szegény éjszakázók
livus, mit csinálsz Bobó harapózásával?! Viktória is bepróbálkozik időnként, de neki még nincs foga és nem fáj igazán, pedig tényleg úgy összecsattintja az állkapcsát, mint egy kis bulldog
de nemtom, mi lesz, ha jön is majd a foga...
sasha, remélem, nem bántottam meg senkit ezzel az igény szerinti szopival. különben sztem te nyilvánvalóan azt csináltad, ha képes voltál 5
órán keresztül nyomni! sztem ez hősies!
azért mondom h nem hinném h sokan csinálják, mert megkérdeztem egy szopis tanácsadót h mi a gáz velünk, mert Viktória átlagban 1-1.5 óránként szopizik, aztán van h rá fél órára újra, miközben más igény szerint szoptató ismerősök csak 2-3-4 óránként etetik a babóikat (és akkor is 5-20 perc alatt letudva a dolog), erre ő azt felelte h az _nem_ igény szerinti szoptatás, az meg normális, amit én tapasztalok. és az én környezetemben tényleg mindenki hüledezik azon (bár megjegyzést még nem tettek, csak arra h miért nem adok cumit, de ez meg egy külön történet) h ilyen sűrűn mellen van babóka. ja, de azon is csodálkoznak h miért hagyom cicin cumizni, ha már nem eszik.
különben ezzel a hasfájósság-cicizés dologgal újat mondtál nekem. ezt még nem hallottam, de tényleg hihetőnek tűnik. mondjuk utólag már sztem nem is lehet megmondani h hasfájós volt-e Viktória, de most már mindegy is.
timcsi, enyém is olyan békés kis tündér volt a kórházban h csak na! még titkon büszke is voltam magamra h milyen csoda-babám van: soha nem sírt, amikor kihozták (max egyszer, de akkor sem vészesen) és kezdettől nagyon ügyesen szopizott, pedig én jó sokat bénáztam vele
uis a csaszi miatt csak a hátamon tudtam feküdni, úgy kellett rátenni a mellemre és az nem volt egyszerű, főleg h még soha nem volt a kezemben ilyen pici baba
de nem hinném h a szopitól "romlottak el"! mindenhol azt írják h a hasfájósság pl csak a 2-3. héten kezdődik, meg biztos még más okai is vannak. (bár voltak pillanatok, amikor én is azt hittem h én "rontottam el" vmit rajta)
nagyon durva, amiket írsz h miken kell-kellett keresztülmenned!! hát nem csodálom, ha ki vagy bukva
nem tudom, megnyugtat-e a dolog, de hidd el h az ellenkezője sem túl jó: én is mindig vékony voltam, de most a szoptatás (no meg gondolom, az extrém diéta miatt - pulyka, krumpli, rizs, répa, alma, vízbe dara és zsömle, aztán nuku!
) miatt már a terhesség előtti súlyomnál is 4-5 kg-val kevesebb vagyok
mellem eddig sem volt (a szopis melltartóm is A75-ös
), de az nem zavart, viszont fenekem legalább volt - így csak elöl voltam deszka. eddig, mert most már hátul is
a ruháim lógnak rajtam és úgy érzem magam bennük, mintha vmi menekült lennék, aki magára kapkodott a szeretetcsomagból vmi nem teljesen stimmelő méretű ruhát.
ja, képzeljétek: VIktória a napokban egészen baráti módon viselkedett!! már 3x ki tudtam menni vele a parkba (kendővel) egy órára úgy h nem kellett menet közben megszoptatni, kivenni, nem nyűglödött, hanem szépen elnézelődött és el is aludt!
már kifele kötöm a kendőben - ez úgy látom, jobban bejön neki.
és livus, a pihenőszék kapcsán jutott eszembe h újra megpróbáljam a "hintáját" (a bébihordóját két madzaggal fel tudom kötni ilyen hinta csavarra az ajtófélfán), mert már hetek óta nem használtuk - eddig nem nagyon csípte, de most működött
nagyokat vigyorgott benne és néhányszor el is tudtam benne altatni
a napokban jobban aludt napközben - de ezt elsősorban a hidegnek tudom be. az vhogy mindig jól hat rá.
tegnap este különben én is ezt csináltam: leterítettem az ágy huzatot az ágy mellé h ha esik, akkor inkább arra. meg persze végig én feküdtem kívül. szívem szerint kinevezném a bal mellemet éjszakai szoptatós cicinek h ne zúghasson le, én legyek kívül végig, de akkor a jobb annyira telítődik h betonkeménnyé válik és folyik belőle a tejci