Dorka,
természetesen. A baba/gyerek a legfontosabb. Ha a körülményeknek megfelelően mérlegelsz, csak jól dönthesz. Ha akkor úgy döntöttél, jobb megoldás az autó, akkor jól döntöttél. Gondolom mérlegeltél. Más kérdés, hogy - most úgy gondolom - akármilyen esőben inkább az általad említett utóbbi megoldást választanám, de nem voltam ott, hogy tudjam, akkor is ezt választottam volna? Abban sem hiszem, hogy vitatkoznunk kellene, hogy a gyereket be kell kötni, ha olyan jellegű sétán vagy! De tényleg felesleges állandóan azt lesni, mikor esik a fejedre egy tégla! Én parázok rendesen, gyerekülés nélkül egy tapodtat se mehetnek.
Ma történt, hogy a buszon (ez lapos busz, a második ajtónál kialakítva babakocsinak, tolókocsinak) nem engedtek leparkolni a dupla kocsival. Két gyerekkel együtt kb. 40 kg-t tartottam, kanyargó úton, a buszsofőr pedig úgy vezetett, mintha az élete múlna a fékezéseken. Nem egyszer majdnem felborult a kocsi, benne a két gyerek, akik az 5 pontos biztonsági övvel csak 3 pontosan voltak rögzítve, mert mint korábban említettem, kabátra már nem fér rá az öv. De ha borulnak, mert nem bírom megtartani őket véletlenül, akkor a fejüket ugyanúgy beütnék a korlátba, ülésbe, szomszéd bármijébe. Nem vezethetem én a buszt is, hogy lágyan suhanjon az úton.
Klára,
mikor a lányom megszületett, akkor vívtam az első csatát: Minek a bébihordó, annyira bénán fekszik benne szegény gyerek, kényelmesebb lenne neki az öledben... Én akkor elmeséltem anyunak és anyósomnak, hogy anno, persze hogy BKV-val és kocsival így hoztak haza, de:
nem volt ekkora forgalom
nem voltak ilyen erősek az autók
ÉS HA VAN LEHETŐSÉGEM RÁ, HOGY MEGELŐZZEM A BAJT, AKKOR MEGTESZEM!
És megkértemmindenkit, hogy a gyermekemet bébihordó nélkül ne szállítsa! Párszor próbálkoztak, hátha, mégis megengedem, de kategorikusankijelentettem, hogy nem. Ebben a kérdésben nem érdekelt a sértődés. Mindkét fél meghallgattatott, elmondta az érveit, és az enyémek erősebbnek bizonyultak. Csak kitartóan kell rázni a fejed és - mint a gyerekeknek - minden alkalommal elmondani, miért is nem engeded.
Azel, Sasha,
Nekünk sosem volt mózeskosaras verzió, csak azt nem értem, hogy a gyártók, akik a baba - állítólag - egészségéért, biztonságáért fejlesztik tovább a csúcsszuper babakocsi modelljeiket, azok hol vannak, amikor a tömegközlekedésben előforduló balesetek esetleg a babakocsi ilyetén hiányosságai miatt történnek meg? És egyáltalán hogy nem gondolnak erre is? Miért az az anya az elvetemült, aki nem gondol rá, hogy a pár hónapos csöppség átmászik majd a 10cm-es peremen, hogy onnan szaltót vessen?!
Mindegy, a tény, hogy úgyis megteszünk mindent a gyermekünkért, nem?
Névtelen, aki legyél akár "?", akár más. Sashának is gondolom és nekem is pont az a problémám veletek, arc nélkül véleményezőkkel, hogy miért nem mered vállalni magad? Ez is Te vagy! Ráadásul, ha vállalod a véleményed, mindjárt másképp fogalmazol, kevésbé lesajnálóan, bántóan, valahogy emeribbé válsz.
"Mondhatta volna szebben, kis lovag..."
Solya