Biobaba,
Onnan tudják, hogy a baba kommunikál (innen a név). Én nekem fogalmam sincs, de anyám olykor-olykor beszólt régen, hogy "most pisil!" Ezt megfigyeled.
Az elbeszélésekben olyan is van, hogy az anyuka megérzi. Ezt akkor értettem meg, amikor bilivel kezdtünk próbálkozni, eleinte ugye sok volt a baleset, de Lili így is inkább meztelenül szeretett szaladgálni (még most is). Nemegyszer ránéztem, na hozok egy pelust, és amint elfordultam, már jött is a vízözön
Ugyanígy "gyere bilizni", "mindjárt hozom a bilit", azonnal pisilt a földre. Akkor is, ha én ezt csak magamban gondoltam. Szóval volt valami intuíció, de nem ismertem fel. Ezután, ha ilyesmi eszembe jutott, szó nélkül megfogtam, leültettem a bilire, és 10-böl 9-szer bele is pisilt (jó sokat). Újabban egyedül megy (de még pelenkázunk is)
Néhány hónapos babával kell elkezdeni, állítólag utána már késö. De vannak, akik csak 8-10 hónapkor hallanak a dologról, és mégis belevágnak.
Moltexet mindig szoktam magammal hozni, ha látogatóba jövünk. Fogalmam sincs, hol vennék pelust amúgy.
GyeZsu,
Úgy gondoltam az "elfelejtem kicserélni"-t, hogy a Moltexszel meg lehet csinálni, de pl. a Pampers az majd szét durran, annyira megdagad benne a zselé.
Tényleg, ez sztem mutatja, hogy a Moltexben tényleg kevesebb van. Mert ez a zselé olyan, hogy még a szeméttelepen is szívja magába a nedvet (így akadályozva a többi hulladék lebomlását).
Angliában is jó drága, de Németországban a Pampers-szel egyárban (volt két éve). Az a kettö volt a legdrágább.
Kati