :oops:

Kizsó, nekem van kedvezményes kuponom, ha megírod hová küldjem, szerdán feladom. :lol:

Kép
Kép
koko

Koko!

Köszi, köszi!!!! Holnap felhívlak, ha nem baj! :lol:

kizsó

Várom a hívásodat :lol:

ma esti csendélet
Kép nem kaptunk vacsit, ezzel kell beérnünk :o(

Kép azért fogat mosunk :o)

Kép
Kép
koko

Szép jó reggelt mindenkinek!!!

Eltelt egy hét,és megint egy héttel közelebb lettünk a régóta várt kisbabánkhoz!!!
Elég hideg a reggel,de remélem,hogy újra kellemes idő lesz napközben,mint eddig volt!!

Mit terveztetek a hosszú hétvégére??

Nálunk sajnos berendelték Zolit dolgozni,így ugrott a Babaárúházak látogatása!Bár lehet,hogy most nincsenek is nyitva!!Nem tudom!!

A héten megérkezett a megrendelt babakönyv,az Ezernyi kérdés,és ezernyi válasz.....című!
Már elkezdtem olvasgatni,bár vannak benne egy kis furcsaságok,amit én esetleg máshogy csinálnék!
Ilyen például,hogy a könyv úgy írja,hogy a babát ajánlatos mindig etetés után tisztába tenni,mert akkor megindul a bélmozgás,és tele lesz a pelusa!
Én viszont eddig úgy gondoltam,hogy etetés előtt raknám tisztába,mert tele hassal szegénykémet nem szeretném törni!
Gyakorló anyukák,nektek erről mi a véleményetek???

Még annyit szeretnék tőletek kérdezni,hogy az esti fürdetést mikorra időzítitek?
Mert erről is mindig más véleményeket olvasok,és már azt sem tudom,hogy mi a jó!

Még korai ezekkel a témákkal foglalkozni,de mostanában,a tali óta egyre jobban foglalkoztatnak ezek a kérdések!!
Remélem,hogy ez benneteket nem zavar!!

Puszi mindenkinek:Kriszti
Kép
kkriszi

kkriszi: Én is etetés előtt tettem őket tisztába, kivétel az volt, amikor nagyon éhesen ébredtek és már nem bírták türelemmel, na, akkor inkább előbb a tápi, utána a peluscsere :)

Napsugi: De jó, hogy otthon van már a férjed, elhiszem, mennyire hiányozhatott! :( Gyönyörűek a képek!!!

K_oko: Ééééédesek! :)

Mi itthon vagyunk ezen a hosszú hétvégén, mert nagyon kell csinálni a tetőt. Olyan jó látni, hogy halad az építkezés! Már a tetőnek rendesen tető-formája van ;) Este lehet, hogy tudok feltenni a házról képet és akkor Ti is meglátjátok!

Dotti: Nem tudsz a környéken eladó dióbelet? Ha igen, gondolj már rám légyszi, nagyobb tételben is megvásárolnánk (legalább 20 kg kéne)! Ahonnan eddig vettük, most lefagyott és nincs termés :( Köszi :)
ildi_ko

Ildikó!!!

Köszi a választ!Akkor ezek szerint nem csak én gondolom így!

Mit csináltok annyi dióbéllel??
Vagy talán sütkérezni szoktatok??Mert égetett cukortortába sok kell.Ezért gondoltam arra,hogy sütkéreztek!

Puszika Kriszti
kkriszi

kkriszi: Enni is nagyon szeretjük, sütiket is sütünk és az egész családot mi szoktuk így ősszel ellátni 1 egész évre dióval :) Vegetáriánusok vagyunk, zöldségfasírtokba, töltött káposztába, meg még ki tudja, mibe is szoktunk darált diót keverni :)
ildi_ko

Ildikó!!!

