Új privát üzeneted érkezett!

Orsi!!!
A későn jövők is felkerülhetnek??

Molnár Norbi:2005.05.18.11óra
2940g,53cm
molnár Laura:2005.05.18.11óra 2 perc
2450g 52cm
39+3 napra születtek,császárral, első babák,

remélem nem hagytam ki semmit!!!

köszönöm!!!
kristin75

KristinKép
Nem jó túl sűrűn váltogatni a tápszereket, ha ez jó nekik. 6 hós kortól lehet a 2-es tápot adni majd, de mi csak 7 hóstól adtuk, és az 1-es is tökéletes volt. A hozzátápival ne türelmetlenkedj, mert 5 hónaposan még lehet, hogy nem kész a szilárd ételre. A napokban írták többen, hogy van aki 7-8-9 hónaposan fogadta csak el a szilárd kaját. Ha a sütőtök nem ízlik neki próbáld meg egy kis sárgarépával, vagy almával, esetleg krumplival (nálunk ezt utálták).

Küldheted nekem is a képeket, szívesen megcsinálom.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Ikresmama!
Egyelőre csak kezdetleges a meszesedés, tehát a babák tudnak még fejlődni, de a meszesedési folyamat bármikor felgyorsulhat. Egyébként én is Lilla véleményét vallom - a fejlett technikának köszönhetően figyelemmel kísérhető az állapotromlás, és még időben megtörténhet pl. a gyógyszeres vagy egyéb beavatkozás. Én így érzem magam biztonságban. A jelenlegi állapotom különben 2 hetenkénti UH + flowmetriát tesz indokolttá - ez sajnos azt igazolja, hogy a probléma adott, és csak reménykedhetek, hogy minél tovább kihúzzuk.

Vikta!
Butaságnak tartom, hogy 6 hetes babáknál erőltetve kimaradjon egy szoptatás/etetés. Én mindkét lányomat kezdettől fogva igény szerint szoptattam, persze törekedtem arra, hogy kialkuljon étkezésükben egy rendszer. Az éjszakai, hajnali szopikat maguktól 3-4 hónaposan hagyták el, de bármikor is megébredtek éjszaka, még 1,5 évesen is mellre raktam őket. Persze ez két babával nehezebb.
Egyébként irigykedem, hogy van segítséged. Sajnos nálunk nemigen lesz, mert szüleim nem élnek, anyósomék pedig vidéken vannak és még dolgoznak. Jönni nehezen tudnak, de a lányokat bármikor elvihetjük hozzájuk, akár hosszabb időre is - viszont csonka családot nem szeretnénk Kép

Moncsi!
Ügyesek vagytok, meglátod a 36. hetet is túlszárnyaljátok. Drukkolok! Kép

Bori 24+1 (26+1)

Bori

Kép
borkadorka

Lilla!

Tényleg több lesz a tej, ha gyakrabban szopnak. Egyébként húzósabb napokon Cseni 12-szer is szopott, az elég fárasztó, de nem tart soká. Petra 3 hónapos koráig egyáltalán nem szopott, neki fejtem, úgyhogy addig nem volt egyszerre szopi, utána meggondolta magát és onnantól kezdve csak szopott. Ha kellett szoptak egyszerre is. Ha sírtak, kitettem őket a franciaágyra középre aztán bohóckodtam nekik, 1,5-2 óránál hamarabb nem szoptattam mert akkor viszont tényleg nincs mit és csak ideges lesz tőle, meg a nagyon gyakori szoptatás is csökkenti a tejet (állítólag). Amit nagyon szerettek és mindig elhallgattak akár fél órát is, az a pucér fenékkel rugdosás volt. Levettem a pelust és törölközőket tettem alájuk, nagyon élvetzték. Sok sikert!

Ditke
ditke62

SziasztokKép
EditKép
Sajnálom a nagyfiad "okozta" feszültséget de én is arra gyanakszom amiről Cat irt, hogy kiskamasz szegénykém, és próbálgatja a szárnyait. Épp kapóra jöhet Neki, hogy Te a picikkel vagy elfoglalva... Nem tudok sajnos okosat irni csak kitartást kivánok meg rengeteg türelmetKép Én nem tudom milyen voltam kiskamasznak de nagykamasznak katasztrófális a saját emlékeim szerint is...
CatKép
A porszivóval kapcsolatosan egyet értünk, én is engedemKép Imád vele bajlódni viszont Anyósomék egyik napról a másikra megunták, hogy rángatja lent náluk is a porszivót de nem fogod elhinni ma mire értem haza...(patikába szaladtam el, 20 percig voltam távol). Anyósom a gyerekekkel az Õ lenti hálószobájukban "játszott" mégpedig azt, hogy a koszos-poros porszivót felrakták a franciaágyukra és Gerő ott rángatt a mocskos csövével együtt Anyósomék ágya pedig le sem volt takrva... Nagyon meglepődtem és szóltam Anyósomnak, hogy ezt helytelenitem mert a porszivó koszos és a földön a helye, ilyen butaságot ne engedjen Neki. Erre azt mondta tudja, de annyira sirt, hogy nem tudott nemet mondani. Viszont az a gond, hogy másnap vagy harmadnap ugyanettől dühbe gurul és ha nem bir a gyerkőcökkel szól, hogy inkább vigyem fel őket a mi szintünkre...szóval akkor már terhes az egész NekikKép Szerintem én elég laza szülő vagyok, nálam nincs rendmánia, napjában kétszer pakolom össze a holmikat és egy héten átlagban háromszor takaritok. A karámmal a TV-t, videot, számitógépet keritem el, egyébként az egész lakásban szabadon mozoghatnak nem zavar a kupi ennek ellenére vannak dolgok amiket nem adok oda pl.távirányitók, vasaló és a porszivóval a földön szabad játszani...
Köszi egyébként jól vagyunkKép Amig melegebb volt az idő sokat voltunk a kertben, ott van hinta, csúszda, homokozó...stb. Viszont most utálják az öltözködést Gerire pedig képtelenség meleg kabátot húzni és igy elment a kedvük a kimeneteltől. Monjuk tegnap akaratuk ellenére is felöltöztettem Õket és kimentünk a levegőre mert nagyon frontosak voltak. Az éjszakáink néha nagyon jók (három kelést jelent) néha pedig rosszak mint most de lehet Lilcsike betegsége miatt van, talán a torka fájhatott. A helyet megszokták, örülnek nagyon a Mamáéknak csak Apát hiányolják nagyon. Minden játék amit Tőle kaptak, motor, autó, busz, izzó (mert hétvégén izzókat cserélt a férjem) arra készteti Õket, hogy keressék Apát igy ezerszer is beszélünk Róla. Lilcsike a Papát "tekinti" Apapótléknak és el is nevezte ApaPapánakKépKép Lilluska vasárnap óta kezdett pöttyösödni ami mára nagyon elszaporodott ezért kihivtam az orvost és kiderült valószinűleg skarlátos lett szegényke... Reméljük Geri megússzaKép
ViktaKép
Akkor is nagyon ügyes vagy, nem tudtál meggyőzniKép Három gyerkőc az nem kis kihivásKépKép
RibizliKép
Nagyon gratulálok NektekKép Sajnálom, tényleg nehéz lehet kimoccanni velük...sajna hármaskocsi ügyben nem tudok segiteni de remélem lesz majd itt másnak ötlete. Ha időd lesz irj egy picit magatokról hogy telnek a napjaitok? Az Ikrek hogy fogadták a kicsit, van segitséged?
EszterKép
Sajnos nem tudok pocaktartó ügyben segiteni...
LillaKép
Bocsi, valószinüleg átsiklottam a kérdésed felett... Én mindent a korr.koruk szerint adtam ill.ha nem volt sürgető akkor rá is hagytam a korr.korukra. Pl.még most sem adok tejet, tápszert isznak és forralom a vizet mert a gyermekorvosunk szerint két éves korig mindenképp érdemes és nem nagy ügy az egészKép Mi is visszavittük a babákat a Kaáli intézetbe és vittem fényképet is RólukKép
IldikóKép
Sajnálom Napsugár betegségét és jobbulást kivánok NekiKép
KristinKép
Gratula a kis 5 hónaposoknak és reméljük semmi gond nem lesz az oltás miattKép A költözés is nagy öröm lehet, gondolom nagyobb az új otthonotokKép Kellemes pakolászástKép A tápszer váltás tényleg rizikós is lehet. Nálunk 6 hónaposak voltak a gyerkőcök mikor a HA-s tápszert nem fogadták el igy átálltunk a sima HIPP tápszerekre és egy étekzést tejpéppel helyettesitettem, mert azt jobbizűen megettékKép
BoriKép
Vigyázzatok Magatokra, drukkolok nagyonKép

Puszi:Doris
doris

Hú, jó sokat írtatok!

