Sziasztok!
SOS tanácsot szeretnék kérni. Iker fiúkat szoptatok, akik 2 hét múlva 3 hónaposak. Kizárólag anyatejet kapnak. A gondok 4 héttel ezelőtt kezdődtek. Kisebb lett az étvágyuk, így nekem is kevesebb lett a tejem. Amikor 2 hete a keresletük megnőtt, sajnos nem tudtam követni. Ráadásul hulla fáradt és kimerült vagyok, mert nincs segítségem, a férjemen kívül, aki dolgozik egész nap, csak este esik haza. Sajnos tejhiány merült fel. Akkor 2 napra beköltöztem velük a hálószobába, és 1,5-2 óránként mellre tettem őket. Estére ők is, és én is fáradt és zaklatott lettem. Ők az éhség miatt üvöltöttek, én a fáradtság miatt. Azért, hogy picit aludni tudjak a párom átvállalt egy etetést cumisüvegből, amikor a saját lefejt tejemet adtuk oda. A tejhozam javult pár napra, tehát a 2 óránkénti mellretevés működött, de megint jött néhány kimerítő nap, és megint ingadozott a tejhozam. Ekkor az éjjel lefejt tejemet oda kellett adni, először csak az esti szopi után, utánna már a többi szopi után is. Erre azért volt szükség, mert kitartóan üvöltöttek az éhségtől az etetések között.
Sajnos meg lett az eredménye, mert mostmár nem hajlandók szopni, a cumisüveget várják. Szopnak 60-70 gr-ot, ami belefolyik a szájukba, és szívni már utánna nem akarják, csak üvöltenek. Így kénytelenek vagyunk cumisüvegből adni a lefejt tejemet. De ez nagyon nem jó nekem. Elég macera szoptatni, melegíteni, cumiztatni, majd fejni is 2 babánál.
Hosszabb távon ez nem fog menni, mert összeérnek az etetések, nincs időm enni,inni, pihenni.
Kérdésem: Hogyan lehetne visszaszoktatni őket a cicire ? Már van elég tejem mert nap 500-600 gr-ot fejek is, de Ők nem akarják kiszívni. Sokszor csak nyalogatják a mellbimbót.
Azt a módszert próbáltuk, hogy szopi után letettük az egyiket aludni, persze sírt az éhségtől. Majd 5 perc után megint cicire próbáltam tenni. Nem kellett neki, csak üvöltött a mellbimbóra. Megint ment az ágyába, majd 1/4 óra múlva megint jött a cicire. Szintén hatástalan volt a próbálkozás. Ez sajnos kétszer ismétlődött, majd bealudt a sírásba. A következő etetésnél megint ugyanez játszódott le. Miután egész nap ezt csinálta, estére a nyugalmunk érdekében kapott cumisüveget, mert aludni sem tudtunk volna. Az én mellemet meg le kellett fejni, mert majdnem szétdurrant, nagyon fájt.
Mit gondoltok ez veszett fejsze már, vagy csak idegek kérdése ? Én még nagyon szeretném legalább 3 hónapig szoptatni őket.
Szerencsére tápszerezni nem kell, mert mi kapunk 8 hónapos korukig napi 350 gr/gyerek anyatejet a kerülettől, így nekem csak kb. ugyanennyit kell mellé fejnem, hogy meglegyen az adagjuk. Eddig ezt nem vettük igénybe, mert az én tejemmel pótoltunk, amikor kellett, de ha minden kötél szakad, ehhez tudok nyúlni. Azért nem szeretnék.
Van valakinek ötlete ?
Cat