Most nekem nagyon újdonságot mondtál,mert még soha nem hallottam,hogy töltött káposztába diót kevernek!!
Azt most hús helyett teszitek,vagy hús helyett szóját tesztek??
Ezt csak kíváncsiságból kérdezem,mert mi csak a hagyományos töltött káposztát ismerjük!!De biztos,hogy így is finom,ahogy Ti csináljátok!!

A gyerkőcök sem esznek húst?Vagy csak Ti vagytok vegetáriánusok??
Mi ismerettségi körünkben nincsenek vegetáriánusok,ezért ha már nincs két-három napig hús a kajában,akkor már hiányunk van!!

Ez rossz szokás,mert néha kellene húsmentes napokat is tartani,de sajna ez néha nehezen megy!!
Most is nálunk csirkepörkölt fő ebédre,mert Zoli is imádja a magyaros kajákat!!
Bár hála Istennek a főzeléket is nagyon szereti,és a egyéb zöldséges ételeket is szereti!(Pl. rántott patiszon,cukkini,rakott karfiol stb,stb....)

kkriszi

Ildikó!

Majd mozgósítom a környezetem hátha vaki tud beszerezni!Mi sajna nem vagyunk diósak!Még sütibe megesszük!Én is pont ezt akartam kérdezni mint Kriszti csak ti vagytok vegásak vagy a gyerekek is?Láttam a múltkori képeket, nem gondoltatok arra ,hogy vesztek folyton termő zsákos gombát?Mi már gondolkodunk rajta, mert mi is imádjuk a gombát!Amúgy nem semmi építkezés,3 gyerek!!!!Hogy van ennyi energiád mindenre?Várjuk majd a képeket!Agyerköcökről is láthatunk?Olyan tündéri gyerekek!

Kriszti!
Nagyon aranyosak a rucik!Én is imádom nézegetni őket és remélem még néhány év és már nemcsak nézegethetem!!!! :lol:
Mi is imádjuk a magyaros szaftos kajákat!!!De azért a kedvenceik között szerepel a bab- és krumplifőzelék!Nálunk ma a második hurka ,mert már ezer éve ettünk!És nagyon jól esett mindkettőnknek!!!Mi lemondtuk az összes programunkat a hétvégére, mert szegény férjecském nagyon megvan fázva!!!! :cry: Most próbálja magát kurálni!

Koko!

Dorka és Laura nagyon aranyosak!Dorcinak azok a szép szemek!!!! :lol: :lol: :P

Puszi mindenkinek!Kellemes hétvégét kívánok:Rita
dotti

Kriszti!

Majd elfelejtettem!Én mindenképpen kajcsi előtt teszem majd tisztába a babócánkat!!!Nem valami előnyös ha a kaja visszabukna!!Megjegyzem nekem nincs csak a kerikről tapasztalatom!!!A fürdetést pedig 7 óra körül gondolom optimálisnak!Szerintem nagyon fontos a rendezett napirend!!!Sajna soginőm az ikreket nagyon rosszul szoktatta,kitolta az alvást este 10-re!Na a felnőttek majdnem hamarabb elaudnának mint a gyerekek! :cry: :cry: :cry: Reggel meg alig lehet őket 8-kor felkelteni,úgy bevannak ájulva!Na szóval ezt elég bután csinálta!!!Ja amúgy ő magából indult ki mert neki kevés az alvásigénye,és ő még este pl 9-kor még nem álmos hát más se legyen azpl.a tesóm aki egész nap a családjáért hajt!!!De őt így kell elfogadnunk,nehezen is enged a huszonegyből!
Persze meglátjuk,hogy a csöppségünknek,milyen igényei lesznek!!!! :P :P :P
dotti

Dotti!!

