Viki: Teljesen igazad van: egy gyerekre soha nem szabad azt mondani, hogy rossz!
Én meg attól másztam falra mindig, mikor az elején mindenki ezt kérdezte: "És? Jó baba?". Sose tudtam, hogy mit feleljek rá, mert a kérdés nyilván arra vonatkozott, ahogy Timcsi írja, hogy eszik-alszik-nem sír e. Aztán pár alkalom után kitaláltam rá a választ, és utána mindig így feleltem: "igen. Nekünk jó."
Mert akármilyen nehéz is vele, boldog vagyok hogy van, hogy végre itt van, mert már üres lenne nélküle az életünk. És tényleg nem szoktam magamtól sose panaszkodni rá! Szeretem őt úgy ahogy van. Elfogadtam ilyennek. És szerintem ez a nagy dolog ebben: maximális empátiára és elfogadásra, odaadásra, alkalmazkodásra nevelik a szüleiket ezek a babák- pedig azt gondolom, ezekben a dolgokban előtte sem voltam rossz...
Aztán ha rákérdeznek, akkor persze elmesélem, hogy milyen gyerek ez a Bogi, már csak azért is, hogy tudják, ilyen is létezik! És nem mindenki törhető be musztáng módjára (D. Morris után szabadon) - persze nekünk ez amúgy sem állt szándékunkban! De tudom, hogy sokan úgy gondolkodnak a többedik gyerekről: ó, az majd alkalmazkodik, muszáj lesz ezt meg azt csinálnia, stb. Pedig ez tévedés! Nem csak elsőnek szoktak többemberes babák születni! Tudok példát, nem is egyet! Szóval szerintem nem árt, ha ezzel tisztában van, aki még gyereket szeretne, akkor is, ha most még nem hiszi el nekem, mert azt gondolja, mi rontottuk el...
Viki: én is sokat imádkoztam az egészségéért, és hálás vagyok, hogy meghallgattattak az imáim! Amúgy én már nehezen tudnám elképzelni az életem egy eszik-alszik babával. Fura, hogy vannak olyan gyerekek, akiknek szinte nincs is igényük, hogy a szüleik karjában legyenek, stb.
És még annyit, hogy én nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy nem véletlen, hogy Isten nekünk adta Bobót. Engem jó érzéssel tölt el, hogy ránk merte bízni, mert nyilván tudta, hogy nem akármilyen szülők kellenek mellé! Hogy rengeteg türelemre lesz szükség. Képzeld, mi lenne egy-egy ilyen babaából egy poroszos vagy nemtörődöm családban! Egy idegroncs...
Szóval igyekszem megfelelni ennek a megtisztelő faladatnak! És hálás vagyok érte!