Új privát üzeneted érkezett!

Ágci!
Valami ilyesmire gondoltam én is, csak a nagymamik említése nélkül, mert az én tapasztalataim mások. Nálunk a dédik nem értik, mit kell errõl ennyit beszélni.
Ha ezt össze tudnánk szedni kinyomtatható formában, akkor az mehetne a rendelõk falára is, persze az ottaniak engedélyével. Én nem hiszek az "ANYATEJ A LEGJOBB TÁPLÁLÉK" - szövegben, pontosabban annak a figyelemfelhívó részében. Ha ilyet látok, akkor el sem olvasom, míg, ha egy TÉVHITEK-CÁFOLATOK címû cetlit látnék, elolvasnám. Bár ez az én véleményem. Nekem a Kismamában is a kvíz az érdekes, tömör, lényegretörõ, tanulságos. Akár abból is lehetne gyûjtögetni.

Laura!
Lehet ebben a perverz dologban valami. Kép Én is mondtam apának, amikor Encim harapott, hogy eztán nyugodtan jöhet a ruhacsipesz is. Kép Kép Kép
Csi
Csi

Sziasztok!
Ágci összefoglalójához lenne egy észrevételem. Nem mondom, hogy általánosítható, mivel csak magunkból indulok ki. Elõre jelezném Kép, hogy a 18 hónapos lánykám még mindig cicizik. Ezt azért tartom fontosnak leírni, hogy a félreértéseket elkerüljük. Tehát: a kölök születése után a második hónaptól rendszeresen megjön a menszeszem, és a M elsõ napján rendszeresen kihányja szopi után a tejcit. Nem utasítja ugyan vissza a cicit, sõt ugyanúgy kéri, de az elsõ M nap kivétel nélkül mindig így telik. Ez már rendszer Kép A többi napon szerencsére nincs ilyen gond.
phaedraa

Lányok
megértem Laura kivánságát mivell a legtöbb férfitt csak érvekell és bizonyitékokal lehet meggyözni PL:lásd Szoptatás hasznosága mi tudjuk hogy menyire hasznos és nekünk nem kelenek bizonyitékok, alátámasztások ,érvek de a legtöbb férfinek kell .

anyukám nekem azt mesélte hogy 2-3 hetesen már mást is kaptam mert nem volt elég a teje anyukámnak ez a 70 években volt mivel én most 27 éves vagyok .

Csics és petike
csics

Nagyon jók vagytok! Szerintem az elmúlt pár nap gyûjteménye itt fönn már elég, hogy minden támadónénit visszaverjen! Kép

Laura
Laura

Sziasztok!
A 17 hónaposomnak kaki gondjai vannak, ezért ebben a témában keresgéltem egy kicsit. Ezt itt a babaneten találtam.
Az anyatej emésztése során igen kevés salakanyag képzõdik, rostanyag pedig szinte nincsen. A szülõknek azt tanácsoljuk, hogy legalább 3 naponta ürítsen a csecsemõ székletet. Ennek érdekében kapjon az ilyen baba kamillateát ( megfelelõ mennyiség !) , red{már akár 1 hónapos kortól a nyári idõszakban õszibarackot, paradicsomot, szõlõlevet, télen narancslevet, mandarint ill. a gyári gyümölcslevek} és pépek székletlazító változatait. (Dr. Gömöri Ágnes)
Furának tartom, hogy pont a babaneten találok ilyeneket, bár úgy emlékszem, hogy Dr. Gömöri Ágnestõl már máskor is beszéltünk ebben a topikban.
Vacskamati
Vacskamati

Sziasztok!

Vacskamati: van itt a társalgóban egy topik, reagálások a rendelõben adott válaszokra vagy valami ilyesmi címmel. (akkoriban, mikor az indult, ez a topik még nem létezett). Akkor ott kiszúrtuk már ezt a választ is. Tényleg, át lehetne futni azt a topikot, még milyen h*lyeségeket gyûjtöttünk oda össze.

