Livus,
ahogy Szófia egyre idősebb lesz, én is egyre nagyobb köztiszteletnek örvendek a szopi miatt. Picit zavarban vagyok ettől, mert nekem ez így természetes, ebbe nőttem bele: édesanyám és nagymamám is sokáig szoptattak, anyu három gyereket, mamám tizet (!), s volt, hogy mindketten bevállaltak a saját mellé egy-egy másik babát is.
Savitri!
"bőtejű" -
ez nagyon jó!!
Én egyszer megkaptam egy gyerekorvostól, hogy nem szoptathatok igény szerint, mert annyi a tejem, hogy Dunát lehet vele rekeszteni (szó szerint így mondta)
Szófia akkor volt két hónapos, és sajnos két hét erejéig hallgattam a dokira, mert úgy gondoltam, ő jobban tudja. Nagyon-nagyon-nagyon sajnálom azt a két hetet
Előtte is és azóta is igény szerinti szopi van.
Nekem egyszer valahol az eleje tájékán volt mellgyulladásom, és hiába gyötörtem a gyulladt cicit, nem használt sem a sok szopi, sem a sok fejés. Én nagyon be is lázasodtam, 39 fölött volt folyamatosan, és csak lázcsillapító injekció vitte lejjebb. Nagyon-nagyon nem vagyok gyógyszerpárti, de a háziorvosunk azt mondta, hogy tartós és/vagy magas láz elapaszthatja a tejet, én erre jól berezeltem, és hagytam csillapítani a lázamat.
Ja, és amíg 39 fölött volt, Szófia csak úgy fogadta el a cicit, ha előtte hidegvizes ruhával kicsit lehűtöttem. Ez számomra nagyon érdekes volt, soha nem gondoltam volna, hogy zavarhatja a magasabb hőmérséklet. Vagy a 39 már kellemetlenül soknak tűnhet a szájban? Nem tudom...
Viki