Sziasztok!
Egy ujabb cumiparti jelentkezik
!
A terhessegem alatt ugy gondoltam, hogy az en gyerekem nem fog cumizni, de aztan megadtam magam. Levente (aki most 14 hetes) a korhazban kapta az elso cumijat, azota itthon is tartunk parat (kulonbozeket, mindet elfogadja). Elalvaskor mindig keri (ha melyen elaludt kikopi es nem is kell tovabb), illetve ha nyugos, akkor szokott cumit kapni, mert sokszor hiaba talalgatok, mi a baj, nem jovok ra, viszont a cumival bekesen nezeget.
En seta kozben is hasznalom neha, mert TUDOM, hogy az a baja, hogy kenyelmetlen a sok ruhaban, nem igazan tudja mozgatni a kezet, de cumival megnyugszik.
Az ehavi Kismama ujsag szerint mindig legalabb 3 cumimentes megoldas letezik. Lassuk csak a lehetosegeket ebben az esetben:
1. nem megyunk setalni hetekig
2. nem oltoztetem fel teli ruhakba
3. hagyom, hogy a seta alatt vegig orditson
Azt hiszem, a negyedik lehetoseg a cumi humanusabb mindegyiknel
!
Tudom, hogy aki jart mar a Szoptatas topicban, az most azt gondolja, hogy meg is van a cumizas eredmenye, de en egyaltalan nem vagyok biztos benne, hogy a cumi a hibas. Az a baj, hogy soha nem fogjuk megtudni, mert mire beszelni tudnak a kicsik, elfelejtik az egeszet, nem tudjak elmeselni a cicisztrajk okat
.
Azt viszont meg hozzateszem, hogy jatek kozben, vagy ha azt latom, hogy cumival a szajaban gagyog, mosolyog, akkor szigoruan elveszem, es ezt O tudomasul is veszi. Egyebkent az ujjat meg mindig nem sikerult 'megfeleloen' a szajaba illesztenie, bar gyakran ragcsalja valamelyik ujjat, oklet, de nem szopja.
Szoval a velemenyem roviden: ha a kicsi igenyli, miert ne?
Udv, Virag
U.i.: amikor Angliaban au-pair voltam, egy 8 eves fiura is vigyaztam, aki intenziven szopta az ujjat. Szamomra eleg furcsa latvany volt, egy autoban, TV nezes, alvas kozben ujjat szopo 'nagyfiu'... Es emlekszem, a baratai is csufoltak erte.