Ildi

Ildi
pildi

Tudtam, hogy olvastam már valahol!
Vacskamati

Vacskamati!
A kamillatea azért is különösen ajánlott, mert rendszeres használata nyálkahártya-szárazságot okoz! Kép
Csi
Csi

Sziasztok!
A vital.hu baba-mama cikkeit olvasgattam gyanútlanul, amikor erre bukkantam. El is indult fölfele a vérnyomásom!
Rögtön a kezdet:
"Régebben volt, hogy akár 1 napig sem kapott anyatejet az újszülött, mostanában pedig egyes szemléletek szerint már a szülõszobán megpróbálják a szoptatást, - általában kevés sikerrel. Az érett újszülöttnek jó szopó reflexe van, de az anyatej még alig választódott el, így csak az anya-gyermek kapcsolat indulása szempontjából van jelentõsége ennek a "gyakorlásnak", igazán táplálkozásnak nem nevezhetõ."
A másik "gyöngyszem":
"Mellgyulladás esetén csak átmenetileg kell felfüggeszteni a szoptatást, s fejni a tejet, a gyulladás lezajlását követõen ismét szophat a baba."

Fõleg, mert egy csokor jól összeszedett cikk között találtam rá.

Mondjuk a DR. FELMÉRY KATALIN:
AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS ALAPELVEI CSECSEMÕKORBAN címû írásmûben "elfelejtik" megemlíteni, hogy ha kevés az anyatej, elõször meg kell próbálni növelni a mennyiséget, aztán idegen nõi tejet szerezni, aztán jöhet a tápszer, de tán nem kéne termékneveket emlegetni.

A refluxos babákról szóló részbõl meg csak az maradt ki, hogy milyen vizsgálatokkal különíthetõ el a bukós és a refluxos baba. De minõ meglepi! két anti-reflux tápszer név szerint is említve lett!!

Tehát javaslatom: krónikus alacsony vérnyomás ellen bátran olvasgassunk cikkeket a csecsemõtáplálásról!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Kép

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Na, ott van a fõoldalról elérhetõen, a te történeted rovatban, Szoptatás és hormonok címû írás. Csak azt nem tudom, hova kell-szokás ezekre reagálni, lenne kedvem hozzá. Így leginkább ide, nektek írok, és hívom fel a figyelmet, hogy kéne alkotni egy választ rá. (Iboly?) Nekem ez is vérnyomásemelõ, mert pont azokat bántja, akik pedig a legtöbbet teszik a sikerért.

Ildi

Ildi
pildi

Magasabb vérnyomásom nekem is volt tegnap, bár kicsit OFF:

Láttátok tegnap a Fókuszban a jeges vízbe mártogatott-hajigált csecsemõket? Hogy tetszett??

Laura
Laura

Laura

Én láttam tegnap a Fókuszt, és azt hittem még sem látok jól. Ezek mennyire idióták!!!!!!!!!! Meg nem tenném soha sem a gyerekemmel. Annyira sajnáltam szegény csöppségeket, hogy õk még nem tudják elmondani, nekik mi a jó és mi a rossz. De vannak nagyon okos szüleik, akik ezt tudják, hogy mi a helyes számukra. Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de én emlékszem, amikor a kisfiamat 7 hónaposan elõször elvittük babaúszásra, nyáron és melegvízbe, kacagott, mert annyira tetszett neki. Ezt valahogy hiányoltam a tegnapi gyerekektõl. Vajon miért?
Banett

Kép
banett

Én is láttam a fókusztKép Hívtam is a páromat, hogy jöjjön mert gyerekeket kínoznak... el is kapcsolta a tvt mert szegény fiamat görcsösen szorongatva majdnem elbõgtem magam...

s.

Kép
sasha

Nekem is könnybe lábadt a szemem. Kép A párom meg egyszerûen azt mondta, hogy a fõguru edzõt õ lelkiismeretfurdalás nélkül lelõné, az anyáktól meg elvenné a gyerekeket. Lehet, hogy ez egy kicsit erõs, de ha az, amit láttunk nem életreszóló trauma (a babáknak), akkor semmi sem az.

Laura
Laura

Laura!

