Saguaro!
Azt én sem tudom,hogy egy ekkora gyerek hogyan lehet annyira rossz,hogy eljárjon valaki keze. Az én fiam nem rossz volt ennyi idősen(mint írtam inkább lett volna rossz) hanem hisztis ,akaratos,igen komoly éntudattal. Ő már ekkora korban képes volt földhöz csapni magát ,és úgy hisztizni,ha pl bekaptam 2 falatot,és azt mertem mondani,hogy most anya had egyen,majd utána megyek veled. Megütni én sem ütöttem meg,csak rossz volt ezt egésznap halgatni
Nap végére kivoltam
Tehát én megértek mindenkit ha kicsit kimerült,és ideges,mert tudom nekem milyen fárasztó volt. Persze ez nem jogosít fel senkit arra,hogy megüsse azt a kicsit,csak még mindíg azt állítom,hogy egy ilyen eset után,miért kell rögtön valakit ennyire elítélni,én nem hiszem,hogy mindenki mindíg tökéletesen cselekszik,még akkor sem,ha ő úgy tarja jónak. A nézetek,és elvek mások 20-ból 10 ezt,a másik 10 azt tartja helyesnek. Talán naív vagyok,vagy csak sok mindenen keresztül mentem,hogy én már nem ítélek rögtön egy ilyen esetben. Azért tudjátok meg lehet nézni néha,hogy hogyan viselkednek gyerekek. akire az anyuka szép szóval nem tud hatni mert rá szavakkal nem lehet,de az elvei miatt nem csapja fenéken azok lesznek aztán az elszabadult neveletlen gyerekek,mert anyuci úgy gondolja,hogy ha nem ért a szzép szóból,hát akkor ráhagyom. Van akit "ütnek" és még rosszabb lesz,mert még jobban begorombul. És van akire szép szóval is lehet hatni. Vegyük a felnőttek pl. Lehet hogy téged a nyugtató zene megnyugtat,engem viszont idegesít. Mi sem vagyunk egyformák,minket is külömböző dolgok érdekelnek,idegesítenek,külömböző dolgokkal lehet ránk hatni(jó nem veréssel,itt csak arra célzok,hogy minden ember más,minden embernek mások az elvárásai). Az én kisfiamnál,bizonyos helyzetekben az hat,ha leülök vele,és megbeszélem,de pl,amikor megtépte a barátnőm kislányát,hiába kértem engedje el,nem tette,így ráütöttem a kezére. Azóta észrevettem,hogy a kézrávágástól jobban tart,mint a "lelki terrortól" (nemértem miért hívja valaki így mikor csak megbeszéled a fiaddal,hogy mi helyes,és mi nem) Hajlandó kompromisszumot kötni,mint hogy ráüssek a kezére. Et úgy vettem észre,hogy azóta ha rosszat csinál,vagy toporzékol,és közbe üt,vág,akkor megkérdezem tőle,hogy ráüssek a kiskezedre,amiért bántod anyát,vagy vársz egy picit anya befejezi a mosogatást,és megy veled játszani. És lám rosszalkodás,és hiszti vége,szépen kivárja a sorát,és megnyugszik. Ezek után szerintem neki mégis csak volt valami hatása,annak,hogy a kezére csaptam.
Mielőtt már megint valaki belémkötne ezek után,kijelentem mégegyszer,hogy én most is álltalánosságban beszélek,és nem azt mondom,hogy igen is egy 10 hónapos csecsemőt ütni kell,mert az rossz.