Nem akarok mégegyszer errõl írni, de úgy látom nem olvassátok el figyelmesen, amit a másik ír.
Ildi
Sajnos nem érted a problémánkat. Úgy látszik hiába írtam le részletesen.
1. Az egyik fõ probléma igen az, hogy egyszerûen rámondják az ember lányára, hogy "A vetélés oka genetikai hiba volt." Honnan tudja látatlanban az orvos, hogy csakis genetikai ok lehet?
Fõleg, ha nem zárja ki a többi okot? Hm? Több oka is lehet a vetélésnek.
Az egyik:
"A 7 hetes magzati elhalast minden esetben (csaknem minden esetben) a sargateshormon(progeszteron)-termelés elégtelensége okozza, tehát cikluszavar kovetkezménye."
Persze ez nemcsak a 7 hetesre vonatkozik, hanem a 6-12 hetesekre is.
"A progeszteronhiány és a spontán vetélés közötti kapcsolatot egy Amerikába szakadt magyar tudós (Csapó István) igazolta elsõként. Progeszteronnal az egészséges terhesség beágyazódása elõmozdítható, progeszteront közömbösítõ gyógyszer ("abortusztabletta") azonnali vetélést okoz. Ezzel igazolták ismét a Csapó teoriát!!! A progeszteron és a terhesség kapcsolatát legintenzívebben egy másik idegenbe szakadt tudósunk Diczfalusy Egon (Karolinska Institute Stockholm) kutatta. A progeszteron szerepe tehát sokszorosan igazolt." Tehát minden egyes vetélésre nem lehet ráhúzni a "vizes lepedõt"! Általánosítás ez is!!!!
Azaz, elõször KI KELL DERÍTENI a vetélés okait, amit ki lehet, és utána meghatározni, hogy nagy valószínûséggel ez és ez volt az oka? Nem? Ilyen egyszerû LENNE!
Amin csak átfutottál, vagy nem értetted meg, az az, hogy nem szabadna TÖBBÉVES próbálkozásig eljutni a pároknak. ELVESZTEGETETT idõ! NEM tudja a nõorvos, hogy milyen a ciklusa a saját betegének? Mert ha tudja, akkor NEM SZABADNA engedni, hogy változó ciklushosszal egyáltalán próbálkozzon a pár, nem? Gondolj már bele, legalább ebbe tényleg, hogy ha méri az alaphõmérsékletét(már hányszor
írtam?), és ért is az orvos az elemzéséhez, akkor kerek perec látható, 2-3 hónap alatt, hogy valami gáz van, nem tökéletes a hormonszintje. Nem? 2-3 HÓNAP ALATT, NEM 2-3 ÉV!
Azaz, ha az én esetemet nézzük, 2000.szept.-ben a dokimnak avval kellett volna nyitnia:
"Mérje 2-3 hóig, majd hozza el értékeket." Karácsonyra legkésõbb tudtuk volna, hogy nem jó ám ez így! Aztán jöhetett volna a Closty/Serophen+Bromo+Utrogestan, és már kb. 2001.nyárra meg lett volna az eredmény! Most meg már 2003
A hõmérsékletmérés a legegyszerûbb, legolcsóbb módja a hormonproblémák kimutatására!
2. Mikor kell adni HORMONPÓTLÁS-t a terheseknek?
Az idézetem helytálló, igaz. De ez az idézet csupán csak a TERHESEKRÕL ír? Nem? Az elsõ kérdés az, hogy "Mikor kell s.hormont adni a terhesnek?" Ez úgy jó, ahogy van, mert csak terhesekre vonatkozik.
HORMONPÓTLÁS az Utrogestan(természetes progeszteon-készítmény) is, amit fentebb írtam.Tehát nemcsak többéves próbálkozás, vagy elõzetes vetélés után kell alkalmazni.
Nagyon nagy baj, hogy létezik még ilyen: többéves próbálkozás?????????
Írtad: "a hivatkozás nem áll ellentétben a nálam alkalmazott eljárással", nem is állhat, mert nem abból van a gond, hogy nem kaptam annak idején progeszteronpótlást, hanem abból van
a baj, hogy olyan örjítõen rendszertelen ciklussal egyáltalán engedett a doki próbálkozni, és
egyáltalán nem mértem a hõmet. És mindeznek csak következménye volt a vetélés.
A vetélés csak következmény!
Mert:
"Rendszertelen ciklussal is szülnek, mert rendszertelenül is lehet peteérés. Csak sokkal nehezebben. Ismertem egy novért, aki minden védrekezés és CIKLUSBEÁLLÍTÁS nélkül pontosan 8 évenként lett terhes és szült gyereket. Így 24 éves házas volt, amikor a 3-ik gyermekét szülte. Szerintem mindkét fázissal baj van a 40-50 napos "ciklus" esetén, és ilyenkor nehezen lesz terhes valaki, és gyakrean vetéléssel fejezodik be a terhessége."
Szinte nem is normális menstruációs ciklusom volt évekig!
Ezaz: CIKLUSBEÁLLÍTÁS-t KELL alkalmazni ilyen esetekben, nem arra várni, hogy talán, esetleg összejön az a baba, mert úgyis ennyi meg annyi %. Aztán ha megtermékenyül, akkor TALÁN meg is marad...
NEVETSÉGES és SZÖRNYÛ egyben. És az is elképeszt, hogy a doktor úr is egyetért veled.
ILdi, Névtelen jól írta, tényleg nem érted.
Nikie