Hát igen! A jeges víz hogy égethette szegénykék bõrét elõször, aztán meg... apró tûszúrások, a levegõt is nehéz venni... ehh.

sasha

Kép
sasha

Nem tudom figyeltetek-e de ezek az elszant felnottek joreszt szormebundaban adtak elo kegyetlenkedeseiket, nekik nem kell az edzes???? Drama.
norcsa
Himesháza

Sziasztok,
visszatérve még egy kicsit egy korábbi témára.
Szvsz, még az is jó megoldás lehet, ha egy kicsit más oldalról közelítjük meg azt a kérdés, hjogy miért alegújabb elvek szerint szoptatunk, és miért nem az évtizedekkel ezelõtti hagyományokhoz ragaszkodunk. Két dolog, amire nyugodtan rákérdezhettek (anyukák, nagymamáktól):
a K-vitamint csak a 95tõl született gyerekek kapják. korábban megkapták a kórházban születés után (ez még mindig így van), és slussz. Ma 2-3 hóig hetente, kétetente adagoljuk, sõt van oylan gyermekorvos, aki tovább ajánlja.

A másik szinte midnekit éritnõ téma: az oltások. Sajnos nem tudtam utánajárni én milyen oltásokat kaptam, de, hgoy ennyit nem, mint most a kisfiam, biztos. Ezt támasztja alá a következõ táblázat is:

Magyarországon bevezetett oltások történelme
1876. himlõ
1887. “ újraoltás
1936. Di
1954. DPT
1960. polio
1969. kanyaró
1974. “ változás : 15 hónapos korra
1989. rubeola
1989. kanyaró újraoltás
1990. rubeola - morbilli
1991. MMR
1992. IPV + új OPV

Változások

1. Idõsek Te elleni újraoltása
1985-tõl 1941. elõtt születettek
2. Kanyaró - rubeola újraoltás 1989.
1989 hazai járvány
3. Teljes gyermeklakosság rubeola elleni oltása.
4. Hepatitis B elleni oltás
(eü. dolgozók, HBsAg terhesek újszülöttjei,
-hordozók kontaktjai, eü. oktatási intézmények)
5. Gyermekbénulás elleni oltás teljes rendszerének módosítása.
6. Oltási javallatok - ellenjavallatok felülvizsgálata.

A szüleink, nagyszüleink ezekre mégsem kapják fel a fejüket, és mondják, de amikor te kicsi voltál... Pedig jogos lenne...Kép

Ágci

u.i. és egészséges felnõtt emberek lettünk mi, igaz?
Ezzel nem azt akartam írni, hogy ne vigyük a gyerkekt oltásra stb, csak másként is meg lehet közelíteni néhány dolgot.Kép

Kép
Ágci

Ágci, mi egészséges felnõttek lettünk, de vannak néhányan, akik belehaltak a betegség szövõdményeibe. És ezt ugye mi már nemigen kockáztatjuk meg, ha van ellene védõoltás. Talán nem kellene ebbe az irányba elvinni a dolgokat.
Névtelen

Szerintem azért, kedves Névtelen, nem kéne leharapni Ágci fejét... Talán tényleg nem a legtökéletesebb a megközelítés, de nem írta Ágci, hogy ne vigyük a gyerekeket védõoltásra. Mint ahogy írta is. Szóval mindenki ért mindenkit. Kép

A stílus kicsit bántó volt.

Virág
Virág (fiore)

Ágci!
Igazad van. Kép Így is le lehet szerelni azokat az (erõszakos) tanácsadókat akik úgy kezdik: "Te is feles tejet kaptál, mégis felnõttél és egészséges vagy. Már 3 hónaposan töltötkáposztáztál mégis.. Ha rosszalkodtál a fenekedre vertünk mégse lettél lelkibeteg. Stb, stb.
Üdv.
Vacskamati
Vacskamati

Sziasztok!

Nem értem, valaki magyarázza már meg!!!!

Egyébként 95 nyarán született ikreim még nem kapták a K vitamint, szóval a dátum ott nem stimmel.
De ezzel együtt nem értem a példa lényegét.

