Hahó,
Lau,
mint folyóskakaügyben tapasztalt mama
mondom neked: szerintem amíg a kölök szépen hízik és nyugodt, elégesett, továbbá van elég pisi és kaka, nem érdemes foglalkozni a kaka állagával. (Én anno a kakánkat rendszeresen és hónapokig hurcoltam a dokihoz mustrára, amikor dokit váltottunk, akkor oda is, de az új dokink egy nyugodt családapa, egyzser megszagolta, és közölte, hogy ezzel nincs semmi baj). Egyszer vagy itt, vagy egy másik szopis topikban előjött egy olyan, hogy sportolás után előfordul, hogy (ha eleget iszol) mintha több lenne a tej, méghozzá mintha az elsőtejszaporodna fel, ami tudvalevőleg szomjoltásra (is) való, hígabb állagú cucc. De ettől még ugyanúgy van hátsótej is, csak talán a rövid ideig szopizó kölök a több elsőtej miatt nem jut el hozzá, hogy még a hátsót is mind kiszippantsa. Ennek jele lehet a zöldes és/vagy hígabb kaki (de nem feltétlenül). Amíg szépen fejlődik a kölkec, nem fáj a hasa, nyugis, jól érzi magát, szerintem ezen sem érdemes sokat rágódni. Ha mégis másképp szeretnéd, akkor a gyakoribb, de hosszabb idejű szopi segíthet (tudom, őrült nehéz rávenni egy négy hónapost, hogy hosszabb időt töltsön a cicin, ha ő nem úgy akarja). Nálunk időnként bejött az, hogy ha elvesztette az érdeklődését, akkor áttettem a másik cicire, aztán megint vissza, és így tovább, ameddig csak hajlandó volt rá. De ha ez nem megy, akkor viszont érdemes a ritkább ciciváltásra törekedni, pl. ha nem akar mindkettőből szopizni, akkor ha jól rémlik, három-négy órán belül csak az egyiket odaadni neki, és csak aztán a másikat. Akkor az egyikből kénytelen kiszippantani a hátsó tejet is. De a két módszert nyilván nem lehet keverni
Heppi,
az ötlet remek
Edit,
kitartás, az nagyon fontos, hogy ne idegeskedj, mert azt a babó is átveszi (könnyű mondani). A gyógymasszázs biztosan neked sem tenne rosszat
A szoptanít lehet, hogy segíthetne nektek csakugyan. Előfordulhat, hogy Balázs már kissé cumizavaros, a szoptanít pedig - ahogy nyilván olvastad is - abban segít, hogy a kölök pótlást kaphasson, miközben szopik is. Lehet bérelni, ha Snoopy eljut ide, neki biztosan lesz több tippje is (amúgy nem akarok pletykálni, a tiva-medet én miatta is ajánlom
).
És most félre ne értsd, amit mondok
Nem érzed lassan úgy, hogy szoptatásból, fejésből és pótlásból áll az életed? Én nem akarlak semmire rábeszélni, de idegileg neked nem lenne egy picit könnyebb, ha mégis beszereznétek egy doboz tápszert? Csak hogy biztos legyél benne, nem a te fejési teljesítményeden múlik, hogy a gyerek éhen hal vagy nem
Az is lehet egyébként, hogy el sem fogadja. Vagy nem tudom. Szóval lehet, hogy ha ennyire rossz lelkiállapotban vagy, akkor segítene, hogy végszükség esetére kéznél van valami. Lehet, hogy attól a bontatlan doboztól a polcon egyből elkezdene dőlni a tej
Üdv
Kriszi