2003.08.15 23:10
Szerző: erazmusz
Kedves "Ágnes"!
Szerintem nem érdemled meg, de mivel e topicon 7 oldalon keresztül a Te rosszindulatú megjegyzéseidet, és a lányok ezzel kapcsolatos válaszait olvastam, Neked írok először. Ezt a topicot ugyan Ancsi azért nyitotta 2 évvel ezelőtt, hogy a lányok problémáira tudjak válaszolni közvetlenűl, anélkül, hogy végig kéne olvasnom a "már megint megjött" topic egész beszélgetését, - nem pedig azért, hogy az ilyen jellegű vitát olvassam, és esetleg "védekezzek". De "Isten neki, fakereszt" - egyszer ezt is megteszem. A további ilyen írásodra nem fogok reagálni.
Nem a kérdésedre válaszolok először, azt a végén teszem.
Először is: azt gondolom, hogy nem vagy beteg, és nem jártál nálam soha. Ha jártál volna, akkor nem írnád azt, hogy 7500 forintért rendelek, mert ez szemen szedett hazugság! Sok nőgyógyász van Budapesten, aki ennyiért rendel, meg többért is, aki viszont valóban járt nálam, az tudja, hogy én nem. Itt most nem akarom leírni a különböző rendelési díjaimat. Mind jóval ez alatt van. Azt azért leírom, mert mindenki tudja: recept írás és injekció beadás nálam ingyenes. Noha az injekciós tű és fecskendő pénzbe kerül nekem is, az időm is megy vele. A recept írás pedig orvosi diplomához és kórházi vagy magán rendeléshez kötött, mégis ingyen csinálom. (Más orvos 1 vagy több ezer forintért csinálja ugyanezt a magánrendelőjében.)
Másodszor: az az érzésem, hogy mégcsak nem is nőnemű személy vagy. Ha az lennél, akkor nem fájna neked az, ha sokan meggyógyulnak a lányok közül a tanácsaim segítségével. Amit egyébként általában a saját háziorvosuk, vagy nőgyógyászuk közreműködésével tudnak elérni.
Harmadszor: konkrétabban azt gondolom, hogy egy himnemű nőgyógyász vagy, aki így próbálsz lejáratni engem, meg egy nagyon jó gyógymódot. Talán írigységből?
Ha valóban jártál volna nálam, akkor azt is tudnád, hogy elmondom: 100%-os csodaszer nincs, de azok a panaszok, amik miatt a Gynevac-ot felírom, 90-95%-os valószínűséggel megszűnnek. A kúra végén - ha nem én adom be - gyere vissza kontrollra, és ha nem használt, megkeressük, hogy mit kellene még tenni. Ha valóban itt jártál nálam, és nem tetted meg ezt: csak magadra vess, ha nem gyógyultál meg.
Azt mondod, hihetetlenül drága? Egy kúra 4904.- ft. Az antibiotikumok, amiket a folyásos-hasfájásos panaszokra adnak, ugyan nem szünteti meg a folyást, de elpusztítva a normál flórát is, kiváltja a hüvely, a belek, a hugyhólyag gombásodását.(És akkor a nőgyógyász azt mondja, hogy "gombás fertőzése van"). A gombára adott 4x150mg Diflucan kapszula (ami talán megszünteti a gombát, de sokszor nem) kb. 4500.- ft de ez nem elég, mert az antibiotikumokkal elpusztított laktobacillust is helyre kell állítani, 1500-2000ft-os laktobacillus hüvelytablettával. És akkor az esetek legnagyobb részében még mindig nem sikerült helyreállítani a hüvely normál flóráját. Viszont ha minden nőgyógyász a kezelést Gynevac-kal kezdené, és nem akkor próbálná meg ezt "csodaszerként" használni, amikor már alaposan tönkretette antibiotikumokkal az egész szervezet normál flóráját - nos akkor sokkal nagyobb eredményességgel tudná alkalmazni mindenki.
Azt nem értem, mit értessz az alatt, hogy drasztikus? Hogyan lehet egy védőoltás drasztikus?
"Az orvosok látatlanban nem mondanak diagnózist, csak vizsgálat után." Ezzel kapcsolatban idézem Dr Gardó Sándor professzor úr több helyen leírt mondatait, legutóbb, amiből most kiírom, a "Háziorvosi Továbbképző Szemle" c. folyóirat 2002.évf. 397.oldalán jelent meg:
"A hüvely gyulladásos betegségei több kellemetlenséget és szenvedést okoznak a nőknek, mint az összes többi nőgyógyászati eredetű betegség együttvéve. A nőorvosnál való megjelenés leggyakoribb oka a rendellenes folyás, amelynek diagnosztikájára és terápiájára óriási összegeket költenek, nem ritkán feleslegesen és eredménytelenül. A bekteriális vaginosis a leggyakoribb hüvelyi fertőzés, a genitális fluor első számú oka." "A bakteriális vaginosis leggyakoribb szövődményei az idő előtti burokrepedés és a koraszülés, a postpartum endometritis (= szülés utáni méhgyulladás), a kismedencei gyulladás és a nőgyógyászati posztoperatív infectiok (=műtét urtáni fertőzések)." A panaszok alapján nem nehéz a diagnózist felállítani látatlanban sem, annyira jellemzőek, de ha valaki vizsgálatra jön, annál a natív hüvelyváladék mikroszkópos vizsgálata és a hüvely pH mérése, plusz az észlelhető szag 100% biztonsággal megadja a diagnózist. (Hány nőgyógyász csinálja ezt? Ezt is Gardó professzor is javasolja!)