Először is a kis betegeknek gyógyulást! (Nálunk a "nagyok" sosem egyszerre voltak betegek, mindig egymás után. Többszörözve ez ijesztő lehet...)

A képeken megcsodált babócák mind nagyon édesek!

Ikresmama (és a többiek):

Nálunk a doki nem igazán UH-mániás, ezért gondoltam magánszorgalomból a 4D-re. Persze nem valami gyakran, mert azt vettem észre, hogy mikor csak a Babydoppal hallgatta őket a védőnő, akkor is ki akarták rúgni a ház oldalát, zavarta őket. A mozgásuk rapszodikus, sosem egyforma sem időben, sem aszerint, hogy melyikük mozog. Aki felül van és fejvégű (volt?), ő a nyugisabb. Ha lesznek egyszer képek, igyekszem feltenni. Ha nem megy, majd "sikítok". (Fogalmam sincs, mikor jutok el, mert a mesterek miatt itthon mindig egymást váltjuk a férjemmel, vagyis nem egyszerű.)
Ma voltam a betegállományos papírommal a munkahelyemen és mindenki azzal jött, hogy "Na és, tudjátok már mik lesznek?" Erre én: "Persze, kisbabák!" Nálatok is mindenki erre volt kíváncsi?
szilvibank

Orsi,
mi is belekerulhetunk vegre a tablazatba... legyszi tegyel beleKép...
Az adatok:
2005. 04.25. 22 ora 20, 22, 24 perc, csaszarral, a kovetkezo sorrendben jottek:
Voros Benjamin, 1300 gr
Voros Natalia, 1950 gr
Voros Hanna Sara, 2180 gr.
(Mindenkinek ekezetekkel van a neve, magyarul, csak az en gepemen ez tok bonyolult..)
Edit,
irtam neked. Sajnalom a gondokat Daviddal. Nagyon rossz erzes lehet!!!Kép ra most kevesebb ido jut, es szegeny meg is sinyli...

Ribizli,
nincs otletem... szerintem a klasszikus 3asikres kocsi kenyelmetlen a nagytesonak... A PegPerego biztos. abba Editnek meg a kicsik sem fertek bele rendesen.
Nekunk Mountain Terrain van, egymas melletti, ez alig fer be az egyteruek csomagtartojaba is, csak kirandulni lehet vele, varosba alkalmatlan (mondjuk nekunk jo, mert erre hasznaljuk).
Mit szolnal hozza: kettesikres kocsi, es egy pici kenguruban??? Kettesben vannak jobb testverkocsik..
Doris,
utolag is boldog szulinapot Gergonek es Lilcsinek!!!

Jaj, valaki kerdezte a hozzatapit, mar nem tudom ki, 2 hetet olvastam el egyben.
Nos, mi most "nagymesterek" vagyunk ebben. En adtam a kanalas kostolot, eloszor 4, majd 8 kanallal, aztan kb 30 ml-t harmadik nap, aztan egy nagyobb adagot, kb 1 dl korulit. Eleinte adtam utana tapszert, aztan mar az 1 dl-es mennyiseg utan azt sem. Eleg volt nekik a pepes kaja. Alma a kezdes, aztan barack (akkor volt), aztan korte, aztan en repat adtam, aztan meggyet (ez macera, hamozni is kellett), aztan banant. Aztan jottek a fozeleket, krumpli, paradicsom, spenot, cekla, sutotok. Innen lepek tovabb most a brokkoli fele. Minden 4 kanallal kezdunk, es emelgetem.
Cat adott egy jo tablazatot, azt hasznalom en is.

Ki hasznal IKEAs etetoszeket kozuletek? Biztonsagos? Nem masznak ki a gyerekek belole? Abba csak "ulni tudo" gyerek ulhet?

Kép
nettke

Nettke!
Nekünk Anyuéknál IKEÁs ANTILLOP székünk van,nem egy "keleti kényelem"de 2990Ft-ért nem is csoda.
Szerintem utazos,vagy 2. széknek tökéletessen megfelelő.Már jól ültek a lányok mikor megvettük.De azt hiszem van más tipus is.
Nézd meg a katalogusukban,asszem lehet venni hozzá belevaló szivacsot.
T.fenyő
törpefenyö

Sziasztok!

Most megpróbálok mindenkinek válaszolni, remélem, nem hagyok ki senkit.

Ditke!
Cumitúra nálunk sincs, bár cumi az van. Mondjuk, nem én kezdtem, hanem bent a kórházban adtak nekik, mert nagyon keservesen sírtak amikor le kellett állítani az etetésüket. Azt azért nem mondanám, hogy cumifüggőek. Éjszaka nem is kell nekik a cumi, lehet azért, mert este mindig a cicin alszanak el, majd lopva betesszük őket az ágyikójukba.
Anyukám sajna ilyen rugalmatlan, nem is próbálom megváltoztatni. Csak annyit tehettünk, h Péter elmondta, h óvatosan bánjon a hozzátápival, mert ha merényletre készülne, én összepakolok, és jövünk haza. Pedig egészségügyben dolgozik, igazán elfogadhatná, h halad a tudomány, és nem minden aktuális már abból, amit 30-35 éve tanult.

Judit!
Köszönjük, növögetünk, de szerintem lassan már ti is ekkorák lesztek, ha nem nagyobbak. Csak tudom, h a múltkor elképedtem, milyen értékeket írtál. És tényleg egyre kerekebbek, szebbek a fiaid.

Doris!
A sulihoz sajna nem bátorság kellett, hanem a kényszer visz rá. Már írtam is a lányoknak, h nagyon tartok tőle, mert nagyon sok az olvasnivaló, én meg eddig összvissz 15 oldalt tudtam olvasni. Minden esetre azt mondta a krapek, h a következő félévben is meghirdeti a tárgyat, így újra fel lehet majd venni. Talán nyárig csak elolvasom amit kell.
Dédi megállapította, h most már meghalhat. Bár megjegyzem, erre készül legalább 30 éve.

Edit!
Örülök, h örültök nekem. Tényleg jólesik, és kész felüdülés maga a tény is, h ilyen szívélyesen fogadtatok mindannyian. Köszi.

Vikta!
Én is egyre tudatosabban figyelek, h mit mondok a fiúk előtt. Apjuk kevésbé.
Az én fiaim 4 hónaposak voltak, amikor maguktól kihagyták az éjféli szopit (mindketten egyszerre), aztán két hét elteltével már csak reggel hatkor ébredtek. Most változó, h mikor kelnek (4-5-6, tovább nem bírják).

Ikresmama!
Én azt hiszem itt a rendelőben olvastam annak idején, hogy nem javasolt a pocakkötő, mert kell a hely a növekedéshez és szabad mozgáshoz a babóknak, tehát nem javasolják.

