Sziasztok!
Én teljesen véletlenül keveredtem ide, se elõtte se most nem tudom igazán mi az a PCOS, de a Diane 35-re felkaptam a fejemet. Én elõször 20 éves koromban (most 28 vagyok) kerültem kapcsolatba a Dianéval, akkor egy bõrgyógyász írta fel, miután többhónapos 'külsõ' kezelés után sem sikerült a hátamon lévõ furunkulusokat, direkt nem pattanásokat mondok, mert oly hatalmasok voltak, eltüntetni. Nagyon bevált nekem, de miután elkezdtem rendszeres nemi életet élni, más fogamzásgátlóra volt szükségem, mert a Dianet max. egy évig lehet folyamatosan szedni és tényleg elég sok mellékhatása van, fõleg 30 felett. Szóval szedtem minden félét, de egyik sem vált be, vérzések, rossz közérzet stb. de egyetlen doki sem vette a fáradtságot, hogy kivizsgáljon. Abbahagytam és ekkor kezdõdtek a menstruáció kimaradások, kedélyingadozás, pattanások és nálam nem hízás, hanem krónikus fogyás. 3 évvel ezelõtt a mostani dokim küldött el elõször hormonvizsgálatra, amelybõl kiderült, hogy nincs szabályos, periodikus peteérésem, hanem kb. 3 van egy évben, mert annyira alacsony a sárgatest szint és ráadásul férfihormon túltengésem is volt (azt sajnos elfelejtettem, melyik férfihormon). Szóval az én orvosom is azt javasolta szedjem a Dianet újra, hogy legalább a ciklusom beálljon és a pattanások is eltünjenek. Újra megint minden szép lett a Diané-tól. Nagyon boldog voltam, ráadásul nem is hívtam tõle maradtam az 50 kg-s versenysúlyomnál. Csakhát újra eltelt 1,5 év és le kellett vele állni. Miután az orvosom nem sok jóval kecsegtetett a teherbeesést illetõen, bele kellett törõdnöm, hogy bizony nekünk csak hosszas, gyógyszeres procedura után lehet csak babánk. Idén márciusban abbahagytam a gyógyszert, és láss csodát májusban elmaradt a menstruációm, mivel tudtam, hogy ilyen elõtte is volt, csak úgy vettem egy tesztet és kétcsíkos lett! Most vagyunk a 33. hétben és eddig minden a legnagyobb rendben. A dokim is nagyon örült, rögtön csinált egy hormonvizsgálatot, de a progeszteronom éppen az elfogadható határon állt és nem kellett hormonpótlást sem kapnom
Hála Istennek meg is maradt a magzat és mióta babát várok minden elõtti gond elillant, egyetlen maradt: a hátamon még mindig csúnya pattanások ékeskednek, de az arcom teljesen kisimult és olyan, mint a babáké. Nagyon félek, hogy szülés után újra visszatérnek a problémák, miután szoptatás alatt nem szeretnék fogamzásgátlót szedni, pláne Dianét és utána pedig már én is 30 leszek, akkor pedig ha jól tudom nagy a trombózis és egyéb keringési elégtelenségek kockázata. Ráadásul a nemrég levett vévétel szerint 9,5 a koleszterin szintem, majdnem a duplája a normális érték felsõ határának! Nem tudom ez mit jelent, állítólag terhesség alatt megemelkedik, no de ennyire. Ráadásul nincs rizikófaktorom sem. Eddig +6 kilónál tartok.
No ennyit rólam.
Bocsi, ha kicsit hosszúra sikeredtem.
Pirus