Én is erre gondoltam,hogy kajcsi előtt tenném tisztába,mert elég furi lenne úgy etetni a kis Drágánkat,hogy tele van kakival a pelusa!!!
Ez a könyv egy kicsit zavart,mert ő utána írja a tisztába tevést!
Pedig szerintem tele hassal senki sem szeretné,ha nyomorgatnák a peluscserével!Ráadásul akkor,ha véletlenül el is aludna az evés közben!
Szóval akkor más is így gondolkodik,mint én!!! :P :P :P

A fürdetést mi is 7 óra körülire tervezzük!Akkor van idő nyugodtan pancsizni,8 körül vacsi lenne,és utána pedig szundi-bundi!!
Ezt szépen elterveztük,de ki tudja,hogy a babucink így szeretné-e??
De szerintem ez az idóbeosztás pont ideális a fürcsihez!!!

Érdekes,hogy a tali óta,már itthon is természetesen beszélünk a babucinkról,addig pedig csak félve emlegettük!!De mostmár elhisszük,hogy a sor végén vár ránk a kisbabánk!!! :P :P :P

kkriszi

Kriszti!

Na ezzel én is így vagyok!!!!Már mint a babával kapcsolatban!!Olyan természetességgel beszélek róla ill.tervezgetünk mintha tudnánk,hogy néhány hónap és megérkezne közénk!Személy szerint engem nagyon feltúrbozott a tali!!De ha majd áprilisba megyünk, azért a tali előtt menjünk már be a baba boltba (tudod aminek a kirakatát csodálhattuk meg)mert azért üres kézzel nem mehetünk haza ,anélkül,hogy a kicsikénknek ne vennék valamit!Oké???? Na a könyvek írnak ám sok furcsaságot!!!Ha még valami érdekes dolgot találsz azt bátran oszd meg velünk!!Akik már gyakorlott anyukál biztosan adnak szupi tanácsokat!!Én pl.szeretnék majd venni olyan gépet ami sterilezál,turmixolés párol is!!!De lehet,hogy ezt már említettem is!!!Szeretném majd saját magam elkészíteni a babócánknak a kajcsiját!!!

Pusz-pusz Rita
dotti

Jó éjszakát kívánok!

Kép
dotti

Dotti!!!

Hát persze,hogy bemegyünk a bababoltba!!Persze,ha Ti is vonattal jöttök majd,ahogy megbeszéltük!!Remélem,hogy nyitva lesz!!De még reggel biztosan nyitva lesz!

Szinte mosolygok magamban,hogy már az áprilisi talit tervezgetjük,pedig még csak október van!!! :P :P :P

Valóban nagyon feltöltött minket ez a tali,és az is nagyon jó volt,hogy már a tali előtt találkozhattunk egymással,és kibeszélgethettük magunkat!!! :P :P :P

A párolókészüléket már nekem mondtad,és valóban jó ötlet magunk készíteni a babucinak a kajcsiját!Akkor biztosan tudni fogjuk,hogy miből készül!!

A könyvről majd folyamatosan beszámolok,ha valami furcsaságot olvasok!
Már az is furcsa volt benne,hogy amikor fürdették a picibabát először becsavarták törölközőbe,majd megmosták a pici haját a kiskád felé tartva,és majd csak hajmosás után rakták bele a kiskádba a babucit!!Olyan furcsa ez,mert én először beletenném a picit a kádba,és ott pancsi közben mosnám meg a pincurkánk haját!!!
Amúgy nagyon jó könyv,de vannak benne olyan dolgok,amit máshogy csinálnék!!!

Mostmár megyek én is fürdeni,és utána az ágyikóba!!

Puszika!!!Kriszti

Mindenkinek nagyon szép éjszakát kívánok,és mesés álmokat!!!

Kép
kkriszi

Sziasztok Dotti és Kkriszi!

Két dolog jutott eszembe arról ,amit írtatok.