Lilla!
Köszönöm az érdeklődésed, a fiúk egyre ügyesebbek. Most már néhány hete ügyesen fognak, Ádám már a lábujjait fogdossa, nézegeti, nagyon aranyos. Nagyon szépen tartják magukat ültetve, a gyógytornász a tegnap azt mondta, hogy nagyon hamar ülni fognak, olyan szépen tartják magukat.
Mondogatnak is, bár nem olyan bőbeszédűek. És ma volt az első reggelem, hogy nem sírásra, hanem gügyögésre ébredtem.
Hozátápi ügyben még nem tudok nyilatkozni. Majd holnap megyünk oltásra, akkor beszélem meg a részleteket a dokinénivel. De gondolom, hogy most már elkezdjük azt is lassan, bár arról sem késtünk még le.
Mérleg: én akkor hagytam abba a méricskélést, amikor este elkezdtek bealudni a cicin. Akkor már nem akartam felébreszteni őket, és jó is volt, mert akkor kezdték el átaludni az éjszakát.
Tőled azt akartam megkérdezni, hogy miért kell a klinikára kontrollra mennetek? Nekünk nem mondta senki, hogy kellene, így mi nem is jártunk ott egyszer sem. Mi csak a Péterfybe járunk, oda is havonta egyszer az oltás miatt. Majd meglátjuk, később milyen gyakran kell menni.

Ildikó!
Napsugárnak gyógyulást, azaz remélem, hogy már jobban van. Nagyon szép tündér, olyan jó nézegetni, amikor képet teszel fel róla.

Cat!
Én is megnéztem az albumokat, nagyon szépek a képek és az alanyaik is. Mindig olyan jó képeket csináltok, hogy csuda! Hát, hogy a tortadobálás elmaradt, azt sajnálom leginkábbKép

Kristin!
Várjuk a képeket. És a költözésért irigy kutya vagyok. Bár egy olyan pakolászást most nem szeretnék végigcsinálni.

Borkadorka!
Én is azokkal értek egyet, akik a technológiai újdonságok mellett kampányoltak. Fantasztikus, hogy van ilyenekre lehetőség. Ha nem lennének, valószínűleg az én fiaim sem lennének, vagy nem ilyen állapotban. Így melegedtek néhány hétig, és megúsztuk az egész koraszülést néhány tűnyommal. Bár nem tudnám hirtelen megmondani, hány helyen is látszik rajtuk a tűszúrások nyoma.

Cat!
Azt a hozzátápis táblázatot én is megkaphatnám?

Szilvibank!
Nekünk sajna nem lett 4D-s uh-nk, mai eszemmel hamarabb elmentem volna. De ugye nem tudhattam előre, h nem érünk rá késlekedni vele.

Nettke!
Nekünk van IKEA-s etetőszékünk, abba bele lehet kötni a manókat. Már másznak a gyerkőceid?
De abba tényleg csak ülni tudó gyereket lehet beletenni, mert különben eldől benne a pici.

Na, azt hiszem sikerült mindenkinek válaszolni, akinek nem, attól bocsánatot kérek, de így is meglehetősen hosszúra sikerült az iromány.

Puszi mindenkinek,
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Bannamari!

Azért tervben van a 4D, "csak" valóban idő kérdése. Remélem nem késünk le róla (betöltött 27. hét). Elég bagoly típus vagyok, de most kivételesen nem ezért és nem kizárólag a netfüggésem miatt vagyok fenn ilyen későn -igaz van, hogy napokig hozzá sem jutok, de ez itt off, hanem mert szegény Z. még mindig a homokot talicskázza befelé, amit holnap már használnak is a szakik (REMÉLEM), én meg cserébe etetem és itatom mikor igényli. Mást úgysem tehetek már.

Jut eszembe 1.: Dokinál voltam csütörtökön, akkor megkérdeztem, hogy mikortól akar száműzni a kórházba. Rámnézett és mondta (ehhez ismerni kell és jóban kell vele lenni, akkor enged csak meg ilyet magának): "Nem igaz, hát a másik is ezzel nyúz! (másik = K., szintén ikres kismami 2 hét előnnyel) Ha semmi bajuk, akkor nem jó maguknak otthon? Tudja, az nem egy Ritz! (= Péterfy)" Ilyen is van. Egy finiselő kismamája a 38. héten még a szakrendelőben "lógott" az NST-n, mert beküldte a 36. héten, a kórházból meg hazaküldték, annyira rendben volt. Mondjuk ehhez biztos szerencse is kell és gondolom dugig tömött szülészet hidegfronttal megspékelve. :-)))

Jut eszembe 2: Lehet, hogy lerágott csont, akkor bocsánatot kérek, de felmerült, hogy beszereznénk légzésfigyelőket a manóknak. A lányoknak nem volt, de beültették a fülembe a bogarat, hogy mégiscsak ikrek...nagyobb lehet a kockázat... Ti, mint tapasztalt ikresek, mit javasoltok? Legyen? Ne legyen? Ha lesz, milyet érdemes? Szerencsére a céges egészségpénztár téríti az árát, tehát ha számlát kérek és beküldöm nekik, nem az lesz a fő szempont, hogy mennyibe kerül, hanem a minősége. Téves riasztás lehetőségétől a hideg kiráz...
Kérek szépen tippeket!

Köszönöm!
Szilvi
szilvibank

SzilviKép
Ha téged megnyugtat a légzésfigyelő, akkor legyen mindenképpen. Én ezen nem paráztam sosem, de ha korababák lettek volna, akkor vettünk volna. Ha veszel, az Angel Care-t ajánlom.

AnnamariKép
http://freeportal.hu/babakonyha/

Itt a hozzátápi tábla. Nekem ez bejött. Kitartást az oltáshoz. Ez az 5 hós lesz ?

NettkeKép
Nem semmi repertoárt esznek már meg a gyerkőceid. Az enyémek kb 8 hónaposan ettek ennyifélét, de tudom Te korai hozzátápi párti vagy.Kép Azért nem lehet semmi a 3 gyerkőcre előállítani a kaját, nekünk a kettőre is egy vagyon.

DorisKép
A következetlenséget én sem szeretem, mert a gyerekek nagyon okosak. Amit egyszer megengedtek nekik azt másodszorra jogosan követelni fogják.

Sajnálom a skarlátot. Ez lázzal is jár ? Viszket ? Kaptatok rá valamit ? Remélem hamar letudjátok, és egy fertőző betegség ki van pipálva.

KristinKép
Nem semmi, hogy költöztetek a pici manókkal. Azt hiszem ez embert próbáló feladat lehet.

RibizliKép
Én emlékszem rád a friss kimamákból, amikor a lányokkal az a hatalmas pocid volt, és végig hordtad őket. Volt rólad egy nagyon csini kép, amikor egy karosszékben ültél. Azóta nekem is ikreim lettek.Kép Mesél picit magatokról, hogy a lányok mit szóltak a kistesóhoz. Segítséged van ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Szilvi!

Nekünk van légzésfigyelőnk, de csak azért, mert koraszülöttek lettek a manók. Különben egész biztosan nem lenne. Én nem akartam fölöslegesen pénzt kiadni ilyesmire.
Amúgy a téves riasztásoktól igazán nem kell tartanod, sokkal jobb a téves, mint a valódi. No meg rendszerint kiderül, h a baba jól van, esetleg szembe is vigyorog. Nekünk napközben a nagyszobában vannak a fiúk, így már csak éjszaka használjuk a légzésfigyelőt.

Cat!
Igen, ez az 5 hós oltás. De nagyon örülök, h egy időre vége az oltásoknak. Bár, ha őszinte akarok lenni, Ádámnál semmiféle oltási reakció nem volt a bcg-re.
Táblázatot köszi szépen
puszi

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok Lanyok!

Csak gyorsan, mert "huz az agy." Kép A babak nagyon helyesek, nagyon buszkek lehettek Rajuk.

Moncsi, kitartas. Jol csinalod es biztosan kihuzod a szulinapodig!!

Mi meg vagyunk es meg mindig egyben - holnap kezdjuk a 35. hetet, ugyhogy a legnagyobb veszelyen immar tul vagyunk. (Legalabb is nagyon remelem.) A picik jol fejlodnek es en is jol erzem magam (persze a rusnya nathatol eltekinteve.)

Haskoto temaban en azt hallottam, hogy nem igazan ajanlott, bar Amerikaban majdnem mindenki hordja (egy babaval is.) Nekem mindket babam fejvegu es ugy erzem nincs tul sok helyuk a mocorgasra - kicsit tartok is tole, hogy megnyomodik a kis fejuk mire kijonnek. Szoval ha neked segit akkor hasznald. Elobb-utobb ugy is agynyugalomra itelnek es akkor mar ugy sem kell hasznalni.

