2000.07.12 08:50
Szerző: Anonymous
Szia Garam!
Kisfiam Zazó tavaly novemberben kezdte a bölcsit, mikor két éves és 1 hónapos volt. Akkor adódott lehetőségem visszajönni a munkahelyemre, és azt nem szalaszthattam el. Két hét volt nekünk is a beszoktatás, első napon egy óra bölcsi, másodikon kettő, stb. Első hét péntekén ebédelt ott először, és a következő hét keddjén aludt ott. A beszoktatás alatt semmi gond nem volt. De fantasztikus adóvevőivel megérezte, mikor megy már élesben a dolog, és amikor már dolgoztam, tehát a beszoktatás után, akkor volt négy szörnyű nap, amikor reggel úgy kellett leszakítani rólam. Nagyon szenvedtem!
A bölcsiről annyit, hogy nagyon toleránsak, mikor sírt, visszatelefonáltam egy óra múlva, hogy megnyugodott-e és persze akkor már minden rendben volt. Nálunk is lett volna családlátogatás, de létszámhiány lett dadusokból (ez egy érdekes téma, megalázóan keveset keresnek a dadusok!!!), úgyhogy elmaradt.
Volt ott egy JUTKA NÉNI, csupa nagybetűvel, egy nagyszerű dadus, akinek nagy szerepe lett abban, hogy Zazó megkedvelte a bölcsit. Határozott, de nagyon kedves egyéniség volt, rengeteget verselt, énekelt a kicsiknek, Zazó alig tudott még beszélni, de Mikulás előtt otthon énekeltem neki a Hull a pelyhest, és legnagyobb megdöbbenésemre bekapcsolódott és tudta a szövegét!!! Azóta is szeret énekelni.
Sajnos ez a Jutka néni ez év elején elment a bölcsiből, jobb fizetésért, de nem maradt a pályán. Ez bizony óriási veszteség volt, Zazón is érezni lehetett, hónapokig emlegette még. Itt egy törés következett be nála, és hát jött egy olyan kisfiú a csoportba, aki nagyon nehezen kezelhető.
Óriási dilemma volt, hogy mit mondjunk neki, mit tegyen, ha a Tibike megveri (mert ez naponta előfordult, bár a dadusok mindent megtesznek, de nehezen bírnak vele, elküldi őket is: "pusztulj meg!" - mondja nekik. Ezt hozza otthonról, nem tud játszani, neki az a játék, ha rombol.)
Persze a mi fiunknak sem kell a szomszédba menni a rosszaságért, de beletelt egy pár hetünkbe, hogy semlegesítsük Tibike hatását.
Zazó egyébként ebben a fél évben lett szobatiszta, és itt is maximális toleranciát tapasztaltam a bölcsiben. Nem okozott gondot, ha eleinte bement a pisi, mert későn szólt, kicserélték szó nélkül a ruhát, türelmesek voltak vele, úgyhogy nappalra már teljesen szobatiszta és büszke, hogy tud "kisvécézni".
Nagy udvara van a bölcsinek, és egy kismedence, amiben nagyon élvezik a kicsik a fürdést kánikulában.
Még rengeteg mindenről tudnék neked írni, de azt hiszem hosszú volna most egyszerre. Ha érdekel, szivesen folytatom.
Amit Ubiról eddig írtál, azt hiszem Ő is szeretni fogja, és megszokja hamar. Az nagyon jó, hogy a munkahelyed közelében van a bölcsi!
Ha van kérdésed, írjál!
Judó