Sziasztok,
anno, én így pakoltam:
Kórházi lista
- Két pár papucs (egyik zuhanyozni, másik járkálni).
- Köntös, zokni.
- 2 törülközõ + 1 kicsi a szülõszobára
- Mély gombolású vagy szoptatós hálóing, legalább 2, de jobb, ha több van. Ha lehetõséged van rá, inkább kérj kórházit, mert csupa vér lesz
- Tena inkontinencia-betét (gyógyszertárban kapható, az intimbetét kevésnek bizonyulhat én még a második héten is ezt hordtam), esetleg pelenkabetét
- Szoptatós melltartó (2), elég az utolsó hónapban megvenni
- Melltartóbetét vagy tejgyûjtõkagyló (pl. Avent Isis, Medela)
- Rádiótelefon, ha van, vagy tudsz kölcsönkérni. Telefonkártya, aprópénz
- Szoptatós könyv, kismama könyv, amiben tanácsok és ötletek vannak a gyermekágyas idõszakra vonatkozóan
Iratok:
- Személyi igazolvány
- TAJ-kártya,
- kismamakönyv
- leletek
- 1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat
- apasági nyilatkozat, akik élettársi viszonyban élnek
- elvált vagy különélõ szülõk esetében az anyakönyvi hivatal ad személyre szóló felvilágosítást
Szülõszobára
- Ivólé, szénsavmentes ásványvíz (apuka folyamatosan pótolhatja)
- Szendvics, ha este szülsz
- Szõlõcukor, citrom a vajúdás közben
- Laktoherb szoptatós tea.
Csecsemõosztályra
- Eldobható pelenka, a kezdeti idõben a legolcsóbb is jó (a legtöbb helyen adnak, de 3-4 kellhet pluszban)
- 2-3 textilpelenka: büfiztetni, a feje vagy a fejed alá
- Vastag popsitörlõ (esetleg), ez az anyukának is jól jöhet a gátseb miatt, vagy puha WC- papír. Jó még a Szilvia papírtörlõ, csak odateszed, és felszív mindent.
- Gyógyszertárban kapható WC-ülõkére papírülõke (higiénia miatt)
- A gátseb öblítésére kamillatea (vatta, kis tálka)
- Tusfürdõ, antibakteriális folyékony szappan
- Ha van egy kisméretû, felfújható úszógumi, a gátsebbel így könnyebben lehet ülni
- Sok alsónemû, legjobb a sötét színû vagy az eldobható
- Szalvéta, evõeszköz, pohár, konyharuha
- Néhány helyen szükséges lehet elõre felíratni a köldök- és popsiápoláshoz való patikaszereket, ezt érdemes elõre megkérdezni
- Kispárna anyukának
- A mellek ápolására: Garmastan kenõcs /gyógyszertárban recept nélkül kapható/, Mamilla törlõkendõ a szájpenész megelõzésére /bababoltban, gyógyszertárban kapható/)
- C-vitamint, maradék Prenatal terhességi multivitamin (ezt a védõnõ ajánlotta), kis arckrém, szõlõzsír
Nálunk apa hozta mindennap este a friss laktoherb teát, de fõztek is benn a nõvérek. Így jobb volt.
Bugyi téma: ez tényleg akkora baromság, hogy no bugyi, ne hagyd magad!!! Inkább szóljanak érte, egyébként, ha tudod hogy jön a vizit, már ki is leeht bújni, mire benyomulnak a szobába, kutya nem veszi észre.
Olvasgass bele a Szoptatás toikba, és minden kismamának ajánlom a
[url=http://www.lll.hu/main.htm" TARGET="_top]http://www.lll.hu/main.htm[/url]
oldalt, még a szülés elõtt.
Ágci