(más, de hasonló. Erõsen dohányos anyósom egész egyszerûen kijelenti, hogy õ nem hiszi el a dohányzás káros voltáról szóló dolgokat, lévén az erre vonatkozó kísérleteknél tuti nem egyforma a dohányos ill. a nem dohányos kontroll csoport, hisz pl. a szegényebb rétegekbõl több dohányos kerül ki stb stb. És hiába mondom azt, hogy én odáig elfogadom az érveit, hogy egyfelõl ismer korán meghalt nem dohányost, meg 90 évig élõ dohányost, meg azt is, hogy valamibe ki kell purcanni, és én is eszem-iszom olyasmit, amirõl tudom, hogy nem a legegészségesebb, ugyanakkor úgy érzem annyira sokat mégsem árt (pl. cola, édesség), de hogy magát a statisztikát, a kutatásokat ne higyje el... Tuti, hogy a kutatók sem hülyék, és eszükbe jut, hogy nem csak x db dohányost kell x db nem dohányossal összehasonlítani, és valahogy figyelembe veszik az egyéb körülményeket is. Na, azt akarom az egésszel mondani, hogy számomra triviális dolgot nem tudok az egyébként normális anyósommal elfogadtatni. És nem arról van szó, hogy le akarom beszélni a cigirõl, mert tudom, hogy úgyse menne, de hogy egyszerûen általánosan elismert tényeket nem lehet elismertetni valakivel...(és persze jön a bizony én bagóztam, mindkét fiammal várandósan és mégis látod, semmi bajuk nem lett stb. Jó, értelmes, normális a párom, de sose fogja tudni senki bebizonyítani, hogy milyen lenne az élete, ha anyósom kihagyta volna a bagót az életébõl) Bocs, csak eszembe jutott, mint teljesen analóg példa a te se szoptál anno és lám mégsincs semmi bajod és társai esetre. Vannak emberek, akik adott témában egyszerûen megkövesedettek. És írom mindezt úgy, hogy ritka jó viszonyban vagyok anyósommal, tán még mindig (10 év!), és úgy általában egy nagyon normálisan reagáló nagymama stb.

Ildi

Ildi
pildi

Vagy én értettem félre a példát, vagy a harapós kedvû Névtelen!
Szerintem arról szólt, hogy annak ellenére, hogy kevesebb oltást kaptunk, mi is egészséges felnõttek lettünk, és ezt mégse tekintjük elégséges indoknak arra, hogy az oltásokat ne adassuk be.

És igen, sokan belehaltak ezekbe a betegségekbe. Hasonlóképpen a nem megfelelõ táplálás következményeibe is, max. az nem ilyen egyértelmû.

Dohányzás: érdekes - azt többnyire nem kell magyarázni, hogy a füst mérgezõ. Fõleg ha az égés tökéletlen, válogatottan undok vegyületek jönnek létre szén-momoxidtól a benz-a-pirénig. Minden télre esik pár baleset, amit az ócska fûtés okoz. Mit várunk akkor az izzó dohánylevéltõl?

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa!

Nem birtam megállni és belekotyogokKép Csak ahogy Te is szoktálKép
A dohánnyal egy lapon emlegetni pl egy gumi égetésével, vagy a gázzal... durva dolog. A dohány természetes, hiszen növény. Az még önmagában nem lenne olyan vészes, csak hát az adalék anyagok...Kép

sasha

Kép
sasha

Sasha!
A gyilkos galóca, meg a nadragulya, meg a ricinus, meg még sok ezer növény elég természetes - de azért senkinek sem javasolnám jó szívvel egyiknek a fogyasztását sem! KépKépKép SZóval, attól, hogy valami megtalálható a természetben, még egyáltalán nem biztos, hogy nem nagyon ártalmas!