Teljesen meggyoztetek a segitseg fontossagarol. Sajnos csaladon belul egyaltalan nem tudunk segitseget szerezni, igy marad a fizetett haztartas vezetono / bebi szitter. Hol erdemes keresni? Feltettem egy hirdetest itt a babaneten, de csak 1 jelentkezo volt es O is egy picit sokat kert. Ha mar itt tartunk, mi az atlagosan elfogadott tarifa?

Koszi,
Heszter

KépKép
heszter

HeszterKép
Én a babaszobára tettem fel hírdetést, és millióan jelentkeztek, volt miből csemegéznem. Átlagosan 700 Ft/óra.

Gratulálok a 35. héthez.Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Ami kimaradt az előző hozzászólásokból:

Sziszus

Nagyon tetszik a Lilypie csíkod. Régen is ilyen volt? Én nem is láttam ilyen fajtát asszem. Egyébként kicsit hülye vagyok ilyenekhez: ide hogy kell beilleszteni a csíkomat?

Judyt

Nagyon dögösek a kiscsávók a kimenős szerkójukban! amúgy is írtó jó cuccokban látom őket mindig. Hol veszitek őket?

Doris

Köszi a hozzátápis infót

Annamari

Mi a Péterfybe nem szeretnénk vinni őket többet. Tudod, ott a Csákinál voltunk és ő nem igazán szeret a szülőkkel kommunikálni. A SOTE-n szívesen fogadtak minket és az ottani dokinőkkel nagyon elégedettek voltunk/vagyunk. Amúgy pedig ott egy vizsgálat keretében lehetőség nyílt egy oltássorozat beadatására is. Ez 5 oltásból áll, havonta kapják és egy ún. RS vírus ellen véd, ami koraszülötteknél tüdőgyuszit, hörghurutot és egyéb nyalánkségokat okozhat. Van olyan og. ahol ez minden babának jár, de itt csak azok kapják, akiket kiválasztottak erre a vizsgálatra. A Hajdú dr-nő úgy lobbyzott hogy megkapják idén is ezt a vizsgálatot. ( Egyébként az amcsiknak csinálják és gondolom pályáznia kellett rá a kh-nak)
Mi is havonta visszük őket kontrollra. Az oltást viszont a háziorvosuk fogja beadni nekik. Már ott áll a hűtőben a fizetős, de eddig mindig elmaradt. Hol apa, hol én vol/vagyok beteg és így nem akarta gyengíteni az immunrendszerüket vele. Lekopogom, eddig nem is kapták elKép.Talán a jövő héten végre oltunk.
Nagyon ügyik a gyerkőcök. Mikor maradtak többet ébren? Mi még mindig elég sokat alszunk. nem mondom, hogy bánom, de azért várom is, hogy aktívabbak, ügyesebbek legyenek.

Kristin

Már itt laktok és nem szóltál?!! Ejnye-bejnye! Persze gondolom sok a dolgod. Majd ha lesz kedved talizni, együtt sétálni v ilyesmi, szólj! Mi dél-2 óra között szoktunk indulni valamikor, ez attól függ, hogy épp mikor szopiznak. Egyébként nálunk sincsenek el kint semmiben (se mózesben amíg kicsik voltak, se a kocsiban) csak ha mozog a kocsi a s.ggük alatt.KépDe azt már nagyon szeretik. Hol is laktok pontosan?

Egyéb:
haskötő: nekem volt a 20. héttől és nagyon szerettem. Sokkal kevésbé fájt az alhasam és a derekam. Azt én is észrevettem, hogy olyankor kevesebbet mozogtak, de én ennek néha még direkt hálás is voltam. Ha nem húzod túl szorosra, nem hiszem, hogy árt nekik. Persze csak ha nem abban vagy egész nap. Én sokat pihiztem és akkor levettem.

kérdésem lenne: Tegnap a SOTE-n azt mondták, hogy Dáviddal gyakoroljam az ülésbe húzást, mert elég lazán tartja a fejét. Hiába mondtam, hogy nekünk a dévényes nem ajánlotta, elég gunyorosan nyilatkoztak, hogy ettől nem lesz semmi baja. Sőt, ingerli a kellő idegpályáket, ezáltal segíti az érési folyamatot. Ma a dévényes gyógytornász pedig azt mondta, hogy ferde a nyakizma, azért tarja rosszabbul a fejét és nehogy húzogassam, mert azzal csak ártok a gyenge nyakának és a gerincének is. Na, most kinek higgyek?!! Nem bírom jól a cseszegetést, mindkét részről szeretném elkerülni ha lehet, de főleg nem akarok ártani a gyerekemnek!

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ikresmama!
Nekem volt pocaktartóm, ami a terhességtől kialakult lágyéksérvem miatt számomra jónak tűnt. A dokim szerint tök fölösleges volt, de én nem tartottam annak, így hordtam, amikor mászkáltam. Azt nem mondta, hogy a babák miatt nem jó, úgyhogy talán nem lehet olyan ártalmas. Úgysem hordod állandóan, és ahogy növekednek, biztos egyre többet fekszel majd te is, és akkor nem kell. Addig meg ha jobban érzed magad benne, szerintem nyugodtan használhatod.

Szilvi!
Az én Bajcsy Kórházas orvosom sem volt az a befektetős fajta. Én is többször kérdeztem aggódva, mikortól kell a kórházban sínylődnöm, de ő mindvégig csak azt hajtogatta, hogy ha nincs semmi bajom, minek lennék bent. Így csak szülni mentünk be /a betöltött 38. héten/.

Légzésfigyelő: nekünk az mondták a Sote II-n, hogy aki megengedheti magának, vegyen. Nálunk különösebb indok nem volt rá, de ezek után nem mertem megkockáztatni, hogy ne legyen. Én egyébként is elég aggódós vagyok, viszont így csak attól féltem, hogy esetleg nem tudok úgy közbelépni, ahogy kell, ha esetleg szükséges lenne... Nekem nagy biztonságot adott, bár azt a pár riasztást, ami történt, nem kívánom senkinek. Valamelyikről tudtuk, hogy téves, de volt, amikor komolyan megijedtünk. Mi egyébként a Madarász Kórházból szereztük be, ott ikreknél csak egyet kellett megvenni 50.000 Ft-ért /ez 3 éve volt ennyi/, a másikat ingyen bérbe adták 1 évre. Megjegyzem, a bérelt készülék téves /vagy igazi?/riasztásai miatt 7 hónaposan 3 napot a kórházban töltöttünk megfigyelésen alvásvizsgálattal, meg egy halom macerával. A készüléket ugyanis nem lehetett megvizsgálni, sokkal egyszerűbb volt hármunkat benyomorítani egy fülledt szobába. Na de ezt nem is részletezem tovább! Lényeg, hogy mindezek ellenére nekem fontos volt, hogy legyen, de itt egy csomó anyuka nagyon ügyesen nem használta és nem is stresszelt a hiányától.

Sziasztok!
Éva
Éva70

Ma úgy látszik, hogy hosszú az ebédszünetemKép

légzésfigyelő: nekünk van, eleve akartam, de még korák is, úgyhogy mindenképp kellett. Engem megnyugtat, a téves riasztás nem zavart, mert megbökdöstem az illetőt és rögtön láttam, hogy mocorog és jól van. Amúgy kicsit bennem is van, hogy lehet, hogy tényleg nem vett kicsit tovább levegőt és akkor tiszta szerencse, hogy szólt a gép, mert így felébresztettem időben és nem lett nagyobb baj. Nekünk AngelCare van, de ha mindegy az ára, a legtöbben a BAbySense-t javasolják. A kórházban is ez volt alattuk. Annak jóval nagyobb a hangereje, engem eleinte zavart, hogy halkabb az Angel. De így is meghallom. Néha tesztelem, hogy jelez-e ha nincs benne a gyerek és hogy hallami-e az egész lakásban- hallani. Riasztás egyébként az elején volt, amikor 2 kg körül voltak a babák.

