Itt a nővérkéjével:
Anyukája szavai a honlapról:
Kétgyermekes édesanya vagyok. 2003 februárban született Dorottya kislányom, 2007 februárban Laura. Négy korai vetélésem volt, hatalmas lelki teherrel. 6-10 hetes magzatokat vetéltem el. Életem árán hittem, egyszer anya leszek!
Az álom valóra vált! Két tüneményes kislányom tett értelmet az életnek! Imádom őket!
2009 NYARÁN LAURÁNAK HULLOTT A HAJA, VITAMINHIÁNYRA GONDOLTAM, EZÉRT KÉRTEM EGY LABORVIZSGÁLATOT A GYERMEKORVOSUNKTÓL.
A lavina ezzel elindult. Az orvos vírusra gyanakodott, de a kontroll labor nem változott. Beutaltak a nyíregyházi haematológiára, ahonnan továbbutaltak 2009. szept. 7-én Debreceni klinika haemato-onkológiájára leukémia gyanúval. Életem legfájóbb pillanata a kór ismertetése szept. 10-én. ALL leukémia. Azt mondták jó eséllyel gyógyítható. 80-90 %. Az esélyek számokban adtak hitet, hogy meg fog gyógyulni.
Szept.10-én indult a kemoterápia, okt. 7-én megelőzve 2 hetes lázas állapottal kómába esett. Közel 2 hétig nem reagált, szemei csukva voltak. A korábban mozgékony, energikus, beszélő, szobatiszta kislányom emlék maradt. Nem beszél, nem tud ülni, állni...minden szertefoszlott! Testvére nehezen fogja fel mi lett a játszótárssal, mi lett a kistesóval. Az orvosok nem tudják mi történt. A kezelések mellékhatása, vírus, bakteriális fertőzés, leukémia fellángolása az agyban. Nem tudják a kiváltó okot és az agyból vett szövetminta sem adott egyértelmű választ! Ami biztos, hogy az agy szürkeállománya sérülést szenvedett Ezen az állapoton segíthet az őssejtterápia, ami igen költséges. Helyzetünket nehezíti, hogy fiatal házasok lévén a házunk jelzálog hitelből épült, egy kereső maradt a családban.
A család kettészakadt!
Mi heteket töltünk Laurával a debreceni klinikán, míg Dorottya apával tölti napjait. Neki is nehéz a kettészakadt családi élet, a "hol van anya és mi lett kistesóval" felfoghatatlan egy 7 éves gyermeknek. Én egyet tudok, meg kell gyógyulnia. Nem adhatja fel és én soha nem adom fel. Szeretném, ha egyszer ismét mondaná: "anya!"
És hiszem, álmom valóraválik!
A nagylányom Dorcika ősszel az ovival volt az idősek otthonába és minden gyermek kapott egy virághagymát, hogy ültesse el és kívánjon valamit. Hazajött Dorci és mesélte, hogy hol jártak és kívánni kellett valamit, ha tavasszal kinyílik a virág a kívánság valóra válik. Dorci azt mondta: "Volt aki babát kért,volt aki Pókembert. Én anya azt kívántam, gyógyuljon meg a kistestvérem." Azt mondta, hogy "képzeld anya, minden öreg sírt az otthonban és ovónénik is. És azt mondták tavasszal teljesül!"
Ekkor azt éreztem, hogy az én lányom 7 évesen felnőttebb, mint én!
Soha nem felejtem el!