Szia Zsóci!
Itt vagyok! Már tényleg nagyon aktuálissá vált a topikunk címe: "Agykontrollos anyukák, apukák, nagymamák és nagypapák HOL VAGYTOK???"
Itt vagyok, s mindig ránéztem a topikcímünkre (amikor a jánososokkal eszmecseréztünk), hátha megjelenik előtte e "New" nyilacska, de nem :-(
S végre, a hamuban van még egy kis szikra...
Engem is nagyon érdekel, mi történt veletek a nyáron! Meséljetek!
Mi hogy vagyunk, s mi volt a nyáron? Egy gyors összefoglaló, s pár kép:
Mint már korábban írtam, július elején: "Most kiköltöztünk Anyumékhoz a nagy meleg miatt. Itt egész nap friss levegőn lehet Babó, s Anyummal kölcsönösen segítjük egymást. Cak szegény Tomim issza meg ennek a levét, ugyanis ingázhat. Reggelente és este is áll a dugó a 10-esen."
Most jön a visszaköltözés ideje. Elkezdődik az iskolaszezon, s a dugók állandósulnak, valamint már a hőmérséklet is elfogadható a lakótelepen. Furcsa lesz, s egy kicsit tartok is tőle milyen lesz újra bent, egyedül Balával. Itt folyamatos nyüzsi van körülötte. Azt nem mondhatom, hogy el lett kényeztetve, s azért lesz majd nehezem a dolgom, mert hogy megszokta volna az állandó ringatást. Nincs mindig kézben, hiába vagyunk többen a babusgatására, de azért csak könnyebb így, hogy amikor pl: most a gép előtt ülök, tudom, hogy Anyum figyel rá. Óbudán kettesben leszünk. Isten igazából tudom, hogy nehezebb lesz, de azért már vágyok is rá. S ha nagyon szakad a cérna valami miatt, tudom, hogy bármikor be tudok ülni a tütübe Balával, s egy fél óra alatt itt vagyunk Anyuméknál, vagy Anyósoméknál Szentendrén. S ha nem mi, akkor Õk is be tudnak jönni végső megoldásként, ha valami gond van.
Immáron kipróbáltuk a gyermekes nyaralást is hármasban, egy hosszú hétvégére. Lementünk Egerbe. Tomimnak versenye volt vasárnap, s ezt megtoldottuk két nappal (szombat + hétfő). Nagyon jól sikerült, s Bala is élvezte.
Egyet "rontottunk" el, így utólag belegondolva. Mivel Tomimra is ráfért már egy hosszabb szabi, kivette az egész hetet, s ebbe megpróbáltunk minden elmaradt programot bezsúfolni:
SZ,V,H:Eger
K:Szentendre (Tomimnak csak el kellett mennie dolgoznia, hiába volt szabin)
SZ,CS: Mezőtúr (Tomim nagyijához mentünk le, hogy lássa Õ is Balát)
P: Szentendre
SZ: Piliscsaba (Kereszpapám szülinapi kertipartyja) - Szentendre
V: Szentendre - Solymár
Az állandó jövés-menést, s a sok új dolgot, s arcokat nagyon élvezte Balázsunk.
A keddi napra azonban teljesen nyűgös lett, s sehogy nem volt jó neki. Úgy látszik akkorra csapódott le nála a nyüzsgés.
Úgyhogy így utólag bevallom, túlpörögtük azt a hetet, lehet, hogy nem lett volna szabad. Bár ki tudja. Azt is mondják, hogy nem baj, ha sok inger éri a babákat már kicsiként. De lehet, hogy csak magamat nyugtatom ezzel, s a biztos otthon melegére lenne még szüksége.
Pont ez a másik félelmem. Már többet voltunk itt, mint otthon. Lehet, hogy idegen lesz neki az otthoni ágyikója, s a környezet? Emlékszik még az első hat hetére?
Így, immáron szülőként most veszem csak észre, hogy rohan az idő. Bala már egyáltalán nem mondható koraszülöttnek, hiszen már 3,5 hónaposak vagyunk. Növünk mint egy gomba, s csodálatos látni, hogyan nyiladozik a kis értelme, s hogy hogyan fedezi fel a világot. Nap mint nap új dolgokkal örvendeztet meg minket, s rötyörészünk rajta nagyokat. Most már közösen, hiszen hangosan kacag, ha valami tetszik neki. Az örömök mellett azonban folyamatos aggódások is vannak. Most per pillanat öt napja nem kakiltunk, de a doki megnyugtatott, hogy ez teljesen természetes, hiszen csak anyatejet kap. Engem azért már a kaki nyugtatna meg, még akkor is, ha nyakig összesz.. magát. Ezt már tapasztalattal mondom, mert már túl vagyunk egy-két ilyen perióduson, hogy nincs kaki. Aztán egy lökettel bepótolja az egészet. Legutóbb szerdán adta ki magából a három napi kakaadagot. Hárman pucoltuk ki beleőle :-). A pelenkázón meg sem kíséreltük a dolgot. Amikor kinyitottam a pelust, katasztrófális állapot uralkodott odabent. Az egész család dőlt a röhögéstől a látottak alapján. Ennyire telepakolni egy pelust, kész művészet. A kukacunk ki se látszott a kakiból. (Nem tudom, ilyen esetben mi van a lányoknál, hiszen nálunk fokozottan kell arra is figyelni, hogy mindig előlről hátra törölje a mami a popsit, ha kaka van. Dehát ekkora adagnál ...). Szóval apa fogta Balát a kád felett, én levettem a pelust, nagyi pedig rögtön letusolta a termést. Mindenesetre Bala nagyon élvezte, s végig rötyögte a ceremóniát.
Most pedig megyek, felváltom Anyumat, bár imád Balázni.
Gyorsan még pár kép, hogy már mekkorák vagyunk:
Üdv mindenkinek: Timtom
Ui.: Meséljetek Ti is és képeket is szívesen látnék rólatok, hogy telt a nyaratok.