Márti
márti

Minõ filozofálgatásokba bocsájtkoztunk... Kép

Virág
Virág (fiore)

Márti!Kép

Nadragulya...nadragulya. Hú de elfelejtettem mi is azKép Az valami olyan mint a datolya?Kép A ricinus meg még jól is jöhet ha valakinek iszonyat székrekedése van. Van annak valami káros hatása? Humánusabb lenne mint a beöntésKépKépKép A gyilkos galócával még nem találkoztam személyesen, de azt én sem ajánlanám senkinek. Ja és nézd meg a marihuánát! Nagyon sok országban legalizálták annak ellenére, hogy sokan meg vannak gyõzõdve hogy durva drog. Vagy mégsem?! Kutatásaim azt támasztják alá, hogy a marihuánát fogyasztó emberek nyugodtabbak, elnézõbbek és barátságosabbak mint az alkoholt fogyasztók, mert az alkohol minden embertársunkból mást vált ki. Van akit megmagyarázhatatlan düh fog el, van aki sírógörcsöt kap... Mig a másiktól mindenki heppi lesz, ha mértékkel szívja még gondolkodni is tudKépKépKép Ha voltál Firenzében vagy Hollandiában akkor láthattad is a külömbséget. (Firenzében én voltam, Hollandiában meg a sogórnõm.) Ott mosolyognak az emberek, nagyon ritkán vágnak savanyított uborka arcot, nem úgy mint a magyarok többsége. Tegnap elõtt kénytelen voltam kimozdulni a kerületbõl és beutazni a körútra. Villamos-metró kombináció. Furcsálltam, hogy minden embernek olyan arca van, mintha lócitromot szagolna.

VirágKép
Kiváncsisággal teli kérdések és gondolatok...

sasha

Kép
sasha

Húha!
Kissé visszaolvastam és kicsit offtopik lettKép
sorryKép
s.
sasha

Sasha!
Távol álljon a kötekedés tõlem, de azt hiszem, hogy három szem ricinusmagba bele lehet halni.
De azért azt nem gondolom, hogy a firenzei, vagy a hollandiai emberek boldogságának a kulcsa a marihuána...

Topic téma:
Szó volt a fõoldalon olvasható cikkben valami "amerikai módszer" hasonlatról. Jó gondolatnak tartom, egy kis szépséghibával:
Ha megjelenik egy új fogyókúrás módszer, akkor mindenki azt emeli ki belõle, ami neki kényelmes. Pl. édesítõszerrel issza a kávét - a túrótorta után. Aztán csodálkozik, hogy nem fogy.
Talán ez lehet a gond a szoptatásnál is, nem mindent vesznek át, és ezek után érthetõ, hogy a siker elmarad, és "amerikai módszernek" könyvelik el. Nem?

Egyébként nem tudja valaki, hogy milyen változások lesznek az EU csatlakozás után, mondjuk a tápszereket illetõleg?
Csi
csii

Sasha!
Naná, hogy nem zavar a belekotyogás!
Sajnos a különbözõ gonoszdi vegyületek fa, kõszén, földgáz és dohánylevél tökéletlen égésénél egyaránt keletkeznek, hiába, hogy ezek egytõl-egyig természetes anyagok.
A gondot a kevés oxigén jelenti, nem az adalékanyagok. (Na jó, a PVC-vel más baj is van!)

Csí!
Nem tudom, de a múltkorában kérdeztem a csatlakozós honlapon valamit, és elég hamar válaszoltak. Meg lehetne kérdezni ezt is.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Csi!
Igazad vanKép De mégis elég sok ember kezébe láttam sodort cigit ami a szokásos büznél, valami más illatot árasztott.Kép
Unios csatlakozás? Szivem szerint ezt kihagynámKép

BosziKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sasha
Holandia szerintem egy külön kategoria ott nem csak a könnyü drogokat engedélyezik hanem mást is a P..... is ök ott mindent könyebben vesznek szerintem és lehet hogy épp ez a jokedvük kulcsa .

Csi
szerintem a tápszereket iletöleg szerintem nem sok változás lesz de azért kiváncsi lenék én is a válaszra .

