Juli!
Ezt nem értem! Mi volt a bûne az orvosnak? Nem vette észre, hogy baj van, vagy elbagatellizálta? Te sem vetted észre? Most így hirtelen nem tudom, mi lehet olyan tünet, amit nem lehet észrevenni? Koraszülés lett? Ha túl személyes, ne válaszolj, csak most tényleg nem értem.
Nikie!
Ráadásul elõre azt sem tudhatod, hogy minden rendben van-e?! Ez csak a próbák után derül ki, nem?
Valami miatt Te is elmentél a SOTE 1-re, vagy csak úgy odatévedtél?
És nem felel meg bármelyik kórház. Akkora különbségek vannak szolgáltatások terén, hogy csak na! Itt gondolj a vajúdókádra, a franciaágyas szülõszobára, szülõszék sincs mindenhol. Van ahol csak többágyas kórterem van, van ahol szinte szállodai szintû ellátást kapsz. Van, ahol nincs PIC, van, ahol kicsi a szülészet, van, ahol "nagyüzemben" dolgoznak. Van, ahol ezer éves 2D-s Uh-gal próbálkoznak és van ahol 3D-s UH az alap! És még nem tartunk a speciális eseteknél. Mindenki szíve joga, hogy ezek közül kiválassza a neki tetszõt. Olyan nincs, hogy minden van. Legalábbis én nem tudok róla. Ha van ilyen jelezzétek!
És még nem is beszéltünk az ambuláns ellátásról. Mennyit kell várni, van-e lehetõséged, hogy ugyanahhoz az orvoshoz járj? Én pl. ledöbbentem, amikor a Margitban egy harmadik gyermekét váró kismama megkérdezte, hogy mikor rendel az az orvos, aki õt elõzõleg megvizsgálta, és azt a választ kapta, hogy ilyen nincs, itt az vizsgálja, aki éppen ott van! Mondjuk ezt a kartonozóban mondták, de bevallom, ledöbbentem. Nem az lenne a természetes, hogy a rendelõben dolgozó orvosoknak rendelési idejük legyen? Hogyan dolgoznak? Gondolnak egyet és beszaladnak megnézik, ugyan van-e valaki az ambulancián, mert ha nincs, akkor dolgoznak ott is egy kicsit?
Solya