A kezeléséről. Philipp és munkatársai laktobacillus vakcinával történő oltás után 85%-os ereményességről számolnak be 1974-ben. (Ez magyar közlemény.) Karkut 1984-ben 13 nyugatnémet klinika egyesített eredményeiről számol be 80%-os eredményességgel bakteriális vaginosis Gynatrennel történt gyógykezelése után. (Gynatren = Gynevac ikertestvére Nyugat-Európában.) Rüttgers 1988-ban leírja, hogy Gynatrennel oltott paciensek 75%-a 12 hónappal az oltás után is tünet és panaszmentes volt. (Melyik más "varázsszerről", amit használnak széles körben a nőgyógyászok, mondható el ugyanez?)
Nem akarok több irodalmat felsorolni, de tudnék 100-at is.
Továbbá: Soha senkinek nem írtam, hogy gyere el, és segítek. Arra pedig egyáltalán nincs szükségem, hogy az internetről gyűjtsek magamnak pacienseket. Ellenkezőleg, azért igyekszem névtelenül maradni, hogy ne keressenek személyesen. Ugyanis olyan sok a betegem, hogy alig győzöm. Du. fél 5-10-ig , néha 11-ig tart a rendelés, heti 3x, és néha plusz napot is kell beiktatni, amikor már 3-4 hétre előre betelt az előjegyzési naplómban minden hely. És ha valakinek sürgős, mert nem tud pl. a vérző terhes 3 hetet várni, akkor vasárnap, vagy nem rendelési napon este is megnézem.
Egyszer már megsértődtem, mert valaki névtelenül (mint Te is) meggyanusított itt a Babaneten, hogy reklámozok. Akkor hónapokig nem jelentkeztem. Most azonban azért se sértődök meg, nem bűntetem ezeket a rendes és tanácsra szoruló lányokat egyetlen rosszindulatú ember miatt!!! Ha végig néznéd az írásaimat, azt is látnád, hogy nem 10-15 percet foglalkozom velük, és igen gyakran jóval éjfél után, amikor Te már bizonyára az igazak álmát alszod!...
Szóval a betegeim egyáltalán nem innen vannak, hanem "szájhagyomány útján" terjedek. Minden rendelési napomon van 3-4 új beteg, mindig megkérdezem, hogy került hozzám. "A barátnőm járt itt, ő is régóta kinlódott, és itt meggyüógyult." Vagy "a mamám munkatársnője ajánlotta, neki is évek óta nem sikerült terhesnek lenni és eljött ide, utána hamarosan terhes lett." Stb. stb. Megnyugtatlak, hogy ha valaki meg tudja gyógyítani a beteget, és nem attól fél, hogy meggyógyul a beteg és akkor nem jön többet csak egyszer egy évben rákszűrésre, annak nem kell az internetről szerezni pacienset.
Vannak itt a fórumon olyan lányok, akik segítenek nekem a válasz- illetve tanácsadásban. A sokszor feltett kérdésekre már ismerik a választ, esetleg saját tapasztalatukból is, és amikor én napokig nem tudok jönni, akkor válaszolnak helyettem egymásnak, és nagyon helyes válaszokat adnak.
Továbbá. Előfordul, hogy a vizasgálat után valaki vérzik. Ennek nem a vizsgálat, hanem az alapbetegség, amivel idejött: a gyulladás az oka. Szerintem senki nem akar arra kényszeríteni, hogy szeress, de ha valakinek szüksége van a virtuális segítségre (ami neki nem kerül pénzébe, nekem pedig sok időmbe és lelkesedésembe, amit viszont Te nem tudsz kioltani), akkor az miért ne kaphatná meg ezt a segítséget? Ezt miért akarod Te elrontani? Ez nemcsak a Gynevacról szól, hanem nagyon sok másról is, de mivel a fentebb leírt idézetből olvasható, a nők legtöbb nőgyógyászati panaszának a bakteriális vaginosis az oka, a legtöbbször az azt tartósan meggyógyító gyógyszert, a Gynevac-ot ajánlom. (Ez bármennyire nem is tetszik Neked!)
Igen, a lombik programm 100000-1 millió forint költséggel jár a paciensnek és átlagosan 20%-ban sikerül egy ilyen beavatkozás (l. az erről írott Népszabadság cikket).
Kedves Ágnes! Nem vagyok isten, csak nagyon szeretem a betegeket, és nagyon szeretek segíteni nekik. Ezért lettem orvos.
Végül válaszolok az egyetlen kérdésedre. Nem kapok részesedést a Gynevac gyártójától és forgalmazójától. Egészen más a kapcsolatom a Gynevac-kal. De ezt már nem magyarázom, mert még hosszabb lenne, és Te és a hozzád hasonlók, akiknek a pénz az istene, akiknek a gondolata csak a pénz körül forog, úgysem értenétek meg.
Ezzel ezt a témát lezártam, mert több időt ezzel nem kívánok eltölteni.
Üdvözlettel
Erazmusz