Csics
csics

Hú CsicsKép Azt a P.... nevü dolgot nem vágomKép

sasaha

Kép
sasha

Sziasztok!
Ezt muszáj leírnom ide:
pénteken meglátogatott a védõnéni. Miután kérdésére, hogy Annagyerek cicikél-e még éjszaka, igenlõ választ kapott, hosszas kiselõadásba kezdett, hogy milyen káros, és hogy egy közel 4 hónapos babának már nem kell az éjszakai evészet, és már most el van kényeztetve, stb. Majd jött a következõ kérdés: Anna súlya.
Megmondtam, erre pillanatnyi csend következett, majd megszólalt: Tudja mit, adjon neki éjjel is enni.
Hirtelen nem tudtam, sírjak, vagy nevessek.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Lehet, hogy nyitott kapukat döngetek, de nem lehetne valahol összegyüjteni ezeket a védönöket? Konkrét névvel, telefonszámmal. Én vállalom, hogy egyszer, ha már elég sok név van a listán, csinálok vele valamit. Úgyis már felfedezték nálunk a védönök, hogy az a zsani ez a zsani KépKép Úgyhogy mostmár szemmel vagyok tartva KépKépKép

zsani
zsani

Zulu!
Hát nem semmi a védõnõd!KépKép

Zsani!
Beszti már vezet egy ilyesmi táblát. Valahol az archívban benne is van. A februáriban. Orvosok-védõnõk "aranyköpései" névvel, körzettel.

puszi
sasha

Kép
sasha

Zsani!

Konkrét név és tevékenységi hely már össze van gyüjtve.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Igen, tudom, de ennél bövebb listára gondolok. Mert azért elég ritkán irják le sajna az "áldozatok" :=(

zsani
zsani

Zsani
mit csinálnál a listával elbeszélgetnél a rajtuk találhato védönökel ? Kép

Sasha
a P......... betüs dolgot a párom mesélte meg már a tv ben is mondták de mit nem vágsz Rajta Kép ?

Csics Kép
csics

Csics!
Ne furdald az oldalam!Kép Mi vagy KI az a P... betüs?Kép Tök lüke vagyok ebben. Punci, Pandúr, p...? Miii?Kép Pliz!!!

sasha

Kép
sasha

Csics: azonnal mondd meg, mi az a P betü, mert már én is tök kiváncsi vagyokKépKép

A listával pedig valami olyasmit gondoltam kezdeni, hogy ha már elég sokan vannak rajta, akkor a védönök egyesületéhez elmennék, és az orruk alá dugnám, hogy miféle hülyeségeket mondanak egyesek, és hogy rontják a szakma hirnevét, stb. Azt gondolom, hogy ha elég nagy a kényszeritö erö, akkor még a lustábbak is hajlandók továbbképzödni, a lényeg hogy ingyen legyen.
Esetleg az LLL tarthatna továbbképzést védönöknek.
Már többször eszembe jutott, hogy pl. szivesen megszerveznék egy olyat, hogy a mi rendelönkbe eljönne 2-3-4-10 LLL-es lány, és ott tartanának egy kis beszélgetös/kérdezgetös délelöttöt a védönöknek. Biztos lenne szájhúzogatás, hogy "mit tudják ezek a kis nök", de ennek kivédésére "idösebbeket" is lehetne vinni.
Mit szóltok? Bocs, hogy ide irom, de sajnos nem tudom, hogy van-e az LLL-nek valami listája, ahová lehet közvetlenül is irni.

zsani, aki ma végre behozta a levél-elmaradását, és a fórumokat is végigolvasta
zsani

Szia, Zsani,
én úgy tudom, hogy az LLL nem tart semmilyen továbbképzést, viszont tart a Szoptatásért Magyar Egyesület, pénzért, de pontokat lehet érte kapni. Ibollyal (ha kipihente magát) lehetne itt levelezgetni errõl, már én is felvetettem hasonlót, nem is tudom, miért nem léptem tovább, megmaradt ötletszinten. Így tovább, csak szelíden (mint én Kép)

Virág
Virág (fiore)

Köszi Virág Kép Szelid leszek, mint egy virág Kép

zsani
zsani

Sasha,Zsani
itt ülök a gépelött és jott nevetek KépKépKép a P betü prostituciott jelett csak nem mertem leirni de mivel nem jötetek rá hát leirtam ugy tudom holandiában ez is engedélyezet Kép

Pusz Csics
csics

Csics!

A Prostitúció itt is engedéályezettKép A türelmi zónákban, csak senki sem jelölt ki olyatKép Ettõl függetlenül...

sasha
bocsi a p betüs offért

Kép
sasha

Sziasztok!