Segítség: az elején itt volt anyukám- nagyon rászoktam, néha az idegeimre ment. Már 1 hónapja nincs itt, igazából tök jól elboldogulok. Jó, néha kicsit fárasztó... Takarítónő jár, de a gyerekeimhez egyelőre nem engedek idegent nyúlni. Egyelőre még nincs igényem arra, hogy elmehessek valahová nélkülük, majd akkor akarok csőszt fogadni. Szerencsére nem emeletes házban lakunk, így egyedül is el tudom őket vinni ide-oda. Én állítom, hoy azóta érzem magamat igazán anyának, amióta magamra vagyok utalva velük. Azóta valahogy ők is jobbak napközben. Ha van itt valaki (akár apa is) rögtön nem lehet velük bírni, megérzik, ha több kéz áll rendelkezésre és kihasználják keményenKép

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Heszter Kép
én ismerősön keresztül jutottam hozzá. Mi mostanáig (holnap lesznek 1 évesek) hármasban éltük a nappaljainkat, segítség sosem volt itt.
Takarítónőm az van.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Légzésfigyelő: nekünk nem volt, eleve úgy voltam vele, hogy csak akkor veszek, ha az orvosok indokoltnak látják. Korák voltak, 1 hónapig a PIC-en voltunk, de soha nem volt gond a légzésükkel, mikor jöttünk haza, megkérdeztem hogy vegyek-e, nekem azt mondták, felesleges, úgyhogy nem is volt. Egyébként nem is paráztam rajta, én voltam a legjobb légzésfigyelőKép , eleinte egy szobában voltunk velük, még éjjel is mindig tudtam, hogy most fognak felébredni-szaporább lett a légzésük. Persze ha folyton ezen aggódnál inkább vegyél, csak a magad megnyugtatása miatt.

Segítség: nekem nincs, pontosabban állandóra nincs, de ha el akarok menni valahova, anyukám vagy a hugom eljön. Persze mindig hosszas egyeztetés után, max havonta 1-2x. Igazából én idegenre nem bíznám a gyerekemet, még a nagyszülőkre sem szívesen, csak ha nagyon muszáj. A takarításba a férjem besegít (a gyerekfelvigyázásba kevésbé-inkább mindenhova húzzuk magunkkal őket, mert ő ugyan nem marad egyedül velük Kép )

Ditke
ditke62

LillaKép
Nekem sem volt segítségem, csak ha nagyon el kellett mennem valahová akkor jött Anyukám, de 6 hós koruk óta nem vállalja őket, mert nem bírja már emelgetni a fiúkat, és nem is bír velük. Takarítónőm van és volt is, de a lakással már végképp nem lett volna időm foglalkozni. A legnagyobb segítségem a férjem volt, és a mai napig csak rá merem a fiúkat bízni. Bébiszitterünk van 3 hete, de csak este, de rá sem bízom a fiúkat egyedül, csak ha én is itt vagyok. Már azért érik, hogy itt hagyom őket 1-2 órára, de nem voltam még olyan merész.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
jut eszembe... holnap? egy ázsiacenterezés???
du. szabad vagyok. de. van egy megbeszélésem 10ről, szerintem max. 1 óra, utána arra tudnék menni. Ha jól rémlik csüt. ott a szitter, vagy nincs?

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
A holnapi nap sajnos nem jóKépKép Zoli egyik barátja jön fel délután. Hétfő ?

Vannak Kolpingolós képek ?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Lilla!
Sok rucit használtan vettem ismerőstől+turiztam.Kép
Az egyik macis polárt például ismerőatől vettem meg, a másikat pedig boltban.
Segítség:
Nekem az elején (2 hónap) minden nap jött valaki a családból főzni, takarítani, vasalni.
Most már csak egyszer jön anyósom egy héten.
Én a páromra és a húgomra számíthatok, ha el akarok menni egy kicsit vásárolni.
Néha a férjem szól rám, (ha már látja, hogy kész vagyok)hogy nem akarok-e elmenni vásárolni.Olyan édes, hogy számíthatok rá.Kép
Szitteren Én is gondolkozom későbbre, de nem tudom, hogy megbíznék-e benne.

Cat!
Gondolom nehéz volt kiválasztani a megfelelő személyt.A fiúk kijönnek vele?

Annamari!
A fiúk nagyon nőnek, most:
Ákos 7700g 67cm, Attila 7400g 66cm.

Nettke!
Nem semmi, hogy már mennyi mindent megesznek a gyerkőcök.Mekkora turmixot vettél nekik?
Vagy bébiételt veszel?

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
Jól kijönnek vele, már mennek elé röhögve ha jön. Mondjuk nincs akkora ováció mint Apának, de szeretik. Mostmár odamennek hozzá, felkapaszkodnak rajta, sőt ölelgetik is. Persze ha valami bajuk van Anya a hátország, akkor nem mennek hozzá, rajtam csüngenek.

Hol van az albumotok ? Nekem mindig olyan képnézegetős kedvem vanKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!!!
még nem olvastam teljesen vissza ezt az oldalt csak gyorsan leirom ami eszembe jut mert kezdenek sirdogálni-éhesek- és abba kell majd hagynom és el fogom felejteni....
Cat,doris,nettke!!
köszönöm a hozzátápis infókat...akkor semmiről nem vagyok lekésve...szoktatom őket kanalanként és kapják a tápit tovább(egyébként nagyon szeretik a tápot)!
Amit eddig tudok!
szeretik:sütőtök,banán,körte
nem szeretik:répa,borsó,krumpli
alma határeset
Olyan édesek,mert mikor valami nem izlik nekik a Lara egyből tolja ki úgy hogy még be sem ment,Norbi pedig rázkódik az undortól!

Haskötő:én ezt szülés után hordtam ,jó volt mert helyettesitette a kitágult hasfalam és nem volt olyan érzés hogy dől ki a belem...
pocaktartó pánt:ezt is használtam.Ez alulról támasztja meg a nagy pocakot és ami nagyon jó melegit ilyenkor a hidegben...

mennem kell
kristin75

megint irok mert büfi közben tudtam kicsit olvasni

4D...mi voltunk sajnos későn 22. héten,mert ha előbb mentünk volna egxyütt látszódtak volna igy meg csak külön-külön.
állitólag mikor már nagyok nem élvezhető mert takarják egymást.ez az ikreknél van igy az egyes babáknálaz a jó ha kjésőbb mész,ikreknél pedig a 20.hét környékén és a 12 hét környékén

Lilla
igen még nincs sok időm...van még zsákom cuccal.
Szigetcsép utcába költöztünk.Ti merre laktok?

elfelejtettem...a beteg kicsiknek mielőbbi gyógyulást
kristin75

megint én!

Orsi!
Ha holnap nem tudnék jönni...BOLDOG SZÜLINAPOT az eső évhez!!!
sok-sok képet nézegetnék róluk is!!!

Légzésfigyelő:mi is gondolkoztunk rajta...mivel azt mondták hogy fölösleges igy nem vettünk csak ha gond lett volna,de ha valakinek ez jelenti a biztonságot,akkor szerintem minden pénzt megér!!!!

azt hiszem mindent leirtam...most kezdek visszaolvasni...

kristin
kristin75

Doris!

majd elfelejtettem! jobbulást Lilcsinek! Remélem gerike megússza.

L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Orsi!

Majd' elfelejtettem: BOLDOG SZÜLINAPOT a fiúknak!

