Sziasztok!
Én is nagyon örülök ennek a topicnak, bár nincs idõm szinte olvasni és írni sem, de érdekelnek a tapasztalatok, mert mi is most kezdtünk el gyümizni.
5 hónaposan próbáltam ki az almalevet, mert a kisfiam már kinézte a szánkból az ételt. 2-3 napig csak levet adtam neki, aztán már egy kis reszelt almát is és közben rettegtem minden kanálnál, hogy megfullad.
Tiszta lökött vagyok. Szopi után kapta, vagy két szopi közt, igazából ez változó, nem teljesen úgy csinálom, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Kipróbáltuk a banánt is, tudom, ez sem ajánlott, de csak egy picit tettem az almához és nagy sikere volt. Ezenkívül a répapüré a másik kedvenc, de ezzel kapcsolatban kétségeim vannak. Mármint, hogy bébiétel vagy házilag készített a jobb? Több helyrõl is hallottam, hogy a répa nitrites lehet és ez nagyon egészségtelen, ezért inkább bébiételt vettünk, Hippet és szereti a kisfiam. Állítólag ez semmi hozzáadott cuccot nem tartalmaz csak és kizárólag magát a répát. Örülnék, ha így lenne. Ráadásul annyi fajta bébikaja van, hogy csak állok a polcok elõtt és azt sem tudom hogy hova nézzek. A magam részérõl azt találtam ki, hogy ami esetleg veszélyes lehet a származását illetõen, azt inkább megveszem üvegben, de a többit magam készítem. Ti hogy vagytok ezzel?
Szóval nálunk egyenlõre a tejcsi a fõ-fõ táplálék, a gyümi csak csemege és egy kis ismerkedés a kanállal.
Igaz, a védõnõ szerint már krumplit is kellenne adnom, de nekem nem sietõs.
Cory, lehet, hogy a többiek nem is tudnak errõl a topicról, én is totál véletlenül találtam meg, ált-ban csak annyi idõm van, hogy a szokott helyekre bepillantsak.
Sziasztok, Katica