Az egyik,hogy a mi Lauránkat az első naptól kezdve este hét körül(a kajcsi idejétől függően kicsit előbb vagy később) fürdetjük,etetjük és utána alvás. Ehhez ő nagyszerű partner is, már tudja,hogy mikor jön a fürcsi,evés és utána le is tesszük.Még kicsit "beszélget",elhelyezkedik az ágyban és elalszik. :lol: :lol: :lol: Én tudom,hogy nem minden baba ilyen, őt nagyon könnyen rá lehetett erre szoktatni. :lol: :lol:

A másik dolog a kajcsiról jutott eszembe.Mi most pont a szilárd kaja bevezetés kezdetén vagyunk és nekem van egy nagy dilemmám.Boldogan főzök neki,egész más színe,illata van az én általam készített ételnek,DE nem tudom igazán,hogy milyen a zöldség,amiből készítem. Nekünk nincs kertünk,ahol teremhetne "bio" gyümölcs,zöldség, amit meg megveszek,arról nem tudhatom,hogy milyen körülmények között termett,még ha azt is mondják rá,hogy bio. Szóval ez az egy előnye van a bébikajának,hogy talán nagyon ellenőrzött anyagokból készül.

Szóval ezt a problémát még nem tudtam megoldani magamban,úgyhogy én is szívesen olvasnám a ti véleményeteket!!! :D :D :D

Koko:Gyönyörű vízicsibéid vannak!!! :lol: :lol: :lol:

Szép estét mindenkinek!!

Kép
csöpke

Sziasztok Lányok!Igen rég jelentkeztem itt,de olvasni olvaslak ám benneteket!Párocskámnak nagyon sok a munkája,amit itthon géphasználatával intéz.Dotti[/b[b]!Köszi hogy megjelöltél az iwiwen,így már arcot is tudok kötni a nevedhez.Nagyon szépek a rucik,amiket vásároltatok,igazán gondoskodó,jó,anyucik lesztek!!!Már nekem is van pár kis holmim,de én a keresztfiamtól is örököltem.A nővéremnek baba boltja volt,úgyhogy a 60-as széldzsekitől,a 80-as síruhájig minden van!De azért ha meglátok valami bababoltot,mindig betérek,legalább egy kissapka jönn velem haza. :lol: Koko!Tünemény ez a két kislány!Ildi_kó!Nagyon széphelyen építkeztek,előző topik képeken láttam.Igazi nyugalom szigete!!Ilyen mesés helyen jó lehet nevelkedni a gyerekeknek!Mikor mi megvettük a telkünket,a milyénk is nyugalom szigete volt.Körbe gyümölcsösökkel,és zártkertekkel.Na mára már nem mondthatom el róla,felkapott lett a környék. :evil: Mindenkinek jó éjt,majd jövök ha apát eltudom lökni a gépelől.Nem lessz könnyü!!125 kg :lol: és 198 cm
Vendég

csöpke, dotti, ildi_ko, erika, köszi bezsebeltem a dicséreteket a lányok nevében :lol:

És mint gyakorló anyuka: valóban, a nagykönyv szerint is először peluscsere, majd kajci. (kivéve azon eseteket, amikor a gyerök frissiben összerottyintja magát a kajci hatására, s akkor kaja után ismét peluscsere, mert c@rban ugye nem alhat a kis drága... :lol: )

Esti lefekvés: Dorkával másfél évig jártunk a Pető intézetbe "járni tanulni". A foglalkozások 1/2 11-től 1/2 1-ig tartottak. Ha az én gyerekem 6-kor kelt volna, tuti kupán vág 1/2 11-kor, hogy hagyjam aludni, ne piszkájam azzal, hogy álljon fel a bordásfalnál, meg kússzon, meg másszon. Úgyhogy okos anyja kitolta a lefekvési időt este 10-11 órára, így aludt is minimum reggel 9-ig, majd vidáman emelgette a lábát a Pető intézetben a konduktorok irányítására. Hát röviden ennyi. Néha a kényszer vezeti a szülőt is. Amikor abbahagytuk a Pető intézetet, szépen fokozatosan visszaszoktattam a 8 óra körüli elalvásra.
Egyébként tényleg a rendszer a legfontosabb a gyerek életében. Ha nem is percre pontosan történik minden, de legalább a sorrendnek meg kell egyeznie a napi rutin során.

kangamama, milyen jó a memóriád, pedig jó régen írtam rendszeresen ide :lol: :lol: Tündéri Amandádnak millió puszi, s szorítok nagyon :wink:

Kép
Kép
koko

Sziasztok!

