A zabtejet a DM-ben veszem, növényi tej. Van még rizstej, szójatej, ezek állítólag egészségesebbek, mint a tehéntej. Nem tudom, nekünk bevált.
Azért arra vigyázz, hogy csak bébikaját adsz neki, mert nem fog megenni mást. Legalábbis a sógornőm gyereke semmit sem eszik meg 3 évesen, csak a rántott húst, pörköltet, mert nagyon sokáig bébikaját evett. Néha én is adok neki, de már nem is szereti, kiköpi. Régebben ő is azt evett, aztán fokozatosan főztem neki, felváltva kapta azt is, de mára már jobban szereti az én főztömet. Szerencsére. És úgy csináljuk, hogy megeszi a főzelékét, aztán eszik még a mienkből is kicsit. Így kísérletezem, hogy mi ízlik neki. Még a húst magában nem szereti, gondolom nem tudja szétrágni rendesen, ezért a főzelékbe főzöm bele. A tojást sem igazán szereti, de bundáskenyérnek igen.
A tejpépek nem jönnek be neki, már régóta nem is adok neki. Végül is sok babatejet iszik (reggel majdnem 3 dl, este 2), szerintem tejterméknek ez bőven elég. És még eszik túrórudit, krémtúrót is. Eddig mellőztem az ilyen édes desszerteket, de mostanában ha meglátja, hogy eszünk, balhézik ő is érte. És hát örökké nem tudom ezektől megvédeni, végül is már nagyfiú.
Te adsz neki édességet, csokit? És a gyümölcsöt szereti?
Eddig próbáltam egy rendszert tartani, hogy reggel tápszer, utána egy kis kifli sajttal, aztán ebéd, uzsonnára gyümölcs, majd vacsi. De mostanában nem tudom teljesen betartani, mert sokat kunyerál napközben pl. kekszet, túrórudit. Úgyhogy már nem vagyok annyira szigorú.
Hogyhogy Botond nem jár gyerektársaságba???? Nem viszed játszótérre sem? Merre laktok?
Mi jártunk zenés foglalkozásra is, nagyon szerette. Sok egykorú gyerek, de inkább kicsit nagyobbak, és énekeltünk, játszottunk, mondókáztunk. Most egy kicsit hanyagoltam, de majd megint megyünk, ha jobb idő lesz.
Nem emlékszem, hogy megijedt volna gyerektől, fogalmam sincs, mitől lehet ez, remélem hamar elmúlik.
Szerintem te is vidd gyerektársaságba, az jót tesz neki, fontos!