Sziasztok!
Borcsa!
Én is írtam anno, hogy valószínű a sok birsalmasajttól van a tejkövem, de sajnos, most is van és szinte hetente. Múlt héten múlt el, és már megint látom a fehér pöttyöt a cicin és érzem is, hogy megint csomósodik. Iszom a lecitint is, de nem sokat használ nekem, sajnos.
Igazad van, nem kéne állandóan méregetni a gyereket, de nekem csak azért kell, hogy megnyugtassam magamat, hogy még van tejem. Mondjuk, lassan már minden szopit megtippelek, de azért néha melléfogok elég rendesen és inkább többet gondolok, mint amennyit valójában evett a gyerek. Egyébként, ez a gyerek akkor sem szól, ha éhes, tuti, hogy éhen nem hal, de a napi legnagyobb mennyisége most 600ml. 60 g szopival 6 órát képes aludni nappal, éjjel még többet, ha nem kelteném fel. Sokan most biztos irigyelnek, de ez a baba egész nap alszik, és éjjel is. 24 óra alatt 19-et biztos alvással tölt...
Soha nem volt sok tejem, pedig mindent megtettem érte. Mostanában egy alkalommal csak 80g tejet tud enni a baba a 2 mellből együttesen, ami nem sok, és ha nem tudnám, hogy ez 80g, akkor ezzel aludna min. 5 órán keresztül. Soha nem kéri a plussz szopit, de 2 órára rá ált. újra mellre rakom és akkor megeszi az újabb 60-80g-ot. Még éjfélkor is szoptatok, meg hajnali fél 5kor, de ha nem tenném, akkor a gyerek ellenne az este 8 órakor megevett 80-100g tejével akár reggel 8-ig. Ha nem így csinálnám, akkor a napi tejadagja nem érné el a 400g-ot. Múlt héten már egy grammot sem hízott. Biztos, hogy vmit rosszul csinálok, csak azt nem tudom, hogy mit, és hogy hogyan kéne jól csinálni. Van olyan, hogy megúnja a gyerek a tejet ebben a korban? A kifejt, 20g tejemet sem hajlandó már kiskanállal sem megenni a 80g szopi után, viszont a 80g tejpépet rögtön benyomta, amikor 1x próbáltam. Eddig 6 hóig nem akartam tejen kívül mást adni neki, de ha másból sokkal többet enne, akkor meggondolandó, nem? Viszont így akkor meg leszokik a szopiról, nem igaz?
Egyébként, a tejleadó reflexemmel semmi baj sincs már, már akkor beindul, amikor a gyereket leteszem magam mellé a párnára. Csak az a baj, hogy őkelme csak addig szívja, amig dől a tej, utána már rugdos a lábaival és tekereg mindenfelé. Amikor a reflex beindul és a gyerek szívja ezerrel, akkor minden tej lejön, v. ha megszűnik, akkor a többi bentmarad? Most ez hogy működik?
Szilvi!
Nálunk is zűrös az esti alvás, mert a 28 hós lányom 11-ig játszik és úgy kell már ráparancsolni, hogy próbáljon meg lefeküdni és aludni. Utána reggel 8-ig ált. alszik.
A kisebbik, aki most 23 hetes, egy alvógép.
Állandóan aludna, napi 24 órából 19-et min. alszik, akár evett, akár nem. Alszik egész nap, és egész éjjel, leszámítva az éjjeli etetéseket.
Nagyon jó baba, sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb, mint a nagyobbik, bár ez relatív, mert lehet, hogy csak nincs annyira elkényeztetve.
Erika