Ditke
ditke62

Sziasztok, jó sokat irtatokKép
SzilvibankKép
Ez minden terhességre igaz szerintem, úgy értem, hogy a nemükre nagyon kiváncsiak az emberekKép Nekünk volt légzésfigyelőnk mert koraszülöttek lettek ráadásul Gerinek folyamatos légzésproblémái voltak igy meg sem fordult a fejünkben, hogy ne legyen. A Madarász u-ban vettük meg a Baby-SenseII-es tipust. Ikrek esetén 1 gépet kell kifizetni (50.000,-Ft volt két éve) és a második használt gépet ingyen adják egy év időtartamra. Én egy év után megvettem Lilcsikének is mert nem lett volna nyugodt a lelkiismeretem, ha egyikük alatt van a másik alatt meg nincs...aztán rá egy hónapra egymás után három napon keresztül is Lilcsike szétszerelte a gépet szép csendesen igy rémisztgetett minket és a 3 nap szivinfarktusa után kivettük mindkettőjük alolKép A Madarász u-ban előadást is tartanak ami azért nagyon fontos, mert ha szükség van a hirtelen beavatkozásra, akkor nem elég a riasztás, tudnod kell mit tégy a picivel mert a mentőt akkor sajnos nincs idő megvárni... Az előadásra akkor is be lehet ülni, ha nem az Õ gépüket veszed megKép
NettkeKép
Köszi a jókivánságotKép
BannamariKép
A másik fórumon is irtam nekedKép Egyébként a Dédik már csak ilyenek... Akkor is le a kalappal elötted, iszonyatos nehéz két pici mellett meg tele gondokkal, bajokkal tanulni is úgyhogy én tisztellek ezért talán mert olyan lusta dög vagyok ahelyett, hogy tanulnék esténként...Kép
CatKép
Valóban nagyon okosak a gyerekek és Gergő ki is használja a Mamáék következetlenségét és mindent, de tényleg mindent el tud náluk érni...sokszor megdöbbenek azon mi mindent meg nem csinál két felnött ember csak azért mert olyan keservesen tud zokogni Geri meg olyankor "árvagyerek" pofikát vág a krokodilkönnyek mellé...Kép Szerencsére - lekopogom - Lilcsike tüneményesen viseli a skarlátotKépKép Nem lázas és az orra sem folyik. Nyügikés és kicsit rosszúl alszik éjszakánként de ezt meg Geri miatt már megszoktam csak Lilcsikét sajnálom de egy tündérKépKépEgyébként antibiotikumot kaptunk rá mert csak és kizárólag az gyógyitja meg és 6 napig kell szednie.
HeszterKép
Örülök, hogy jól vagytok és múljon el gyorsan az a fránya náthádKép
LillaKép
Az a helyzet, hogy a Katona és Dévény módszer képviselői között gyakoriak a szakmai féltékenységek...igy a szülő sajnos iszonyatosan ki van szolgáltatva. Én csináltam a Katona tornát is ill.a Dévényre is jártunk de úgy, hogy a Dévényes gyógytornásszal egyeztettem mely Katonás feladatokat csinálhatom, mivel nem ártok. Én azt mondom ha megbizol a Dévényes szakemberetekben akkor hallgass Rá ha viszont a Katona tornát javasló orvosban bizol akkor Rá hallgass. Nekünk mindkét tornára szükségünk volt.
OrsiKép
De figyelmetlen vagyok... Holnap lesztek egy évesek??? Nagyon gratulálokKépKép Most ünneplitek vagy a hétvégén?

doris

sziasztok!

Õrület mennyit írtok, olyan jó Kép!!

Doris!
Köszi a nyuktatást fordulásra. Olsalra fordulás már megy nekik, de semmi több. Nem leszek türelmetlen, majd rájönnek milyen jó dolog is ez!

Ribizli!
Mi még nem ismerjük egymást, remélem sok érdekességet és jó tanácsot kapok majd tőled!

Cicamica!
A Gyöngytyú utcában lakik a sógorod? Hát az tényleg itt van hozzánk közel. A rendedlőben sokmindenkivel szoktam találkozni, mert az ikrek odavonzák a többi anyukákat. Ha lát az ismerősöd szólítson csak meg nyugodtan Kép, legalább ismerkedek anyukákkal. Nem rég lakom Pesten, a kerületben meg alig van ismerősöm Kép.

Cateye!
Kiskőrösön jártál? Tesóm ott lakik, szuper az a város!Voltatok a Szüreti napokon?

Lilla!
Mi is járunk Dévényeshez és én a te helyedben neki hinnék. Zalánnak is voltak fekjtartási promlémák, dee a tornának köszönhetően teljesen rendbejött. Otthon is csak azt csináltam velük, amit a tornász mondott.

Orsi!
Boldog 1 évet a fiúknak!!!!

Mi ssajna megyünk a takonykórba. Milánnál jobban kijött, mint Zalánnál, de várom mikor kapja el Kép.Porszívózom az orrukat, utálják Kép. Kenegetem a mellkasát, hátát kánforos kenőccsel, ez sokat segít. Van orrspraink is tengervíz sóoldatos. C vitamint is adok, bár ezt nem tudom jól teszem e. Lázuk nincs, enni is esznek. Van valakinek jó ötlete a takony ellen?

most ennit, ,pussz mindeenkinek

Ancsa

Kép
vancsa

Sziasztok!

Köszönöm a sok véleményt a légzésfigyelőkkel kapcsolatban! Mindenképpen meg fogok kérdezni orvost is, de a véleményetek igenis erősen nyom a latban, mert Ti használtatok is ilyet. Kicsit szégyelltem magam, mikor le mertem írni, hogy az ára nem olyan lényeges, de ez egyedül azért van így, mert a munkahelyi ep. téríti az árát. Ha nem tenné, sokkal nehezebb lenne a döntés.

Segítségre mi sem sokat számíthatunk a csöppségek mellé, csak annyira, amit régen írtam (nagyobbak elhozása délutánonként, egyéb munkáért cserébe). A még élő nagyink messze van és aktív vállalkozó, plusz nem adnék csecsemőt a keze alá, ha a saját fiát sem volt képes 7 hónapos kora után nevelni.:-((((((((((
A már meglévő unokáit egyébként imádja, nyaranta sokat vannak/voltak nála, kedve szerint ruházza őket, ízlése pedig van, tehát panaszkodni nem lehet rá, de őket sem pelenkázta vagy öltöztette csecsemő korukban. Apósom előbb kérdezte meg, hogy is van ezekkel a modern pelenkákkal.(Õt még le is pisilte a kisebbik lányunk, mikor az ölében volt, de azt sem bánta...)

Orsi!

Isten éltesse a fiúkat!
szilvibank

Sziasztok!

Megvolt az 5. havi oltásunk, kicsit nyűgösek lettek estére, de adtam nekik kúpot és békésen alszanak.

Judit!
Hát, ezek szerint már most sokkal nagyobbak, mint az én fiaim. Kapnak még anyatejet?

Lilla!
Én megkérdeztem ma a gyerekdokit erről az rs oltásról. Azt mondta, h eleve másfél millió forint, node 5 szúrással csak egy szezonra nyújt védettséget a manóknak. Amúgy azt mondta, h ezt főleg nagyon kis súlyú koraszülötteknek szokás adni, főleg olyanoknak, akiket sokáig kellett lélegeztetni és valamiféle károsodás lett a tüdejükben.
Tény, ami tény, nagyon veszélyes vírus, sok galibát tud okozni, viszont igen csekély az esélye, h összefutsz vele. Felnőtteknél pedig csak egy síma száraz köhögést okoz.
No, szóval nem mintha lenne rá lehetőségünk, de én akkor is elgondolkoznék rajta, h 5x megszúratni a manókat csak egy szezonra szóló védettség kedvéért. Persze jó, h megvan legalább a lehetőség.

A kórházban a dokinénink nagyon dícsérte a fiúkat, h szemmel láthatóan nőttek. Hát, tény, h nyúltak, de a dekák alig akarnak szaporodni.
Most 6,2 és 6,8 kilósk a fiúk.
Jaj, és azt mondta, h mindenkinek velünk példálózik szoptatás terén.

Orsi!
Boldog szülinapot még egyszer a fiúknak! Gondolom, h hétvégén ünnepeltek, ha holnap asiacenterezelKép
A képeket várjuk.

Most másra már nem futja az energiámból.
Jó éjt mindenkinek.
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok! Kép

Orsi Kép Kép BOLDOG SZÜLINAPOT A KÉT KISMACZKÓNAK!! Kép Kép

Gyöngyi Kép gyönyörüek Kép lehet nekünk is kint kellett volna maradni, hogy Cork közelebb legyen a fiaimnak Kép Kép
Ja, és nem lerúgják már, hanem fogják és lehuzzák a zokeszt Kép

Cat Kép jó hogy mondod, tartozom neked egy tortával Kép összebeszélünk egy időpontot, és ha lesz autós ülésem átviszem Kép vagy jöhettek hozzánk is, igazából bárkit szívesen látok Kép csak gondolom ebben a hidegben mindenkinek macerás kimozdulni ...