Először is, hú de aktívak vagytok!!! Alig bírtam visszaolvasni, de amikor végre sikerült, felét elfelejtettem amit írni akartam. Így jár, aki elvonul tanulni és babázni. :lol: No majd ha túl leszek a sok tanuláson egyfeszt írni fogok. :lol: Vagyis futkosok Viki után. :lol: :P

Nagyon édesek a gyerkőckék!

Reni: Azta, kész nagylegényetek van!

Tirza: Én is boldog szülinapot kívánok, így utólag is! Nagyon cuki az a kis mellény! Vagy pulcsi volt? De tündéri kislegény!

Koko: Ez a csendélet? :lol: :P Haláliak! :lol:

Napsi: Otthon van apa? Norisz nagyon cuki ezen a képen!

Kizsó: örülök, hogy jobban vagytok! :lol: :lol:

Micsoda kis rucikat és kellékeket látok én itt! :lol: :P Azért lányok, amikor vásároltok önfeledten, gondoljatok a gomba módjára növő gyereketekre, mert Vikikém már 68-as göncöket hord. Szóval 3 hónap 3 méret. :lol: A lényeg, ne sok apró cuccost vegyetek, mert ha ilyen kis haspókotok lesz mint Viki, bezony lesz ruci ami még rá se kerül. :lol: :P

Jókat nevettem a csodálkozásotokon, hogy mekkora már Viki. :lol: Mi tagadás, szoktuk érezni a súlyát, no meg hogy mennyire lelóg a kezemben. :lol: Édi kis bogyóm, mivel csak evett aludt az első időszakban igen csak összeszedte magát. :P Ma a nővérkém altatta, mire letette nekem potyogtak a könnyeim a nevetéstől, a fél karja odavolt. Én már nem érzem, biztosan hozzáerősödik a karom. volt kint a védőnő és nevetett, mikor Viki magyarázott neki, meg a játékoknak. Kérdezte, hogy megy a masszázs, tánci, mese stb? Mondtam, hogy ilyen sorrendben. Ott volt a babaolaj, a cd, és a mesekönyv. :lol: Épp csak szétpillantott. :lol:

Csöpke: Hát ez engem is izgat, mert mi is előtte állunk, nem sokára el kell kezdenem mást is adni neki. :roll:

Deva: Igazán nem tudom mikor lenne jó a kistesó. Azon gondolkoztam, hogy szerintem most olyan hosszú a sor, hogy Viki tesójára 3 évet minimum várni kéne. :roll: És akkor lejár a határozat meg minden. Lehet, hogy az lenne a jó, ha kb Viki lenne 4 éves mikor jön a tesó, mert akkor már jobban átéli ezt. :roll: Még nem tudom, hogy csináljuk.

Kajla: Nem sokára ő fog engem ringatni. :lol:

No puszmák mindenkinek, majd még olvasok újra, és írok. :lol:

KépKép
ancsúr

Szép jó reggel mindenkinek!!!

Enci!!!
Tudod,hogy írigyellek én Téged!!!Milyen jó lehet,hogy közvetlenül a családban bababoltot vezet valaki!Jó lehet szebbnél-szebb rucik között nézelődni,vásárolni!!!
Mire nektek is megszületik a babátok,már kész ruhatára lesz!!!

Csöpke!!!
Nekünk van veteményeskertünk,amiben saját magunk termesztjük a sárgarépát,zöldséget,karalábét,céklát,néha krumplit is!!Ja,és zöldborsó,paradicsom,paprika is bőven szokott teremni!!
Bár most az idén nem nagyon volt jó a termés,a nagy szárazság miatt!!!
Az,hogy majd lesz-e rá idő,hogy főzőcskézzek majd a babucinknak,az majd kiderül akkor,amikor már itthon lesz a picurkánk!!

