Mamszi!
Gratula, nem lehetett könnyü, de tul vagy rajta, csak legyél kitartó és ne hagyd, hogy megint szüneteljen a téma.
Próbálj meg érvelni. Pl. Más anya több gyereket is felnevelt egyedül , Ti meg legalább ketten vagytok. A barátnöm pl. egyedül nevelte fel a lányát aki kitünö tanuló és élsportoló, pedig ök is albérletben laknak. Éjjel dolgozott vendéglátósként, hogy nappal tudjon tanulni a gyerekkel. Trükközés helyett inkább az érzéseidet mondd el neki.
Én biztos, hogy nem esnék teherbe úgy, hogy a párom nem akarja, mert késöbb csak visszaüthet. Persze egy kis nöi praktikát nem árt bevetni. Nincs egy barátnöd, ahol már van gyerek és be tudod vonni. Esetleg megbeszélhetnéd vele, hogy ha látogatóba mentek, csak úgy spontán kérdezzen rá a párod jelenlétében, hogy nálatok mikor lesz már baba.
"Nagyon szeretem Őt de valahogy soha nemtudom biztosra megbeszélni azt vele hogy na mostantól próbálkozunk."
Talán kérdezz rá nála, hogy miért nem tudtok konkrét idöpontot megbeszélni, és mondd meg hogy a "lassan kell a gyerek" nem válasz, csak a kérdés elhárítása. Pontosan meddig akar várni, és addig mi fog történni ami miatt azt mondja, hogy most már OK??? Kifogás mindig van. És ha már összeszedted a bátorságod, hogy beszéljetek róla ne hagyd leállítani magad kitérö válasszal, még ha zokogva kiabálva is kell kiszedned belöle a neked megfelelö választ. Legalább látja, hogy komolyan gondolod és neked ez mennyire fontos.
2 év alatt 3szor ????
"Eldöntöttem hogy mostmár emlegetni fogom neki a babát."
Ez joooo, most már ne hagyd kialudni a tüzet, bár egy nagy beszélgetés többet ér.
Még egy ötlet: Mondd meg neki, hogy ha ma elkezdtek próbálkozni, lehet, hogy csak 2 év múlva jön össze, és lehetne, hogy eleinte csak a védekezés maradjon el, igy kisebb a valószínüsége, hogy 1-2 hónapon belül összejön. Persze attól még Te figyelheted mikor van peteérésed (erröl nem kell tudnia) és akkor kicsit kedvesebb leszel
Van erre egy nagyon jó gyógyszertárban kapható nagyító (MabyBaby)
Szoritok neked, szerintem nem reménytelen a párod, csak meg kell gyözni
Kriszta