Tücök Kép nagyon édik a kiskukkolók Kép Kép

Annamari Kép nagyon tündériek a fiúk Kép merre lakik anyukád, hogy ennyit kell utazni?
A te fiaid stabilan ülnek? Tényleg büszke lehetsz magatokra a szoptatás miatt is!! Kép Kép

Doris Kép skarlát Kép Kép

Judyt Kép jól belehúztak a fiúk súlyügyileg Kép Kép

Kristin Kép szuper lehet az új lakásban.

Nettke Kép ti már ennyifélét esztek?? én még csak almát, sütőtököt, krumplit és répát adogatok, és nálunk mindig kell utána tápszer.

Mindig megfogadom, hogy rendszeresebben írok de valahogy nem tudok a káoszon urrálenni se körülöttem, sem a fejemben.

Lilla Kép http://lilypie.com/first_birthday.php?#preview ezen az oldalon megcsinálom a szalagot, lementem az aznapit egy .png-be és azt töltöm fel mellékletként.

Na, megyek csatateret rendezni ...

Szilvi
Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Szilvi!

A te manóid is ugyanolyan aranyosak.
Anyukám Erdélyben lakik, Gyergyószentmiklós mellett, ami kb 670 km.
A fiúk még nem ülnek stabilan, azaz önállóan még nem tudnak üldögélni, de ha fogom a kezüket vagy ha kitámasztokm őket, akkor nagyon szépen elüldögélnek. Mondjuk ezt a kitámasztós dolgot nem szeretem, úgyhogy inkább csak az ölemben üldögélnek. És most már állandóan csak ülnének. Nyújtják a nyakukat, és cirkuszolnak, hogy ültessem fel őket.

Puszi

No, most én is kipróbálom ezt a centit.

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

VancsaKép
Én beszéltem egy fül orr gégésszel, és meglepődtem, mert azt mondta, hogy napi 10-15* kell az orrukat kiszívni takonykór esetén. Én eddig lazán kiszívtam nekik napi 3*-4*, de az nem elég. Sterimar befúly, orr leszív, és utánna orrcsepp. Az orrcseppet viszont csak napi 3*-4* lehet adni. Mást nem tudsz kezdeni velük, de a C vitamint adhatod, esetleg Calcimuscot és Fenistil cseppeket. A Fenistil felerősíti a betegséget, de gyorsabb lefolyású lesz.

AnnamariKép
Büszke is lehetsz magadra a szopizással kapcsolatban!!! Addig sem kell tápszerre költeni, ami horror pénz havonta. Miért kell kényszerből suliba járni ? Figyelmetlen voltam és ezt nem olvastam.Kép
Ne izgulj a fiúk súlyán, nem jelent semmit, a tápszeres babák nehezebbek, hiába mondják, hogy nem hízlal a tápi. Én akkor jöttem rá, amikor áttértünk anyatejről tápra (6-7 hósan). Nálunk az lett volna az az időszak, amikor már belassul a hízása a babáknak és nem híznak 200-300 gr-ot hetente. Na nekünk ez nem lassult be, továbbra is meghízták ezt a tempót, és tuti a táp miatt.

DorisKép
Jobbulást Lilcsikének! Gerinek azért elég nagy esélye van benyalni ezt, nekünk mindig azt mondja a dokinő, hogy egy cég.Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Orsi!
NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK LEVINEK ÉS MÁTÉNAK!!!
Kép

Annamari!
Még ciciznek a fiúk, de sajna csak 5 percig hajlandóak, utánna tápit kapnak.
Én is irigy vagyok a csak szopi miatt.Kép
Büszke lehetsz magatokra.Kép

Cat!
Még alakítgatom az albumot, még nincs fent minden kép, folyamatosan csinálom.
De ha már elvonási tüneteid vannakKép, akkor itt találod meg:
http://kosa.atw.hu

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Annamari

Gondoltam, hogy húzós lehet az RS oltás, de hogy ennyire! Így még jobban örülök, hogy megkapjuk ingyen. Nálunk a gyerekorvos és az ikres barátnőm (tudod, akivel találkoztál Te is a kh-ban) gyógyszerész rokona is azt mondta, hogy nem habozzunk, adassuk be. Jövőre már elkaphatják, akkor már elég nagyok lesznek hozzá. Igen, nekünk is mondták, hogy úgy választották ki őket, hogy a nagyon pici súlyúak kapják meg. Hát, Niki valszeg az egyik legkisebb volt a 970-jével. És nekünk az van a tájékoztatóban, hogy szinte mindenki elkapja életében, csak mi legtöbbször észre se vesszük, mert nálunk már nem okoz komoly tüneteket. Õk viszont akár kh-ba is kerülhetnek miatta. Nekem megér ennyit a + 5 szuri, bár nagyon sajnáltam őket miatta- úgy sírtak szegénykéim. Ti nagyobbak boltatok, így ti biztos nem is tartoztok ebbe a nagyon veszélyeztetett kategóriába.Kép
A szopit szerintem is nagyon jól csinálod. Ezt az egyet én is tutira a Péterfynek köszönhetem. Niki alig volt még 1 kilós és már szopizhatott. A SOTE-n jóval később engedték volna, addigra már lehet, hogy nem is ment volna ilyen jól. Egyébként engem is halálra dícsértek az ottaniak, hogy ikreket szoptatok. Bár én nagy példakép a szülészeten vagyok. Ádám doki minden hasonló esetnek elmeséli, hogy majdnem 5 hétig feküdtem ott. Most is elkezdte mesélni a tanuló nővéreknek amikor ott voltunkKép Remélem a szoptatásban hasonló sikereket fogok elérni, mint Te- tényleg szuper ügyei vagy!

puszi, L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kristin

Mi a Pesti út túloldalán lakunk, babakocsival kb 10 perc lehet tőletek

l

Lilla

Kép

Kép
cicamica

JudytKép
Szuper az album! Nagyon ügyes vagy! A munkáidat is fel kellene tenni, mert igazán szépek.

OrsiKép
Itt is nagyon boldog első szülinapot a fiúknak!

Kép

Cat
Kép
cateye

Cat!

Az, hogy muszáj a sulit csinálnom, az rajtam múlik. Igaziból én alakítom ezt a kéényszert, no meg a körülményeink. Írtam már itt is, de nem hangoztatom, hogy Péter már nyugdíjas, lévén h betöltötte a hatvanat, így az ő nyugdíjából és az én gyesemből élünk. Nos rágondolni is rossz, kimondani még nehezebb, de nekem számolnom kell azzal, h Péter nem tudja felnevelni a gyerekeit (és sajnos egyre több nyavalya jön ki rajta - múlt hónapban 35 ezer forint volt a patika). Na, szóval azért kell nekem a diploma, h valamilyen jobbacskán fizető állásom lehessen, mert így mindannyian éhen halunk vagy a legnagyobb nyomornak nézünk elé.
Most sokan mondhatjátok, h akkor miért vállaltunk gyereket. Merthogy tudatosan vállatuk őket. Azért, mert én nagyon-nagyon szeretem Pétert, és neki akartam gyereket szűlni, Péter pedig nem akart megfosztani ettől az örömtől, azaz ő meg nekem akart gyereket. Persze előre egy gyerekkel számoltunk, de így nagyon boldogok vagyunk, h ketten vannak.
Péternek amúgy nem én vagyok az első felesége, sőt, tulajdonképpen a negyedik, de azt mondja, először érzi, hogy családja van. No, ezért érte meg.

No, jól kiteregettem itt a magánéletünk titkait, de ez van. Tulajdonképpen egyikünk sem szégyenli, csak a szegénység kicsit kellemetlen.

Lilla!
Igen, mondta a dokinénink, h mi valószínűleg nem is tartozunk abba a veszélyeztetett kategóriába, mert a nagyon pici, egy kg alatti babák az igazán veszélyeztetettek.
És te is igen büszke lehetsz magadra, igazán értékelendő, szinte csoda ahogyan végigfeküdted azt az 5 hetet.

