Emese!
Hihi
Én kedden szültem, és elõtte vasárnap kérdezte meg a párom, hogy : "na, milyen névre is gondoltál?"
Csak néhány adalék, hogy nehogy jól érezd magad
:
Szerintem olyan nevet válassz, ami nem egy napon van, mert akkor mindkettõnek lesz egy olyan ünnep, ami csak az övé.../így pl.nem jó az András-Andor, Péter-Pál, Csilla-Noémi/
És keverjük bele még azt is, hogy egymástól távol?
Ráadásul szerintem ma egyre jobb az, ha van egy "nemzetközi" második neve is, mert mire õk felnõnek, egyre több esélyük lesz külföldiekkel dolgozni, érintkezni. Igaza van a férjednek abban, hogy nem tetszik neki a Csilla név, nekem sem!!! És ráadásul Németo.ban voltam én a Silótól kezdve minden. Senki sem szólított a nevemen-nem bírtak
Én a kezembe kaptam egy sima naptárt, megnéztem, hogy mikor fog születni a gyerek, és jó távol esõ neveket kerestem a születése napjától. Második névnek pedig az Annát választottam, az legtöbb nyelvben megtalálható.
Még valami: úgy hallottam, hogy az ikrek egy része nem viseli jól, ha egy emberként kezelik õket, és lehet, hogy az összecsengõ név még rátesz erre egy lapáttal. Nem?/pl.Petikati gyere ide/
Jó keresgélést!
Csilla