Szia Andi,
nalunk pont az apja az engedekenyebb, bar szerintem en se vagyok szigoru, mert minden este ugy nez ki a lakas, mintha foldrenges lett volna
Most visszaneztem az elozo leveledet, hat en is kb. igy vagyok a dolgokkal, na akkor gondolhatod mi van nalunk ha az apja meg ennel is tobbet enged...azaz mindent, kiveve ha az o dolgait tenne tonkre
Nalunk az utcan-foleg boltokban gyakran harc van, mert a kocsiba nem akar maradni, ha kivennem akkor menne es torne-zuzna mindent, ha felemelem, akkor elvan egy darabig, de hamar kezd lokdosni, hogy tegyem le, de amugy is tul nehez mar ahhoz, hogy olbe fogjam, es ugy vasarolni se lehet. De azert hajhatatlanul megyek vele mindenhova, de szamomra nagyon megerolteto, viszont nem akarok itthon ulni egesz nap.
Ma epp az utcan is eljatszotta, pedig ott altalaban elvan, ma setalni kivettem, mert nagyon akart setalni, igen am, de nem akarja fogni a kezem, ugyhogy ot perc utan nem volt mese, vissza kellett raknom, igy hazaig sirt. De azert egyre gyakrabban hajlando kezenfogva jonni.
Szerintem idovel ra fog jonni, hogy a parkban lehet ossze vossza rohangalni, es nem kell a kezem fogni, viszont az utcan igen. Ez ugyanolyan, mint hogy a papirra lehet rajzolni, de a falra nem. Viszont nalunk a gyerekulessel mar egyaltalan nem harcol (na jo esetleg amig bekotjuk, de aztan elvan, mert ebbol sose engedtem). Szerintem sokminden helyzetfuggo, csak az adott helyzetben ugyanazt kell reagalni.
Szia Katica,
hat itt sajnos nagyon is eloszeretettel osztogatnak, akar az utcan is idegenek nem kert tanacsokat
en szemely szerint nagyon utalom (pl. amikor kioktatnak hogy a gyerekem fazik, vagy melege van, vagy ehes, mert ugye ez az osszes lehetseges oka a hisztinek). A legdurvabb esetet egyszer korhazi varakozas alatt sikerult latnom. Pont az en babakocsimon volt egy jatek rakotve, erre volt ott egy masik az enyemmel egykoru gyerek es pont olyan eleven is, aki tette a dolgat jarkalt, fogdosott mindent, hat odament a jatekhoz es elkezdte cibalni, en kb. egy meterre alltam, de engem nem zavart, leszedni ugyse tudja jatszani meg lehet. Erre egy no rarontott a gyerekre es elrangatta, majd uvoltott neki, hogy ne nyuljon hozza, mer nem az ove (en eddig a pontig azt hittem hogy a gyerekkel van a no), erre jon az anyja, hogy o csak egy baby, semnmi rosszat nem csinalt, mire ugye a no, ha most nem viselkedik mi lesz kesobb. Hat en nagyon ki voltam akadva, hogy mer a mas gyerekere igy orditani, aki meg csak nem is beszel. Aztan meg en nyugtattam szegeny anyukat, hogy ne foglalkozzon vele, es tenyleg semmi rosszat nem csinalt, sot a jatekot is leszedtem hagy jatszon
Persze az ilyen gyereket csak az erti akinek volt szerencseje hasonlot felnevelni.
Eniko