No, megyek, mert nagyon nyűgösek.

Puszi, Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Orsi! Kép

NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT MÁTÉNAK, ÉS LEVINEK!!

Doris! Kép
Remélem hamar túl lesztek ezen a betegségen! Nekünk most volt az első náthánk, és ezen is egy csomót aggódtam, pedig jó lenne hozzászoknom a gondolathoz, hogy át kell esniük sok-sok rossz dolgon mire felnőnek...

Judyt! Kép

Bár Cat-nak címezted, de belelestem a képekbe...
Nagyon profi az album. Nagyon szép pár vagytok, és a Lurkók is tündériek! Szuper, hogy sikerült a buborékfújóst megörökíteni!

Bannamari! Kép

Bár ez sem nekem szólt,(úgylátszik ilyen kotnyeles vagyok)mégsem tudom szó nélkül hagyni...
Bárcsak mindenki ezért vállalna gyereket, amiért Ti!!!(és mi is) Azt hiszem nincs ennél fontosabb indok! Sok erőt, kitartást kívánok!

Lányok!
A légzésfigyelőt meddig "kell" használni? Hány hónapos korukig?

Nálunk most nagyon jó a helyzet, alszom 8-9 órákat.Babáim szépen eljátszanak együtt, csak Zsanikám elégedetlenkedik. Hol ráfekszik egy játékra, hol egymás pofijába tenyerelnek, vagy rágurulnak egymésra.A Kisfiam jól tűri ezeket a helyzeteket, de a lányom sokat nyöszörög. Na, meg rendszeresen lekoppintja a fejét a szönyegen, hiába a vastag pléd, jön az ordítás.
Ti hogyan oldjátok meg ezeket? Ott álltok felettük és állandóan "igazgatjátok" Õket, hogy ne rugdossák, fogdossák, ütögessék egymást? Hiába húzom el egymástól Õket, egy pillanat alatt már "összegurultak".Vagy néha hagyni kell, hogy Õk maguk oldják meg a problémáikat?

Sziasztok!
Tücök
tücök

Lanyok!

Koszi szepen a tanacsot segitseg teren. Ugyan olyan ellenerzeseim vannak a bebi szitterrel kapcsolatban, mint nektek, ugyhogy valoszinuleg csak hazvezeto no lesz.
Sajnos mi egyaltalan nem szamithatunk a csalad huzamos segitsegere. Anyukam mozgasserult, apukam meghalt, a testvereim videken dolgoznak, a ferjem texasi es anyosomek kint elnek.

A parom nagyon edes es tenyleg mindent megtesz annak erdekeben, hogy jol mukodjenek itthon a dolgok. 12-14 ora munka utan szo nelkul odaall fozni, mosni, vasalni... barmi ami kell. (En egyszeruen mar nem ferek oda a mosogatohoz, meg ugye az allas sem megy olyan siman.) Meg kell zabalni, amikor magyarul probal beszelni, de sajnos pl. az Onkormanyzatba mar nem tud elmenni, hogy barmit is elintezzen. A hivatalos ugyek intezeset meg nem bizhatom Anyura, mert egyszeruen nem tud bejutni a legtobb helyre (bar O csak bottal jar es nem is kerekes szekkel.)

Szoval valaki mindenkeppen kell, de a 700 Ft-os orabert egy kicsit soknak erzem. Persze lehet, hogy csak azert mert egy tanari fizetest probalok osszehasonlitani egy takaritono fizetesevel.
Minden esetre felteszek egy hirdetest a babaszobaba, hatha lesz erdeklodo.

Meg egyszer koszi a tanacsot,
Heszter

KépKép
heszter

Orsi!
Csatlakozom a gratulálókhoz! Majd írjál az ünneplésről és tegyél fel képet!
Mimóza
mimóza

AnnamariKép
Köszönöm, hogy megosztottad velem a helyzetetetek ilyen őszintén, pedig semmi közöm hozzá. Szívből kívánom, hogy rendeződjön mielőbb az életetek, és sok-sok évet élhessetek még együtt a pároddal nagy boldogságban. Megértem a diplomára való törekvésedet, hiszen az ember anélkül már semmit sem tud kezdeni a mai világban. Olyan mint pár évvel ezelőtt az érettségi.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

SziasztokKép
Hogy "ráérünk" mi Ikres kismamikKépKép Úgy pörög a topic, hogy alig győzöm követni...Kép
VancsaKép
Néhány hét és azért irsz majd nekünk, hogy átfordulnak a hasukról a hátukra aztán kajabálnak, mert vissza még nem megyKép Nem vagytok elkésveKépTakony ellen sajna nincs több tanácsom mint amit már Te is csinálsz, jobbulást NektekKép
BAnnamariKép
Nagyon szép a Babák súlya, mi majd egy évesen voltunk ekkorákKép A szegénység tényleg nem szégyen de sajnálom, hogy ennyi nehézséggel kell megküzdenetek...Kép
CatKép
Tényleg ennyire gyakran kell szivni, sajna erre már mi is rájöttünk és azt is érdemes tudni, hogy van amikor megszivja az ember és semmi sem jön, de ha picit más szögből szivjuk hosszabb ideig akkor elindul hátulról a trutyi...
Igen, tudom és számitok rá, hogy Geri is elkapja mint mindent egymástólKép Nem is volt még soha olyan, hogy csak egyikük kapott volna antibiotikumot és annyira megszokták, hogy Geri is kéri a "nyalókát" (fecskendőbe szoktam felszivni a gyógyszer és onnan szipkázzák ki), úgyhogy most Gergőnek gyümilevet szivok fel és azt adom be neki mert mindig követeli Lilcsikét látvaKép A gyerekorvos mondta, hogy ne keverjük a cumikatKépKép Hát én nem is keverem de számukra ez abszolúlt mellékesKépTi jól vagytok már teljesen?
JudytKép
Megnéztem az albumotokat és nagyon klassz, gratulálokKép
TücökKép
Légzésfigyelőt elvileg egy éves korig javasolják, mi 13 hónapig használtuk mert aztán Lilcsike rendszeresen szédhúzigatta a zsinorokat igy hozva ránk a szivbajt...Kép A 3. napon végül kivettem alólukKép
HeszterKép
Nektek sem lesz könnyű, de jó, hogy a Párod ilyen kis segitőkészKép
OrsiKép
Ma ültétek a szülinapot? Gratula hozzá és várjuk a fotókatKép

doris

DorisKép
Még én is szipkázom az orrukat, de tényleg csak napi 2*, mert már nem jön máskor belőle nekik semmi. Ezért reggel meg este leszívom nekik. Ez a cumicsere ez jó vicc. Nekünk folyamatosan vándorolnak a cumik, komoly üzleti tárgy a két gyerek között, folyton megy a csere-bere. Tenni sem tudok ellene, mert felállnak az ágyukban és nyújtogatják át egymásnak akkor is ha én nem vagyok ott. Nálunk csak az ágyukban megengedett a cumi, tehát alváshoz, de néha kilopkodják egymáséból is.Kép Ilyenkor olyan édesek, mert a megszerzett zsákmánnyal elspuriznak, és egy sarokban cumiznak addig amíg észre nem veszem.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Doris, Cat, Tücök!
Köszike a bókot.Kép

Cat!
Éppen most tettem fel a munkáimat is.Kép

Annamari!
Én is csatlakozom Cat-hez, és nagyon sok boldog évet kívánok a kis családotoknak.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

ORSI-ISTEN ÉLTESSE MÁTÉT ÉS LEVENTÉT A MAI NAGY NAPON ÉS BOLDOG NÉVNAPOT HOLNAPRA NEKED-se vége se hossza az ünneplésnek, itt a karácsony is azonnal-szombaton azért"koccintunk" egyet:D
pkinga

Bannamari élveztem a család bemutatását-Péter egy nagyon stramm pasi, simán letagadhatna 15 évet és ugye tudod, hogy a kisgyerek fiatalít????nálatok meg duplán bejött, úgyhogy suttba a nyavalyákkal, irány a jövő-szorítok!
pusz-Kinga
pkinga

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?