Sziasztok!
Munka: Én is részben a pénzért mentem vissza,mert hamarosan költözni szeretnénk és ehhez hitel kell.A gyed viszont nem elég rá
.Arról nem is beszélve,hogy ugye emelést kaptunk,amibe én nem estem már bele
.Másrészt persze azért mentem vissza,mertmunkamániás vagyok
.Dehogy!Szeretem,amit csinálok,hiányzott a mindennapi nyüzsgés.Ésez jót tett nekem is és a gyermekemnek is.A gyes-t semmi esetre sem vártam volna meg.Természetesen azért,mert kevés,de hát az nem is azért van,hogy lógassuk otthon a lábunkat.Végül is ez egy segély,nyilván nem lesz annyi,hogy normál módon meg lehessen élni belőle.Egyébirátn a gyerek másfél éves korától már gyes mellett is lehet dolgozni.És akkor mi,magyarok egész jó helyzetben vagyunk egy-két külföldi országhoz képest.
Lehet,hogy most csúnya leszek és elvágják néhányan a torkomat,de soha nem tudtam megérteni azokat,akik azon sopánkodtak,hogy milyen kevés a gyes.Ez engem kicsit dühít is.Persze,persze,legyünk itthon a gyerekkel minél tovább,de hát kinek a pénzéből finanszírozzák ezt majd????(bocs,kicsit off lett).
Moni
Semmi szégyellni való nincs abban,hogy pénzért mentél vissza(ja,most olvastam,hogy írtál
).Kevesen vannak azok,akik csak hobbyból dolgoznak
.Köszi az elsimerést,de tényleg kell hozzá egy olyan gyerek,aki mindenzt tolerálja
!
Niki
Minden rendben akkor nálatok?Örülök!
Valóban olyan a gyermekem,hogy nyugodtan itt merem hagyni.Persze azért az sem mindegy,hogykivel van.Nem személytelen,hanem azért mégiscsak egy hozzá közelállóról van szó!
Igaz,reggel még mi is szopizunk(vagymi
),bár mennyiség már nincs,csak egy két szippantás
.
Ahogy írod,hogy gyötörne a lelkiismeret,hogy vmiről lemaradtál,mintha magamat hallanám.Az elsőkét hétben én is ezt éreztem,amikor visszamentem dolgozni.Hogy mit hagyok ki,szegény gyerekem nem lehet velem.Aztán rájöttem,ha 3 évig maradok otthon,akkor is ezt ézem,ha visszamegyek,márpedig előbb-utóbb vissza kell menni.Szt ez természetes érzés és idővel elmúlik,mert belerázódsz a mindennapokba és úgy szokod meg,ahogy van.
Nagyon úgy tűnik tényleg,hogy a fiad nagyon hiányol Téged.Az enyém nem ennyire anyás,bár ha vele vagyok,akkor szinte csak én kellek.De képes arra már,hogy ellegyen akkor is,ha nem vagyok ott.Egyszer egy védőnő úgymagyarázta ezt,hogy a "távolbaszeretés".Ezt is meg kell tanulniuk a gyerekenek.Ha nem sikerül,akkor ők leszenk azok,akik folyton az ajtót lesik az oviban,mikor jönnekmár értük...Ennél okosabbat nem tudok írni
.A csokiztatás és hiszti felejtős!!!!
Tényleg nem tetted jól,dehát nagyon nehéz ellenállni,én tudom.Volt olyan ismerősöm,aki minden bolti bevásárlás alkalmával minden gyereknek vett csokit.Ha megjött,a gyerekek első kérdése az volt,mit hoztál.Ez eddig OK,mert én is ezt csináltam,de én nem kaptam mindig,ígynem is hisztiztem,ha nem volt semmi a szatyiban
.Na,ez lehet,hogy értelmetlen lett...
Na,eldugulok,mert sok lesz
!
Puszi Mindenkinek és BUÉK!
Anyapoc