Így is most egy másik kérdésen dilammázok!!
Mivel a mi babánknak nagyon megvan az esélye,hogy tápszeres bébi lesz,ezért lenne egy kérdésem hozzátok!
Mivel én még nagyon nem figyeltem senkinél,hogy miként,és hogy készíti a tápszert,de gondolom,hogy forralt vizet kell összekeverni a tápival,és kész a remekmű!
Szóval a kérdésem az lenne,hogy ha éhes a pincurink,és gyorsan kell elkészíteni a tápit,akkor az gondolom,hogy nagyon forró lesz akkor,és azt még le kellene hűteni,de addig meg a mi kis Drága babucink nagyon-nagyon sír érte,mert oltári éhes!!
Vagy esetleg már előre is el lehet készíteni,és meglangyosítani annyit,amennyi kell belől???
Most ezen filózgatok itt magamban!!!

kkriszi

Kkriszi: A vizet felforralod előtte, nem kell éppen csak annyit forralni, az se baj ha kihül. Kajcsi előtt öntöd a megfelelő mennyiségű vizet az üvegbe, hozzá adod az előírt tápit, és összerázod. Kész is a remekmű. Aztán melegíted. :lol: Nekem a védőnő azt mondta, készíthetek le előre tápit, ezt azonban nem tettem csak párszor éjszaka, addig hűtőben volt. Mivel így nagyon lehült, lassabban melegedett fel, ugyanott voltam. Szóval készítettem rögtön. :lol: Mire Viki 3-ig számolt ott volt a cumisüveg. :lol:

KépKép
ancsúr

Ancsúr!!

Akkor ezek szerint több vizet is lehet felforralni,és mindig annyi vizet veszek ki,amennyire szükségem van!
Még nagyon korai ezen gondolkodnom,de jó tisztában lenni midennel,mire megérkezik a babánk!!
Ha szabad kérdeznem még,hogy Te mikróban melegíted meg a kész tápit,vagy forró vízbe állítod??
Ezt azért kérdezem,mert van aki azt mondja,hogy a mikróban nem lehet,hanem csak forró víben szabad melegíteni!!
kkriszi

Egyébként most néztem,hogy Vikivel majdnem egy idősek vagyunk!!Mi két héttel és egy nappal vagyunk idősebbek!!!

Ha Viki 3 éves lesz,akkor már mi is babázunk!!(Remélem,nagyon bízunk benne!!!)

Talán,már Vikinek is akkorra már megszületik a tesója,vagy legalább is már lehet,hogy készülődik majd a világ felé!! :P :P :P
kkriszi

Csöpke!

Mi a nagyimnál termelünk meg mindent,na van egy kicsi kertünk ott paradicsomot ,karalábét,retket és epret termesztünk!Talán jó lenne neked is esetleg piacon valamilyen falusi nénit felkutatni akiben bizhatsz,hogy "bió"zöldségei vannak!!!Én ugyanis halottam a Hipp-es kajcsikról,hogy gondosan válogatottak,de a záró fedele viszont rákkeltő anyagot tartalmaz!!!!Jó nem!!!Úgyhogy én ha csak tehetem saját magam szeretném elkészíteni!Meg ahogy te is írtad még a színe is másabb!!

Kriszti!

Látom Ancsúr már válaszolt a kérdésedre!!Szerintem mikrózható a víz!!
Ja! A pelusozásnál figyelni kell, ha kisfiad lesz!A kukija mindig lefele álljon mertha felfelé hord akkor gyakori kipisilés lész a vége!!Tehát lefelé!!!

Puszi Rita
dotti

Kkriszi!

Nekem a védőnőm azt mondta Zsófinál, hogy már vannak olyan jó minőségű palackozott vizek, amiket nem érdemes forralni, mert elvész belőle az értékes anyag. Így én bevallom, nála már nem is forralgattam, és így is felnőtt! :lol:

Ildi ko!

