Sziasztok!
Juli, igazad van, itt nem népszerû a módszer, de az Alvászavaros gyerek topciban az. Most mi is ezt próbálgatjuk.
Néhány napra rá, hogy elkezdtük, pár perc nyöszörgés után egyedül elaludt Ábel (akkor 6 hónapos), de aztán újra kezdte a bömbölést, és nem volt szívem hagyni, úgyhogy jött a ringatás. Másfél órán át ringattam, mire elaludt, és a következõ napokon is így ment. Ezért most visszatértünk az 1, 3, 5 perc múlva visszajövök módszerre, kiteresztettük az éjszakai felébredésekre is. Azért, mert újabban (egy hónapja, most 7 hónapos) fél-1-2-3 óránként fölébred éjjel, és nem elég neki, hogy mellettem alszik, nem jó a simogatás, a víz sem kell, csak a szopi. De ezt már nem lehet bírni.
Nálunk akkor kezdõdtek a gondok, amikor
1. bejött a távfûtés, és baromira száraz a levegõ (cserepes is lesz a kis szája, vagy)
2. nappal ritkábban etetem, mert 6hónaposan már úgy érzem, megkockáztatható a 3óránkénti szopi..., vagy
3. elkezdtem adni neki a gyümölcsöket (nem szereti).
Nem tudom! Szerintetek mitõl lehet?? Vagy egyiktõl sem?
A szárazság ellen párologtatunk, vizes törölközõ, éjszakai szellõztetés... mit sem változtatott.
Várjak a gyümölcsökkel? Félek, már most cicifüggõ, mi lesz, ha még késõbb adok neki mást? Mi van, ha egyáltalán nem fogadja el?
A víz nappal sem kell neki, sem cumisüvegbõl, sem kiskanállal, és éjjel sem...
Az sem lehet a baj, hogy hiányzom neki, mert mikor elkezdtek szaporodni az éjjeli ébredések, magamhoz vettem az ágyba (a párom mindig is külön ágyban aludt, õ így tudja kipihenni magát, nekem meg jó a picikém szuszogása, hely is van bõven), de egyedül ettõl nem nyugszik meg.
Ha sírni hagyom, én is bõgök a másik szobában, és olyan gondolataim vannak, hogy meg akarok halni
Tudom, ez elég durva, de egyszerûen így érzem, ha hallom és látom sírni a kicsikémet, ahogy rázkódik közben, tiszta kiütés lesz az arca.... Na de ne részletezzük, mert az meg nagyon szuper érzés, mikor végre elaludt. És egyedül.
Hella! Szerintem nem lesz gond, ha elfogy a tejcsid, akkor sem, mert nem is maga a tejcsi a lényeg, hanem Te, meg a szopizás. Én is gyakorlom ezt a hidegben elalvásos módszert a délutáni szunyánál. Kirakom a babakocsiban az erkélyre, jól beöltöztetve, puszi, és elmegyek. Ilyenkor simán elalszik. Este nem merem megcsinálni, hogy kinyissam az ablakot, mert fürdés után félek, hogy megfázhat. Most az eukaliptusz-olajos párologtatást teszteljük. Majd beszámolok róla.
Akinek van észrevétele, ötlete, írja meg!
Köszi és puszi
Kisanya
zsofia_arvay@yahoo.co.uk