Szia Anna,
nagyon örülök, hogy ilyen hamar idetévedtél
!
Velem az a helyzet, hogy a könyveket még a nagyfiam kisbabakorában olvastam, azaz már legalább tíz éve, ha nem több. Akkor még nem sok használhatót találtam benne, már úgy értem, hogy a csecsemő-kisded korra vonatkozóan nem sokat, csak azt láttam, hogy jó, megfogadnivaló elveket vall. El is határoztam, hogy ha eljön az ideje, akkor majd... Aztán kölcsönadtam a könyveket valakinek némi pénzzel együtt, és az illetőt miért, miért nem, nem láttam többet.
Úgyhogy csak mostanában vettem meg a PET-et még egyszer, és most újraolvasom.
Nekem az a fő gondom ezzel, hogy a gyerekeim nem úgy működnek. Pl. az értő figyelem. Ha én csak hallgatok okosan, akkor nem beszélnek tovább. (Kivéve, ha számítógép vagy tévé előtt ülök, ami látványosan lefoglal, na akkor előszeretettel dumálnak a fülembe
) A visszakérdezős fajtája se igazán úgy alakul nálunk, ahogy a "nagy könyvben meg van írva". Lehet, hogy én nem csinálom jól, vagy lehet, hogy nagyon máshoz vannak szokva, vagy csak még nem gyakoroltuk eleget?
Ti alkalmazzátok otthon ezt a módszert? Írod, hogy a férjeddel is beszéltek róla, akkor gondolom, igen. Az én férjem nemigen érdeklődik a gyereknevelés iránt, bizonyára úgy gondolja, neki nincs erre szüksége
, így magad uram, ha szolgád nincs alapon terelgetem a srácokat.
Három fiunk hasonló korú, láttad?