Almababa, dokija válogatja... a miénk nagyon szoptatáspárti, egyébként pedig férfi, és négygyermekes családapa
Nála azt is meg lehetett csinálni, hogy amikor már nagyon sokat kellett várni, és mindenki nagyon szomjas, türelmetlen satöbbi volt, hogy előrántottam az anyagot a váróban, és (diszkréten, pulcsi alatt) megtankoltam a közel kétévest
Aztán épp végzett, amikor bemehettünk, meglátta, hogy igazgatom a pulcsimat, és megdicsért bennünket, milyen szépen megoldottuk a helyzetet
Na de nem az a téma. A dokinő nem tudom, mit akar, ennyi idősen már nem is szoktak ennyit hízni a babák, 56 deka egy hónap alatt még újszülöttnek sem kevés! És a gyümölcsben pl. NINCS annyi kalória, mint az anyatejben. Délután hússal kevert főzelék?
Na ilyet még nem hallottam. Amúgy meg az addig igény szerint szoptatott hét hónaposak egyáltalán nem szoktak még ennyit enni. Emlékszem, nekünk (pedig egy icipicit korábban is kezdtem hozzátáplálni, mint pont 6 hó) hét hónapos korra kb. egy teljes kajolás volt (ebéd, kb. 1 deci főzelék
)))), és előtte volt szopi is mindig. kb. 9-10 hónapos korukra volt vacsora is (szopi még mindig nem maradt ki egy sem, sőt természetesen keltek éjjel is, a kicsi kevesebbet, a nagy annak idején többet). Utána jött a reggeli, de az csak egyéves koruk környékére lett "teljes" - és még akkor is anyatejet ittak hozzá... és mindig, minden kaja csakis szopizás után. Amikor már háromszor "rendesen" evett a kölök, akkor egyenként szépen kaja utánra pakolgattam először a déli, majd az esti szopit, aztán alakult magától, egyre inkább alváshoz-ébredéshez kötődve, egyre kevésbé kajához. De ezzel együtt a nagyobbik 22 hónapig nyomta (már terhes voltam, kellemetlen volt, neki már csak a délutáni alváshoz kellett, megoldottuk másképp), a kicsi 28 hónapig (önként és dalolva hagyta el egy reggel, három nappal az utolsó szopi után kezdte a bölcsit).
Ha mégis azt szeretnéd (te és nem más), hogy a bébi egyen többet, esetleg kínálgathatod többször naponta egy-egy kis kanál/falat valamivel, de mindig szopi után, ha nem akarod csökkenteni a szopizást.
Ami meg a kéretlen véleményeket illeti: ugye tudod, miért van az ember lányának két füle?
Üdv
Kriszi