Zsombi babám ma 9 hetes és 4-5 hete átraktuk a saját szobájába, saját ágyába, ahol gyönyörûen átalussza az éjszakákat. Este fél 9 körül szopizik és utána lerakom, egybõl elalszik, majd éjjel 3 vagy 4 körül nyöszörög, ilyenkor megszoptatom és visszaalszik reggel 7-8-ig. Egyetlen éjjel sem kellett a sírására kelnünkKép
A védõnõm szerint mostanra el kellene hagynia az éjszakai szopit és azt mondta, hogy ha felébred a baba itassam meg teával. Ti mit gondoltok errõl? Kétlem, hogy igaza lenne, hiszen van úgy, hogy Zsombit én keltem fel éjszaka 3-4 körül, mert feszül a cicim a tejcsitõl és õ is szívesen cicizik ilyenkor. Nemcsak nyammog, hanem eszik is rendesen, igaz csak 5-10 percet és már alszik is vissza.
Nektek milyen tapasztalatotok van az éjszakai szopi elhagyásával. És miért kellene teáztatnom?

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

PIrus!

Majdnem 6 hónaposom kb 2x kel még éjjel szopizni... Ne hallgass a védõnõre

sasha

Kép
sasha

Pirus!
Nagyon ügyesen csinálod, hallgass csak az anyai ösztöneidre! Azok mindig jobban beváálnak, mint bárki tanácsa.
Az éjszakai szopi leglább 3-4 hónapos korig nagyon fontos, mert a babák hamar megemésztik az anyatejet és bizony éhesen ébrednek föl. Ha Zsombi nem ébredne föl, de feszül a melled, akkor is jó ötlet a hajnali szopi, fõleg, ha nem ébred fel nagyon és neked sem fárasztó.
A teáztatás fölösleges, mert így a melled sem ürül ki és könnyen bedurranhat, viszont mégis fel kell kelned Zsombihoz. Így ne nyersz semmit, inkább veszítesz.
Ráadásul szépen törli az anyatej által tökéletesre beállított bélflóráját Zsombinak.
Szóval nyugodtan szopiztass éjjel is!Kép
Menta
menta

Menta!

Az éjszakai felébresztésrõl mi a véleményed?

anya
anya

Anya!
Ha a kislányom nem ébredne fel éjszaka, akkor nagyon boldogan átaludnám az éjszakát és eszem ágában sem lenne felébreszteni. De õ már lassan 14 hónapos. Kép
Viszont 3-4 hónapos kora körül volt egy növekedési ugrása és csak úgy sikerült a tejtermelésem felturbózása, hogy az egyébként éjszakát átalvó kislányomat magunk mellévettem a mi ágyunkba és ha csak egy kicsit mocorgott, nyugtalankodott, már ment a cici. Így aztán gyorsan helyreállt a dolog.
Szóval egy egézséges, jól hízó, kiegyensúlyozott csecsemõt nem ébresztenék, max. abban az esetben, ha az anyuka semmilyen módon nem tudja lefejni az egyébként nagyon kellemetlenül feszülõ melleit. (Ha sikerül fejnie, akkor is csak annyit mondanék, hogy a kereslet-kínálat beállása érdekében csak annyit kellene fejnie, amennyi ahhoz elég, hogy ne feszüljön túlzottan a melle.)
De ha, kicsi a baba, vagy nehezen hízik, fejlõdési ugrásban van, aluszékony, vagy beteg, vagy bármi más "baj" van, akkor bizony azt tanácsolnám az anyukának, hogy éjszaka is szoptassa meg, akár úgy is, hogy felébreszti.
Egyébként nem kell ám ilyenkor annyira felébreszteni, hogy teljesen felébrdjen vagy netalán sírjon is. Éppen csak kicsit arrébb rakni és felkínálni neki a cicit, vagy felemelni és úgy. Ezek a tündérek kíválóan szopiznak félálomban. És ilyenkor a leghatékonyabbak még az egyébként nappal "bénázók" is.Kép
Menta
menta

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?