2000.06.11 20:59
Szerző: Anonymous
Aggódó Mamik!
Olyan helyesek vagytok, ahogy aggódtok!!! Nem kinevetek senkit, de az első gyereknél én is stresszeltem magam. A nagyszülők bevált módszerét alkalmaztam, ölembe vettem a bilit lányom 8 hónapos korában és úgy nézegettünk mesekönyvet. Persze ehhez az is kellett, hogy valamennyire behatárólható legyen "ürítési" szokása. Ő ebéd után trónolt. 20 hónaposan lett szobatiszta és ágytiszta egyszerre. Persze ott volt a gumilepedő még egy jó ideig...
Másodszülött fiú. Őt is ültetni próbáltam, hisz beváltnak tekintettem a 8 hónapot. Nos, ő sikítva ugrott fel. 10 hónaposan újabb próba, mert nála meg kialakult, hogy ha kinyitotta a szemét, azonmód inni kérte a kakaót és utána trotty. Textilpelusos volt még ő is, naná, hogy ölbevettem és bilin itta meg a kakaót. Szokás lett, aztán így maradt. Míg nem a fólia, amivel a pelust rákötöztem, jó nagy hurkát gyártott a combjára. Éppen szülinapos volt (2 éves) és mondtam, helyesebb lenne a kis sortja, ha bugyit vennénk alá. Meg a combja sem fájna. Ebbe maradtunk és utána folyton kérte a bilit. Lehet, hogy szerencsém volt? Ugyanis ma a lányom 16 és a fiú 13 éves...ezek pedig ősi módszerek voltak.
No, de itt a 16 hónapos fiacskám!!! Ő már Pampers baby. No, ő vele hogyan lesz, nem tudom! Rohan a bilivel, sejti mire jó, ücsörgünk is, mire megunja és feláll, kiszalad a konyhába, leguggol és odapisizik. Én felszedtem minden szőnyeget, tavaly linoztuk az összes szobát. Csak egy feltörlés...Udvaron is sokat meztelenkedhet...
Szerintem is biológiai érés is kell mindehhez, no meg a beszédfejlettség is. (Maya 1 évesen beszélt, Dávid másfél évesen szólalt meg). Bálint is ért mindent, de még nem beszél, mutogatja az összes (!) testrészét, hasonlítgatja a mienkével. Imádja a köldököt mutatni is, meg megnézni mindenkiét. Tudja, hogy kukiból jön a pisi. Ennyi...csak én most nem stresszelem magam vele. Reménykedem, azért mire ovis lesz, minden oké lesz. A következetesség nem azonos a szigorral, a büntivel és az erőltetéssel szerintem. Ahány gyerek, annyi szoktatás én így látom. De jó olvasni mindenki sztoriját!!!
Evelyn