Kedves Viki!
A kezdettöl rendszertelenül, ritkán jelentkezö vérzés oka egyértelmüen hormonzavar. A meglévö hormoneedményekröl el kell mondanom, hogy akkor lehet jónak tartani, ha egyenként nézzük öket, nem összefüggésében, és nem a ciklus napjával is összefüggésben. Normálisan az FSH magasabb, mint az LH, a progeszteron azt mutatja,hogy nem volt tüszörepedés (ezt igazolja az is, hogy nem volt azóta se vérzés). Ez a progeszteron érték jó a ciklus elsö 14 napja között, de nem a 38. napon. A PCO hüvelyi ultrahanggal diagnosztizálható, a hormon eredmények ezt alátámasztják. Még a tesztoszteron eredménye is ezt fogja valószínüleg igazolni, ha magasabb a normál értéknél. (normál értéke ciklustól függetlenül 0,2-0,6 ng/ml ill. 0,694-2,42nmol/l). Ha 2x1 Clostylbegyt nem váltott ki ovuláció, valószínüleg az emelt adag se fog, de ha igen, akkor sem fogja elérni a progeszteron az egészséges terhességhez szükséges szükséges 64nmol/l értéket. Nem azért írom ezt, mert én olyan okos vagyok, hanem azért, mert százával végeztem Clostylbegyt kezelést, és hála egy Nöi klinikának, az utóbbi években a hormonszinteket is ellenörizni tudom a kezelés után. A PCO syndroma tünetei még: az erösebb szörnövekedés, a férfias fanszörzet. (Nöknél ennek a széle vízszintes egyenes, férfiaknál a köldök felé terjedö rombusz). Te tudod, hogy ezeknek a tüneteknek melyike található meg nálad. Ha erröl inkább irnál négyszemközt, írd meg az e-mail címedet. Korábban írtam Krisztinek,hogy a PCO legjobb terápiája a lézer laparoszkópiás mütét, és utána elvégzett ovuláció indukció (Clostylbegyttel, vagy mással). Ennek kis hazánkban legjobb müvelöje ismereteim szerint Dr. Fábián Sándor föorvos. Kriszti már túl is van e beavatkozáson, és amint nekem írta e-mail-ben, nagyon meg volt elégedve a doktor úrral. A hömérözésröl én számtalanszor leírtam a véleményemet. Annak az orvosnak, aki ért hozzá, jó információt nyújt a paciens hormon rendszeréröl, ha jól van mérve (kiegészítve a megadott idöben elvégzett hormon vizsgálatokkal). Nem mindenki ért hozzá. Az állandóan 36,4-36,7fok is azt jelenti, hogy nincs ovuláció.
Tegnap abbahagytam az írást, azóta beszéltem Fábián doktorral Rólad. Ö is PCO-nak tartja a hormon eredmények és tünetek alapján. Az én véleményem az, hogy feltétlenül keresd meg Fábián föorvost lézeres laparoszkópia céljából, másképp nem várható siker.
Ird meg légy szives az e-mail címedet.
Kedves Niki!
Valóban azt hittem, hogy szoba kutya, de az udvari kutyával is vigyázni kell. Elöbb leírtam részletesen egy esetet, és az ekkor keletkezett tapasztalatot, de fogta magát a számítógép, és elrepült a levelem. Nincs kedvem újra írni, ezért csak a tanácsomat írom le újra. Ne csak a kezedet fertötlenítsd a kutyázás után, hanem lehetöleg egy olyan nadrágban menj ki hozzá, amit azonnal lecserélsz, amint bemész a lakásba. És ezeket a találkozásokat is a minimális, szükségesre korlátozd!
Kedves Ildi! (Pethes Ildikó)
Nagyon jól látod a kérdést. A Gynoflor az antibigyó után kell, nem egyidöben. A Gynevac hatásos, és a Gynoflor is, de nem ugyanarra. A kettö nem helyettesíti, hanem kiegészíti egymást. Sokszor alkalmazom a Gynoflort is, de ennél sokkal többször a Gynevac-ot. Söt korábban sokszor alkalmaztam az Ovulobact-ot is, ami majdnem ugyanazt tartalmazta, mint a Gynoflor, de 2,5x olcsóbb volt, és recept nélkül volt kapható.
Kedves Szilva!
A Novinette hatása az, hogy kevesebb a vérzés, és kevésbé görcsölsz. Minden egyfázisú fogamzásgátló mellett csökken a vérzés. Emiatt nem kell elmenni orvoshoz, és nem jelent terhességet.
Kedves Chris!
A MOM: 1 jó, a genetikai UH is jó, így azt hiszem, a Down kór rizikója kicsi. De kérdezd meg Dr. Osztovics Magdolna föorvosnö véleményét (Schöpf-Merey kórház, tel: 215-1055). Ö ennek a legnagyobb szakértöje.
Kedves Moncsi!
Sajnálom, hogy olyat kellett írnom, ami lelombozott. A Gynoflor használható, az nem tartalmaz formalint. Immunerösítönek még meg lehetne próbálni az Urovaxon kapszulát, de ennek nögyógyászati hatását nem ismerem. Gyakran kiújuló húgyúti gyulladásokban értek el vele jó eredményt a kiújulás megelözésére. Szájon keresztül kell szedni (vagyis még komfortosabb, de nem tudom, hogy használ-e). Még megpróbálok utána nézni,hogy lehet-e valamilyen módon alkalmazni azért Nálad is a Gynevac-ot- Hány keresztes érzékenységet állapítottak meg?
Kedves mindannyian!
Meg akarom változtatni az Internet szolgáltatómat, ezért az eddigi e-mail címem valószínüleg hamarosan megszünik. Nyitottam egy új e-mail címet, mely a következö:
erasm@freemail.hu A továbbiakban erre írjatok, ha személyes üzenetet akartok küldeni, és olyan választ vártok, ami ne jelenjen meg e nyitott topic-ban.
Mindenkit üdvözöl Erazmusz