Sziasztok!
5 gyerekes anyukaként komoly dilema elé állított az élet. Nagyon szeretnék itthon lenni a kisfiammal, aki 1,5 éves és a 4 éves kislányommal is. Szeretném őket később is hazavárni az óvodából, iskolából, ahogy a nagyobb testvéreiket. Én szívesen "űzném" ezt a hivatást, akkor is, ha néha besokallok az itthonléttől, társaságra, felnőttekre vágyom. Mégis úgy érzem, az anyaság maga az, ami igazán boldoggá tesz. Viszonylag sok helyen dolgoztam már, több iskolát is elvégeztem, de soha ilyen jól nem éreztem magam a bőrömben, a nehézségekkel együtt is.
DE
Képtelenség ma Magyarországon egy fizetésből + GYES-ből, illetve anyasági támogatásból gyereket nevelni. Ideális lenne talán a részmunkaidős állás, hiszen akkor a családra is jutna idő, a 4 fal közül is kimozdulhatnék. No de ilyen gyakorlatilag nincs! Ahogy otthonvégezhető munka sem.
Én már azt is mondtam a férjemnek, hogy esetleg takarítanék pár órában, de ő ezt határozottan ellenezte. Szerinte vissza kellene mennem a GYEDek előtti munkahelyemre. De ez 8 órás állás, ami idegileg is nagyon-nagyon igénybe vett, egyszerűen nem bírnám.
Patt helyzet.
Azért indítottam ezt a topikot, mert nagyon kiváncsi vagyok rá, mások hogyan boldogulnak?
Ha van kedved írj, örömmel veszem!
Evemama