Bocsi, de most néztem vissza, és én még nem is köszöntöttem Vivikét! Isten éltesse nagyon sokáig!!! :D
Kép

kizsó

Kriszti: én vettem is és forraltam is vizet. De most már forralni szoktam, csak ha elmegyünk valahova messzire akkor veszek vizet. Van külön kis edénye, abba forralom a vizet, az egész napra elég neki. Mikroban ritkán melegítem, inkább a kajcsi melegítőben szoktam. Nem kell lesnem a mikrot. :lol: De lehet mikroban is, bár a dobozra az van írva, hogy nem lehet. A lényeg, hogy jól össze kell rázni a kaját, mert a mikro nem egyenletesen melegít. Ha összerázod, és úgy nézed meg a hőmérsékletet, akkor nem lehet baj belőle. :lol: Én is remélem, hogy akkor babázni fogtok már!

Kizsó: :lol: A palackozott vizek némiképpen ásványvizek, ugyika? Azokat én sem forraltam. Bár azért rájuk van írva, hogy 48 órán túl forralni kell, ezzel hadilábon is állok a mai napig, mert a hűtőben van tovább fel szoktam forralni, nem tudom mitévő legyek. Ezek szerint azt se kell forralni?

Tisztába rakás: Eleinte mindig kajcsi előtt raktam tisztába, ritkán volt kaki, mostanság ha nem pisis annyira akkor kajcsi után, vagy közben, mert ha közben kakil nem eszik tovább, meg kell mosni a senekét. :lol:

Dotti: Ez jó tanács, ha kis fiúnk lesz. :lol: Tegnap apa jól megkapta a csajszlitól is a magáét. Először azt hitte pukizott, megkérdezte tőle, hogy na ez mi volt, puki vagy kaki. Én mondtam, hogy nézd meg, erre beledugta a pelusba az ujját, (még jó hogy nem az orrát), és persze kaki volt, ő meg jól belenyúlt. :P Utána nézett rám a nagy boci szemeivel, hogy most mi legyen. Én meg mondtam neki, hogy semmi esetre se nyald le, inkább moss kezet. :lol: :P Jót nevettünk, aztán meg mikor tisztába rakta, hopp elindult a kis patak, állt ott apa, hogy most meg? Megint nevettem, mondtam neki, hogy jobb fedezékbe vonulnod, és ráhajtani a pelust. :lol: :P

KépKép
ancsúr

Ancsúr!!!

Akkor apának most nagyon nagy szerencséje lesz,hogy belenyúlt a kakiba!!!
Nagyon jók ezek a sztorik,jót nevettem rajta!!! :lol:
Igencsak furcsa érzései támadhattak a párodnak,amikor az újja beleért a kakiba!!! :lol: :lol: :lol:
Et a kis Hercegnőtök nagyon megtréfálta az apukáját!!! :lol: :lol: :lol:

A palackozott víznél a babavizet,vagy a szénsavmentes ásványvizet értitek???

Dotti!!!

Látod ilyenre még nem is gondoltam,hogy a kis fütyinek merre kell állnia!!
Szóval akkor megjegyzem nagyon,hogy LEFELE!!!!
Így nincs semmi baj,mert a pisi a pelusban marad!!!! :lol: :lol: :lol:
kkriszi

Sziasztok!!! Jajj de nagyon jó témáitok vannak!!! Csak gyorsan bekukkantottam, nem tudok most jönni, mert itt van apósom tegnap óta, holnap megy haza..meg szombat-vasárnap dolgoztam, ráadásul tegnap nagyon nem jól voltam, ma már azért alakul a helyzet!!

Szép napot lányok!!!!
Vendég

Kriszi: babavízre gondoltam :lol:

KépKép
ancsúr

Ancsúr!

Na ez érdekes lehetett,apa biztos rémült pofát vágott????A fiúknál a szembe pisitől kell fedezékbe vonulni!!!
dotti

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?